Το ασπόνδυλο

Το ασπόνδυλο: ως επίθετο σημαίνει «χωρίς σπονδυλική στήλη».
Ουσιαστικοποιημένο, ουδέτερο και μόνο στον πληθυντικό, περιλαμβάνει την κατηγορία των ζώων που δεν έχουν σπονδυλική στήλη. Το ασπόνδυλο (ουδέτερο στον ενικό) χρησιμοποιείται και μεταφορικά για να δηλώσει τον δουλεπρεπή, αναξιοπρεπή, δειλό. Ως συνώνυμα βρίσκουμε το οσφυοκάμπτης και εθελόδουλος.
Στη φύση απαντάται σε μεγάλο πληθυσμό του ζωϊκού βασιλείου και όπως κάθε άλλος ζωϊκός οργανισμός εξυπηρετούν μια λειτουργία στην αναπαραγωγή του φυσικού συστήματος.
Ενίοτε απαντάται και στην κοινωνία των ανθρώπων. Σε αυτή την περίπτωση, το ασπόνδυλο, επίσης, εξυπηρετεί μια λειτουργία αναπαραγωγική, αυτή του συστήματος και οπωσδήποτε όχι του Ανθρώπου (με Α κεφαλαίο). Συχνά, δε, το είδος απαντάται και σε πρωθυπουργούς, οι οποίοι ηγούνται ομάδας άλλων ασπόνδυλων.
Η ευλυγισία στη μέση των ανθρώπινων ασπόνδυλων και κυρίως των πολιτικών ασπόνδυλων αποδεικνύεται ιδιαίτερα χρήσιμο προσόν όταν πρόκειται να δώσουν διαπιστευτήρια σε λέοντες. Ακόμα χρησιμότερη όταν μαζί με τα διαπιστευτήρια, το ασπόνδυλο, διεκδικεί και την αναγνώριση του καλύτερου ντήλερ. Ο συνδυασμός φέρει τα χαρακτηριστικά της γλοιώδους επιτυχίας.
Οποιοσδήποτε συσχετισμός των παραπάνω  με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ  – ΑΝΕΛ είναι απολύτως ρεαλιστική και εμπίπτει στους παραπάνω ορισμούς.
Y. Γ. Όποτε οι σπονδυλωτοί ανθρώπινοι οργανισμοί ισιώνουν και ορθώνουν τη σπονδυλική τους στήλη, λέοντες και ασπόνδυλοι οπισθοχωρούν ατάκτως… Συμπέρασμα από την  παρατήρηση της Ιστορίας.
ΠΗΓΗ

«Λαγέ, μαδάς;»

και η ...αξιοπιστία της ΑΥΓΗΣ

====================


Τέτοια ξεφωνημένη τσούλα...

Τέτοια ξεφωνημένη τσούλα σαν τον Τσίπρα δεν έχει καταγραφεί στα χρονικά.
 =====================

Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017


Τσίπρας: Η πώρωση του δωσίλογου αμοραλισμού

Του Θύμιου Παπανικολάου
Περιοδικό "ΡΕΣΑΛΤΟ"
Τσίπρας: «Η Ελλάδα άλλαξε κατηγορία»!!!
Τέτοιο κυνικό και ξεδιάντροπο ανδρείκελο του πλανητικού ιμπεριαλισμού δεν έχει ιστορικό προηγούμενο…
Έχει δέσει την Ελλάδα, οικονομικά, πολιτικά, στρατιωτικά, χειροπόδαρα στους διεθνείς ληστές και δημίους της ανθρωπότητας και κομπάζει με αυθάδεια: «Η Ελλάδα άλλαξε κατηγορία»!!!
Υπέγραψε στις ΗΠΑ τα θανατηφόρα συμβόλαια θανάτου της... εθνικής μας υπόστασης και κυριαρχίας και ο Τσίπρας καυχιέται για την «αλλαγή κατηγορίας»!!!

Φαίνεται ότι «αλλαγή» γι αυτόν τον επαρμένο ραγιά είναι η απώλεια κάθε ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ της Ελλάδας: Εθνικής, οικονομικής, πολιτικής και CIA…

Αυτός ο άθλιος «Έλληνας» πρωθυπουργός θα καταγραφεί στην ιστορία σαν ο πλέον κυνικός και αυθάδης πολιτικός απατεώνας, ο οποίος προσέδωσε στο ΨΕΜΑ, στην ΚΟΡΟΪΔΙΑ και στον ΕΜΠΑΙΓΜΟ του ελληνικού λαού, γιγάντιες και μοχθηρές διαστάσεις…

Η πολιτική αλητεία χωρίς όρια, χωρίς σύνορα, χωρίς αναστολές και συστολές: Η πώρωση του ψεύδους και του δωσίλογου αμοραλισμού…

Διαβάστε και εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=10822  
=====================

Να, γιατί είναι μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας από τους προγενέστερους…



Τσίπρας: Ο «αριστερός» αμερικανοτσολιάς…



Υπάρχει ένα κοινό χαρακτηριστικό στους πιθηκάνθρωπους Έλληνες πρωθυπουργούς, το χαρακτηριστικό των ασύστολων και ατόφιων ανδρεικέλων:
Κάθονται σε στάση προσοχής και λιβανίζουν με τα ίδια λόγια (σαν καρμπόν), τους Προέδρους των ΗΠΑ (τα σύμβολα της πλανητικής βαρβαρότητας και κτηνωδίας). 

Ο «αριστερός» Τσίπρας ο οποίος μέχρι να γίνει πρωθυπουργός εκτόξευε ρουκέτες εναντίον του ΝΑΤΟ και του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, σήμερα με επαρμένη δουλικότητα υμνολογεί τις ΗΠΑ: 

«Η Ελλάδα είναι ..
στρατηγικός εταίρος και πάντα ήταν αξιότιμος εταίρος. Μοιραζόμαστε κοινές αξίες. Αξίες ελευθερίας και Δημοκρατίας».

Ο Τσίπρας αντιγράφει τους προηγούμενους αμερικανοτσολιάδες και μάλιστα με μεγαλύτερο οίστρο δωσιλογισμού.

ΟΛΟΙ οι αμερικανοτσολιάδες ψελλίζουν την ίδια λεκτική συνταγή:

ΓΑΠ (10 Δεκεμβρίου 2000-υπουργός εξωτερικών):
«Η Ελλάδα και οι ΗΠΑ συμμερίζονται κοινές αρχές, όπως δημοκρατία, ανθρώπινα δικαιώματα, περιφερειακή σταθερότητα…».

Αντώνης Σαμαράς (Λευκό Οίκο Αύγουστος 2013):
Οι δύο λαοί και οι δύο χώρες είναι κάτι περισσότερο από σύμμαχοι. Υποστηρίζουν τις ίδιες αξίες, την ελευθερία, τη Δημοκρατία και την ανεξαρτησία.

Κώστας Σημίτης (1996): 
«Ευχαριστούμε την κυβέρνηση των ΗΠΑ»

Ο «αριστερός» Τσίπρας δεν είναι απλώς ο άξιος συνεχιστής αυτών των «παραδόσεων» του δωσιλογισμού των πιθηκανθρώπων – πρωθυπουργών, αλλά και ο πλέον εμετικός και συγχρόνως καταγέλαστος…

Εμετικός και καταγέλαστος διότι με άλλες διακηρύξεις έκλεψε την ψήφο του ελληνικού λαού για να τον εξαπατήσει μετατρέποντας αυτές τις διακηρύξεις και τα προγράμματα στο αντίθετό τους, όπως μετέτρεψε το «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος σε «ΝΑΙ»…

Να, γιατί είναι μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας από τους προγενέστερους…

Έχει την ιδιότητα (που τον καθιστά και καταγέλαστο) να μετατρέπει τα «ΟΧΙ» σε «ΝΑΙ», αυτομάτως




Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από το άρθρο του Μπογιόπουλου:

«Ρωτήθηκε ο Τσίπρας πως αισθάνεται τώρα ενώπιον του Τραμπ, όταν τον Μάρτη του 2016 σχολιάζοντας το ενδεχόμενο να εκλεγεί ο Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ είχε πει εκείνο το «μακάρι να μη μας βρει κι αυτό το κακό». 

Και τι απάντησε ο Τσίπρας ως άλλος Σαμαράς (τα θυμάστε τα «ουδείς αναμάρτητος» ενώπιον της Μέρκελ εκείνου του άλλου «κολοκοτρώνη» μας); 

Μπορεί «να μοιάζει διαβολικός αλλά ό,τι κάνει είναι για καλό»(!), απολογήθηκε ο λεβέντης μας – ο «αριστερός».Τώρα που είδα τον Τραμπαπό κοντά, είπε ο λεβέντης μας – ο «αριστερός» -κατάλαβα ότι ο Τραμπ είναι «συνεχιστής των αξιών της ελευθερίας και της δημοκρατίας»!

Η ΙΣΤΟΡΙΑ μας τιμωρεί για τις πλάνες μας και τις κοινοβουλευτικές αυταπάτες μας. Μα τιμωρεί με βάρβαρη βραδύτητα και αναίσθητη ωμότητα…

Αλλά στο τέλος θα κάνει τη δουλειά της: Θα στείλει όλα τα κατοχικά μας ανδρείκελα στον σκουπιδοτενεκέ…

============

Από την κηδεία του Fidel, στην αποθέωση Trump στον Λευκό Οίκο, ένας

 «Ελευθερία ή θάνατος ήταν το σύνθημα της ελληνικής επανάστασης το 1821. Patria o muerte (Πατρίδα ή θάνατος), το σύνθημα της κουβανικής επανάστασης το 1959». Τάδε έφη Αλέξης Τσίπρας, στην Αβάνα κατά τη διάρκεια της κηδείας του Fidel Castro, τον Νοέμβριο του 2016.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά, ο πρωθυπουργός στις ΗΠΑ: «Διαπίστωσα, από την συνάντηση με τον Πρόεδρο, ότι η προσέγγισή του στα πράγματα και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει την πολιτική, ορισμένες φορές μπορεί να μοιάζει διαβολικός, αλλά γίνεται για καλό». Τάδε έφη Αλέξης Τσίπρας στον Λευκό Οίκο, αναφερόμενος στον αμερικάνο πρόεδρο Donald Trump.

Δύο δημόσιες παρουσίες για τον κ.Τσιπρα, με απόσταση μόλις 11 μηνών μεταξύ τους.

Στην πρώτη υμνεί τον ηγέτη της Κουβανικής Επανάστασης, όντας ο μόνος Ευρωπαίος ηγέτης που παρέστη στην επικήδεια τελετή για τον Fidel Castro.

Ο κ. Τσίπρας μάλιστα είχε χαρακτηρίσει τότε τον Κάστρο, τον «Κομαντάντε Fidel» όπως τον αποκάλεσε, ως «μεγάλο επαναστάτη του 20ού αιώνα» καταλήγοντας χαρακτηριστικά: «Αντίο, Κομαντάντε Fidel! Hasta la victoria siempre»
Στη δεύτερη, κατά την διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στον Λευκό Οίκο ο κ.Τσίπρας είχε μόνο καλά λόγια για τον κύριο εκφραστή του καπιταλισμού και της παγκοσμιοποίησης Donald Trump σημειώνοντας : «Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις ίσως βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο. Υπάρχουν πολλοί λόγοι. Τροφοδοτείται από τη σημαντική στήριξη στις δύσκολες στιγμές κατά τη διάρκεια της κρίσης».

Πώς γίνεται ο ίδιος πολιτικός τον Νοέμβριο του 2016 να ταξιδεύει στην Κούβα για να παραστεί στην κηδεία του ανθρώπου-συμβόλου του κομμουνισμού και σχεδόν ένα χρόνο μετά να «υμνεί» τον παραδοσιακό αντίπαλο κάθε αριστερού,τον πρόεδρο των ΗΠΑ;

«Και όμως με τον ΣΥΡΙΖΑ όλα μπορούν να γίνουν» λένε στην ΝΔ, όπου η αλλαγή προσωπείων του κυβερνώντος κόμματος έχει γίνει το τελευταίο διάστημα αντικείμενο ανάλυσης.
Στον τρίτο όροφο της οδού Πειραιώς επιμένουν ότι μοναδικός άξονας, γύρω από τον οποίο κινείται το κυβερνών κόμμα είναι η παραμονή στην εξουσία. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ιδεολογία. Δεν έχει πολιτική. Η μοναδική του έγνοια είναι το πώς θα παραμείνει στην καρέκλα της εξουσίας» τονίζει συνομιλητής του Κυριάκου Μητσοτάκη, που επισημαίνει ότι η ανακολουθία λόγων και πράξεων είναι καθημερινό φαινόμενο για τον ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδίδεται σε μία επιχείρηση αποδόμησης κάθε κίνησης του Αλέξη Τσίπρα. Μερικά 24ωρα μάλιστα μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από τις ΗΠΑ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανακατέθεσε πρόταση νόμου για παροχή δικαιώματος ψήφου στους Ελληνες του εξωτερικού.

Ο κ. Μητσοτάκης με εμφανή την πρόθεση να «εκθέσει» πολιτικά τον κ.Τσίπρα, ο οποίος αν και συνάντησε Ελληνες ομογενείς στην Αμερική δεν μίλησε καθόλου για το θέμα, έβαλε ξανά στη δημόσια ατζέντα το ζήτημα της ψήφου των ομογενών.
==========
Η σήψη και η παρακμή παρέχουν πλούσιο υλικό στους γελοιογράφους…
Ο Τσίπρας συνθέτει, συμπυκνώνει και συμπιέζει, σε τόσο μεγάλο βαθμό, τα στοιχεία της σήψης και παρακμής, του αμοραλισμού και του τυχοδιωκτισμού, του επαρμένου ψεύδους και του... βλακώδους μικρομεγαλισμού, της αλαζονικής δουλικότητας και του «ηρωικού» χαμαιλεοντισμού, που θα περάσει στην ιστορία σαν η καλύτερη «τροφή» των γελοιογράφων…

 πηγή

...θα περάσει στην ιστορία σαν η καλύτερη «τροφή» των γελοιογράφων

- Όταν γίνεσαι βορά του γελοίου...
============= 

Σχόλια