Μια καλή ιδέα να συγκεντρώσεις λεφτά – Ρίξε το φταίξιμο στους Έλληνες για τους μετανάστες

Θέλεις να συνεισφέρεις 10, 20, 30 ευρώ ή ένα άλλο ποσό-έκπληξη; Αυτές είναι οι επιλογές που δίνει μέσω e-mail η ΜΚΟ We Move Europe στην προσπάθειά της να συγκεντρώσει χρήματα για την διαχείριση του μεταναστευτικού. Ωστόσο, στην εκστρατείας της έχει υφάνει μια εξαιρετικά δυσφημιστική εικόνα για την Ελλάδα για τη στάση της στους μετανάστες. Είναι τόσο προκλητική η στάση των Ευρωπαίων ακτιβιστών που επικαλούνται τούρκικα δημοσιεύματα για να ενισχύσουν την εικόνα "κόλασης" των μεταναστών! ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Η ΜΚΟ We Move Europe μαζί με τα χρήματα προσπαθεί να συλλέξει και 125.000 υπογραφές από όλη την Ευρώπη για να καταθέσει αίτηση διαμαρτυρίας στην Κομισιόν κατηγορώντας την Ελλάδα. «Αυτήν τη στιγμή, η κατάσταση στην Ελλάδα είναι τρομερή» αναφέρουν, ενώ επικαλούνται την τουρκική Daily Sabah αναφέροντας πως «Υπάρχει τουλάχιστον μία αναφορά για τους μετανάστες που πέθαναν καθώς προσπάθησαν να διασχίσουν τα σύνορα χωρίς άδεια»(Εικόνα 1). Η στάση τους υπεύθυνης Τουρκίας σε όλη αυτή την ιστορία δεν φαίνεται πουθενά στην αίτηση διαμαρτυρίας. Για όλα αυτά φταίει η Ελλάδα.


1.Οι πηγές πληροφόρησης του We Move Europe συμπεριλαμβάνουν και την τουρκική Daily Sabah.
Για το γεγονός ότι οι ροές μπορεί να έχουν μειωθεί αλλά να συνεχίζονται κανονικά δεν γίνεται λόγος. Τα ελληνικά νησιά και φυσικά οι άνθρωποι που στοιβάζονται ήδη στις δομές επιβαρύνονται μέρα με τη μέρα με νέες αφίξεις. Πως είναι δυνατόν να παραμείνουν ανθρώπινες οι συνθήκες όταν αυξάνονται οι αριθμοί;
Για τις δομές, μάλιστα, στα νησιά, η We Move Europe βασίζεται απλά σε φήμες! «Μέσα στις δομές προσφύγων, υπάρχουν φήμες για Αφρικανούς που υφίστανται ρατσιστικούς ξυλοδαρμούς και κακοποίηση. Άτομα με προβλήματα υγείας πασχίζουν να επιβιώσουν στην πανδημία σε συνθήκες κακής υγιεινής στις δομές»(Εικόνα 2). Πόσο ηθικό είναι να συγκεντρώνονται χρήματα βάσει "φημών"; Η ελληνική πολιτεία, εν τω μεταξύ, οφείλει να πάρει θέση και να κινητοποιηθεί για τις σοβαρές κατηγορίες ξυλοδαρμών-κακοποίησης από τις αρχές, και να πράξει τα ανάλογα τόσο στην περίπτωση που ισχύουν όσο και στην αντίθετη.


2. Η εκστρατεία της ΜΚΟ μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος.
Η ευρωπαϊκή οργάνωση We Move Europe που βασίζει την ενημέρωσή της και σε τουρκικά ΜΜΕ, θεωρεί ότι η Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα να κλείσει τα σύνορά της. Την ίδια στιγμή αποσιωπά τον τρόπο με τον οποίο η Τουρκία χρησιμοποίησε τους μετανάστες στον Έβρο. «Η ελληνική αστυνομία ρίχνει δακρυγόνα και καπνογόνα στα ελληνοτουρκικά σύνορα σε εκατοντάδες ανθρώπους που θέλουν να γλιτώσουν από τον πόλεμο και τη φτώχεια» αναφέρουν οι Ευρωπαίοι ακτιβιστές βασιζόμενοι σε πληροφορίες της Independent.
Η ομάδα του We Move Europe έχει αποφασίσει να υποβάλει σύντομα καταγγελία στην Κομισιόν για παραβιάσεις στο μεταναστευτικό από την ελληνική κυβέρνηση. Οι δε δικηγόροι που θα αναλάβουν την υπόθεση θα εργαστούν πάνω σε αυτό δωρεάν «εξοικονομώντας δεκάδες χιλιάδες ευρώ» για την ΜΚΟ. Όλα αυτά δεδομένης της "ανησυχητικής απάντησης", όπως λένε, της Ελλάδας στο μεταναστευτικό.


3.Οι χρηματοδότες της οργάνωσης
Η We Move Europe ξεκίνησε να λειτουργεί το 2015, χάρη στη χρηματοδότηση που έλαβε από τη γερμανική οργάνωση Campact. Στη συνέχεια είχε και άλλους χρηματοδότες ανάμεσα στους οποίους είναι και η Ανοιχτή Κοινωνία (Open Society Foundation) του Τζορτζ Σόρος(Εικόνα 3). Αν και η We Move Europe ζητά -και ορθά- να δεχτούν και οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες μετανάστες, είναι πασιφανές ότι πολλές ΜΚΟ βγάζουν λεφτά από τη δυσφήμιση της Ελλάδας και το χειρότερο από τον πόνο χιλιάδων ξεριζωμένων ανθρώπων, παρουσιάζοντας τη μισή αλήθεια.
=======================
Blogger:
Ας προσπαθήσουμε να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά.
Αντιγράφω από παλιότερη εγγραφή:  
"... Η πρωτοφανής για τη μεταπολεμική Ευρώπη αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας ενός κράτους μέλους της ΕΕ από ένα ημιεπίσημο όργανο ενός άλλους κράτους μέλους (της Φινλανδίας) που έφερε στην δημοσιότητα σχετικό άρθρο στο SLpress, όπως και προηγηθέντα δυτικά δημοσιεύματα, καθιστά πλέον ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα δέχεται πολλαπλή και πολυδιάστατη υβριδική επίθεση στρατηγικού χαρακτήρα, η οποία αποσκοπεί στον γεωπολιτικό της ακρωτηριασμό.
Με άλλα λόγια, βρισκόμαστε ήδη σε έναν περιορισμένης έντασης αλλά στρατηγικών στοχοθετήσεων παρατεταμένο πόλεμο (protracted limited war), με τον τρόπο που τον περιέγραφε ο Μάο Τσε Τουνγκ, που περιλαμβάνει, μεταξύ των άλλων, στρατιωτική βία ή απειλή άσκησης στρατιωτικής βίας, ψυχολογικό πόλεμο και έμπρακτη αμφισβήτηση της υπόστασης της χώρας, τόσο στο νομικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο αντιλήψεων της διεθνούς κοινής γνώμης.

Και ο πόλεμος αυτός έχει εξαπολυθεί στην Ελλάδα από πολλές κατευθύνσεις και πολλαπλούς δρώντες. Ο σημαντικότερος, φυσικά, αλλά όχι ο μόνος, είναι η Τουρκία. Δηλωμένος στόχος της Τουρκίας είναι να προεκτείνει τον εαυτό της προς το Αιγαίο δια της γεωπολιτικής επιχωμάτωσης της "Γαλάζιας Πατρίδας" και συνακόλουθα οφείλει να αδρανοποιήσει την ελληνική εθνική κυριαρχία στα ελληνικά νησιά. Και επειδή αυτό δεν μπορεί να το πράξει με στρατιωτική εισβολή έχει επιλέξει τον συνδυασμό της "ήπιας" εφαρμογής της στρατιωτικής ισχύος με τη μαζική εισβολή που συνιστούν οι μεταναστευτικές ροές...Συνέχεια εδώ

....
Από άλλη εγγραφή σας έγγραφα: 
Πρέπει να είναι κανείς αφελής για να μην βλέπει την επίθεση που δέχεται η χώρα.  Δηλαδή πιστεύει κανείς ότι καύλωσε ένα πρωϊ ένας "Πανεπιστημιακός" στο Τούρκου στην μακρινή Φιλανδία και άρχισε να βλέπει τους λαθροεισβολείς στην Χίο και στα άλλα νησιά του Αιγαίου. Εδώ υπάρχει ένας κέντρο που καθοδηγεί. Επειδή γνωστή η εκδούλευση των κατ' όνομα "Πανεπιστημιακών"στην ουσία παιδιών του ΣΟΡΟΣ μπορούμε να εικάσουμε ότι ο ίδιος ή αντίστοιχος βραχίονας δίνει εντολές παραγωγής (ψευδο)γεγονότων. Έχει δίκιο ο κ. Γρίβας, Να τελειώνουμε  με την πέμπτη φάλαγγα. 
----
Ο υπονομευτικός ρόλος των λαθροεισβολέων, δεν μπορεί πια να μείνει κρυφός: Ιδού:

Έρχεται ο κ. Μάζης και κομίζει αποδεικτικά περί του ρόλου των ΜΚΟ:

Προσθέστε άλλο δημοσίευμα που αποδεικνύει ότι οι ΜΚΟ στην Λέσβο κάνουν κουμάντο... 

και συμπληρωματικά:

Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν ένα πράγμα:

Το ελληνικό κράτος δέχεται μια συνδυασμένη επίθεση αποδόμησης. Φοβάμαι ότι η Ελλάδα μπήκε στο κούτσουρο της αναδόμησης, όπως η πάλαι ποτέ Γιουγκοσλαβία.  Όσοι δεν το βλέπουν είναι τυφλοί. Υπάρχουν σπασμωδικές κινήσεις όπως:

Η φύλαξη των συνόρων στον Έβρο, αλλά αυτά είναι ημίμετρα. Αυτό που τώρα πρέπει να κουβεντιασθεί, ανοιχτά είναι: 

Τι σημαίνει η υπογραφή του Συμφώνου Μετανάστευσης που υπεγράφη από τον Τσίπρα το 2018 και τηρείται από τον Κυριάκο. Μήπως  έχουν μετατρέψει τη χώρα σ'ένα διεθνές προτεκτοράτο, με τις διάφορες δυνάμεις να διαγκωνίζονται να πάρουν τμήμα του Ελληνικού Χώρου. Μήπως ο ΔΟΜ (Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης), υποκαθιστά το Ελληνικό κράτος και μετατρέπει τους Έλληνες πολίτες ξένους στη χώρα τους;). Αν αυτό δεν ισχύει γιατί ο Υπ.Αμύνης δηλώνει ότι δεν μπορεί να μπει να κάνει έλεγχο στα  στρατόπεδα που έχει παραχωρήσει στον ΔΟΜ; 

Δεν χρειάζεται και πολύ μυαλό για να καταλήξει κανείς στο συμπέρασμα ότι χώρα έχει ξεπουληθεί. Αφήνει τον κάθε απατεώνα να κάνει ότι γουστάρει στο έδαφός της. Φυσικά τα αργύρια πολλά και πολλοί οι κερδισμένοι. Όσο για τον λαό, πάντα προδομένος από τις ηγεσίες του, που για χρόνια καμώνονται ότι ...ψάχνουν  τις ΜΚΟ, αλλά ώ του θαύματος οι ΜΚΟ αυξάνονται. Μόνο μια λέξη μπορεί να περιγράψει κανείς αυτό το πλιάτσικο σε βάρος της χώρας. ΠΡΟΔΟΣΙΑ. 

Ελπίζω να κάνω λάθος.

Θέλω να ελπίζω επίσης, από την άλλη ότι ο εγκλεισμός που μας επιβλήθηκε να έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς να δούν τι συμβαίνει πραγματικά και στην αναγκαστική αυτή ανάπαυλα να βρήκαν τη δύναμη να συνδυάσουν πληροφορίες και γεγονότα, που φαινομενικά είναι ασύνδετα, αλλά στην πραγματικότητα υπηρετούν το ίδιο σκοπό. Φτωχοποίηση, διάλυση. 

 =====

  1. Εποικισμός της Ελλάδος με ευρωπαϊκή χρηματοδότη

  2. ΗΠΑ και ΕΕ πιέζουν την Αθήνα να κάνει υποχωρήσεις για να κρατηθεί η Τουρκία στη Δύση!

  3. Παγανιά Μηταράκη για εξαγορά νησιωτών – Το Αιγαίο σε βαριά υποθήκη

  4. Ο ιδιοκτήτης Παπαδημούλης με διαμερίσματα σε ΜΚΟ

  5. Η Μπίζνα των Μ.Κ.Ο. με γεωπολιτικές προεκτάσεις

  6. Σε μία τετραετία 1,3 δισ. πήγαν σε οργανισμούς και ΜΚΟ σύμφωνα με Μηταράκη 

  7. ”Όπλα Μαζικής Μετανάστευσης”: Πώς η μεταναστευτική κρίση χρησιμοποιείται ως όπλο εξαναγκασμού χωρών και εθνών'

  8. Τα νέα κέντρα υπονομεύουν την ελληνική κυριαρχία στο ανατολικό Αιγαίο

  9. Η Λέσβος εάλω, ελέω Αλέξη, Χόλιγουντ και Πάπα!

Σχόλια