Ciao amore!

Spiegel: Αυτοκαταστροφή(b*) Ιταλίας, πλήγμα σε Ευρώπη.

«Ciao amore! Η Ιταλία αυτοκαταστρέφεται και παρασύρει και την Ευρώπη», γράφει το γερμανικό περιοδικό Spiegel, σε πολυσέλιδο αφιέρωμά του αναφέρεται στο μέλλον της Ιταλίας μετά τον σχηματισμό κυβέρνησης καταγράφοντας πως αυτή η εξέλιξη θα επηρεάσει ολόκληρη την Ευρώπη και κυρίως την οικονομία της. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

  • «Και τώρα λοιπόν η Ιταλία, ιδρυτικό μέλος της ΕΕ, πυλώνας του ΝΑΤΟ και τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης. Όταν αυτή η χώρα κλυδωνίζεται, τότε σείεται ολόκληρο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.
  • »Τώρα έρχεται η εκδίκηση για το γεγονός ότι μετά την οριακή παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν βρήκε ποτέ τη δύναμη να προβεί σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης.
  • »Και επίσης για το γεγονός ότι η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ δεν έδωσε ποτέ καμία απάντηση στις ιδέες του Γάλλου Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν για την Ευρώπη


», παρατηρεί το Spiegel.

  • «Ποτέ δεν υπήρχε πολύς χρόνος για μεταρρυθμίσεις. Τώρα, όμως, με την ιταλική κρίση, ο χρόνος φαίνεται να τελειώνει πραγματικά. Aκόμη και οι αισιόδοξοι δεν περιμένουν κάτι περισσότερο από μια συμφωνία στον ελάχιστο κοινό παρονομαστή κατά τη σημαντική Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα τέλη Ιουνίου.


»Ο φόβος ενδεχόμενης κατάρρευσης της Ιταλίας κάνει τώρα ακόμη πιο δύσκολο για την Άγκελα Μέρκελ να κινηθεί προς τον Μακρόν.
»Διότι ποιος Γερμανός συντηρητικός ψηφίζει ένα νέο προϋπολογισμό για την αντιμετώπιση κρίσεων όταν η πρώτη κρίση βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη; Η Ευρωπαϊκή Ένωση ήθελε να ξεκινήσει με τον Μακρόν μια περίοδο μεταρρυθμίσεων, η Ιταλία όμως την παρασύρει και πάλι στη δίνη της κρίσης.
»Αυτό δεν ισχύει μόνον για τη μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης, αλλά για σχεδόν όλα τα μεγάλα πολιτικά σχέδια
», καταλήγει το γερμανικό περιοδικό.
=============
Blogger:

b*

Όχι και "αυτοκαστροφή" της Ιταλίας! H Iταλία κάνει (;) ότι κάνει κάποιος που βρίσκεται σ' ένα φλεγόμενο κτήριο. Οργανώνει την διαφυγή του για να σωθεί! Εν ανάγκη κάνει και το άλμα στο ...κενό, από το να περιμένει να καεί! (Βλέπετε οι Γερμανοί δεν άφησαν άλλες επιλογές! "'Η θα γίνετε σαν και μας ή να καείτε!"  - Ή θα αυτοκτονήσετε ή θα σας βοηθήσουμε να πεθάνετε! -  Ε! Γερμανοί δεν μπορεί να γίνουν όλοι οι Ευρωπαίοι! Δεν γίνεται!) 
  1. Μέσω πυραμίδας το Βερολίνο κυριαρχεί στην ΕΕ
  2. Noμπελίστες οικονομολόγοι επικρίνουν την γερμανική κυριαρχία στην Ευρώπη (Up)
  3. Spiegel: Η γερμανική επιμονή στη λιτότητα θα διαλύσει την ΕΕ
  4. Λεηλασία στο όνομα της Ευρώπης
  5. Κοιτώντας το δάσος: Η αρχή του τέλους της γερμανικής ηγεμονίας και η δυναμική επάνοδος των ΗΠΑ στα ευρωπαϊκά πράγματα.
  6. Γιούργκεν Χάμπερμας: Η ευρωπαϊκή αποτυχία της Μέρκελ
  7. Το αδιέξοδο της ισχύος
  8. Η ενωμένη Ευρώπη του Γ' Ράιχ
  9. Η εμμονή της Γερμανίας στις ηγεμονικές ψευδαισθήσεις.
  10. «Από τους βαρβάρους στον Χίτλερ και από αυτόν στη Μέρκελ!».
  11. ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ Ο,ΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ
  12. Η Γερμανία είναι χώρα ή τράπεζα;
  13. Η Ιταλία και το μάθημα της Βαϊμάρης
  14.  Κάποτε στην αποικία…
  15. Ιστορίες με χρέη
  16. Το Βερολίνο, το «ειδικό μονοπάτι» και η άβυσσος...
  17. Τριγμοί κατάρρευσης του Γοτθικού Πύργου Μέρκελ-Σόιμπλε-Σόρος στην Ευρώπη
  18. Χανς Βέρνερ Ζιν: Η Ιταλία απέχει μόνο λίγα βήματα μέχρι την έξοδό της από την Ευρωζώνη

================================

Της Ζέζας Ζήκου (Πριν 5 χρόνια..)

Η ευρωπαϊκή κρίση χρέους έχει αλλάξει εκ θεμελίων τον γεωπολιτικό χάρτη της Ευρώπης. Αντί για τη διαίρεση μεταξύ Δύσης και Ανατολής, που υπήρχε στον Ψυχρό Πόλεμο, η ήπειρος διαιρείται τώρα ανάμεσα στον Βορρά της ευάλωτης ευημερίας και στον Νότο του χάους. Η Ουάσιγκτον ανησυχεί σφόδρα. Αλλά το Βερολίνο δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του. Την περασμένη εβδομάδα, ο νέος Αμερικανός υπουργός Οικονομικών προκάλεσε δημόσια τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υπογραμμίζοντας πως με την πολιτική της δημοσιονομικής πειθαρχίας και της λιτότητας στην Ευρωζώνη κινδυνεύει η παγκόσμια οικονομία. Η αμερικανική προειδοποίηση προκάλεσε την οργίλη αντίδραση του Γερμανού υπουργού, ο οποίος απάντησε πως δεν δέχεται συμβουλές για θέματα που άπτονται της οικονομικής πολιτικής. 
Ο διάλογος αυτός –που έκανε τον γύρο του κόσμου– πρέπει να κάνει όσους ακόμη στην Ευρωζώνη και την Αθήνα αρνούνται να αντιληφθούν επίμονα ότι η γερμανική πολιτική ουδόλως ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη. Δεν της καίγεται καρφί. Στο Βερολίνο, οι άνθρωποι κάθε άλλο παρά ανόητοι είναι: ξέρουν ότι με αυτά που επιβάλλουν, σκοτώνουν κάθε δυνατότητα ανάκαμψης στην Ελλάδα και στις λοιπές υπερχρεωμένες χώρες της Ευρωζώνης. Δεν τους απασχολεί όμως καθόλου κάτι τέτοιο...

Σχόλια