Tιτάν: Με το ένα πόδι εκτός Ελλάδας - Θέμα χρόνου η μεταφορά της έδρας στο εξωτερικό

Η μεταφορά της έδρας του Ομίλου, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει στρέψει το ενδιαφέρον του κυρίως στην αγορά της Αμερικής, θεωρείται δεδομένη.
Με το «ένα πόδι» εκτός Ελλάδας βρίσκεται η τσιμεντοβιομηχανία Τιτάν καθώς σύμφωνα με στελέχη της αγοράς θεωρείται θέμα χρόνου η μεταφορά της έδρας στο εξωτερικό.
Στην Ελλάδα, σύμφωνα με στελέχη της τσιμεντοβιομηχανίας, ο κλάδος κατασκευών βρίσκεται σε βαθιά κρίση.
Τα σημάδια ήπιας βελτίωσης που εμφανίστηκαν μέσα στο 2014, αναστράφηκαν ραγδαία από το καλοκαίρι του 2015 κι έπειτα, λόγω των capital controls και της περαιτέρω συρρίκνωσης της οικονομικής δραστηριότητας που οδήγησε τη  ζήτηση τσιμέντου  στα επίπεδα του 1962, δηλαδή σε επίπεδα χαμηλότερα κατά 65% του μέσου όρου των τελευταίων 50 ετών.
Ως εκ τούτου η μεταφορά της έδρας του Ομίλου, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει στρέψει το ενδιαφέρον του κυρίως στην αγορά της Αμερικής, θεωρείται δεδομένη. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μόνος λόγος που ήδη ο Όμιλος δεν έχει μεταφέρει την έδρα τους στο εξωτερικό, είναι κάποια συμβόλαια που τον «δένουν» στην Ελλάδα.
Όταν αυτά ολοκληρωθούν λένε οι καλά γνωρίζοντες, τότε η Ελλάα θα αποτελέσει παρελθόν.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης, οι συνθήκες στην Ελλάδα παραμένουν δύσκολες.
Στο 2ο τρίμηνο του 2018 ο κύκλος εργασιών μειώθηκε κατά 5% και ανήλθε σε €390 εκατ. Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων ανήλθαν σε €78,7 εκατ., χαμηλότερα κατά 13,5%. Τα καθαρά κέρδη μετά τα δικαιώματα μειοψηφίας και την πρόβλεψη για φόρους ανήλθαν σε €23,9 εκατ., κατά 34% υψηλότερα έναντι του 2ου τριμήνου του 2017.
Στις ΗΠΑ, οι τάσεις παραμένουν ευνοϊκές για τον κλάδο κατασκευών, με εκτιμήσεις για αυξανόμενη ζήτηση το 2ο εξάμηνο του 2018, εφόσον επικρατήσουν ομαλές καιρικές συνθήκες, αλλά και μεσοπρόθεσμα, αναφέρετια στην ανακοίνωση.
Ο Tιτάνας, όπως αναφέρει η διοίκηση σις εξαμηνιαίες λογιστικές καταστάσεις, είναι ευνοϊκά τοποθετημένος για να εκμεταλλευτεί τη δυναμική της αγοράς, έχοντας ισχυρή παρουσία σε επεκτεινόμενες μητροπολιτικές περιοχές και περίσσεια παραγωγικού δυναμικού για να ανταποκριθεί στην ανοδική ζήτηση. Επιπλέον, θετική επίδραση στον κατασκευαστικό κλάδο εκτιμάται ότι θα έχει η φορολογική μεταρρύθμιση που νομοθετήθηκε πρόσφατα, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Όσον αφορά την Ελλάδα καθυστερεί η εκκίνηση νέων μεγάλων έργων που θα επαναδραστηριοποιήσει τον κλάδο κατασκευών ενώ παράλληλα και η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα παραμένει σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα. Συνεπώς, για μία ακόμα χρονιά, η παραγωγή τσιμέντου θα διοχετευτεί, κατά το μεγαλύτερο μέρος της, σε εξαγωγές.

www.bankingnews.gr ΠΗΓΗ
ΒLOGGER:
Καλά δεν περιμένω και πολλά από το  bankingnews, αλλά βρε αδερφέ γράψε λίγο, τι έχει γίνει και με άλλες μεγάλες επιχειρήσεις και γιατί την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια οι μεγάλες επιχειρήσεις. Το εμφανίζει σαν να πρόκειται για ...φυσικό φαινόμενο, χωρίς επιπτώσεις...

Σχόλια