Δικάζεται η πριγκίπισσα της Ισπανίας για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος... Eδώ, στο Μερκελιστάν των μηνομονιακών γερμανοτσόγλανων;

O νέος βασιλιάς Φελίπε VI αντιμετωπίζει την πρώτη μεγάλη πρόκληση στην προσπάθεια αποκατάστασης της εικόνας του θεσμού, καθώς η αδελφή του πριγκίπισσα Κριστίνα, θα δικαστεί με την κατηγορία της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος χρήματος.
Σε απόφαση 167 σελίδων, το αρμόδιο ισπανικό δικαστήριο ολοκλήρωσε τις κατηγορίες εναντίον της πριγκίπισσας μετά από... μακροχρόνια έρευνα, κατά την οποία αποδείχθηκε ότι υπάρχουν ενδείξεις συμμετοχής της σε απάτες που έκανε ο σύζυγός της, Ινιάκι Ουρνταγκαρίν.
Ο κ. Ουρνταγκαρίν, πρώην παίκτης ολυμπιακής ομάδας χάντμπωλ, θα δικαστεί επίσης στην Μαγιόρκα, με την κατηγορία της κατάχρησης δημοσίου χρήματος μέσω αθλητικού ιδρύματος που είχε στήσει. Τόσο η πριγκίπισσα Κριστίνα όσο και ο κ. Ουρνταγκαρίν αρνούνται πάντως τις κατηγορίες.
Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας, η Κριστίνα δεν απολαμβάνει ασυλία και σύμφωνα με τις ενδείξεις θα καταθέσει έφεση κατά της παραπομπής της.
Πηγή

Σχόλια