Αντιρατσιστικός ....νόμος.



Βlogger:
Με την γλώσσα του Όργουελ να έχει επιβληθεί διαβάστε την είδηση και μετά σκεφτείτε για ποιον λόγο κατασκευάστηκε ο "αντιρατσιστικός" νόμος και ποιον προστατεύει!  Ελάτε στη θέση του πολίτη που πήγε να κάνει το αυτονόητο. (Το λάθος του ξεκινάει από το γεγονός ότι νομίζει ότι είναι πολίτης, δεν έχει πάρει χαμπάρι ότι είναι δούλος και παρείσακτος...)
Θαυμάστε επίσης την δικτύωση των λαθροεισβολέων με ...ψυχοπονάρηδες δικαιωματιστές των Αθηνών (τα ευρώ να πέφτουν και...) 
Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, το οποίο ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ χθες ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΆ την συγκεκριμένη υπόθεση, ο νεαρός κτηνοτρόφος που οδηγήθηκε σήμερα, όπως και οι 5 ενήλικες Τούρκοι (υπήρχαν και 3 παιδιά) στα δικαστήρια της Αλεξανδρούπολης για να δικαστούν στο αυτόφωρο αλλά η δίκη αναβλήθηκε για την Παρασκευή, αντιμετωπίζει την κατηγορία της “παράνομης σωματικής βίας με ρατσιστικά χαρακτηριστικά”. Οι Τούρκοι που του επιτέθηκαν και συνεπλάκησαν μαζί του δημιουργώντας του σοβαρά τραύματα σε διάφορα σημεία του σώματος, κατηγορούνται για σωματική βλάβη και παράνομη είσοδο στην χώρα.
Η κατηγορία όμως με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο, η οποία πολλαπλασιάζει οποιαδήποτε ποινή επί τον αριθμό των ατόμων που θα κριθεί ότι στράφηκε, μπορεί να επιφέρει βαριά ποινή στον κάτοικο των Φερών, ο οποίος όπως και όλοι οι συντοπίτες του προσπάθησε να βοηθήσει την αστυνομία στην σύλληψη των λαθρομεταναστών και βρήκε τον μπελά του, αφού μπορεί και να καταλήξει τελικά στην φυλακή.

Βαριές κακώσεις και ρήξη τένοντα ο κτηνοτρόφος
Τόσο ο κτηνοτρόφος όσο και οι Τούρκοι που συνεπλάκησαν μαζί του, εξετάστηκαν από ιατροδικαστή και ενώ η διάγνωση για αυτούς ήταν ελαφριές σωματικές κακώσεις, ο νεαρός κτηνοτρόφος φέρει βαριές σωματικές κακώσεις στο πρόσωπο και τα χέρια από την συμπλοκή, ενώ υπέστη και ρήξη τένοντα του χεριού και μάλλον θα χρειαστεί χειρουργική επέμβαση. Η ιατροδικαστική έκθεση είναι φυσικά στοιχείο της δικογραφίας, αλλά πρώτα θα πρέπει να… ξεμπλέξει με τα δικαστήρια, αφού θα καθίσει την Παρασκευή στο εδώλιο του κατηγορουμένου και με τον κίνδυνο να του επιβληθεί βαριά ποινή.

Το Evros-news.gr αποκάλυψε χθες το απόγευμα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ το συμβάν που εξελίχθηκε στον κάμπο των Φερών, αναφέρθηκε σε 5 Τούρκους που συνεπλάκησαν μαζί του. Οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν τελικά 8 αυτοί που πέρασαν παράνομα στην Ελλάδα από τη γειτονική χώρα, 5 ενήλικες και 3 παιδιά. Επίσης, η αστυνομία γνωστοποίησε κάτι που εμείς δεν γνωρίζαμε, ότι ο Εβρίτης κτηνοτρόφος είχε το κυνηγετικό του όπλο, που κατέχει με νόμιμη άδεια, αφού όταν βρίσκεσαι στα σύνορα με τα ζώα σου και υπάρχει κίνδυνος ανά πάσα στιγμή από τους λαθρομετανάστες που το τελευταίο διάστημα άρχισαν και πάλι να περνούν σχεδόν ανεξέλεγκτα ή κινδυνεύεις ακόμα και από τους Τούρκους στρατιώτες, είναι φυσικό να λαμβάνεις κάποια μέτρα προστασίας.

Όταν λοιπόν εντόπισε τους παράνομα εισελθόντες και ειδοποίησε την αστυνομία ενώ παράλληλα τους ζήτησε να καθίσουν κάτω και να αφήσουν στο χώμα τα κινητά τους τηλέφωνα, αυτοί του επιτέθηκαν και άρχισαν να τον χτυπούν, ενώ προσπαθούσαν να του πάρουν το όπλο. Στην πάλη που ακολούθησε το όπλο εκπυρσοκρότησε και οι Τούρκοι που το πήραν το πέταξαν πολύ μακριά. Εκεί το βρήκαν σπασμένο οι αστυνομικοί οι οποίοι έφτασαν στο σημείο και τους συνέλαβαν.
  • Μπήκαν παράνομα στον Έβρο οι Τούρκοι, ζήτησαν προστασία λόγω Ερντογάν,αλλά έδειραν και… εκβίασαν
Η είδηση που μαθεύτηκε το απόγευμα στις Φέρες, ότι δηλαδή ο συμπολίτης τους κτηνοτρόφος προσπάθησε να βοηθήσει στην σύλληψη των 8 Τούρκων που μπήκαν παράνομα στον Έβρο (δεν γνώριζε φυσικά την εθνικότητα τους), βρέθηκε μπλεγμένος και κινδυνεύει να τιμωρηθεί με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο, προκάλεσε αναστάτωση και έντονες αντιδράσεις. Γιατί ο κτηνοτρόφος έφυγε από το σημείο όταν οι αστυνομικοί πήγαν και συνέλαβαν τους Τούρκους, αλλά αργότερα ενημερώθηκε να πάει στο Αστυνομικό Τμήμα όπου ενημερώθηκε ότι συλλαμβάνεται. Τι μεσολάβησε;

Οι πληροφορίες από την Αθήνα αναφέρουν ότι οι Τούρκοι, που μπήκαν στην χώρα μας ζητώντας πολιτικό άσυλο, δηλαδή προστασία από το καθεστώς Ερντογάν, αφού πρώτα επιτέθηκαν και τραυμάτισαν τον Φεριώτη κτηνοτρόφο, στη συνέχεια επικοινώνησαν με φιλικά τους άτομα στην Αθήνα και υποστήριξαν πως έχουν στην κατοχή τους ΒΙΝΤΕΟ που δείχνει τον κτηνοτρόφο να τους απειλεί με το όπλο και πως θα το βγάλουν στη δημοσιότητα. Ουσιαστικά δηλαδή… εκβίασαν, αφού τα φιλικά τους πρόσωπα (μήπως κάποιες από τις γνωστές ΜΚΟ που μετέχουν στη διακίνηση λαθρομεταναστών;) επικοινώνησαν με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και απαίτησαν την σύλληψη του κτηνοτρόφου, επικαλούμενοι την ύπαρξη του ΒΙΝΤΕΟ.
Έτσι δόθηκε εντολή να συλληφθεί αρχικά και τώρα να κατηγορείται για βία με ρατσιστικά χαρακτηριστικά. Όπως μάλιστα λένε χαρακτηριστικά οι Φεριώτες: “Τον περασμένο Μάρτιο, όταν ο Έβρος πολιορκούνταν από τις ασύμμετρες απειλές που εξαπέλυσε ο Ερντογάν, εμείς υψώσαμε τα στήθια μας στα σύνορα και μαζί  με την αστυνομία και τον στρατό αποτρέψαμε την παραβίαση των συνόρων μας. Όλοι μας εκθείαζαν τότε, ενώ στη συνέχεια λόγω της έλλειψης ένστολου προσωπικού και της μεγάλης συνοριογραμμής, ειδοποιούσαμε και βοηθούσαμε αστυνομικούς και στρατιώτες να συλλαμβάνουν όσους έμπαιναν παράνομα.
Με αυτό το σκεπτικό ενήργησε και ο συντοπίτης μας κτηνοτρόφος, αλλά βρήκε τον μπελά του. Αν τον καταδικάσουν, ας έρθουν όλοι αυτοί από την αστυνομία και τις άλλες Αρχές να μας ζητήσουν να βάλουμε πλάτη, αν επιχειρήσει το ίδιο ο Εερντογάν το επόμενο διάστημα όπως λέγεται. Γιατί να το κάνουμε; Για να βρεθούμε κατηγορούμενοι για ρατσισμό;”. Φυσικά έχουν απόλυτα δίκιο.

ΠΗΓΗ
----------------
  • Μεταναστευτικό - εισβολή λαθρομεταναστών.

  • Κραυγαλέος – και απεχθής – Λαϊκισμός!

    ------------------

    ..και η απόφαση: Καθ'όλα διδακτική για το ποιος κάνει κουμάντο στη χώρα!  Τι λέει η απόφαση: "Είσαι υπήκοος και όχι πολίτης!"

    Πήγε για τρυγόνια στον Έβρο, έπιασε παράνομα εισερχόμενους Τούρκους και καταδικάστηκε

    Μετά από μια εξαντλητική διαδικασία στο αυτόφωρο πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης, το δικαστήριο τιμώρησε 30χρονο κτηνοτρόφο για παράνομη οπλοχρησία, οπλοκατοχή και παράνομη βία σε βάρος πέντε παράνομα εισερχόμενων Τούρκων στον Έβρο. Οι τελευταίοι (δύο άντρες και τρεις γυναίκες) αντιμετώπιζαν την κατηγορία της παράνομης εισόδου στη χώρα και της πρόκλησης βαρείας σωματικής βλάβης στον Έλληνα κτηνοτρόφο.

    Οι κατηγορούμενοι αλλοδαποί οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης μετά τον εντοπισμό τους από τον κτηνοτρόφο. Η δικαστική απόφαση πάντως προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία. «Ξέραμε ότι ήταν παράνομο που περνούσαμε τα ελληνικά σύνορα, ότι είναι στρατιωτική ζώνη, θέλαμε να παραδοθούμε στην αστυνομία να ζητήσουμε πολιτικό άσυλο, είμαστε γκιουλενιστές κι έχουμε καταδικαστεί σε φυλάκιση 9 ετών από το καθεστώς Ερντογάν με την κατηγορία ότι ανήκουμε στην τρομοκρατική οργάνωση ΦΕΤΟ».

    Αυτά είπαν στις απολογίες τους οι πέντε Τούρκοι υπήκοοι. Βέβαια, δια του δικηγόρου τους Βασίλη Δεμίρη δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν την ποινική του δίωξη και περιέγραψαν τα περιστατικά όπως τα έζησαν ξεκαθαρίζοντας όλοι ότι δεν άκουσαν βρισιές ή υποτιμητικά λόγια ρατσιστικού χαρακτήρα. Συμμορφώθηκαν δε με την υπόδειξη να μείνουν στο έδαφος και να περιμένουν την αστυνομία.

    Ένα σημείο που αποτέλεσε ζήτημα διεξοδικής προσέγγισης από την έδρα ήταν το κυνηγετικό όπλο του κτηνοτρόφου που ήταν οπλισμένο με σκάγια για το κυνήγι ορτυκιών. Ο ίδιος είπε ότι τέλειωσε την εργασία του με το κοπάδι των αγελάδων που διατηρεί στην περιοχή του δέλτα Έβρου και θα εξασκούσε το χόμπι του μια και είναι νόμιμος κάτοχος της καραμπίνας, έχει άδεια κυνηγίου και είναι στα πλαίσια της κυνηγετική περιόδου και σε χώρο όπου επιτρεπόταν το κυνήγι. «Θα πήγαινα για τρυγόνια» είπε.

    Ο ίδιος τόνισε ότι δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει έστω και για εκφοβισμό την καραμπίνα του, όταν στρεφόμενος για να την πάρει, του επιτέθηκαν οι δυο αλλοδαποί άνδρες την άρπαξαν κι εκείνη την ώρα εκπυρσοκρότησε. Στην προσπάθειά του να τους την πάρει έπεσε ξύλο, ο ίδιος τραυματίστηκε στο χέρι με ρήξη τένοντα και οι παράνομα εισελθόντες άνδρες είχαν κάποιες εκδορές στην μύτη και το πρόσωπο.

    Όταν ρωτήθηκαν οι τρεις γυναίκες αν δέχθηκαν χτυπήματα αρνήθηκαν, λέγοντας ότι δεν έχουν σωματικά τραύματα αλλά ψυχικά και προσπαθούσαν να ηρεμήσουν τα τρία ανήλικα παιδιά τους. Το πιο χαρακτηριστικό ήταν ότι τράβηξαν ένα βίντεο την ώρα που απομακρύνθηκαν στις καλαμιές της περιοχής, λέγοντας ότι κινδυνεύει η ζωή τους από ένα ένοπλο, ενώ την καραμπίνα του "ένοπλου" την είχαν οι ίδιοι ως λάφυρο και την κρύψαν στο βάλτο. Όταν ήρθαν οι αστυνομικοί δεν την παρέδωσαν ούτε ανέφεραν κάτι σχετικό με αποτέλεσμα να την βρουν 500 μέτρα μακριά λίγο αργότερα επιμελώς κρυμμένη.

    Αντιδράσεις κατοίκων Φερών

    Μετά από μια εξαντλητική διαδικασία στο αυτόφωρο πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης όπου είχαν συγκεντρωθεί για συμπαράσταση πάνω από 200 άτομα, το δικαστήριο επέβαλε την ενοχή του 30χρονου κτηνοτρόφου για παράνομη οπλοχρησία και οπλοκατοχή και για παράνομη βία κατ' εξακολούθηση χωρίς τις επιβαρυντικές διατάξεις περί ρατσισμού, σε φυλάκιση 2 ετών και δυο μηνών με αναστολή. Τους δε δύο Τούρκους τους επέβαλε φυλάκιση 14 μηνών, ενώ αθώωσε από τις σχετικές κατηγορίες τις τρεις γυναίκες που ήταν μαζί.

    Ο κτηνοτρόφος Αντώνης Κατσιπτσάκης με την δικηγόρο του Μένια Πολυχρόνη άσκησε έφεση κατά της απόφασης ενώ με χειροκροτήματα συμπαράστασης και πολλές ευχές τον αντιμετώπισαν, δίνοντας του κουράγιο οι κάτοικοι των Φερών εκπρόσωποι συλλόγων αγροτών κτηνοτρόφων, ψαράδων καλυβιέρηδων του Δέλτα που ζουν στην περιοχή κι έκριναν ως άδικη την όλη ταλαιπωρία και καταδίκη του.

    «Κι εμείς βλέπουμε λαθρομετανάστες, τους σταματάμε, ειδοποιούμε την αστυνομία, με κίνδυνο της ζωής μας γιατί δεν ξέρουμε ποιους έχουμε απέναντι μας, το κάνουμε ως ακρίτες φρουροί με συναίσθηση της αποστολής μας όπως τότε με τα γεγονότα του Μαρτίου. Τώρα με την εξέλιξη αυτή την ταλαιπωρία του συναδέλφου μας δεν ξέρουμε αν η Πολιτεία χρειαστεί την βοήθεια μας αν συντρέξουμε».

    Έβρος: Αντιδήμαρχοι μάρτυρες υπεράσπισης

    Μάρτυρες υπεράσπισης του κτηνοτρόφου κατέθεσαν ο πρόεδρος του συλλόγου των αγροτών Αλεξανδρούπολης Κώστας Αλεξανδρής (αριθμεί 350 μέλη), λέγοντας ότι η περιοχή από το Μάρτιο και μετά ζει ιδιόμορφες καταστάσεις με εισβολή ανθρώπων κάθε εθνικότητας, που έχουν κλέψει αυτοκίνητα, προκαλούν ζημιές στις περιουσίες μας και βάζουν φωτιές.

    Έχουμε μαζί μας ξύλα αν δεχθούμε επίθεση, ενώ κάναμε μαζί με την αστυνομία περιπολίες γιατί ξέρουμε σπιθαμή προς σπιθαμή την περιοχή κι όταν βρούμε παράνομους μετανάστες τους ακινητοποιούμε ζητάμε να αφήσουν κάτω τα σακίδια και τα κινητά τους τηλέφωνα μέχρι να τους παραλάβουν οι συνοριοφύλακες, μια τακτική που ακολουθείται από όλους.

     ============

     -----------------

    Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζουν την σύλληψη και την ποινική τιμωρία του Έλληνα κτηνοτρόφου στον Έβρο ο οποίος αμύνθηκε του πατρίου εδάφους στη λαθραία είσοδο οκτώ Τούρκων πολιτών με τους οποίους συνεπλάκη όταν αρνήθηκαν να περιμένουν την αστυνομία που είχε ειδοποιήσει ο άτυχος Έλληνας, εξέδωσε η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού.

    Είναι η πρώτη φορά που η θεσμική Ένωση Αξιωματικών ε.α. του Ελληνικού Στρατού εκδίδει ανάλογη ανακοίνωση και σίγουρα αποτελεί μια ποιοτική - πολιτική διαφοροποίηση από την μέχρι σήμερα ουδέτερη στάση που ακολουθούσαν σε ανάλογα ζητήματα.

    Το θέμα με τον Έλληνα κτηνοτρόφο αναδείχθηκε από το pronews.gr, το vergina-tv και το e-evros.com

    Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση τους οι Έλληνες Αξιωματικοί ε.α. του Ελληνικού Στρατού αναφέρουν τα εξής: 

    «Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό από τα ΜΜΕ, στον Έβρο σημειώθηκε συμπλοκή μεταξύ Τούρκων που παραβίασαν τα σύνορα της χώρας και Έλληνα κτηνοτρόφου, ο οποίος προσπάθησε να τους αποτρέψει – ένα σκηνικό που επαναλαμβάνεται εδώ και μήνες, από τότε που ο πρόεδρος της Τουρκίας προσπαθεί να χρησιμοποιήσει μάζες ανθρώπων σαν «όπλο» υβριδικού πολέμου εναντίον της χώρας μας.

    Επιπροσθέτως αναφέρεται ότι οι Τούρκοι επιτέθηκαν πρώτοι στον Έλληνα κτηνοτρόφο και κατά τη διάρκεια της συμπλοκής του αφαίρεσαν το κυνηγετικό όπλο του, το οποίο ο πρώτος κατείχε νομίμως. Ο Έλληνας κτηνοτρόφος, ακολουθώντας αυστηρά την οδό της νομιμότητος ειδοποίησε τις Αρχές για το περιστατικό και την παράνομη είσοδο των Τούρκων στη χώρα – κάτι που αποδεικνύεται από το αρχείο κλήσεων που έχουν δεχθεί οι αστυνομικές αρχές.

    Στο δικαστήριο το οποίο έγινε ακολούθως ο πατριώτης Έλληνας κτηνοτρόφος καταδικάστηκε για παράνομη βία, παράνομη οπλοφορία και παράνομη οπλοχρησία με ποινή φυλάκισης 26 μηνών με αναστολή αλλά χωρίς κανένα ελαφρυντικό ενώ οι δύο Τούρκοι που συνεπλάκησαν μαζί του, τιμωρήθηκαν με 14 μήνες φυλάκιση για παράνομη βία αλλά και παράνομη είσοδο στην χώρα, ενώ οι 3 γυναίκες αθωώθηκαν! Στους Τούρκους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά ενώ στον Έλληνα όχι.

    Για πολλά χρόνια συζήσαμε με τους Εβρίτες συμπατριώτες μας και είχαμε την ευκαιρία να εκτιμήσουμε το καλόκαρδο του χαρακτήρα τους, το φιλόξενο πνεύμα τους και την άδολη φιλοπατρία τους. Έχουμε παρακολουθήσει από κοντά τον τρόπο της ζωής τους, συμμεριζόμαστε και κατανοούμε τις αντιλήψεις και τις αγωνίες τους.

    Οι περισσότεροι ζουν ως οι πάλαι ποτέ ακρίτες του Βυζαντίου, ξαναζωντανεύοντας αρχέγονες παραδόσεις. Για όλα αυτά εμείς οι Έλληνες αξιωματικοί τους αγαπούμε, τους τιμούμε και τους εκτιμούμε. Εκφράζουμε για πολλοστή φορά το αίσθημα ευγνωμοσύνης προς τους φύλακες των συνόρων μας απ’ άκρη σ’ άκρη της επικράτειας, που με την μέχρι τώρα στάση τους έχουν δείξει σε φίλους και αντιπάλους ότι σύσσωμος λαός, Στρατός. Ελληνική Αστυνομία και Πυροσβεστική προτίθενται να αντιτάξουν σθεναρή αντίσταση στα επεκτατικά σχέδια της Τουρκίας και να μην επιτρέψουν την χρήση πληθυσμών σαν «εργαλεία» της προώθησης της νέο-οθωμανικής ατζέντας του κ. Ερντογάν.

    Φαινόμενα σαν και το προχθεσινό μας προβληματίζουν ιδιαίτερα, διότι δεν είναι απλά και δεν πρέπει να εξετάζονται απλοϊκά ούτε ακόμη και από την αδέκαστη και ανεξάρτητη Δικαιοσύνη.

    Εμπεριέχουν πτυχές ασφαλείας, ιδιαίτερων κοινωνικών ευαισθησιών για κάποιες καταστάσεις και συγκεκριμένης αντίληψης  σε κρίσιμα εθνικά θέματα. Τα εξετάζουμε, λοιπόν με μεγάλη προσοχή και ευαισθησία προερχόμενη τόσο από τη γνώση των κοινωνιών της περιοχής, όσο και από τη αντίληψη ασφαλείας που έχουμε.

    Σε αυτό το πλαίσιο το ΔΣ της Ενώσεως και τα μέλη μας εκφράζουν τον ιδιαίτερο προβληματισμό τους για την  αντιμετώπιση των πρωταγωνιστών του προχθεσινού συμβάντος στο Έβρο και καταθέτουν δημόσια τις παρακάτω σκέψεις:

    Θέλουμε ευαισθητοποιημένους πολίτες επί κάθε θέματος παραβίασης του νόμου; Πώς επιθυμούμε να αντιδρούν οι πολίτες στην παρανομία; Τασσόμαστε αναφανδόν κατά της απερίσκεπτης αυτοδικίας, αλλά πώς εκπαιδεύουμε τους συμπολίτες μας, ώστε την κρίσιμη στιγμή της απόφασης εμπρός στο έγκλημα να δράσουν ευαίσθητα μεν συνετά δε;

    Σήμερα δοκιμάζεται η ψυχολογική και σωματική αντοχή των άκριτών μας, οι οποίοι προσπαθούν να υπερασπιστούν τον τόπο τους και όλους μας. Πώς θα τους βοηθήσουμε; Πώς θα εξαλείψουμε τι αίσθημα αδικίας που διακατέχει όλους σ´ αυτήν την περίπτωση;

    Η ισονομία απαιτεί την εφαρμογή του νόμου έναντι όλων. Γιατί αισθανόμαστε ότι στην νομική αντιμετώπιση της παρούσας περίπτωσης παραβιάστηκε αυτή η αρχή;

    Η Ελληνική κοινωνία εδώ και πολλά χρόνια αντιμετωπίζει τους παρανομούντες με ιδιαίτερη ευαισθησία αναγνωρίζοντάς τους διάφορα ελαφρυντικά καθώς και τις ιδιαίτερες εκάστοτε συνθήκες των αξιόποινων πράξεών τους. Γιατί στην συγκεκριμένη περίπτωση αισθανόμαστε ότι δεν ελήφθη υπόψη τίποτε από τα παραπάνω; Στεκόμαστε με μεγάλο σκεπτικισμό απέναντι στην εξάντληση της αυστηρότητας του δικαστηρίου στη συγκεκριμένη υπόθεση και την ταυτόχρονη αναγνώριση ελαφρυντικών, στους παράνομα εισελθόντες από τα σύνορα Τούρκους πολίτες.

    Τέλος, αυτό το περιστατικό και η δικαστική εξέλιξη του σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να στείλουν το μήνυμα στους Έλληνες που ζουν σε παραμεθόριες περιοχές ότι έχει ποινικοποιηθεί η υπεράσπιση της πατρίδας. Τι βελτιώσεις μπορούν να γίνουν στη Νομοθεσία ώστε ούτε να προωθείται η αυτοδικία ούτε να ποινικοποιείται η καλοπροαίρετη δράση ευαισθητοποιημένων πολιτών έναντι παρανομιών και μάλιστα σχετιζομένων με την εθνική ασφάλεια;

    Η Πολιτεία, όλες οι ανεξάρτητες αρχές της, ας προβληματιστούμε από το συμβάν και ας πράξουμε τα δέοντα, ώστε να μην βρίσκεται απέναντι στο κοινό αίσθημα.

    Για το Διοικητικό Συμβούλιο

    Αντιστράτηγος ε.α. Σταύρος Κουτρής, Πρόεδρος Σχης (ΑΣ) Χρήστος Χρηστίδης, Διευθύνων Σύμβουλος».

 

Σχόλια