Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2018

HAZ: Η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές επισκιάζεται από το υψηλό δημόσιο χρέος

HAZ: Η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές επισκιάζεται από το υψηλό δημόσιο χρέος
O G. Heler σε ανταπόκριση στην Hannoversche Allgemeine αναφέρεται στο θετικό οικονομικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί για την Ελλάδα το τελευταίο διάστημα και σημειώνει: «Μετά την έκδοση ενός πενταετούς ομολόγου τον Ιούλιο του 2017, η Ελλάδα κατάφερε να συγκεντρώσει τρία δισεκατομμύρια ευρώ.
Η Αθήνα σχεδιάζει τώρα την έκδοση ενός ομολόγου επταετούς διάρκειας και οι προϋποθέσεις είναι ευνοϊκές.
Οι τιμές των ελληνικών ομολόγων αυξήθηκαν ραγδαία και αυτό σηματοδοτεί την αυξημένη εμπιστοσύνη των επενδυτών στην ανάπτυξη της χώρας».
Ωστόσο το άρθρο υπογραμμίζει πως «η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές επισκιάζεται από την προβληματική γύρω από το ύψος του δημόσιου χρέους.
Στο τέλος του 2017 το δημόσιο χρέος της Ελλάδας ανερχόταν στα 318,3 δισ. ευρώ.
Μετά από υπολογισμούς του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών το ποσό αυτό θα ανέλθει μέχρι το τέλος του 2018 στα 332 δισεκατομμύρια.
Και το αντίστοιχο ποσοστό θα ανέλθει από το 178% στο 180% του ΑΕΠ.
Πολλοί οικονομολόγοι θεωρούν πως το βάρος είναι δυσβάσταχτο.
Μια γρήγορη απομείωση του χρέους δεν προβλέπεται…
Ωστόσο μια ελάφρυνση του χρέους θα διευκόλυνε την επιστροφή της χώρας στις αγορές και κάτι τέτοιο θα ήταν και προς όφελος των δανειστών».www.bankingnews.gr  ΠΗΓΗ
Blogger: Δεν θα μου το βγάλετε από το μυαλό μου. Κάποιοι θέλουν να καταστρέψουν ότι έχει απομείνει από την πολιτική καριέρα του Ε.βενιζέλου. Έχει τρελλαθεί ο άνθρωπος μόνος εναντίον όλων να λέει ότι το χρέος  είναι βιώσιμο! (Για την  ακρίβεια: "το έκανε ο ίδιος βιώσιμο με το PSI!"). Ξέρω ..ξέρω... ετοιμασθείτε για τις επόμενες δηλώσεις του προέδρου. "κάηκε για να κρατήσει τη χώρα όρθια!!" 
"Πρέπει να είσαι πολύ έξυπνος για δηλώσεις ότι πιάστηκες κώτσος!"

Δεν υπάρχουν σχόλια: