Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018

Στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας εκεί που ανήκουν

Ο Πολλάκης, που έχει καταστεί αναξιόπιστος από την αμετροέπειά του, ίσως έχει δίκιο όταν λέει ότι ήταν μαύρο πολιτικό χρήμα
Κάτι εκατομμύρια ευρώ είχαν φύγει από την Siemens προς πολιτικά κόμματα, σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση του γερμανικού δικαστηρίου, όπου κατέθεσε ο Χριστοφοράκος για να εξασφαλίσει την δική του ασυλία.
Αναφέρει η απόφαση του γερμανικού δικαστηρίου ονομαστικά τους γενικούς διευθυντές και ταμίες των πάλαι ποτέ μεγάλων κομμάτων, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που τα έπαιρναν.
Και αφού δεν έχουν την αιδώ για να απολογηθούν ή να καταγγείλουν το γερμανικό δικαστήριο, θεωρούμε ότι οι κατηγορίες εναντίον τους είναι αληθείς.
Εκατομμύρια ευρώ είχαν φύγει από το αμαρτωλό ΚΕΕΛΠΝΟ για Μέσα Ενημέρωσης και δημοσιογράφους –πέρα από την μαύρη τρύπα των 230 εκατομμυρίων που κανείς δεν ξέρει που πήγαν.
Ο Πολλάκης, που έχει καταστεί αναξιόπιστος από την αμετροέπειά του, ίσως έχει δίκιο όταν λέει ότι ήταν μαύρο πολιτικό χρήμα.
Γιατί πχ, όταν φεύγουν μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ, με έγκριση του πολιτικού γραφείου του εκάστοτε πρωθυπουργού, μπορεί να πηγαίνουν στους ίδιους τους υπαλλήλους  που τα ενέκριναν και έτσι θέλουν να αυξήσουν τον μισθό τους, μέσω των site σφραγίδων.
(Ειρρήσθω εν παρόδω πώς ζουν σαν βασιλιάδες πρώην και νυν σύμβουλοι πρόεδρων κομμάτων και πρωθυπουργών με μισθούς των 1000-1500 ευρώ;
Κάποιοι κάνουν ήδη προεκλογική εκστρατεία στον Βορρά).
Όταν όμως φεύγουν εκατομμύρια από τον δημόσιο κορβανά είναι είναι πολύ πιθανό ότι μέσω των ΜΜΕ επιστρέφουν σε πολιτικούς που έχουν αυξημένες ανάγκες για την πολυτελή τους διαβίωση ή για τις ακριβές προεκλογικές τους καμπάνιες. 
Οι πρωθυπουργοί αυτής της περιόδου έχουν μία υποχρέωση απέναντι στον ελληνικό λαό, να πουν δημοσίως εάν ήταν απατεώνες –που έβλεπαν τα εκατομμύρια να έρχονται και να φεύγουν ή βλάκες και δεν καταλάβαιναν τι γινόταν.
Στην Siemens, στη Novartis στο ΚΕΕΛΠΝΟ, στους αυτοκινητοδρόμους και άλλα ων ουκ έστιν αριθμός.
Πρέπει πραγματικά να έχει κανείς το θράσσος και την αναισχυντία χιλίων πιθήκων για να ισχυρίζεται ότι δεν έχει πολιτική ευθύνη για την σπατάλη εκατομμυρίων και να επιδιώκει την επιστροφή του.
Ή δεν είχε ποτέ κανένα ηθικό έρεισμα ή διεφθάρη απολύτως κατά την άσκηση της εξουσίας.
Επειδή η πολιτική κρίνεται εκ του αποτελέσματος, είτε διεφθαρμένοι είτε βλάκες, εφόσον απέτυχαν και οδήγησαν την χώρα στην χρεοκοπία και την καταστροφή, θα έπρεπε να έχουν ήδη αποχωρήσει.
Το ότι τους ψηφίζουν οι πελατείες που εκείνοι δημιούργησαν με το δημόσιο χρήμα δεν είναι άλλοθι.
Και φυσικά δεν έχουν άλλοθι οι διάδοχοί τους που δεν τους έχουν στείλει στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας...

Σπύρος Γκουτζάνης
www.bankingnews.gr ΠΗΓΗ
-----------------

Στον εισαγγελέα οι καταγγελίες Πολάκη για τη «μαύρη τρύπα» των 230 εκατ. στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Oι καταγγελίες του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, θα πάνε στον εισαγγελέα, αφού ολοκληρώσει την ερχόμενη εβδομάδα την κατάθεσή του σύμφωνα με τον Αντώνη Μπαλωμενάκη, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και προέδρου της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για την υγεία.
«Έως το 2011 το ΚΕΕΛΠΝΟ, παρότι δεν ήταν υποχρεωμένο λόγω του ότι είχε εκφύγει από το δημόσιο λογιστικό, είχε λογιστικό πρόγραμμα και ταυτόχρονα έβαζε και ορκωτούς ελεγκτές και κοινοποιούσε τους απολογισμούς στο υπουργείο Υγείας. Μετά, άρχισε να κρατάει μπακαλοτέφτερα, φύλλα xls με λογαριασμούς, τα οποία προστίθεντο, μπορούσαν να αφαιρεθούν, κτλ., δεν ήταν συνεκτικό το σύστημα», είπε ο κ. Μπαλωμενάκης μιλώντας στο «Κόκκινο»
Για όσα αποκάλυψε χθες στην Εξεταστική της Βουλής ο αν. υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, ο ίδιος είπε ότι «όσον αφορά τις εισροές από το 2007 ως το 2014, πραγματικό χρήμα 750 εκατ. ευρώ βεβαιωμένα και από την προέλευση και από τον λήπτη, υπάρχει η εξής ιδιομορφία: δεν μιλάμε για προϋπολογισμό κάπως σαφή, αλλά για απολογισμό. Κοινοποιούσε στο υπουργείο απολογισμούς με μία άθροιση απολογισμών, με δικές τους υπογραφές, όπου φαίνεται ότι έχουν ξοδευτεί 522 εκατ. ευρώ, καταγραφές και παραδοχή δική τους. Μία απλή αφαίρεση λοιπόν, μαζί με ένα αποθεματικό 3,7 εκατ. ευρώ που υπήρχε, αφήνουν ένα υπόλοιπο 238 εκατ. ευρώ».
Ο κ. Μπαλωμενάκης ανέφερε επίσης ότι «οι αναλήψεις δεν γίνονταν με επίσημα παραστατικά που θα μπορούσαν να ελεγχθούν, ήταν απλές εντολές, χωρίς αιτιολόγηση επάνω ή κάποιον λογαριασμό για αυτές. Έδινε ο διευθυντής ένα πληρεξούσιο, «πήγαινε παιδί μου να πάρεις τόσα εσύ, τόσα εσύ, τόσα εσύ». Υπήρχε απόλυτο χάος, δεν ήταν τυχαίο, εξυπηρετούσε κάποιους. Πιθανότατα, ένα μέρος από αυτά τα χρήματα μπορεί να επέστρεφε «μαύρο» στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Το ότι υπήρχε «μαύρο» πολιτικό χρήμα διακινούμενο μέσα από το ΚΕΕΛΠΝΟ νομίζω ότι είναι πάρα πολύ εμφανές».
Όσον αφορά την δικαστική διερεύνηση των νέων αυτών στοιχείων, ο κ. Μπαλωμενάκης ανέφερε ότι «σύμφωνα με το νόμο, ο εισαγγελέας είναι υποχρεωμένος να ελέγξει κάθε τι που υποπίπτει στην αντίληψή του, αλλά και εμείς πήραμε χτες απόφαση (στην αρχή ομόφωνα και μετά με επιφύλαξη της ΝΔ) να αποστείλουμε μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του κ. Πολάκη τα πρακτικά «ιδιαιτέρως» στον εισαγγελέα του Άρειου Πάγου, με επισήμανση ότι αυτά αποκαλύφθηκαν σε σχέση με τη διακίνηση του χρήματος συνολικά».
Σημείωσε επίσης ότι «επειδή υπάρχουν αρκετές δικογραφίες (πάνω από τρεις) σε εξέλιξη σε σχέση με το ΚΕΕΛΠΝΟ, είναι αναγκαστικό είτε να συσχετιστούν τα νούμερα αυτά με τις ήδη υπάρχουσες κατηγορίες είτε να ανοίξει άλλη δικογραφία. Αυτό θα το αποφασίσει η εισαγγελία».
--------------

Οι απολογισμοί του ΚΕΕΛΠΝΟ που αποδεικνύουν τη «μαύρη τρύπα» στα ταμεία (Έγγραφα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: