Οι φιλάνθρωποι του Spiegel “καίγονται” για τη Μόρια, κατηγορούν Ελλάδα

«Τα παιδιά ρωτάνε αν θα πεθάνουν από τον κορoνοϊό» είναι ο τίτλος μακροσκελούς δημοσιεύματος στη διαδικτυακή σελίδα του Spiegel. Για άλλη μια φορά θίγονται στο γερμανικό Τύπο οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης προσφύγων και μεταναστών στη Μόρια. Με αφορμή την πανδημία του κορoνοϊού, το άρθρο σημειώνει: «Μέχρι τώρα δεν έχει διαπιστωθεί κανένα κρούσμα κορoνοϊού στον καταυλισμό.

“Οι λίγοι εναπομείναντες γιατροί, δικηγόροι και κοινωνικοί λειτουργοί περιμένουν και φοβούνται ότι θα ξεσπάσει η κρίση. Δεν υπάρχει προστασία. Κάθε μέρα χιλιάδες άνθρωποι περιμένουν στην ουρά για να φάνε, στα στενά δρομάκια μπροστά από τα ντους και στις βρύσες για να πλύνουν τα δόντια τους».
Και το άρθρο συνεχίζει: «Εδώ και εβδομάδες δεν έχουν μαζευτεί τα σκουπίδια. Τα απορριμματοφόρα δεν περνάνε πια καθόλου από τα στενά δρομάκια. Οι σκηνές είναι τόσο κοντά η μια στην άλλη που ακόμα και μικρά παιδιά πρέπει να μαζευτούν για να μπορέσουν να περάσουν ανάμεσά τους. Μια τουαλέτα μοιράζονται 167 άνθρωποι. Μια πενταμελής οικογένεια κοιμάται σε 3 τ.μ. στο πάτωμα μιας σκηνής».

Σχόλια