Ποινική δίωξη Γιάννου Παπαντωνίου.

 Πηγή
Νέα δίωξη για κακούργημα για τον Γιάννο Παπαντωνίου

Νέα ποινική δίωξη, σε βαθμό κακουργήματος αυτή τη φορά, ασκήθηκε από την επικεφαλής των Εισαγγελέων Διαφθοράς Ελένη Ράικου κατά του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες.
Της Ιωάννας Μάνδρου
Η νέα δίωξη ασκήθηκε μετά το τέλος σχετικής εισαγγελικής έρευνας για τη μη δήλωση τη διετία 2009 -2010 από τον πρώην υπουργό στο πόθεν έσχες που υπέβαλε στη Βουλή ποσού περί τα 2 εκ. ευρώ που διέθετε σε λογαριασμούς σε ελβετική τράπεζα η σύζυγός του Ρούλα Κουράκου.
Η ύπαρξη του εν λόγω ποσού εντοπίστηκε ανάμεσα στους καταθέτες της πολυσυζητημένης λίστας Λαγκάρντ, όταν έφθασε στην Ελλάδα από τις γαλλικές αρχές, και ξεκίνησε έρευνα για τη νομιμότητα αυτών χρημάτων.
Ο πρώην υπουργός στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργήθηκε από τους Εισαγγελείς Διαφθοράς εκλήθη ως ύποπτος και κατέθεσε γραπτώς υπόμνημα με τις απόψεις του οι οποίες ωστόσο δεν έπεισαν.
Παράλληλα ήδη διώκεται ποινικά ο Γιάννος Παπαντωνίου για τη μη δήλωση του λογαριασμού της συζύγου του για τα προηγούμενα χρόνια ( όταν το εν λόγω αδίκημα διωκόταν σε βαθμό πλημμελήματος) και έχει προσδιοριστεί η δίκη του για τον προσεχή Μάϊο.

Σχόλια