ΗΤΤΗΘΗΚΑΝ ΑΛΛΑ...

  

Τους κατευόδωσαν με το σύνθημα: Βάλε βαζελίνη και έλα Μυτιλήνη

Εστειλε λοιπόν τα καράβια του τα πειρατικά ο αυτοκράτορας, κρυφά ακόμα κι από τα GPS, να κάνουν απόβαση στα νησιά των ανυπότακτων ασίκηδων (*) «εχθρών». Κι οι φουκαράδες οι πραιτοριανοί δεν πήραν είδηση πως αυτοί ήταν οι Ιφιγένειες που θα θυσιάζονταν. 
Εκεί που τους έστειλαν, στο Μανταμάδο, δεν πάτησαν ποτέ οι Γερμανοί. Δεν πάτησαν ποτέ οι Άγγλοι. Κι η Αμερικάνικη επέμβαση που την είχαν πει εμφύλιο, τέλειωσε σ’ αυτά τα μέρη τρία χρόνια μετά από την πτώση του Γράμμου. 
Τα βασιβουζούκια (*) του Λεπέτυμνου γνωρίστηκαν με τα σπρέι πιπεριού και με τα κρότου λάμψης. Λύκος στα πρόβατα. Την Τετάρτη η Καράβα έγινε Βιετνάμ. Οι θρασύδειλοι μπάτσοι,  αφού έδειραν, ψέκασαν, έκαψαν το δάσος, έριξαν πλαστικές σφαίρες σε ευθείες βολές, πέταξαν δακρυγόνα από ελικόπτερα σε πλατείες και σε σχολεία, έσπασαν αυτοκίνητα χωρίς λόγο, έβρισαν τις μάνες και τις αδερφές μας, απείλησαν ότι… θα πηδήξουν εμάς τους τουρκόσπορους γκασμάδες… στο τέλος παρακαλούσαν να ανοίξουν τα μπλόκα για να φύγουν. Και τους κατευόδωναν τα γιουρούκια του Λεπέτυμνου (*) με το σύνθημα “βάλε βαζελίνη κι έλα Μυτιλήνη”. Άλλους 43 τους είχαν στείλει νωρίτερα πίσω… στο νοσοκομείο.  
“Ντροπή”… είπα. Αλλά μου είπαν ότι κάνει καλό στο σύγκαμα. Ε! Τότε εντάξει. Πάλι καλά. Όχι σαν τους Χιώτες που τους έβγαλαν ακόμα κι από τα ξενοδοχεία που κοιμόντουσαν. 
  • Κι όταν υποχώρησαν τα ΜΑΤ, τότε καταλάβαμε γιατί ρίχνανε τις βόμβες τους στο δάσος και βάζανε φωτιά. Ο άπειρος κόσμος που βλέπαμε στα βιντεάκια να κλείνει το δρόμο, ήταν ο… λίγος κόσμος. Ο πολύς κόσμος ήταν στο δάσος. Βγήκαν στο τέλος από κει εκατοντάδες. Μόνο οι μπάτσοι ξέρουν τι τους έκαναν αυτοί οι αγρότες με τις ασπρόμαυρες μαντήλες. Αυτοί που ξέρουν στην Καράβα κι άλλους δρόμους εκτός από αυτούς που γράφει το google map. Τους δρόμους που χαράζουν τα πρόβατά τους εδώ και χίλια χρόνια. Αυτοί που μια φορά αντάρτες, πάντα αντάρτες. Αυτοί που μια φορά go back, πάντα go back. 

ΜΙΑ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΘΕΙΣΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ…
  • Τι ήρθαν να κάνουν όμως τα “παλληκάρια” της τσάμπα μαγκιάς; Ποια “μάχη” ήρθαν να κερδίσουν; 
  • Ήρθαν να επιβάλλουν τις ηλίθιες ακροδεξιές ονειρώξεις του Μητσοτάκη, για το πώς θα εφαρμοστεί η άθλια συνθήκη ΕΕ – Τουρκίας, που υπέγραψε ο Τσίπρας.
  • Κι ήρθαν αυτούς τους τσαμπουκάδες να τους πουλήσουν σ’ εκείνους που έσωσαν, που μάζεψαν, που τάισαν και που ζέσταναν “τα μουρέλια” μέσα από τη θάλασσα. Αυτούς που ζουν ακόμα σε εφιάλτες την περισυλλογή των νεκρών στα δίχτυα τους.
  • Σ’ εκείνους που πάνω από πέντε χρόνια πληρώνουν το κόστος για λογαριασμό όλης της χώρας κι όλης της Ευρώπης. 
  • Σ’ αυτούς που τους κορόιδεψαν και δυο και τρεις φορές για το μέλλον, δυο και τρεις διαφορετικές κυβερνήσεις, της πάντα μίας ΕΕ. 
  • Σ’ αυτούς που έχουν τη εμπειρία από τις υποσχέσεις, που μόνιμα αφήνουν πίσω τους ακόμα πιο πολλούς πρόσφυγες, σε ακόμα μεγαλύτερα και περισσότερα στρατόπεδα συγκέντρωσης, με ανθρώπους που ζουν σε ολοένα και αθλιότερες συνθήκες. Που αφήνουν πίσω τους μόνιμα πιο σοβαρά προβλήματα στη ζωή και στην οικονομία των νησιωτών. 
  • Σ’ αυτούς που δεν εμπιστεύονται ούτε και την ικανότητα των “κυβερνητών” να διεκδικήσουν έστω λύσεις διαχείρισης, σαν την αποσυμφόρηση ή την επαναπροώθηση. Πόσο μάλλον που όλες οι κυβερνήσεις, συμπεριφέρονται στα αφεντικά τους σα ζητιάνες πουτάνες που θεωρούν δεδομένο τον νταβατζή τους (ΕΕ), αδιαπραγμάτευτες τις πολιτικές των αφεντικών τους και ικετεύουν μόνιμα για ψίχουλα – αντισταθμιστικά οφέλη (ή και τριάκοντα αργύρια). 
  • Σ’ αυτούς που βλέπουν ότι μπορεί το κράτος να μην έχει γιατρούς, δασκάλους και λιμενοφύλακες για τα νησιά, αλλά πάντα έχει για όλους ΜΑΤ και δακρυγόνα.
  • Σ’ αυτούς που πίσω από το θέμα της “κλειστής δομής” και των “επιτάξεων”, βλέπουν άλλο ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης, το τρίτο. Που σε πέντε χρόνια θα πρέπει πάλι να συμπληρωθεί από ένα τέταρτο και πάει λέγοντας. Μια Μόρια κι ένας Καρατεπές χτες, μια Καράβα σήμερα, ένας Πολυχνίτος ή μια Άντισσα αύριο, μια Πέτρα σε δυο τρία χρόνια. 
  • Που ξέρουν ότι ο “ρεαλισμός” κι η διαχείριση που επιχειρούν και προβάλλουν κυβερνήσεις, κόμματα της ΕΕ, κανάλια και άρχοντες της τοπικής διοίκησης, φέρνουν πάντα μια καινούρια Μόρια, κάθε φορά που θα γεμίζει μια παλιά. 
  • ΚΑΙ ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ; 
  • Δεν συγκρούονται μόνο γιατί ο χώρος που επιτάσσουν έχει στρατιωτική, αρχαιολογική ή αγροτική αξία. Αλλά κυρίως γιατί το “πού θα γίνει η δομή” δε το συζητάμε. “Ούτε στη Μόρια, ούτε στην Καράβα, ούτε πουθενά”. “Ούτε ανοιχτά, ούτε κλειστά”.  Έτσι λένε όλοι οι διαδηλωτές. «Λέσβος χωρίς στρατόπεδα». 
  • Να παν οι πρόσφυγες κι οι μετανάστες όπου θέλουν, στις χώρες προορισμού. Κι όσοι είναι να μείνουν στην Ελλάδα, να πάν στο εσωτερικό της χώρας να κατανεμηθούν. Κι εδώ – ας μη νοιάζονται – όπως τα κάνει ο πόλεμός τους κι η αποικιοκρατία τους, πάντα θα περνούν πρόσφυγες – θύματα του συστήματός τους, ψάχνοντας τη σωτηρία και μια καλύτερη ζωή. 
ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΚΙΝΕΙ; 
Αν υπάρχει κάπου ο ορισμός της φράσης “τα προβλήματα υποκινούν τις αντιδράσεις του λαού”, είναι εδώ. Το δείχνει καθαρά το πλήθος, η αποφασιστικότητα κι η σύνθεση των διαδηλωτών. Είναι όλοι εδώ. Κι είναι κοινωνικό το θέμα. Μέσα σ’ αυτό το ορμητικό ποτάμι, παρασέρνονται σαν κούτσουρα κι οι πονηρούληδες πολιτικάντηδες (εκλεγμένοι ως επί το πλείστο) που ήδη προσπαθούν να το μαζέψουν γιατί θα τους τραβήξει το αυτί ο Κούλης. Κι οι κουτοπόνηροι που αφού δεν ακούμπησαν επί της ουσίας το πρόβλημα και το διαιώνισαν, τώρα πάνε να το εκμεταλλευτούν φορτώνοντάς το αποκλειστικά στον άλλο πόλο του δικομματισμού. Και κάποιοι που πίστεψαν ή ίσως και να πιστεύουν ακόμα κάποιες εθνικιστικές ακροδεξιές παπαρδέλες. Αλλά αυτά εδώ είναι μόνο παρανυχίδες. 
  • Ο λαός είναι ένας. Κι εδώ και στη Χίο και στα άλλα νησιά. Όταν κινητοποιούνται στα μπλόκα και στους δρόμους πάνω από 7000 άνθρωποι κάθε μέρα (μόνο στη Λέσβο), αυτό είναι εξεγερτικό και ξεπερνά τους πάντες.
  • Κι όλος αυτός ο λαός ζητά το ίδιο πράγμα: 
  • Καμιά δομή στο νησί. Μια θέση κι ένα αίτημα που αντικειμενικά στρέφεται ευθέως ενάντια στην ΕΕ και την (αντι)μεταναστευτική και (αντι)νησιωτική της πολιτική. Οι αυταπάτες τσαλαπατήθηκαν. 
  • Και ζητά τούτος ο λαός εκείνο το αυτονόητο που όλοι πριν ένα μόλις χρόνο, ή δεν τολμούσαν να το πουν, ή μας κατηγορούσαν (κι από “αριστερή” δήθεν θέση) που το λέγαμε εμείς δυνατά και καθαρά: Καμιά δομή στα νησιά. Ούτε ανοιχτή, ούτε κλειστή. Θυμηθείτε την απεργία των εργατικών κέντρων Λέσβου και Σάμου πέρσι. Θυμηθείτε τι μας έλεγαν οι «αντάρτες του πληκτρολογίου» τότε. 
  • Και δεν είναι ανάγκη κάποιος να το παραδεχτεί δημόσια για να το πούμε ότι δικαιώνεται η θέση του ΚΚΕ. Αλλά έγινε κι αυτό σε πολλές περιπτώσεις, και στη Λέσβο και στη Χίο, από καλοπροαίρετους ανθρώπους “Καλά τα λέγατε. Μόνο εσείς είχατε δίκιο». 
ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ; 
Αγώνας θα γίνει. Όπως πάντα. Κι η επίθεσή τους θα συνεχιστεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. 
Με το μαστίγιο; Θα συνεχίσουν τη μάχη της Τετάρτης 26 Φλεβάρη; Ας κοπιάσουν. 
Με το καρότο; Θα δώσουν χρόνο κι ανταλλάγματα; Εδώ θα είμαστε πάλι. 
Το θέμα είναι ότι το πολιτικό κόστος το πήραν έτσι κι αλλιώς. Θα τους βαραίνει σε κάθε περίπτωση. 
Και το συμπέρασμα για μας είναι ένα: είδατε που γίνεται; 
----
(*) Λέξεις που χρησιμοποιούμε χαϊδευτικά εμείς οι “τουρκόσποροι” και “γκασμάδες”, που όλες σημαίνουν λίγο παλληκάρι, λίγο άγριος, λίγο ξεροκέφαλος, λίγο τσαμπουκάς, λίγο μάγκας.
ΠΗΓΗ
========================================== 
Βlogger: 
Στη σύγκρουση στα νησιά του Αιγαίου, δεν πρόκειται για απλά για ήττα του Κυριάκου και της ΝΔ όπως έντεχα θέλουν  κάποιοι να εμφανίσουν. 
Πρόκειται για στρατηγική ήττα όλου του τόξου που ονομάζει τον εαυτό του "δημοκρατικό" για να κρυφτεί, ενώ δεν είναι παρά ο φερεντζές μιας χούφτας ολιγαρχών, μιας κοτζαμπάσικης "ελίτ" με τα όργανά της (κόμματα, δημοσιοκάφροι, οργανικοί διανοούμενοι και ΜΜΕ).
  • Αποκαλύφθηκε η γύμνια των εθελόδουλων και καλοταϊσμένων των Αθηνών (ή καλλύτερα του κέντρου που παραπέμπει σε τρύπα περισσότερο παρά σε ένα σκληρό κουκούτσι...). (Η νίκη των νησιωτών πρέπει να προστεθεί στο ΟΧΙ του λαού το 2015, σαν ιστορική παρακαθήκη...)
Οι νησιώτες δεν μπορεί παρά να είναι πατριώτες, γι'αυτό και κατοικούν τον ίδιο χώρο τρεις χιλιάδες χρόνια! Και τώρα απέδειξαν ακόμα μια φορά. Ώρα να βγει από το λήθαργο μια πατριωτική πλειοψηφία που θα απαιτήσει το αυτονόητο. Το εθνικό κράτος που κάποιοι - πληρωμένοι αδρά - αποφάσισαν να βάλλουν στο περιθώριο.
Το εθνικό κράτος έχει πολλά χρόνια ζωής ακόμα και κάποιοι μάλλον  βιάστηκαν να το ...σκοτώσουν)
=================
Να είναι τυχαίο που το πατριωτικό πνεύμα ζεί περισσότερο στα σύνορα;


==================================

του Νίκου Ι. Καραβέλου
Τα τελευταία γεγονότα στα νησιά μας απέδειξαν πως όταν ο λαός είναι ενωμένος κανείς δεν μπορεί να του επιβληθεί, πολύ περισσότερο οι φασιστές με τα λευκά κολάρα, η θλιβερή καρικατούρα των Αθηνών, ο γόνος του Κοκορίκου, η υστερόβουλη αξιωματική αντιπολίτευση και τα λοιπά κόμματα της Βουλής, με τις εμμονές και την υποκρισία τους.
Όταν ο λαός είναι ενωμένος δεν χρειάζεται επαγγελματίες "μπροστάρηδες" ή καθοδηγητές, ούτε ακροδεξιούς που παριστάνουν τους προστάτες του. Έχει την ψυχή και τις παραδόσεις του.
Αυτά που συνέβησαν απέδειξαν την δύναμη του ενωμένου λαού, απέναντι στα ενδυματολογικώς "θωρακισμένα'', αλλά ψυχικώς αθωράκιστα ψοφίμια,τουλάχιστον στην πλειονότητα τους.
Γιατί οι ένστολοι αυτοί είναι η μάζα των τιποτένιων που αποθρασύνονται όταν είναι πολλοί και γελοιοποιούνται κατά μόνας.
Φεύγουν οι νταήδες γιατί έφαγαν ξύλο από άοπλους πολίτες. Πιο πολύ ξύλο ήθελαν όμως κάτι σάλιαγκες, τύπου μητσοτάκη ή μηταράκη (με μικρό μ)
  • Γιατί οι δεύτεροι είναι τόσο θρασείς που θα σκουπίσουν τα φτύματα, θα πουν πως βρέχει και θα επιχειρήσουν να πλησιάσουν και πάλι.
  • Κι όταν λέμε ξύλο, εννοούμε την απόλυτη περιφρόνηση!.
  • Αυτός ο αγώνας απέδειξε πως εκεί στην άκρη της πολύπαθης χώρας, υπάρχουν γενναίοι. Αυτό το μήνυμα, ο γενικός αυτός συναγερμός, δεν θα επιτρέψει τον νεοεποικισμό, που επιχειρούν οι κεφαλαιοκράτες σε βάρος του εθνικού μας χώρου.
Θέλει προσοχή τώρα!
Το πρόβλημα δεν είναι οι λαθρονταήδες των ΜΑΤ. Αυτοί βρήκαν μπροστά τους γυναίκες και άντρες και ηττήθηκαν κατά κράτος και διψασμένοι. (καλά ούτε λίγο νεράκι;)
Το μέγα πρόβλημα είναι οι εντολείς τους. Όχι τα περιτρίμματα, οι μητσοτάκηδες και οι μηταράκηδες (με μικρό μ). Αυτοί είναι μαριονέτες. Είναι οι εργολάβοι και οι λοιποί μαφιόζοι που περιμένουν.
Είναι οι κομπραδόροι επιχειρηματίες ελληνικής κοπής, οι πολιτικοί ποντικοί που σιτίζονται στα τεμπελχανεία. και οι ξένοι πλουτοθήρες που έχουν δέσει τη χώρα σε διπλή κατοχή.
Και κάποιοι από το σκοτάδι, τον φυσικό τους χώρο, που θέλουν να δέσουν με φασιστικές αλυσίδες τον πλανήτη!
Θέλει προσοχή!
Αναδιπλώνονται.
Θα ξανάρθουν.  ΠΗΓΗ
Νίκος Ι. Καραβέλος
Δικηγόρος - Συγγραφέας
nkaravelos@gmail.com
=================


Η αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη βρίσκεται στο χειρότερο σημείο που έχει υπάρξει Ελληνική Κυβέρνηση από τη Νύχτα των Ιμίων το 1996.



Μετά από μια ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ επιχείρηση επιβολής της θέλησης του κράτους ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ Β.Α. Αιγαίου βρισκόμαστε σε μια φάση που στα μάτια του 70% των Ελλήνων η χώρα βρίσκεται υπό πλήρη αποσταθεροποίηση.

Η ήττα τόσο ισχυρών δυνάμεων επιβολής της τάξης για τον Ελληνικό Λαό αυτόματα σημαίνει ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ. Είτε το θέλουν κάποιοι να το καταλάβουν είτε όχι ΟΤΑΝ ΗΤΤΑΤΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΑΥΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. 
Χάνεται ΠΛΗΡΩΣ Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ του πολίτη προς τις δυνάμεις επιβολής της τάξης, κυρίαρχα όμως ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΜΑΖΙΚΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

Από την Πέμπτη ζούμε μέσα σε ένα κλίμα χαράς γιατί κέρδισε ο λαός με αίμα να επιβάλει την αυτονόητη θέληση του, αλλά από την άλλη όσοι μπορούν να δουν το δάσος και όχι μόνον το δέντρο, ανησυχούν για την επόμενη μέρα. Ανησυχούν για φαινόμενα κοινωνικής διάσπασης (φροντίζει και η αριστερά στο σύνολο της γι΄αυτό πολύ έντονα τις τελευταίες ώρες) και που θα μπορούσε να οδηγήσει όλο αυτό.

Μέσα σε αυτό το κλίμα που δεν μυρίζει απλά μπαρούτι αλλά έχει πέσει και αρκετό ήδη, οι δυνάμεις επιβολής της τάξης στα σύνορα (ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΣ) δέχονται την ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΗΤΤΑ.

Κορυφαίοι Υπουργοί (ΠΡΟΠΟ ΚΑΙ ΥΕΘΑ) στα σύνορα χθες με χιλιάδες στρατιώτες και αστυνομικούς ΜΕ ΦΑΝΦΑΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΑ ΜΜΕ και τελικά τι έγινε; Κατάφεραν κάποιες δεκάδες (οι κάτοικοι λένε εκατοντάδες) και απέδειξαν ότι μπορεί η χώρα ακόμα και με χιλιάδες στα σύνορα να γίνει σουρωτήρι.

Δυστυχώς η κυβέρνηση ή κάνει ότι κοιμάται ή τελικά είναι τόσο άσχετοι ή και άχρηστοι που οδηγούν τη χώρα στο χειρότερο σημείο, ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ. Όσοι έχουν κάνει έστω και τα βασικά μαθήματα πολιτικών επιστημών γνωρίζουν πολύ καλά (στην εισαγωγή των βιβλίων τα γράφει) ότι Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ δεν βάζει τίποτα άλλο.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι σε παγκόσμια κλίμακα στο όνομα της ασφάλειας των πολιτών γίνονται τα μεγαλύτερα εγκλήματα και ποδοπατούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Έγραψα στον τίτλο ΜΠΡΟΣ ΓΚΡΕΜΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΡΕΜΑ. Όχι τυχαία. Ο Γκρεμός είναι οι επόμενες κινήσεις. Το ρέμα είναι όσα περάσαμε.

Ναι κύριε Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Γκρεμός είναι μπροστά μας και πρέπει ΤΩΡΑ να όχι ΧΘΕΣ να γίνει επιτέλους αυτό για το οποίο σας ψήφισε ο κυρίαρχος Ελληνικό ΛΑΟΣ.

1)Να σταματήσει επιτέλους το σύνδρομο της 7ετίας.

2)Να κινητοποιηθούν οι ένοπλες δυνάμεις στο σύνολο τους και αυτές να αναλάβουν τη φύλαξη θαλασσίων και χερσαίων συνόρων. Οι χιλιάδες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στον Έβρο (35.000 λένε οι ίδιοι οι Τούρκοι) δεν ανακόπτονται με χημικά. Μια μαζική είσοδος θα σημαίνει και το ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

3)Να σταματήσετε να σπάτε στο ξύλο τις τοπικές κοινωνίες (δεν είμαι σίγουρος αν το ξέρετε αλλά για το μεταναστευτικό δεν σπάτε στο ξύλο ιδεολογικά αντίθετους αριστερούς - που και αυτό λάθος είναι - αλλά μέλη του πατριωτικού χώρου που σας έβγαλαν πρωθυπουργό και αυτό είναι το πιο τραγικό απ΄όλα...) και κυρίως να σταματήσει ο καθένας βλάκας υπουργός να κάνει του κεφαλιού του.

4)Δείξτε με γρήγορες κινήσεις ότι όντως θα κάνετε κλειστά (και όχι ημικλειστα δλδ ορθάνοιχτα κέντρα μεταναστών). Ο κόσμος δεν είναι χαζός ούτε αγράμματος. Ξέρει τι σημαίνουν τα δήθεν κλειστά σας κέντρα... Κάντε την αρχή με τα ήδη υπάρχοντα κλειστά κέντρα σε Αμυγδαλέζα (λειτουργεί στο 1/3 των δυνατοτήτων του) και Παρανέστι. Μετατρέψτε ΤΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ δομές σε κλειστές. Δύο κινήσεις μηδενικού κόστους ώστε να δείξετε ότι πραγματικά σέβεστε την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού και κυρίως όλων των ψηφοφόρων σας.

5)Επιτέλους ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ!!!
(ΥΓ Ξέρω ότι τρέφω αυταπάτες... αλλά ως γνήσιος ρομαντικός και άνθρωπος που μου αρέσει να συλλογίζομαι ελεύθερα και να μοιράζομαι το συλλογισμό μου αυτή είναι η ταπεινή μου άποψη).  ΠΗΓΗ
=========
  • «Αριστεροί» υπάλληλοι: Ούτε μια νότα συμπαράστασης στον αγώνα των νησιωτών…


    Ένα τζάμι να σπάσει σε κάποια διαδήλωση τρέχουν, σαν τα κοράκια, οι «πόρνες» του τηλεθεάματος για να δείξουν τους «ταραξίες» που καταλύουν τη «δημοκρατία»!!!
    Τα ΜΑΤ της κρατικής τρομοκρατίας και της κουκουλοφόρικης αλητείας έσπαγαν τα αυτοκίνητα των κατοίκων της Λέσβου και τα «αντικειμενικά» ΜΜΕ κατάπιαν το έγκλημα.
    Εδώ δεν καταλύεται η «νομιμότητα», ακριβώς διότι τα ΜΑΤ είναι τα τσοπανόσκυλα της... «νομιμότητας»!!!
    Απεναντίας όλοι σκούζουν, με αναφιλητά μελοδραματικής αφέλειας, εναντίον των οργισμένων κατοίκων που «τόλμησαν» να γελοιοποιήσουν τα ΜΑΤ, δηλαδή τους τρομοκράτες και προβοκάτορες του καθεστώτος…

    Εδώ, είναι τέτοια η υποκρισία της πολιτικής και δημοσιογραφικής κακοήθειας που ούτε το προσφιλές τους τέχνασμα, αυτό των «ίσων αποστάσεων», δεν εφαρμόζουν: Το τέχνασμα, δηλαδή, που εξισώνει τη βία των καταπιεσμένων και τσαλαπατημένων θυμάτων, τη βία της λαϊκής ΟΡΓΗΣ, με τη ΒΙΑ των αφεντάδων, των θυτών και των καθεστωτικών μηχανισμών…

    Εδώ, ΠΑΡΑΣΙΩΠΟΥΝ, εντελώς, την κακουργηματική και κουκουλοφόρικη αλητεία των ΜΑΤ και διογκώνουν υστερικά την αγωνιστική έξαρση της λαϊκής ΟΡΓΗΣ, την ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ πράξη των θυμάτων που εξευτέλισε και γελοιοποίηση τα ΜΑΤ, που τρομοκράτησε του τρομοκράτες…

    Αυτή, βεβαίως, η υποκριτική και πανικόβλητη «δημοκρατική ευαισθησία» των γενιτσάρων του καθεστώτος, είναι κατανοητότατη…

    Η Εξέγερση των νησιωτών μπορεί να αποτελέσει τον σπινθήρα μιας ΓΕΝΙΚΗΣ, παλλαϊκής αγωνιστικής ανάφλεξης. Όλη η Ελλάδα είναι ένα καζάνι λαϊκής ΟΡΓΗΣ που βράζει και μια αγωνιστική λαϊκή ΠΡΑΞΗ (σαν αυτή των νησιωτών) που γελοιοποιεί τους κατασταλτικούς μηχανισμούς και εξαναγκάζει την κυβέρνηση σε άτακτη υποχώρηση, μπορεί να αποτελέσει τον καταλύτη μιας ΓΕΝΙΚΗΣ λαϊκής έκρηξης…

    Δικαιολογημένος, λοιπόν, ο ΤΡΟΜΟΣ και οι συκοφαντικοί βρυχηθμοί των πολιτικών και δημοσιογραφικών παρασίτων του κατοχικού προτεκτοράτου…

    Φυσικά, εδώ αποκαλύπτεται και ένα άλλος ΤΡΟΜΟΣ και μια άλλη θηριώδη ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ: Αυτή της ενσωματωμένης «αριστεράς»…

    Οι κήρυκες της «ανυπακοής» και των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, έχασαν τη μιλιά τους μπροστά σε αυθεντικές αγωνιστικές πράξεις ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ, μπροστά στην επαναστατική ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ των νησιωτών, αντίσταση που γελοιοποίησε την κυβέρνηση και τους κατασταλτικούς της μηχανισμούς.

    Αυτές οι κάλπικες «αριστερές» δυνάμεις που σφετερίζονται τις αγωνιστικές παραδόσεις, ΟΧΙ μόνο δεν εκδήλωσαν την παραμικρή συμπαράσταση στον αγώνα των νησιωτών, αλλά τον «έπνιξαν» αυτόν τον αγώνα με τη γνωστή σταλινική μέθοδο: Αυτή της ΣΙΩΠΗΣ…

    • Τον «έπνιξαν» αυτόν το λαϊκό ΑΓΩΝΑ ακριβώς διότι το ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ αυτού του αγώνα στρεφόταν εναντίον τους, τους έριχνε στο περιθώριο, εκεί όπου ανήκουν: στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας…

    • Το «μεταναστευτικό» και «προσφυγικό» (όπως τα λένε) είναι και ο δικός τους τάφος…
    • Πώς, συνεπώς, να στηρίξουν ένα αγώνα που σηματοδοτεί και τη δική τους κηδεία;
    • Πώς να μην «θάψουν» ένα αγώνα που οδηγεί τους ίδιους στον τάφο, που είναι ικανός να πυροδοτήσει την ΟΡΓΗ όλων των Ελλήνων και να ανοίξει το Ασκό του Αιόλου;

    • Τον Ασκό του Αιόλου πάνω στον Εφιάλτη του λάθρο-μεταναστευτικού εποικισμού και της κατασκευής της Ελλάδας σε ΑΠΟΙΚΙΑ δούλων!!!

    Ένα τέτοιος αγώνας αποκαλύπτει τις «αριστερές» μεταμφιέσεις τους, τους ξεγυμνώνει κυριολεκτικά, αναδεικνύοντας κραυγαλέα τον θλιβερό και προδοτικό τους ρόλο: Αυτόν του υπαλλήλου της Παγκοσμιοποίησης και του 4ου Ράιχ…

    Γι αυτό δεν βγάλανε ούτε μια ανακοίνωση συμπαράστασης στον αγώνα των νησιωτών…

    Αυτοί οι γενναίοι της ΥΠΟΤΑΓΗΣ, που μας στουπώνουν το κρανίο με την «ξύλινη γλώσσα» των ταξικών συγκρούσεων…

    Διαβάστε και εδώ:
    http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=11357
    ======================
    Αποτέλεσμα εικόνας για χίος επεισόδιαΣίγουρα δεν τα χρειάζονται αλλά πρέπει να τους τα αποδώσουμε. Το θέαμα των ηττημένων πραιτόρων της κεντρικής εν Ελλάδι εξουσίας, που τόσο αλαζονικά επιχείρησε να επιβάλλει την θέλησή της στους νησιώτες, ήταν εξόχως καθάρσιο του τέλματος στο οποίο τους είχαν οδηγήσει.
    Βέβαια, τίποτε δεν τελείωσε, όλα τα ζητήματα παραμένουν ανοιχτά και το κράτος θα επανέλθει, όσο κι αν σήμερα γελοιοποιείται λέγοντας πως «η πρώτη φάση των εργασιών έχει ολοκληρωθεί». Είναι πολύ σημαντικό, όμως, το γεγονός ότι οι κάτοικοι επανοικειοποιήθηκαν, σ’ ένα βαθμό τουλάχιστον, τις υποθέσεις του τόπου τους παύοντας να υφίστανται ως έρμαια τους σχεδιασμούς ορατών και αόρατων κέντρων εξουσίας, εντόπιων και διεθνών.

    • Έδειξαν τι σημαίνει να ανήκεις σε έναν τόπο: Τίποτε δεν μπορεί να συμβεί σ’ αυτόν χωρίς την δική σου ευθύνη, συμμετοχή και θέληση. 
    • Και αυτό έχει τη σημασία του απέναντι σε ένα κυρίαρχο ιδεολογικό ρεύμα όπου υποτίθεται πως κανένα έδαφος δεν ανήκει σε κανέναν μόνο και μόνο για να υπονοηθεί και να επιβεβαιωθεί πως ανήκει αποκλειστικά στους νεο-φεουδάρχες της πολιτικής και της οικονομίας.

    Έχει σημασία να θυμηθούμε πως αυτοί είναι οι ίδιοι άνθρωποι που διέσωζαν και φρόντιζαν τους θαλασσοδαρμένους είτε πρόσφυγες είτε μετανάστες που έφταναν στις ακτές τους. Δεν υπάρχει καμία αντίφαση στις αλλοτινές με τις τωρινές τους πράξεις. Καλώς έπραξαν τότε, φερόμενοι ως άνθρωποι απέναντι σε ανθρώπους, καλώς πράττουν και τώρα αρνούμενοι να έχουν στον τόπο τους ουσιαστικά κολαστήρια και φυλακές που δεν τιμούν κανέναν. Αρνούμενοι επίσης να αποδεχτούν την επιβολή ενός καθεστώτος υποχρεωτικής ανάμειξης πληθυσμών με όρους που κανείς δεν γνωρίζει και κανείς δεν ελέγχει πέραν των πρακτόρων του ΟΗΕ όπως οι ποικιλώνυμες ΜΚΟ.
    • Δεν υπάρχει τίποτε το κακό στην ανάμειξη πληθυσμών όταν αυτό συμβαίνει με φυσικό τρόπο και με τη θέληση των άμεσα εμπλεκόμενων. 
    • Όταν όμως η ανάμειξη πληθυσμών γίνεται εργαλείο της γεωπολιτικής, του πολέμου, της κατάκτησης και της διάλυσης κοινωνικών χώρων, όπως πράγματι συμβαίνει τώρα, τότε τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά και δεν πρέπει να επιχειρείται να θολώνεται το τοπίο με επικλήσεις δήθεν ανθρωπιάς, ειδικά από όσους βοήθησαν στο να συγκροτηθεί το απάνθρωπο τέρας της Μόριας.
    Εκείνη την εποχή λοιπόν, κάποιοι στην Ευρώπη ουσιαστικά ειρωνεύονταν τους νησιώτες προτείνοντάς τους για βραβείο Νόμπελ ανθρωπιάς. Τότε δεν ήταν φανερό πως τους ειρωνεύονταν, αλλά έτσι ήταν: αυτοί γνώριζαν το που θα καταλήξει η κατάσταση με την σχεδιασμένη δήθεν «ολιγωρία» των «υπευθύνων». Πρώτα επιτρέπουμε στο πρόβλημα να διογκωθεί και μετά επιβάλλουμε μια εξ αρχής προκαθορισμένη «λύση» που επιθυμούμε.  
    • Είναι μια ακόμη ένδειξη έσχατης χαιρεκακίας από την πλευρά των εξουσιαστών, το να χρησιμοποιούν δηλαδή την ίδια την ανθρωπιά προκειμένου να καταστρέψουν ανθρώπους. 
    • Αυτό για κανένα λόγο δεν πρέπει να επιτρέπεται να συμβαίνει, ακόμη κι αν πρέπει να επιδεικνύεται σκληρότητα: Το αντίθετο μοιραία υποστηρίζει και εμπεδώνει την απανθρωπιά.
    Το τελικό αποτέλεσμα είναι πως σε κανέναν δεν επιτρέπεται να έχει μια πατρίδα εντός της οποίας να δύναται να αναπτύξει ελεύθερα την δημιουργικότητά του σύμφωνα με την φύση του εκάστοτε τόπου. Ούτε στον πρόσφυγα που την έχασε και ουσιαστικά την έχασε οριστικά γιατί κανείς εξουσιαστής δεν τον θέλει να ξαναγυρίσει πίσω (το παράδειγμα της Συρίας είναι ενδεικτικό). Ούτε στον μετανάστη που την απαρνήθηκε ποιος ξέρει για ποιον λόγο ή ανώτερη βία. Αλλά ούτε και στους γηγενείς οι οποίοι δέχονται τα κύματα όλων αυτών των πληθυσμών. Εάν λοιπόν κανείς δεν έχει πατρίδα, τότε το πεδίο ανοίγεται άπλετο στην παγκόσμια κυριαρχία να αλωνίζει όπως θέλει, όπου θέλει, δίχως να λογαριάζει καμιά τοπική θέληση, ότι χρώμα ή χαρακτηριστικό και να έχει αυτή.
    Γι’ αυτό εύγε και πάλι, εύγε…


    Αναρχική συλλογικότητα Πυργῖται

      ======================

    "Όποιος κριτικάρει τον καπιταλισμό και ταυτοχρόνως αποδέχεται την μετανάστευση
    της οποίας θύμα είναι η εργατική τάξη της χώρας του,
    καλύτερα να σωπάσει....
    Όποιος κριτικάρει την μετανάστευση και ταυτόχρονα
    δεν βγάζει τσιμουδιά για τον καπιταλισμό,
    θα πρέπει να πράξει το ίδιο"....
    ΑΛΑΙΝ ΝΤΕ ΜΠΕΝΟΥΑ
    "ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ Ο ΕΦΕΔΡΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ"

      Αυτή η υπέροχη συμπύκνωση του Αλαίν ντε Μπενουά, η οποία μέσα σε λίγες λέξεις μας δίνει το πολιτικό στίγμα του φαινόμενου της μετανάστευσης, μετά από τα γεγονότα της Χίου και της Μυτιλήνης, πρόκειται να γίνει ο βασικός μπούσουλας του Λαϊκού κινήματος από εδώ και πέρα στην Ελλάδα, και όχι μόνο σ' αυτήν. Επειδή, τίποτα στην... χώρα μας δεν θα είναι πλέον όπως ήταν πριν...

    Και εξηγούμαστε. Σχεδόν 30 χρόνια τώρα, όλες οι αστικές κυβερνήσεις συνεπικουρούμενες από την επίσημη αλλά και μεγάλα τμήματα της ανεπίσημης (εξωκοινοβουλευτικής) "αριστεράς", σαλπάρισαν μέσα στα νερά του ψέματος και της απάτης, με θύμα τον Ελληνικό λαό και την εργατική τάξη.

    Ιδιαίτερα η κυβέρνηση του Τσίπρα, ήταν αυτή που έδωσε την χαριστική βολή με τα ορθάνοικτα σύνορα από στεριά και θάλασσα.

    Με μπροστάρη τα άθλια ΜΜΕ, επέβαλαν όλο αυτό το διάστημα στον Ελληνικό λαό μία ιδιότυπη δικτατορία. Αστυνομεύοντας αδυσώπητα την σκέψη του, την κρίση του, και το δικαίωμά του να εκφράζεται ελεύθερα, και τρομοκρατώντας τον επισείοντας πάνω από το κεφάλι του την ίδια πάντα κατηγορία του "ρατσιστή" και του "φασίστα", τον άφησαν έρμαιο στις διαθέσεις των ΜΚΟ του Σόρος, και τις "δημοκρατικές" επινοήσεις των διάφορων Δημητράτων.

    Άμεσα συνυπεύθυνη (ας το σημειώσουμε κι' αυτό) στο μεγάλο κοινωνικό ανοσιούργημα, και η συντριπτική πλειοψηφία της διανόησης, η οποία φρόντισε όλα αυτά τα χρόνια να εξαργυρώσει από την ντόπια αντίδραση και την μαύρη διεθνή του 4ου Ράϊχ το τίμημα της... μόρφωσής της...

    Εκτός του ότι το ψέμα έχει πάντα κοντά ποδάρια, η ίδια η ζωή στην εξέλιξή της, συνηθίζει να τα κόβει και από την ρίζα τους. Κατά την διάρκεια όλων αυτών των χρόνων, οι αντιδράσεις του Ελληνικού λαού γενικά, και των κατοίκων των ανατολικών νησιών του Αιγαίου ειδικότερα, πέρασαν από διακυμάνσεις.

    Η απλή διαμαρτυρία στα νησιά, έγινε έντονη, και αργότερα μετατράπηκε σε υποβόσκουσα οργή. Πολύ περισσότερο μάλιστα, όταν οι νησιώτες καθημερινά δέχονταν από τα ΜΜΕ και τους δήθεν "αριστερούς" κάθε μάρκας, σαν εκνευριστική βροχή, τις κατηγορίες για "ρατσισμό", και "φασισμό".

    Το ξεχείλισμα του ποτηριού, ήρθε με την ανόητη απόφαση της κυβέρνησης να επιτάξει χωράφια για να κατασκευάσει τις περίφημες "κλειστές δομές". Και όχι μόνο αυτό, αλλά να στείλει και 12 διμοιρίες ΜΑΤ, για να επιβάλει την θέλησή της. Πίστεψαν βλακωδώς, ότι και μόνο η εμφάνιση των ΜΑΤ θα αρκούσε για να κατατρομοκρατήσει τον κόσμο...

    Ο Μητσοτάκης πλήρωσε ακριβά την απερισκεψία την δική του, του Χρυσοχοϊδη, και των διάφορων συμβούλων του. Δεν είναι ότι γελοιοποιήθηκαν τα ΜΑΤ. Γελοιοποιήθηκε ο ίδιος, και ολόκληρη η κυβέρνησή του. Τώρα, τα πάντα έχουν γυρίσει στο αντίθετό τους.... Έχουμε και λέμε λοιπόν:

    α) Ο ίδιος ο Χρυσοχοϊδης δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά, και αναγκάστηκε να ομολογήσει με δήλωσή του, ότι η εξέγερση στην Χίο ήταν παλλαϊκή, αδειάζοντας τον Μηταράκη, ο οποίος λίγο πριν είχε πεί ότι στις συγκρούσεις είχαν πρωτοστατήσει ακροδεξιοί μαζί με ακροαριστερούς!!.

    Το παραμύθι για "ρατσιστές" και "φασίστες", έχει πλέον καταρρεύσει. Καταρρίφθηκε μέσα από την μαζική δράση χιλιάδων ανθρώπων. Και αυτό είναι το σημαντικότερο στοιχείο ενόψει των εξελίξεων που θα υπάρξουν από εδώ και πέρα.

    Ωστόσο μαζί με την κυβέρνηση γελοιοποιήθηκε και η δήθεν "αριστερά" επίσημη και εξωκοινοβουλευτική, η οποία στο σύνολό της, εμφανίστηκε "εξοργισμένη" με την δράση των ΜΑΤ στα νησιά.

    Γιατί όμως; Σύμφωνα με όσα έλεγαν τόσα χρόνια, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στους …. "ρατσιστές" και τους "φασίστες". Κανονικά λοιπόν θα έπρεπε όχι μόνο να μην "εξοργιστούν", αλλά και να υποστηρίζουν τους πραιτωριανούς της κυβέρνησης. Γιατί τέτοια ανακολουθία λόγου και έργων;;;

    β) Η κυβέρνηση του Μητσοτάκη, που ήρθε με πολλές φαμφάρες στην εξουσία δηλώνοντας αυτάρεσκα ότι θα φρόντιζε να... "επαναφέρει την χώρα στην κανονικότητα", δεν έχει κλείσει ακόμα ένα χρόνο και ήδη παραπαίει. Αυτή την στιγμή, και εξ αιτίας της βλακώδους αλαζονείας της, βρίσκεται κυριολεκτικά ανάμεσα στην Σκύλα και την Χάρυβδη.

    Στην αρχή, και προκειμένου να αποσυμφορήσει τα ανατολικά νησιά του Αιγαίου, (όπως προεκλογικά είχε υποσχεθεί) προσπάθησε να διοχετεύσει τους αλλοδαπούς σε διάφορα σημεία της ηπειρωτικής Ελλάδας. Σε δύο - τρία σημεία που επιχείρησε (π.χ Κοζάνη) αντιμετώπισε πολλές, και δικαιολογημένες αντιδράσεις. Μετά από αυτές τις ανεπιτυχείς απόπειρες, έκανε στροφή 180 μοιρών, και εφεύρε την "λύση" των λεγόμενων "κλειστών δομών" Και εκεί γνώρισε το Βατερλό της. Τώρα δεν ξέρει τι να κάνει. Να επιχειρήσει ξανά με βίαιο τρόπο να επιβάλει τις δομές αποκλείεται. Να επιχειρήσει να επιβάλει δια της βίας την μεταφορά στην υπόλοιπη χώρα; Να δημιουργήσει συνθήκες Χίου και Λέσβου σε όλη την Ελλάδα, δηλαδή συνθήκες γενικής εξέγερσης; Πάρα πολύ δύσκολο κι' αυτό. Ωστόσο οι χιλιάδες λαθρομετανάστες δεν είναι δυνατόν να παραμείνουν άλλο στα νησιά, την στιγμή μάλιστα που οι ροές συνεχίζονται...

    γ) Η θέση της κυβέρνησης αυτή την στιγμή δεν είναι δύσκολη, είναι απελπιστική. Και είναι απελπιστική, επειδή είναι αναγκασμένη να υπακούει σαν πειθήνιος υπάλληλος τις εντολές των ξένων αφεντικών της.

    Αυτό έκανε και η κυβέρνηση του Τσίπρα, γαρνίροντας την τυφλή υπακοή της στην διεθνή του 4ου Ράϊχ με γλυκανάλατες λεξούλες για ανθρωπισμό, και διάφορα άλλα μελοδραματικά φληναφήματα.

    Όπως το ίδιο έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις του Γιωργάκη, του Καραμανλή, του Σημίτη. Όλοι τους τόσα χρόνια έσκαβαν και σκάβουν ακόμα τον Λάκκο του Ελληνικού λαού. Το επίσης μεγάλο όσο και χρήσιμο συμπέρασμα που βγήκε μετά τα τελευταία δραματικά γεγονότα για τον Ελληνικό λαό, είναι ότι καμία αστική ή δήθεν "αριστερή" κυβέρνηση δεν μπορεί να έχει ανεξάρτητη δική της πολιτική, αν δεν σπάσει εντελώς τους δεσμούς της με όλον αυτό τον ξένο συρφετό: Ε.Ε, ΝΑΤΟ, ΕΥΡΩ, που με δύο λέξεις σήμερα ονομάζονται Νέα Τάξη Πραγμάτων....

    δ) Ναι. Το λαδάκι της κυβέρνησης του Μητσοτάκη δείχνει ότι έχει αρχίσει πλέον να στερεύει πολύ γρήγορα, και δεν είναι το λαθρομεταναστευτικό το μοναδικό πρόβλημα που την σπρώχνει προς την πτώση. Υπάρχουν και άλλα ζητήματα τα οποία είναι σε εκκρεμότητα, πίσω από τα οποία βρίσκονται επίσης οι απαιτήσεις των "εταίρων" και "συμμάχων μας".

    Η διαχείριση των σχέσεων με την Τουρκία έχει εδώ και καιρό φέρει στο λεξιλόγιό μας το όνομα του δικαστηρίου της Χάγης. Είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι δεν πρόκειται για κάποια φευγαλέα σκέψη της κυβέρνησης. Έχουν υπάρξει κρυφές συναντήσεις με την Τουρκία, και προφανώς συμφωνίες. Από την εποχή της κυβέρνησης του Τσίπρα. Τότε που ακούσαμε για πρώτη φορά τους ψίθυρους για ….συνδιαχείριση.

    Εξυπακούεται ότι πίσω από μία τέτοια ενδεχόμενη πορεία προς την Χάγη, βρίσκονται και πάλι οι αποφάσεις των ίδιων αφεντικών.

    Ωστόσο η κυβέρνηση του Μητσοτάκη η οποία έχει ήδη βρεθεί στα σκοινιά, αποκλείεται να τελειώσει μόνη της μία τέτοια επονείδιστη συμφωνία. Αυτό σημαίνει ότι βρισκόμαστε μπροστά στο ενδεχόμενο μίας κυβέρνησης συμμαχικής, ή ακόμα και οικουμενικής...

    Όπως και νάχει, το σίγουρο είναι ότι πραγματικά, μετά τα τελευταία γεγονότα στα νησιά, τίποτα πλέον δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι όπως πριν, και αυτό είναι το πιο ελπιδοφόρο στοιχείο για το λαϊκό κίνημα και τις επόμενες εξελίξεις που θα υπάρξουν.

    Υ.Γ. Την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, έχουν αρχίσει εδώ και ένα 24ωρο περίπου οι φασαρίες στα σύνορα του Έβρου με τις χιλιάδες των μεταναστών, οι οποίοι προσπαθούν με το έτσι θέλω, να περάσουν μέσα στην Ελλάδα. Μας φαίνεται πολύ παράξενο το ότι αμέσως μετά τα γεγονότα στα νησιά, ο Ερντογάν πήρε ξαφνικά την απόφαση να αφήσει (να αμολήσει θα λέγαμε κυριολεκτικά) χιλιάδες μετανάστες κατευθύνοντάς τους στα σύνορα του Έβρου.

    Ήταν επόμενο και φυσικό η κυβέρνηση να αντιδράσει (δεν θα μπορούσε άλλωστε να κάνει κάτι διαφορετικό) και να κινητοποιήσει άμεσα δυνάμεις που τους εμπόδισαν να περάσουν τα σύνορα. Με αυτή την αστραπιαία ωστόσο αντίδρασή της, η κυβέρνηση φαίνεται αμέσως μετά το φιάσκο που έπαθε στην Χίο και την Λέσβο, ότι έχει καταφέρει να απαλύνει κάπως τις εντυπώσεις από την γενική κατακραυγή που δέχτηκε.

    Επειδή εμείς τυχαίνει να είμαστε λίγο καχύποπτοι, σκεφτόμαστε λοιπόν και λέμε. Μήπως η ξαφνική απόφαση του Ερντογάν είναι ένα δωράκι που κάνει στην κυβέρνηση για να τις δώσει την ευκαιρία να εμφανιστεί πολύ αποφασιστική;

    Είμαστε καχύποπτοι ρε παιδί μου το παραδεχόμαστε, αλλά ακούσαμε κάτι περίεργες δηλώσεις που έκανε ο Χρυσοχοϊδης στα σύνορα που έλεγε ότι "Είναι όλοι παράνομοι, χωρίς χαρτιά, γι' αυτό και δεν πρόκειται να περάσει κανένας μέσα". Μέχρι τώρα ακούγαμε άλλα από τους διάφορους αρμόδιους, που έλεγαν ότι "λαθραίοι άνθρωποι δεν υπάρχουν" Περίεργα πράγματα.

    Πάντως αν η καχυποψία μας έχει κάποια βάση, το σίγουρο είναι ότι τα δωράκια ανταποδίδονται. Ας πούμε ότι από την μεριά της η κυβέρνηση μπορεί να το ανταποδώσει με κάποιον άλλο τρόπο, που να αφορά ας πούμε την συνδιαχείριση. Απλώς λέμε. Μήπως;

    ΠΗΓΗ:
    http://patari.org/forum/viewtopic.php?p=62616

    Διαβάστε και εδώ:
    http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=11357

Σχόλια