Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017

Λύσσα δανειστών για τον... εντιμότατο κ. Γεωργίου

«Η προστασία του… μάστερ σεφ του ελληνικού ελλείμματος αποτελεί, δυστυχώς, κομβικό σημείο του αφηγήματος που οδήγησε την Ελλάδα στη χρεοκοπία και στα Μνημόνια»
Ο κλεφτοπόλεμος της κυβέρνησης, αλλά και της ανώτατης Δικαιοσύνης με τους δανειστές για την ποινική μεταχείριση του Ανδρέα Γεωργίου αποδεικνύει την κατάντια της Ελλάδας των Μνημονίων. Που όχι μόνο είναι υποχρεωμένη να ανέχεται τις αξιώσεις των ξένων επιτηρητών, να εφαρμόζει πιστά όσα ζητούν, αλλά και να προστατεύει με πέπλο ατιμωρησίας τους «εκλεκτούς» τους, ανεξάρτητα αν αυτοί έβλαψαν τα συμφέροντα της πατρίδας.

Είναι προς τιμήν της ανώτατης εισαγγελικής λειτουργού Ξένης Δημητρίου ότι δεν το βάζει κάτω. Προς τιμήν και του αρμόδιου πολιτικού προϊσταμένου της Δημήτρη Παπαγγελόπουλου ότι δεν της κλείνει το μάτι για να τα παρατήσει. Γιατί, κακά τα ψέματα, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έχει συμβιβαστεί προ πολλού με τις απαιτήσεις της Κομισιόν και του Βερολίνου προς «ηθική και οικονομική αποκατάσταση» του… εντιμότατου διπλοθεσίτη κυρίου Γεωργίου.

Η απαίτηση αυτή των δανειστών δεν είναι μια απλή πινελιά στο κάδρο του συνολικότερου εξευτελισμού της χώρας, όπως, για παράδειγμα, η ακύρωση της παραπομπής στο ακροατήριο των τεχνοκρατών του ΤΑΙΠΕΔ για μια υπόθεση ομολογουμένως αστεία μπροστά στο ζήτημα Γεωργίου.

Η προστασία του τελευταίου αποτελεί, δυστυχώς, κομβικό σημείο του αφηγήματος της ελληνικής χρεοκοπίας. Και οι δανειστές θα την επιβάλουν με νύχια και με δόντια. Αδίστακτα, αμείλικτα και κυνικά. Γιατί χωρίς αυτήν καταρρέει ολόκληρο το οικοδόμημα του υποτιθέμενου οικονομικού εκτροχιασμού που οδήγησε στην υπαγωγή της Ελλάδας στα Μνημόνια και στον διακρατικό δανεισμό.
  • Ολόκληρη η σημερινή εξάρτηση της χώρας βασίζεται σε έναν και μόνο υπολογισμό: της διόγκωσης του κρατικού ελλείμματος για το 2009. Και αν αυτός αποδειχθεί λανθασμένος, οι ευθύνες δεν θα περιοριστούν μόνο στον Γεωργίου, αλλά και σε αυτούς τους αξιωματούχους της… Εσπερίας που αποδέχτηκαν τον «πέτσινο» υπολογισμό και τον «μετέφεραν» ασμένως στις αγορές, με αποτέλεσμα οι τελευταίες να πάψουν να δανείζουν την Ελλάδα. Ευθύνες επιπλέον θα έχουν και όλοι οι πολιτικοί συντελεστές που μπροστά στο τεχνητό «αδιέξοδο» αποφάσισαν να επιβάλουν στην ανήμπορη (ή… πρόθυμη) κυβέρνηση του Γιωργάκη Παπανδρέου την υπαγωγή στο πρώτο Μνημόνιο.

Είναι ακριβές (και εκεί στηρίζεται η υπερασπιστική του άμυνα) ότι ο κ. Γεωργίου ήρθε στην Ελλάδα μετά την πρώτη «αποτίμηση» του διογκωμένου κρατικού ελλείμματος. Και ήρθε με ειδική διατεταγμένη αποστολή: να την πιστοποιήσει και να την «τεκμηριώσει» κάτω από τις λεπτομερείς οδηγίες του Γερμανού επικεφαλής της Eurostat Βάλτερ Ραντερμάχερ. Να νομιμοποιήσει, δηλαδή, με ελληνική «τεχνοκρατική» υπογραφή την υπαγωγή στο Μνημόνιο. Για τον σκοπό αυτό ενέταξε, ως μη όφειλε, πολλών ειδών… αχρείαστες προσθήκες στο ελληνικό χρέος. Οπως τις οφειλές των ΔΕΚΟ στα έξοδα γενικής διακυβέρνησης και το περίφημο swap του Σημίτη και της Goldman Sachs.

Στη διακριτική του ευχέρεια ήταν το «φούσκωμα» του ελλείμματος γιατί, χωρίς αμφιβολία, η λογιστική συγκράτηση θα ήταν εξ αντικειμένου μαχητή ακόμη και με τους κανόνες της ίδιας της Eurostat. Eνήργησε με υπερβάλλοντα ζήλο, πασιφανώς κατά των ελληνικών συμφερόντων και υπέρ των επιδιώξεων των δανειστών που ήθελαν να προστατέψουν τις φορτωμένες με ελληνικά ομόλογα τράπεζές τους.

  • Ευρωπαίος υπάλληλος ήταν και πρώην στέλεχος του ΔΝΤ, τι έπρεπε να κάνει, θα ισχυριστούν κάποιοι πονηροί. Λάθος! Διορισμένος από ελληνική κυβέρνηση και μισθοδοτούμενος από τα λεφτά του Ελληνα φορολογουμένου ήταν, τον οποίο και καλείτο να προστατέψει. Και ο διορισμός του εγκρίθηκε από την ελληνική Βουλή. Οχι από το Γιούρογκρουπ, τον Ντάισελμπλουμ και τον Σόιμπλε, ασχέτως αν τελικά αποδείχτηκε ότι σε αυτούς αναφερόταν.
  • Δεν θα επιτρέψουν οι δανειστές να τιμωρηθεί ο Γεωργίου, έστω και για απλή παράβαση καθήκοντος. Αυτό είναι βέβαιον. Οπως σίγουρο είναι ότι θα «τσαλακωθεί» για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση Τσίπρα και θα διασυρθεί η ελληνική Δικαιοσύνη. Τουλάχιστον θα μπορούν, όμως, κάποιοι να ισχυρίζονται ότι έδωσαν τη μάχη, σε αντίθεση με άλλους, ντόπιους δωσίλογους, που εκ προοιμίου κόπτονται για την «αθωότητα» του μοιραίου για την εξαθλίωση της Ελλάδας αυτού κυρίου…

Γιώργος Χαρβαλιάς
ΠΗΓΗ
-------------------------
Ο Γεωργίου η ΕΛΣΤΑΤ οι "θεσμοί" και η αποικία τους!...

γράφει η ΖΕΖΑ ΖΗΚΟΥ το περασμένο Σάββατο στην ΕΠΕΝΔΥΣΗ
....Ο πρώην αντιπρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής επί θητείας Ανδρέα Γεωργίου, Νίκος Λογοθέτης, εξήγησε ότι ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ άνοιξε τον δρόμο για το πρώτο Μνημόνιο με τις προβλέψεις του για το έλλειμμα του 2009. «Ο κ. Γεωργίου με τον “υπολογισμό” του για έλλειμμα 15,1% ουσιαστικά νομιμοποίησε το πρώτο Μνημόνιο που βασίστηκε στην πρόβλεψή του. Μέσω αυτού του “φουσκωμένου” ελλείμματος, τον Απρίλιο του 2010, μπήκαμε στο Μνημόνιο», τόνισε ο κ. Λογοθέτης, μιλώντας στον Real FM 97.8. Και αποκάλυψε ότι «ο επικεφαλής της Eurostat, Βάλτερ Ραντεμάχερ, έδινε εντολές στον κ. Γεωργίου για το τι να βάλει μέσα στο έλλειμμα, πώς θα το “φορτώσει”. Κλασικό παράδειγμα είναι τα swaps του Σημίτη, τα οποία άξιζαν 2,8 δισ. όταν μπήκαμε στο ευρώ και την εποχή του 2009-10 έφτασαν τα 21 δισ., που φορτώθηκαν στο έλλειμμα της Ελλάδας». Αυτά...
....Και τελικά ποια είναι η αλήθεια για το έλλειμμα; Το δημοσιονομικό έλλειμμα είναι δημιουργική λογιστική. Ο,τι θέλει ο εκάστοτε υπουργός Οικονομίας προσθαφαιρεί στον προϋπολογισμό του έτους, ό,τι θέλει το κάνει επιταγές (ομόλογα, δηλαδή), ό,τι θέλει το κρύβει σε κάποιον λογαριασμό που δεν εμφανίζει πουθενά -όπως έγινε με τις επιχορηγήσεις του ΟΣΕ ή τα χρέη στους προμηθευτές των νοσοκομείων που ο Παπακωνσταντίνου μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο τα πρόσθεσε στο έλλειμμα-, και έτσι το έλλειμμα από 8,5% “φούσκωσε” στο 11,5% του ΑΕΠ, δηλαδή 238 δισ. ευρώ (προς τους προμηθευτές 6,2 δισ. αναλογούν περίπου στο 2-3% του ΑΕΠ). Ομως, Κυριακή 5 Οκτωβρίου του 2009 γίνονται εκλογές. Επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ είναι ο Κοντοπυράκης μέχρι τις 18/10/2009 και υποβάλλει το έλλειμμα του προϋπολογισμού στο ύψος του 8,5%. Ο Παπακωνσταντίνου στις 21/10/2009 ανεβάζει το έλλειμμα στο 12,5%! Πότε πρόλαβε να το μετρήσει σε τρεις ημέρες, αφού δεν είχαν διορισθεί ακόμη ούτε καν γενικοί γραμματείς των υπουργείων; «Επειδή δεν ξέραμε τις οφειλές στα νοσοκομεία για το 2007, το 2008 τα βάλαμε όλα μαζί με το 2009» ομολόγησε ο δόλιος Παπακωνσταντίνου....
Ευχαριστώ τη Δικαιοσύνη που προσπαθεί να διερευνήσει το έγκλημα του Γεωργίου...

===============
Τι λέτε βρε μεγαλοαπατεώνες;


Το διευθυντήριο των Βρυξελλών, που αποδέχτηκε την παραποίηση των επίσημων στατιστικών στοιχείων για την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ  αλλά και για την επιβολή των Μνημονίων, ζητάει τώρα και τα … ρέστα!
Οι «φίλοι» και «εταίροι» της Ελλάδας, ξαναχτύπησαν! Τα τσιράκια και οι υπάλληλοι των μεγαλοαπατεώνων, αποθρασύνθηκαν. Ο λόγος για τη μεγάλη πλειοψηφία των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και όλους εκείνους που τους εμφανίζουν στην κοινή γνώμη ως «σοβαρούς πολιτικούς» και «νοικοκυραίους», οι οποίοι ενδιαφέρονται, τάχα, για την προκοπή των λαών της Ευρώπης (εντός ή εκτός ευρωζώνης). Μερικοί μάλιστα, από αυτούς, δηλώνουν και … «φιλέλληνες»! Απλά, θυμίζουμε ότι πολλοί από αυτούς, την τελευταία 7ετία που η Ελλάδα βρίσκεται βυθισμένη στη δίνη των Μνημονίων, εμφανίστηκαν με το μανδύα του… «φιλέλληνα». Μάλιστα, μερικοί από αυτούς, έγιναν και προκλητικοί. Ενδεικτικά αναφέρουμε τον πρόεδρο της Επιτροπής της ΕΕ και πρώην πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου κ. Γιούγκερ και τον επίτροπο Οικονομικών της ΕΕ και πρώην υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Πιέρ Μοσκοβισί, με τον πρώτο να καλεί τον ελληνικό λαό να δείξει «κουράγιο» στις βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές  και        το δεύτερο να συνεχίσει να «κάνει ποδήλατο» μέχρι να βγει η οικονομία από την μακροχρόνια κρίση.

Όλοι αυτοί, ανεξαρτήτως αν κυκλοφορούν με το μανδύα του «δημοκράτη», του «πατριώτη», του «σοσιαλιστή», η του φιλέλληνα, δεν είναι και τόσο αθώοι για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Υπάρχουν ενδείξεις αλλά και αποδείξεις, που συνηγορούν ότι ανήκουν στην πιο βρώμικη φάρα των πολιτικών κομπιναδόρων και μεγαλοαπατεώνων της Ευρωπαϊκής Ηπείρου. Αδιάψευστος μάρτυρας το πλούσιο έργο που έχουν καταγράψει στο ενεργητικό τους ως ηγέτες των χωρών τους ή και ηγετικά στελέχη της ΕΕ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η στάση της ΕΕ στην «υπόθεση» του τέως επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (πρώην ΕΣΥΕ και νυν ΕΛΣΤΑΤ) Ανδρέα Γεωργίου, ο οποίος καταδικάστηκε από τα ελληνικά δικαστήρια, για παραποίηση των επίσημων στοιχείων, με τα οποία τροφοδοτούσε (στην κρίσιμη περίοδο 2008- 2010) διάφορους εγχώριους και διεθνείς οργανισμούς και ιδρύματα. Σύμφωνα με την απόφαση που εκδόθηκε την 1η Αυγούστου 2017, το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων επέβαλε στον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ δύο χρόνια φυλάκιση με τριετή αναστολή καθώς κρίθηκε ένοχος για μια από τις τρεις πράξεις παράβασης καθήκοντος!

Η απόφαση αυτή, εκτός από τις αντιδράσεις του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, προκάλεσε και την έντονη δυσφορία αξιωματούχων της ΕΕ και της Κομισιόν (Ευρωπαϊκής Επιτροπής). Ηγετικά στελέχη του διευθυντηρίου των Βρυξελλών, έσπευσαν να πάρουν υπό την προστασία τους τον κ. Γεωργίου, καθώς διευκόλυνε την ΕΕ και το ΔΝΤ να εμφανιστούν η ως οι «σωτήρες» της Ελλάδας από τη χρεοκοπία! Έτσι, θεωρώντας άνευ σημασίας το «αμάρτημα» που διέπραξε ο κ. Γεωργίου (παραποίηση επίσημων στατιστικών στοιχείων που αξιοποιήθηκαν για επιβολή των Μνημονίων που αποτέλεσαν εργαλεία παραπέρα καταλήστευσης της Ελλάδας και του ελληνικού λαού, από τους μεγάλους χρηματοπιστωτικούς ομίλους και άλλους τοκογλύφους- δανειστές):

Η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί, εξέφρασε την «ανησυχία» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είπε πως η υπόθεση του Α. Γεωργίου θα εξεταστεί από τα κράτη-μέλη στο πλαίσιο του Eurogroup. Έσπευσε μάλιστα να σημειώσει πως η απόφαση του Δικαστηρίου «είναι ανοικτή για προσφυγή» και ως εκ τούτου η υπόθεση «δεν έχει κλείσει».
Ο Valdis Dombrovskis  (αντιπρόεδρος της Κομισιόν), σε μήνυμά του στο twitter ανέφερε: «Είναι σημαντικό η ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ και των ανθρώπων που κάνουν τη δουλειά τους να προστατεύονται σύμφωνα με τον νόμο», σπεύδοντας να υπογραμμίσει πως η ΕΕ παρακολουθεί «τις εξελίξεις με ανησυχία»!
Η ουσία του προβλήματος

Στο ίδιο μήκος κύματος, και δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου, σχολίασαν αρνητικά την ετυμηγορία του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων, δίνοντας «συγχωροχάρτι» στον πρώην ισχυρό άνδρα της ΕΛΣΤΑΤ. Ξεχωρίζει άρθρο της Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) με τον τίτλο «Ποινές φυλάκισης για τον Έλληνα επικεφαλής στατιστικολόγο που δεν ήθελε να κάνει ζαβολιές». Με τον όρο «ζαβολιές», η εφημερίδα αφήνει να εννοηθεί ότι ο κ. Γεωργίου «αντιστάθηκε» στις υποδείξεις της σημερινής κυβέρνησης να παραδεχτεί ότι «μαγείρεψε» τα στοιχεία προς την κατεύθυνση που θα έβγαζαν στη φόρα άπλυτα της κυβέρνησης Παπανδρέου αλλά της ΕΕ. Στα πλαίσια αυτά, η FAZ κάνει λόγο για «διπλό σκάνδαλο». Σύμφωνα με τη FAZ το πρώτο σκάνδαλο διαπράχθηκε το 1999 (όταν «μαγειρεύτηκαν» τα επίσημα στοιχεία προκειμένου να ενταχθεί η Ελλάδα στην ΟΝΕ και τη ζώνη του ευρώ) και το δεύτερο να με την απόφαση των ελληνικών δικαστηρίων (που τιμωρούν τον Γεωργίου επειδή αρνήθηκε να ομολογήσει ότι το 2009- 2010 μαγείρεψε τα επίσημα στοιχεία που οδήγησαν την Ελλάδα το 2010 στα Μνημόνια)!

Περιγράφοντας το πρώτο και δεύτερο σκάνδαλο, ο αρθρογράφος της γερμανικής εφημερίδας, σημειώνει, μεταξύ άλλων: «Το πρώτο (σ.σ. σκάνδαλο) συνίσταται στα παραποιημένα στατιστικά στοιχεία, με τα οποία η Αθήνα κορόιδεψε για να μπει στη Νομισματική Ένωση και να καθησυχάσει τις χρηματαγορές και τους ευρωπαίους εταίρους χωρίς ποτέ να τιμωρηθεί γι’ αυτό. Το δεύτερο σκάνδαλο συνίσταται στο ότι ο τότε επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Γεωργίου μετά από απανωτές δίκες τώρα καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης. Σύμφωνα με την άποψη του δικαστή, απειλείται με φυλάκιση όποιος δεν “μαγειρεύει” σε πολιτικό επίπεδο τα στατιστικά στοιχεία σε σχέση με τον κρατικό προϋπολογισμό. Υπό αυτό το πρίσμα εγείρουν ακόμη περισσότερες αμφιβολίες και τα τωρινά στατιστικά στοιχεία υπό τον νέο επικεφαλής που εξελέγη με την κυβερνητική πλειοψηφία».

Η FAZ, αποκαλύπτει, την ουσία, του προβλήματος, που συντελείται κατά καιρούς με το «μαγείρεμα» των στατιστικών στοιχείων, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Και η ουσία, είναι ότι πράγματι, υπήρξε σκάνδαλο και το 1999 και τώρα και σε πολλές άλλες περιπτώσεις, που μαγειρεύτηκαν- προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση- τα επίσημα στατιστικά στοιχεία. Μόνο που η εφημερίδα, όπως και όσοι αντιδρούν στην απόφαση των ελληνικών δικαστηρίων για την υπόθεση Γεωργίου, λένε τη μισή αλήθεια. Με τη στάση τους αυτή, προσπαθούν να κρύψουν την άλλη μισή, που είναι η εξής: Όσες φορές κι’ αν «μαγειρεύτηκαν» τα επίσημα στοιχεία της ελληνικής οικονομίας (σε θετική ή αρνητική κατεύθυνση), μαγειρεύτηκαν με κριτήριο τι και πόσο βολεύει τα συμφέροντα των κεφαλαιοκρατών, που κάνουν κουμάντο στην ΕΕ και όλο των πλανήτη. Και μια ακόμη, μικρή, λεπτομέρεια. Το μαγείρεμα των στοιχείων της ελληνικής οικονομίας (που το 1999 εμφάνιζαν μικρότερο το δημόσιο χρέος και τα ελλείμματα και το 2009-2010 μεγαλύτερα), ΔΕΝ γινόταν αυθαίρετα από τον υπουργό Οικονομικών ή τον επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας. Το «μαγείρεμα» γινόταν πάντα σε στενή συνεργασία ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τα επιτελεία των διεθνών ιμπεριαλιστικών οργανισμών (ΕΕ, ΔΝΤ, ΟΟΣΑ, ΝΑΤΟ κλπ), στους οποίους λογοδοτεί οι εκάστοτε κυβερνώντες!

Και μας κλέβουν και μας.. δουλεύουν

Αν προκύπτει κάποιο συμπέρασμα, από την ανησυχία που προκάλεσε στο διευθυντήριο των Βρυξελλών- και όχι μόνο- η απόφαση των ελληνικών δικαστηρίων να καταδικάσουν τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Α. Γεωργίου, για παραποίηση («μαγείρεμα») των επίσημων στατιστικών στοιχείων, αυτό είναι το εξής: Κάθε φορά που οι κυβερνώντες «μαγειρεύουν» τα επίσημα στοιχεία- με την ανοχή αν όχι σε συνεργασία με την ΕΕ- τη νύφη την πληρώνουν πάντα, οι εργαζόμενοι και τα πλατιά λαϊκά στρώματα. Για παράδειγμα, το σκάνδαλο με μαγείρεμα των στοιχειών που έγινε το 1999 (τότε που οι πάντες «εξωράιζαν» τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας), το πλήρωσε ο εργαζόμενος ελληνικός λαός αμέσως μετά την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ και στη ζώνη του ευρώ. Ακριβό τίμημα, πλήρωσαν κυρίως εκείνοι, που επένδυσαν τις αποταμιεύσεις τους στην αγορά μετοχών ή ακινήτων, πιστεύοντας όσους δήλωναν δημόσια την εμπιστοσύνης τους στο ελληνικό Χρηματιστήριο (ηγετικά στελέχη της ΕΕ, ο τότε πλανητάρχης Μπιλ Κλίντον και άλλοι), ενώ στη συνέχεια- όταν έσπασε η «φούσκα του Χρηματιστηρίου» – είδαν τις τιμές των μετοχών τους αλλά και των ακινήτων τους να καταγράφουν … «κάθετη πτώση»!

Κάτι ανάλογο, σε πολύ σκληρότερη έκδοση, ακολούθησε μετά το 2010, όταν τα δημόσια ελλείμματα καθώς και το δημόσιο χρέος της χώρας- μετά το κατάλληλο «μαγείρεμα» που τους έγινε από τον επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ- εμφανίστηκαν διογκωμένα και οδήγησαν την Ελλάδα στο έλεος των αγορών και των κάθε είδους αδίστακτων κερδοσκόπων- κεφαλαιοκρατών. Αναφερόμαστε στην άγρια επίθεση που ξεκίνησε το Μάη του 2010 με το 1ο Μνημόνιο (υπογράφτηκε από τον «σοσιαλιστή» πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου), εμπλουτίστηκε με το 2ο Μνημόνιο (υπογράφτηκε από τον δεξιό πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά με τις ευλογίες των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, του ΛΑΟΣ και της ΔΗΜΑΡ) και εντάθηκε με το 3ο Μνημόνιο (υπογράφτηκε από τον «αριστερό» πρωθυπουργό  (με τις στήριξη των βουλευτών του ΣΥΡΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων).

Αποτελεί κοινό μυστικό, ότι μια σειρά ηγετικά κυβερνήτες και στελέχη της ΕΕ (για να μην πούμε όλοι τους) ανήκουν στην πιο βρώμικη φάρα των πολιτικών, που- προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα «αφεντικά» τους (δηλαδή τα μονοπώλια και εν γένει τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους)- δεν διστάζουν να διαπράξουν τα μεγαλύτερα εγκλήματα σε βάρος της πλειοψηφίας των ανθρώπων του μόχθου και της δουλειάς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αποτελεί και το έγκλημα που διαπράχθηκε σε βάρος του ελληνικού λαού, από ΟΛΟΥΣ εκείνους που σκέφτηκαν, σχεδίασαν και συναποφάσισαν και εφάρμοσαν τα βάρβαρα αντιλαϊκά Μνημόνια, στην Ελλάδα, τα οποία αργότερα εφαρμόστηκαν και στην Ισπανία, Πορτογαλία, Ιρλανδία και Κύπρο.

Με δεδομένο, λοιπόν, ότι η παραποίηση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, αξιοποιήθηκε για την επιβολή νέου Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου στην Ελλάδα και των βάρβαρων αντιλαϊκών πολιτικών που εφαρμόζονται από το 2010 μέχρι και σήμερα, μπορούμε να θέσουμε στους υπέρμαχους και υποστηρικτές των Μνημονίων που διαμαρτύρονται για την υπόθεση Γεωργίου, το εξής ρητορικό ερώτημα: Τι λέτε βρε μεγαλοεπατεώνες;

Εσείς δεν είστε που «κάνατε τα στραβά μάτια», στην παραποίηση των στοιχείων του 1999, προκειμένου να μαντρώσετε την Ελλάδα στο άρμα της καπιταλιστικής Ευρωπαϊκής Ένωσης;

Εσείς, δεν είστε αυτοί, που δέκα χρόνια αργότερα, αποδεχτήκατε τα παραποιημένα – εν γνώσει σας- στοιχεία της ελληνικής κυβέρνησης, ώστε να δικαιολογηθεί η άγρια λεηλασία που επιβλήθηκε με τα Μνημόνια σε βάρος του ελληνικού λαού;

Εσείς, δεν είστε αυτοί, που μαζί με την κυβέρνηση Τσίπρα, γράψατε στα παλιά της παπούτσια τη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού για τερματισμό των αντιλαϊκών πολιτικών της ΕΕ, το οποίο εκφράστηκε με το 61% που συγκέντρωσε το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα του Ιούλη 2015; Δεν φτάνει που οδηγήσατε τον ελληνικό λαό- από κοινού με τις ελληνικές κυβερνήσεις- στη φτωχοποίηση και στη μιζέρια, ζητάτε κι’ από πάνω τα ρέστα; Αλήθεια, γιατί δεν αντιδράσατε- όπως τώρα με την υπόθεση Γεωργίου- όταν οι Γερμανοί αρνήθηκαν να παραδώσουν στην Ελλάδα τον εκλεκτό τους Μιχάλη Χριστοφοράκο, προκειμένου να συγκαλύψουν το σκάνδαλο δωροδοκιών της ΣΗΜΕΝΣ, για το οποίο γνώριζαν από πρώτο χέρι και οι γερμανικές κυβερνήσεις;


Ήδη συμπληρώθηκαν ήδη 7 ολόκληρα χρόνια, από την πρόσδεση της Ελλάδας στο άρμα των Μνημονιακών πολιτικών. Αποτελεί κοινό μυστικό, ότι οι υποσχέσεις, των 2 πρώην μνημονιακών πρωθυπουργών για έξοδο της Ελλάδας από τα Μνημόνια και τις πολιτικές λιτότητας το 2012 (Γ. Παπανδρέου) ή το 2014 (Α. Σαμαράς), αποδείχτηκαν κάλπικες επιταγές, καθώς εκείνοι που θησαυρίζουν από αυτές τις πολιτικές αξιώνουν όλο και περισσότερα. Για να μην έχει την ίδια τύχη και η υπόσχεση Τσίπρα για έξοδο της Ελλάδας από τα Μνημόνια το 2018, η μόνη ελπίδα να δουν άσπρη μέρα οι άνθρωποι του μόχθου και της δουλειάς είναι να ξεσηκωθούν και να πάρουν ίδιοι την τύχη στα χέρια 

Δεν υπάρχουν σχόλια: