Ερντογάν: Να μπει ένα «Τ» στα BRICS

Ο τούρκος πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε από τους ηγέτες των επωνομαζόμενων BRICS να εντάξουν στο μπλοκ και την Τουρκία.

«Αν μας δεχθείτε, το όνομα της πλατφόρμας θα γίνει BRICST, είπα», δήλωσε σε δημοσιογράφους στο Γιοχάνεσμπουργκ στις 27 Ιουλίου, όπως μεταδίδει η Hurriyet.

Η ομάδα των BRICS, που απαρτίζεται από τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα και τη Νότια Αφρική, προσκάλεσε την Τουρκία στην 10η ετήσια συνεδρίασή της ως προεδρεύουσα του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας. Ο κ. Ερντογάν μετέβη στο Γιοχάνεσμπουργκ συνοδευόμενος από τους υπουργούς Εξωτερικών, Οικονομίας και Οικονομικών, Άμυνας και Εμπορίου καθώς και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος AKP.

Σύμφωνα με τον κ. Ερντογάν, τα μέλη της ομάδας BRICS υποδέχθηκαν θερμά την πρότασή του.

«Ιδιαίτερα η Κίνα λέει πως τάσσεται υπέρ της διεύρυνσης. Eχω δει πως εξετάζουν τη συμμετοχή και άλλων χωρών στην πλατφόρμα αυτή. Δεν είναι εναντίον», σημείωσε ο κ. Ερντογάν.

«Είμαστε στους G20 με πέντε από αυτές τις χώρες. Εύχομαι να κάνουν τα απαραίτητα βήματα για να μας αφήσουν να μπούμε και να βρούμε τη θέση μας στα BRICS», πρόσθεσε.
Πηγή:
================
 

&

 

Σχόλια