ΕΓΓΡΑΦΟ-ΒΟΜΒΑ του FBI: «Ο Χατζηνικολάου κανόνιζε συναντήσεις μεταξύ υπουργείων και του Φρουζή για την Novartis...»

Έγγραφο ντοκουμέντο του FBI με ημερομηνία 1η Αυγούστου 2017 σύμφωνα με το οποίο δεν υπήρχε  ανάμιξη των πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Novartis, κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή ο αντεισαγγελέας Ιωάννης Αγγελής στην Προανακριτική Επιτροπή.

Όπως φαίνεται  από το περιεχόμενο του εγγράφου, το οποίο έχει ως αποστολέα το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και παραλήπτη την Εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, σε αυτό δεν γίνεται αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα της χώρας μας, ενώ περιγράφεται ένα σκηνικό συναλλαγής του ελληνικού δημοσίου με ανώτατους υπηρεσιακούς παράγοντες με στελέχη της Novartis και γιατρούς.Το ονόματα που αναφέρονται είναι του Νίκου Μανιαδάκη, Κωνσταντίνου Φρουζή και του τότε πρόεδρου του ΕΟΦ Δημήτρη Λυντζέρη, αλλά και των Χρυσάνθη Φαρμάκη,Λόντο Διαμαντίδη, Νικόλαου Μανιά και Νικόλαου Τσενεκίδη.

Στο ίδιο έγγραφο κατονομάζονται οι εκδoτες Νίκος Χατζηνικολάου και Μανώλης Βουλκίδης ως δύο πρόσωπα που διευκόλυναν τα ραντεβού και τις επαφές που είχε ο Κωνσταντίνος Φρουζής με την τότε κυβέρνηση προκειμένου να εξασφαλίσουν προνομιακή μεταχείριση από την Novartis στις διαφημιστικές δαπάνες.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το έγγραφο: 
  • «-Νίκος Χατζηνικολάου: «είχε εύκολη πρόσβαση στο Υπουργείο Οικονομικών, Υπουργείο Άμυνας,Υπουργείο Παιδείας, Υπουργείο Υγείας και Υπουργείο Ανάπτυξης. Ο Χατζηνικολάου κανόνιζε συναντήσεις μεταξύ αυτών των Υπουργείων και του Φρουζή. Για παράδειγμα η Novartis αύξησε τα τιμολόγια με την REAL MEDIA (που ανήκει στον Χατζηνικολάου). Συνήθως οι διαφημίσεις κόστιζαν γύρω στα 2.000 Ευρώ. H Novartis, πλήρωνε 3.000 ευρώ. Η διαφήμιση θα ήταν νόμιμη αλλά το τιμολόγιο θα ήταν αυξημένο. Η Novartis εξέδιδε τιμολόγια για την Real Media άμεσα ούτως ώστε η Real Media να πληρώνεται σε χρονικό διάστημα 4 μηνών αντί 9 μηνών. Επιπλέον η Real Media δεν θα είχε πληρώσει την έκπτωση 20% στον Zenith.»
  • Για τον Βουλκίδη το έγγραφο αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ο Βουλκίδης, είχε μια μικρή εταιρία και παρέιχε απατηλές υπηρεσίες ή εξέδιδε αυξημένα τιμολόγια για τη Novartis.Το 90% των τιμολογίων προερχόταν από την πρόσβαση στην αγορά. Μεταξύ των ετών 2009-2014 η εταιρία του Βουλκίδη ήταν η βασική εταιρία δια της οποία ξεπλενόταν χρήμα για το τμήμα πρόσβασης στην αγορά της Novartis. Σε μια περίπτωση η εν λόγω εταιρία έκανε μια ποδοσφαιρική διαφήμιση για τη Νovartis. Από το βιβλίο πληρωμών προέκυψαν οι ακριβείς ημερομηνίες και τα ποσά που είχαν δοθεί στον Φρουζή, συνολικά 500.000 Ευρώ.»

Αγγελής: «Το είχε αποκρύψει η Ελένη Τουλουπάκη»
Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την τρίτη ημέρα κατάθεσής του, ο κ. Αγγελής, υποστήριξε ότι το εν λόγω έγγραφο ανήκει σε αυτά τα οποία η Εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη απέκρυψε και δεν συμπεριελήφθησαν ποτέ στη δικογραφία για τα 10 πολιτικά πρόσωπα που διαβιβάστηκε στη Βουλή. Ο ίδιος, δε, φέρεται να εκτιμά ότι αυτό συνέβη για να μην αποκαλυφθεί η έλλειψη ενοχοποιητικών στοιχείων σε βάρος τους.

«Το έγγραφο που σας δείχνω όπως και όλα τα άλλα δεν έχουν καμία αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα. Ο λόγος που θεωρώ ότι τα απέκρυψαν είναι γιατί θα έβγαινε κάτι θετικό για τα πολιτικά πρόσωπα», φέρεται να σημείωσε χαρακτηριστικά.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ




 
ΠΗΓΗ
==================
https://thepressproject.gr/merika-sovara-erotimata-pou-proekypsan-apo-ton-kavga-dyo-idioktiton-mme/



Μερικά σοβαρά ερωτήματα που προέκυψαν από τον καβγά δύο ιδιοκτητών ΜΜΕ


Ευτυχώς ή δυστυχώς, η εποχή των κοινωνικών δικτύων έχει αλλάξει τους όρους της επικοινωνίας, της ενημέρωσης και της διακίνησης της πληροφορίας. Έτσι, αντί να ζήσουμε πηχυαίους πρωτοσέλιδους τίτλους από τις εφημερίδες τους και κορώνες από τα μέσα ενημερώσεις που κατέχουν οι δύο άνδρες, περιοριζόμαστε - προς το παρόν- σε μια ντουζίνα αναρτήσεις στο Twitter, και σε λίγα λεπτά ραδιοφωνικού αέρα. Όσο διασκεδαστικό και να είναι όμως οπότε τα βουβάλια τσακώνονται, το γεγονός πως ο καβγάς Αλαφούζου - Χατζηνικολάου περιστρέφεται γύρω από μια υπόθεση όπως της Novartis, δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα που δεν μπορούν και δεν πρέπει να μένουν για πολύ καιρό αναπάντητα.
Μερικά σοβαρά ερωτήματα που προέκυψαν από τον καβγά δύο ιδιοκτητών ΜΜΕ
Οι δύο ιδιοκτήτες ΜΜΕ (του Γιώργου Μικάλεφ)
Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν δύο χρόνια, εκατοντάδες, χιλιάδες δημοσιεύματα, τηλεοπτικά ρεπορτάζ και ραδιοφωνικά αφιερώματα περί σκευωρίας, μια εξεταστική επιτροπή της Βουλής, μια αλλαγή κυβέρνησης και μια προανακριτική επιτροπή για τις ευθύνες του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου κατά τη διερεύνηση του σκανδάλου της Novartis, για να γίνει έστω μια κουβέντα επί της ουσίας όσων – τουλάχιστον–έχουν ήδη αποκαλυφθεί. Η πέτρα του σκανδάλου, το έγγραφο του FBI από το 2017 στο οποίο αναφέρθηκε προχθές στη Βουλή ο αντιεισαγγελέας Αγγελής, είχε αποκαλυφθεί από τον Μάρτιο του 2018 από την Εφημερίδα των Συντακτών. Τότε τα δελτία ειδήσεων και οι εκπομπές ήταν γεμάτα από τους υπερασπιστές της άποψης που έλεγε πως τίποτα από όλα αυτά δεν είναι αλήθεια, συχνά χωρίς έστω τον στοιχειώδη αντίλογο, συνήθως χωρίς την παράθεση των πραγματικών στοιχείων. Σήμερα, μόλις αποφασίστηκε η διερεύνηση της υπόθεσης να παραμείνει στα χέρια της εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς.
Το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ για την αναφορά στον εκδότη Νίκο Χατζηνικολάου στο έγγραφο του FBI μπορεί να μην έδωσε απαντήσεις, κίνησε όμως τα λιμνάζοντα νερά, εξ ου και η έντονη δυσοσμία. (Αναλυτικά τα όσα διαμείφθηκαν την Παρασκευή, εδώ). Ο εκδότης της Real Group υποσχέθηκε απάντηση, και η ένταση της αντίδρασης του την Παρασκευή ήταν τουλάχιστον ενδιαφέρουσα. Οργισμένος και με αρκετά υπονοούμενα, ο Νίκος Χατζηνικολάου από το βράδυ της Πέμπτης έβαλε στο τραπέζι μερικά ερωτήματα, που αναμφίβολα θα πρέπει από κάποιον να απαντηθούν. Και αν δεν τις δώσουν τις απαντήσεις οι δύο άνδρες, ας τις δώσει κάποιος αρμόδιος:
  • Ποιος διευθυντής «δεξιάς» εφημερίδας θύμωσε που έχασε την επιρροή που είχε επί ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΥΠ και επιτέθηκε στον πρωθυπουργό γιατί επέλεξε διοικητή που δεν ήταν της αρεσκείας του;
  • Τι επιρροή έχουν διευθυντές εφημερίδων στην ΕΥΠ;
  • Πόση διαφήμιση έπαιρνε ο όμιλος του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής από την Novartis σε έναν μήνα;
  • Πόσα πήραν συνολικά οι επιχειρήσεις ΜΜΕ του Αλαφούζου;
  • Πόσα πήρε συνολικά ο όμιλος Real Group;
  • Πόσα πλήρωνε η Novartis για να παίζουν τα σποτάκια της κατά ριπάς στην εκπομπή του Πορτοσάλτε;
  • Σε ποια λαθραία κολυμπάει ο Αλαφούζος; Πόσα δάνεια χρωστάνε οι εταιρείες του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής;
  • Τι ρόλο έπαιξε ο Αλαφούζος στην πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη;
  • Κοιμήθηκε το βράδυ της Πέμπτης ο Αλαφούζος;

Πολλά, καλά δημοσιογραφικά ερωτήματα για μια μέρα. Ειδικά αυτό για τον Πορτοσάλτε γεννάει ακόμα ένα. Πόσα χρήματα έχει πάρει συνολικά σε διαφήμιση ένας από τους πιο φανατικούς υποστηρικτές της θεωρίας της σκευωρίας;
Επίσης, ο εκδότης έχει αφήσει από τα μέσα Οκτωβρίου αναπάντητα δύο ακόμα ερωτήματα:
  • Ποιος διευθυντής καθημερινής εφημερίδας μετέχει στον πρωινό καφέ ισχυρής πρεσβείας και γλύφει το χέρι του πρέσβη κατά την έναρξη και κατά τη λήξη της συνεδρίασης;».
  • Ποιος διευθυντής εφημερίδας παίζει παιχνίδια πίσω από την πλάτη του αφεντικού του, εξυπηρετώντας… αφιλοκερδώς τα συμφέροντα εταιρείας συμφερόντων συγγενούς υπουργού!
Από την άλλη, η αντίδραση Αλαφούζου παρουσιάζει εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον. Ξεκάθαρα σε πιο ψύχραιμο τόνο, πολύ πιο λακωνικά αλλά σίγουρα το ίδιο υπαινικτικά, ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ από την πλευρά του. Με τη χρήση μόλις 43 λέξεων, ο Γ. Αλαφούζος συνέθεσε στην απάντηση του το περίφημο τρίγωνο της διαπλοκής, επιβεβαιώνοντας έτσι την επιστροφή μας στην κανονικότητα. Μετά την παρέμβαση του, αναπάντητα παραμένουν τα εξής ερωτήματα:
  • Ποιος έχει εκβιάσει τραπεζίτες για να τον υπερδανείσουν; Ποιος το κατάφερε;
  • Ποιος έχει ζητιανέψει σε επιχειρηματίες για να ζει πολυτελώς;
  • Ποιος έχει γλύψει τις κυβερνήσει; Μήπως αυτός που τις έγλυφε, τις έγλειφε κιόλας (εντάξει, ένας-ένας);
  • Ποιος έχει καταφέρει κυβερνήσεις να τους χαρίσουν χρέη προς το Δημόσιο;
  • Χαρίζουν οι κυβερνήσεις χρέη σε ΜΜΕ;

Μια ντουζίνα τουιτς, λίγος τηλεοπτικός και λίγος ραδιοφωνικός αέρας, έχουν ήδη δημιουργήσει πολύ περισσότερα ερωτήματα από όσα μπορεί να απαντήσει ένα φύλλο της εφημερίδας των δύο εκδοτών. Τι είναι «είδηση», τι είναι «δημοσίευση» και τι είναι «ενημέρωση» για έναν εκδότη; Και τι έχει να κερδίσει από τις σελίδες τους ένας αναγνώστης, την ώρα που ανερυθρίαστα χρησιμοποιούν την «αποκάλυψη» ως απειλή σε έναν δημόσιο καβγά;
Πριν από λίγες εβδομάδες, ο δικηγόρος των τριών προστατευόμενων μαρτύρων, Παύλος Σαράκης μίλησε για pay rolls δημοσιογράφων και ΜΜΕ:
«Η Novartis Hellas είχε έναν μεγάλο προϋπολογισμό για τους συναδέρφους σας. Κάθε χρόνο έδινε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ο προϋπολογισμός της για να πηγαίνουν σε διάφορα ΜΜΕ και σε δημοσιογράφους συγκεκριμένους» συμπλήρωσε ο δικηγόρος, ενώ επέμεινε στο ζήτημα της λίστας δημοσιογράφων […] υπάρχει μία λίστα που όταν βγει στην δημοσιότητα η ελληνική κοινή γνώμη θα καταλάβει γιατί κάποιοι σιωπούν. Έχουν ένοχη σιωπή πολλοί συνάδερφοί σας. Για αυτό θέλουν να κρύψουν την αλήθεια από την ελληνική κοινωνία γιατί πρόκειται για ένα μεγάλο σκάνδαλο που παίχτηκε εις βάρος του Έλληνα πολίτη. Και αυτό το σκάνδαλο το γνώριζαν, ήταν κοινό μυστικό αλλά σιωπούσαν γιατί είχαν εξαγορασμένες συνειδήσεις».
Η ΕΣΗΕΑ, παρουσιάζοντας αξιοσημείωτα σε σχέση με τη γενικότερη φόρμα της αντανακλαστικά, τον κάλεσε σε εξηγήσεις. Παρότι το αποτέλεσμα της κλήσης Σαράκη παραμένει άγνωστο, και δεδομένης της ιδιότητας του ενός εκ των δύο εκδοτών ως δημοσιογράφου, μοιάζει καλή αφορμή για να καλέσει τον Νίκο Χατζηνικολάου να μιλήσει για όσα γνωρίζει. Το ίδιο οφείλει να πράξει και η Ένωση ιδιοκτητών ημερήσιων εφημερίδων Αθηνών. Ειδικά το γεγονός πως ο Ν. Χατζηνικολάου είναι ταυτόχρονα και πρόεδρος της Ένωσης, της δίνει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία επιβεβαίωσης της στοχοπροσηλωσης της στην ελευθερία του τύπου και στη διαφάνεια -σε έναν χώρο τόσο ευαίσθητο όπως των ΜΜΕ, ενώ η ταυτόχρονη θέση του εκδότη στο ΔΣ της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εκδοτών Εφημερίδων δημιουργεί ανάγκη για ακόμα μεγαλύτερη διαφάνεια.
Σε κάθε περίπτωση, το πρόσφατο τζαρτζαρισμα μεταξύ των δύο με αφορμή τη συνέντευξη Μητσοτακη στον δημοσιογράφο και την επικριτική γελοιογραφία απέδειξε πως οι γαργαλιστικές ερωτήσεις μεταξύ εκδοτών δεν προκαλούν πάντα αποκαλυπτικές απαντήσεις. Φαίνεται πως στον δεοντολογικό κώδικα των ιδιοκτητών ΜΜΕ, η δημοσίευση έχει αντικατασταθεί από τους υπαινιγμούς και η αποκάλυψη από την απειλή της. Οι αρμόδιοι φορείς, οι κρατικές αρχές και η Δικαιοσύνη θα παρακολουθήσουν αναπαυτικά από τον καναπέ τους αυτό το χυδαίο ξεκαθάρισμα λογαριασμών;
=================

O Αλαφούζος απαντά στην «ΥΣΤΕΡΙΑ» του Χατζηνικολάου, ο εκδοτικός πόλεμος μαίνεται και στο βάθος η Novartis 

Ολοένα και βαθαίνει η κόντρα που ξέσπασε με αφορμή χθεσινό θέμα του δελτίου του ΣΚΑΪ που αφορούσε την αναφορά του ονόματος του Νίκου Χατζηνικολάου με την ιδιότητα του εκδότη σε έγγραφο του FBI για τη Novartis, που τον ήθελε να έχει εκλεπτυσμένες σχέσεις με κυβερνητικά στελέχη και στελέχη της εταιρείας. Το πρωί της Παρασκευής, ο εκδότης ξέσπασε κατά του καναλάρχη, με τον ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ, Γιάννη Αλαφούζο, να σηκώνει το γάντι και να απαντά, απειλώντας ακόμα και με προσφυγή στη δικαιοσύνη, αφήνοντας υπονοούμενα για «εκβιασμούς και ζητιανιά».
O Αλαφούζος απαντά στην «ΥΣΤΕΡΙΑ» του Χατζηνικολάου, ο εκδοτικός πόλεμος μαίνεται και στο βάθος η Novartis

Νέο επεισόδιο σε ένα σήριαλ που όπως φαίνεται αναμένεται να τραβήξει επί μακρόν προστέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, καθώς ο επιχειρηματίας Γιάννης Αλαφούζος απάντησε στις κατηγορίες του Νίκου Χατζηνικολάου προς το πρόσωπό του, στις οποίες προχώρησε τόσο από μικροφώνου του ραδιοφώνου του, όσο και από κοινωνικών δικτύων.
«Απάντηση στην ΥΣΤΕΡΙΑ
Έχω κάνει σωστά και λάθη. Όμως :
1. Δεν έχω εκβιάσει τραπεζίτες για να με υπερδανείσουν
2. Δεν έχω ζητιανέψει σε επιχειρηματίες για να ζω πολυτελώς
3. Δεν έχω γλύψει Κυβερνήσεις για να μου χαρίζουν τα χρέη μου προς Δημόσιο.
Τα υπόλοιπα στην Δικαιοσύνη» έγραψε στα κοινωνικά δίκτυα ο Γ. Αλαφούζος, επιβεβαιώνοντας πως οι δύο άνδρες κρατούν «μυστικά» ο ένας για τον άλλον, τα οποία προς το παρόν δεν αποκαλύπτουν.
Στην ανάρτηση του Γιάννη Αλαφούζου απάντησε άμεσα ο Νίκος Χατζηνικολάου, γράφοντάς του:
«Χα,χα! Στον καθρέφτη του κοιτιέται και από μόνος του… αγαπιέται! Οι εταιρείες του ΣΚΑΙ και της Καθημερινής χρωστούν σε δάνεια 100 εκατομμύρια ευρώ!».

Λίγες ώρες νωρίτερα, ήταν ο Νίκος Χατζηνικολάου που απευθυνόταν σε απόλυτα προσωπικό τόνο στον Γ. Αλαφούζο, αποκαλώντας τον «Γιαννάκη», απαντώντας έτσι σε δημοσιεύματα και ρεπορτάζ της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, που αφορούσαν την εμπλοκή του στην υπόθεση Novartis.
Συγκεκριμένα, το βράδυ της Πέμπτης και με αφορμή την προσπάθεια αρκετών ΜΜΕ να υπογραμμίσουν την αναφορά του FBI από το 2017 που δεν ανέφερε πολιτικά πρόσωπα, αποκρύβοντας τις επόμενες των αμερικανικών αρχών που ανέφεραν αρκετούς από τους μετέπειτα ελεγχόμενους πολιτικούς, ο ΣΚΑΪ έβαλε στο κάδρο της υπόθεσης Novartis τον Νίκο Χατζηνικολάου, καθώς το επίμαχο έγγραφο έκανε ειδικές αναφορές στο πρόσωπό του.
Το ραδιόφωνο και η τηλεόραση του ΣΚΑΙ παρουσίασαν έγγραφα που παραδόθηκαν στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής από πλευράς του FBΙ, στα οποία γίνεται λόγος για διασύνδεση του εκδότη και γνωστού δημοσιογράφου στην υπόθεση. Η διασύνδεση Χατζηνικολάου με την Novartis αναφέρονταν και στις ραδιοφωνικές ειδήσεις του σταθμού, σε όλα τα δελτία ειδήσεων.
Συγκεκριμένα, στο έγγραφο του FBI με ημερομηνία 1η Αυγούστου του 2017 κατονομάζονται οι εκδότες Νίκος Χατζηνικολάου και Μανώλης Βουλκίδης ως δύο πρόσωπα που διευκόλυναν τα ραντεβού και τις επαφές που είχε ο Κωνσταντίνος Φρουζής με την τότε κυβέρνηση προκειμένου να εξασφαλίσουν προνομιακή μεταχείριση από την Novartis στις διαφημιστικές δαπάνες.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το έγγραφο, ο Νίκος Χατζηνικολαού «είχε εύκολη πρόσβαση στο Υπουργείο Οικονομικών, Υπουργείο Άμυνας,Υπουργείο Παιδείας, Υπουργείο Υγείας και Υπουργείο Ανάπτυξης. Ο Χατζηνικολάου κανόνιζε συναντήσεις μεταξύ αυτών των Υπουργείων και του Φρουζή. Για παράδειγμα η Novartis αύξησε τα τιμολόγια με την REAL MEDIA (που ανήκει στον Χατζηνικολάου). Συνήθως οι διαφημίσεις κόστιζαν γύρω στα 2.000 Ευρώ. H Novartis, πλήρωνε 3.000 ευρώ. Η διαφήμιση θα ήταν νόμιμη αλλά το τιμολόγιο θα ήταν αυξημένο. Η Novartis εξέδιδε τιμολόγια για την Real Media άμεσα ούτως ώστε η Real Media να πληρώνεται σε χρονικό διάστημα 4 μηνών αντί 9 μηνών. Επιπλέον η Real Media δεν θα είχε πληρώσει την έκπτωση 20% στον Zenith».
Το βράδυ της Πέμπτης, και αφού το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ είχε κάνει τον γύρο του διαδικτύου, ο Ν. Χατζηνικολάου… προανήγγειλε την αντεπίθεσή του, ούτε με ένα, ούτε με δύο, αλλά με επτά αναρτήσεις του:
  • Κουίζ: Ποιος διευθυντής «δεξιάς» εφημερίδας θύμωσε που έχασε την επιρροή που είχε επί ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΥΠ και επιτέθηκε στον πρωθυπουργό γιατί επέλεξε διοικητή που δεν ήταν της αρεσκείας του;
  • Γιαννάκη θα μας πεις πόση διαφήμιση πήρες από τη Novartis; Μήπως 10 φορές περισσότερη από ό,τι αυτοί που λασπώνεις; Ε… Γιαννάκη;
  • Αλέξη ρώτησες τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη για τον ρόλο που έπαιξε ο… Γιαννάκης στην πτώση της κυβέρνησης του; Ή το… απέφυγες βιογράφε της κακιάς ώρας;
  • Κάποιοι ξέχασαν πολύ εύκολα ποιοί και γιατί έριξαν την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το 1993… Και τώρα οι ίδιοι γράφουν τη βιογραφία του! Έλεος!
  • Έχω απαντήσει! Ξαναζεσταμένη λάσπη δυο χρόνια μετά.Να με ακούσεις αύριο.
  • Γιαννάκη θα κοιμηθείς απόψε; Ή έχεις ήδη συντονιστεί στον Real FM;
  • Γιαννάκη αύριο το πρωί να ξυπνήσεις για πρώτη φορά πριν από τις 11 και να με ακούσεις στο ραδιόφωνο! Η ξαναζεσταμένη λάσπη… σκάει στο πρόσωπο σου! Άλλωστε έχεις ήδη μια καταδίκη για τις αθλιότητες σε βάρος μου στο βιογραφικό σου… Τα καλύτερα έρχονται!

«Γιαννάκη»… κάτσε φρόνιμα

Το πρωί της Παρασκευής, κατά τη διάρκεια της εκπομπής του, ο Ν. Χατζηνικολάου αναφέρθηκε ονομαστικά στον ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ, κάνοντας λόγο για τον «Γιαννάκη από το Νέο Φάληρο» που «κάνει μπάνιο στα λαθραία στο Ασπρονήσι». Κατά την διάρκεια της εκπομπής, ο Ν. Χατζηνικολάου υπενθύμισε την εκστρατεία του ΣΚΑΪ για να πέσει η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη (σ.σ. 1990-1993) και με αφορμή την αναφορά του ονόματός του από το δελτίο του ΣΚΑΪ ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Νόμισε ότι βρήκε ευκαιρία να λασπώσει εμένα και τον Real FM» ανέφερε, σημειώνοντας πως η αναφορά του ονόματός του σε έγγραφο του FBI για την Novartis έχει ήδη απαντηθεί και «κανείς άλλος πέραν του του ΣΚΑΙ και της Καθημερινής δεν ασχολήθηκε με αυτά».
Ακόμα, υπογράμμισε πως «ο ίδιος ο Κωσταντίνος Φρουζής παραδέχθηκε πως με έχει δει μια φορά στη ζωή του μαζί με άλλους δέκα», πως «ο πλέον ηλίθιος καταλαβαίνει πως δεν μπορεί να είσαι με τον Φρουζή και να βάζεις πρωτοσέλιδα για τη Novartis την ίδια περίοδο», και πως το «συγκεκριμένο κωλόχαρτο (σ.σ. του FBI) το αναδείκνυε η Real με πρωτοσέλιδα to 2017 όπως και τις μίζες της Novartis».
Η συνέχεια ήταν ακόμα πιο απολαυστική, καθώς ο εκδότης κάλεσε τον «Γιαννάκη να βγάλει τον σκασμό, ενώ υπενθύμισε πως ο Όμιλος Αλαφούζου έχει καταδικαστεί μία φορά στο παρελθόν επειδή τον συκοφάντησε πληρώνοντας 15 χιλιάδες ευρώ. «Ηταν οι πιο γλυκές διακοπές που έκανα ποτέ».
«Πόση διαφήμιση από την Novartis πήρες Γιαννάκη;» συνέχισε ο Ν. Χατζηνικολάου, καλώντας τον Γ. Αλαφούζο να πει «Πες μας πόση διαφήμιση πήρε ο όμιλός σου από τη Novartis τα χρόνια εκείνα;», υποστηρίζοντας πως ο όμιλος της Real πήρε ψίχουλα.
«Σε τζίρο 35 εκατ. που έκανε το Real Group πήραμε ετήσια λιγότερα από τριάντα χιλιάδες. Μήπως τα έπαιρνες σε ένα μήνα αυτά;» αναρωτήθηκε ο Ν. Χατζηνικολάου, ενώ συμπλήρωσε πως θυμάται ότι στην εκπομπή του Άρη Πορτοσάλτε «τα σποτάκια της Novartis έπαιζαν κατά ριπάς». «Όταν ανακοινώσεις πόσα χρήματα έχεις πάρει από τη Novartis τότε θα ξανασυζητήσω. Μέχρι τότε τον σκασμό και μπάνιο στο Ασπρονήσι» συμπλήρωσε.
«Είναι πολύ χαμηλό το ηθικό σου ανάστημα για να με πιάνεις στο στόμα σου» πρόσθεσε ο Νίκος Χατζηνικολάου και τον προέτρεψε να ασχοληθεί με τον Παναθηναϊκό «που τον έχει χαμηλώσει στο ύψος του» συνέχισε ο εκδότης, για να προσθέσει πως «ελπίζω να μην χρειαστεί να επανέλθω, αν χρειαστεί θα το κάνω και με πολύ πιο ενδιαφέροντα σχόλια».
Ακούστε το επίμαχο απόσπασμα (μετά το 5ο λεπτό):
Ωστόσο, η αντεπίθεση Χατζηνικολάου δεν τελείωσε εκεί, αφού επανήλθε με αναρτήσεις στις οποίες «υπενθυμίζει» ρεπορτάζ της Real για τη Novartis, σημειώνοντας «Αντί άλλης απάντησης προς αμνήμονες λασπολόγους», χωρίς και πάλι να μείνει εκεί.
Ώρες αργότερα επανήλθε:
«Δεν θα είχε ενδιαφέρον να ζητήσει η εισαγγελία από τη Novartis τις διαφημιστικές της δαπάνες επί Φρουζή και να δημοσιευθούν για να δούμε ποιοί τα πήραν χοντρά και τώρα λασπώνουν όσους έλαβαν ψίχουλα; Τι λες Γιαννάκη; Συμφωνείς να δημοσιευθούν;» αναρωτήθηκε, για να το «διορθώσει» λίγη ώρα αργότερα και μετά από αντιδράσεις χρηστών του Twitter, σε:
«Θα ζητήσει η εισαγγελία από τη Novartis τις διαφημιστικές της δαπάνες επί Φρουζή ώστε να δημοσιευθούν για να δούμε ποιοί τα πήραν χοντρά και τώρα λασπώνουν όσους έλαβαν ψίχουλα ή και τίποτε; Τι λες Γιαννάκη; Συμφωνείς να δημοσιευθούν;» ανέφερε, με τη σχετική ανάρτηση να παραμένει «καρφιτσωμένη» στο προφίλ του.

  ===============

Η ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ Ο Λάτσης, ο Κωνσταντόπουλος, ο Σημίτης και ο Κακαουνάκης… Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας” egerssi@otenet.gr www.egerssi.gr Μετά την πτώση της Δικτατορίας των Συνταγματαρχών, και τον ερχομό του Κωνσταντίνου Καραμανλή, η Πατρίδα μας εισήλθε σε μια νοσηρή πολιτική περίοδο, η οποία ζει και βασιλεύει μέχρι και τις ημέρες των Μνημονίων! Την ονόμασαν “Μεταπολίτευση”. Σ΄ αυτή λοιπόν, την “Μεταπολίτευση” ανδρώθηκαν τα πολιτικά τζάκια της διαπλοκής και των απατεώνων. Αυτά στηρίχτηκαν, προωθήθηκαν και μεγαλούργησαν από κάποιους κατ΄ όνομα και μόνο μεγαλοδημοσιογράφους, οι οποίοι είχαν ως μόνο σκοπό την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των εργοδοτών τους, από τη στιγμή που αυτοί δεν ήταν μόνο εκδότες εφημερίδων και ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών, αλλά αναλάμβαναν και μεγάλα έργα του Ελληνικού Δημοσίου. Επακόλουθη βεβαίως, ήταν και η προσωπική προβολή αυτών των δημοσιογράφων, που κάποια στιγμή εκμεταλλευόμενοι αυτήν την προβολή, μεταπηδούσαν στον πολιτικό στίβο για να ασχοληθούν με την “επίλυση” των προβλημάτων μας. Έτσι, μεταξύ πολιτικής και δημοσιογραφίας, δημιουργήθηκε ένας ομφάλιος λώρος που σφιχταγκάλιασε το κορμί του Ελληνικού λαού, με αποτέλεσμα να το θρυμματίσει! Η απόλυτη διαπλοκή πολιτικών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών Σας έκανα αυτήν την εισαγωγή – διαπίστωση για να σας τονίσω, πως σε τούτον τον ευλογημένο τόπο δεν υπάρχει καμιά μα καμιά σωτηρία! Γιατί, όλο το Σύστημα κινείται μεταξύ ανέντιμων πολιτικών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών! Ωστόσο, από το ελεύθερο - προς το παρόν ακόμη – διαδίκτυο ανακαλύπτει κάποιος “θησαυρούς” ενημέρωσης! Τέτοιους που δεν θα ακούσει σε κανένα τηλεοπτικό σταθμό, σε κανένα ραδιόφωνο, σε καμιά εφημερίδα! Έναν τέτοιο “θησαυρό” θα σας παρουσιάσω σήμερα και θα ήθελα να γνωρίζω εάν η Ελληνική Δικαιοσύνη ασχολήθηκε ποτέ με αυτές τις καταγγελίες μεγατόνων! Διαπιστώστε παρακάτω με ονοματεπώνυμα την απόλυτη διαπλοκή μεταξύ πολιτικών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών! Το κείμενο που θα διαβάσετε το έγραψε ο έντιμος δημοσιογράφος Νίκος Ρούσσης με τίτλο «Η …”αδέσμευτη” δημοσιογραφία με τα “τυχερά” της» και το άντλησα από την ηλεκτρονική σελίδα “Φιλονόη και φίλοι”! Είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ! Εν έτει 1976, λάδωμα από το ΚΚΕ Νεαρός συντάκτης τότε, του “Οικονομικού Ταχυδρόμου” παρίσταμαι, κατόπιν προσκλήσεως, σε μια συνέντευξη Τύπου που έδινε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μεταλλοβιοτεχνών Αδαμόπουλος (στέλεχος του ΚΚΕ) προς τους δημοσιογράφους του οικονομικού ρεπορτάζ. Μέσα στο ντοσιέ με τα ενημερωτικά χαρτιά, ανακαλύπτω κλειστό φάκελο με 5 χιλιάδες δραχμές. Σηκώνομαι και ρωτάω τον πρόεδρο, τι σημαίνει αυτό; Ο Αδαμόπουλος γίνεται παντζάρι και κατ΄ ιδίαν μου εκμυστηρεύεται ότι “έτσι τον συμβούλευσαν να κάνει για να πάρει δημοσιότητα η συνέντευξη”! Τα καϊνάρια του οικονομικού ρεπορτάζ αποχωρούν σε ένδειξη διαμαρτυρίας και μου κουνούν το δάχτυλο, λέγοντάς μου ότι “χαλάω την πιάτσα”! Εν έτει 1978, το λαδωτήρι ο μπάρμπα – Γιάννης ο Λάτσης Ο επονομαζόμενος και μπάρμπα – Γιάννης ο Λάτσης έχει καλέσει τους δημοσιογράφους του οικονομικού ρεπορτάζ επάνω σ΄ ένα πλοίο στον Πειραιά, για να μας αναγγείλει ότι, μετά το άνοιγμα του Σουέζ, στέλνει στόλο και τεχνική βοήθεια στην Μέση Ανατολή. Βρίζει χυδαία και δημόσια την τότε πολιτική ηγεσία του τόπου, ότι είναι μαλάκες, άχρηστοι και ότι δεν μπορούν να προβλέψουν καμιά κατάσταση, για το καλό της ελληνικής οικονομίας και της χώρας. Οι επικεφαλείς του αποκαλούμενου – και τότε – λόμπυ του οικονομικού ρεπορτάζ χασκογελούν και χειροκροτούν, χωρίς να κρατούν σημειώσεις. “Τι χειροκροτάτε ρε καργιόλια ”, τους λέει φόρα παρτίδα ο μεγαλοεφοπλιστής. “Πάρτε τα φακελάκια στο ντοσιέ και γράψτε κάτι να αβαντζάρετε την προσπάθεια”! Αντέδρασα οργισμένος και ήλθε ο Λάτσης και μ΄ έπιασε από τον ώμο. Καταλαβαίνω, μου λέει, είσαι καινούργιος αλλά αν δεν συμμορφωθείς με την πιάτσα, είσαι χαμένος! Εν έτει 1982, ο Κακαουνάκης, ο Τσάτσος, η ΑΓΕΤ Ηρακλής και ο Σιδέρης Στα ΝΕΑ πλέον, με μεταγραφή από τον “Οικονομικό Ταχυδρόμο”, έχω προϊστάμενο τον Κακαουνάκη και χτυπά το τηλέφωνό μου. Ένας φίλος (“πηγή” που λέμε) μου μεταφέρει την πληροφορία ότι έχει γίνει ντου στα γραφεία της ΑΓΕΤ Ηρακλής στη Λυκόβρυση, προκειμένου να κατασχεθούν έγγραφα που αποδεικνύουν την λαθραία εξαγωγή συναλλάγματος εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων, που είχε κάνει ο Τσάτσος στην αλλοδαπή, φοβούμενος την επικράτηση του Ανδρέα Παπανδρέου! Το λέω στον προϊστάμενο και ζητάω φωτογράφο να φύγω για το σημείο. Κάτσε κάτω μου λέει ο Κακαουνάκης, θα πάει ο Δημάκας (τριών μηνών συντάκτης, σταλμένος από το ΠΑΣΟΚ) με φωτογράφο και εσύ θα συντονίσεις από εδώ το ρεπορτάζ. Κάτι φωτογραφίες που τράβηξε τότε ο Άγης ο Λιόντας, στις οποίες φαίνονταν καθαρά το αμάξι του πρώην ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Γιώργου Σιδέρη να μεταφέρει όλο το αρχειακό υλικό από τα γραφεία της ΑΓΕΤ, δεν δημοσιεύθηκαν ποτέ! Λεπτομέρειες! Ο Σιδέρης είχε μια ασφαλιστική εταιρεία, στην οποία είχε ασφαλίσει όλο το προσωπικό της ΑΓΕΤ, ήταν κολλητός φίλος του Κακαουνάκη και όταν έρχονταν στα ΝΕΑ τις γιορτές, για να παίξει ζάρια, άνοιγε μια βαλίτσα τίγκα στο πεντοχίλιαρο! Αργότερα διαπίστωσα από μια λίστα που μου έδωσε ο τότε προϊστάμενος των Δημοσίων Σχέσεων του Τσάτσου, Θεόδωρος Καλούδης, ότι ο Κακαουνάκης ήταν πρώτος στα pay roll της εταιρείας του Τσάτσου! Εν έτει 1985, ο Καραπαναγιώτης, η φοροδιαφυγή της Coca – Cola και ο Μανώλης Μαυρομάτης Ένας φίλος από την Ομοσπονδία Εκτελωνιστών, μου έχει δώσει μια πλαστή ταυτότητα μέλους και μπαίνω στη ζούλα και το μαγνητόφωνα υπό μάλης, στο ετήσιο συνέδριο της Ομοσπονδίας όπου οι άνθρωποι αρχίζουν να ξερνούν για μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής, που απεκάλυψαν και δεν διερευνήθηκαν ποτέ! Συγκεντρώνω ένα τεράστιο υλικό και κατόπιν συνεννοήσεως με τον Καραπαναγιώτη (και ευπατρίδη της ελληνικής δημοσιογραφίας αποκαλούμενο), αρχίζω να δημοσιεύω κομμάτια μιας μεγάλης έρευνας για το πώς οι μεγάλες πολυεθνικές της Ελλάδος φοροδιαφεύγουν. Πρώτο κομμάτι για την φοροδιαφυγή μιας γερμανικής εταιρείας που έφτιαχνε ρουλεμάν για αγροτικά μηχανήματα, δεύτερο κομμάτι μια άλλη πολυεθνική (που δεν θυμάμαι και να με συγχωρείτε) κι εκείνο το βράδυ, συνέτασσα μετά μανίας το κομμάτι που αφορούσε στην φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή που είχε κάνει στην Ελλάδα η Coca – Cola. Την ώρα που έγραφα, εμφανίστηκε σαν φάντασμα ο Μανώλης Μαυρομάτης (σπορ κάστερ και στο αθλητικό τμήμα των ΝΕΩΝ τότε και μετέπειτα ευρωβουλευτής της ΝΔ και κολλητάρι του Σαμαρά). Έριξε μια διακριτική ματιά στο κείμενό μου και έφυγε ήσυχα όπως ήλθε! Σε μισή ώρα με κάλεσε ο μακαρίτης ο ευπατρίδης που λέγαμε, μου ανακοίνωσε ότι είναι αναγκασμένος να διακόψει την έρευνα που δημοσιεύαμε, καθότι δεν …πούλαγε και αναγνωρίζοντας ότι είμαι πολύ κουρασμένος, μου έδωσε μια εβδομάδα άδεια! Τις επόμενες εβδομάδες τα ΝΕΑ είχαν πλημμυρίσει από άμεσες διαφημίσεις της Coca – Cola και κατόπιν έρευνας έμαθα ότι ο Μανώλης ο Μαυρομάτης ήταν μισθοδοτούμενος ως άτυπος επικεφαλής Δημοσίων Σχέσεων αυτής της πολυεθνικής στην Ελλάδα! (σ.σ. Έτσι, επιλέγονται από τα κόμματα όλοι εκείνοι οι ευρωβουλευτές που μας εκπροσωπούν στην ΕΕ. Διαπίστωση δεύτερη: Την φοροδιαφυγή των πολυεθνικών εταιρειών τη δημιουργούν με το αζημίωτο τα πολιτικά κόμματα και τα πολιτικά πρόσωπα που τα απαρτίζουν τους υποδεικνύουν τρόπους φοροαποφυγής! Τέτοιοι δημοσιογράφοι ευπατρίδες – οι ίδιοι αποδίδουν τους τίτλους – υπήρχαν και υπάρχουν και σήμερα πολλοί! Η κόρη του Καραπαναγιώτη στις βουλευτικές εκλογές του 2009 τοποθετήθηκε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να εκλεγεί. Τον Φεβρουάριο του 2012, όμως, κλήθηκε να αντικαταστήσει τη Μάγια Τσόκλη, που είχε παραιτηθεί, με αποτέλεσμα να καταλάβει τη βουλευτική έδρα. Στις 17 Μαΐου 2012 διορίστηκε υπηρεσιακή Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού στην Κυβέρνηση Πικραμμένου. Σήμερα είναι μέλος του εποπτικού συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ). Εν έτει 1986, ο Κωνσταντόπουλος και ο Σημίτης Το 1986 ξεσπάει το σκάνδαλο της Τραπέζης Κεντρικής Ελλάδος, όπου έχει εξαφανισθεί ο τότε πρόεδρός της (με τρία διαβατήρια) Φειδίας Δούκαρης, έχοντας μεταβιβάσει στο εξωτερικό ένα δυσθεώρητο ποσό και αφήνοντας την Τράπεζα σύξυλη, για να κρατικοποιήσει μετέπειτα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (σ.σ. του “μεγάλου” ηγέτη Ανδρέα Παπανδρέου)! Δικηγόρος των εργαζομένων, στους οποίους είχε έντεχνα φορτώσει ο Δούκαρης όλη αυτή την ιστορία ο Νίκος Κωνσταντόπουλος (σ.σ. πρόεδρος του Συνασπισμού που μετεξελίχθηκε σε ΣΥΡΙΖΑ) και μπαμπάς της ανάρμοστης! Με την συνεργασία του και με βάση το ρεπορτάζ μου, αποκαλύπτω ότι ιδρυτικό μέλος της Τραπέζης Κεντρικής Ελλάδος ήταν η γυναίκα του Κώστα Σημίτη, Δάφνη, ότι ο μεγαλύτερος μέτοχός της ήταν ο αποθανών Χρήστος Λαμπράκης (σ.σ. ιδιοκτήτης τότε της εφημερίδας τα ΝΕΑ) και ότι στα pay roll – έτσι χωρίς λόγο και αιτία – αυτής της Τραπέζης ήταν ο τότε διευθυντής του Οικονομικού Ταχυδρόμου (σ.σ. ιδιοκτησίας Λαμπράκη) Γιάννης Μαρίνος (μετέπειτα ευρωβουλευτής της ΝΔ), ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας Δημήτρης Στεργίου και όλο το λόμπυ του οικονομικού ρεπορτάζ! Και μετά ήλθαν οι μέλισσες, ο …Μαυρίκος και ο Παππάς που θα εξυγιάνει τον χώρο της ενημέρωσης!

Mine coins - make money: http://bit.ly/money_crypto
Η ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ Ο Λάτσης, ο Κωνσταντόπουλος, ο Σημίτης και ο Κακαουνάκης… Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας” egerssi@otenet.gr www.egerssi.gr Μετά την πτώση της Δικτατορίας των Συνταγματαρχών, και τον ερχομό του Κωνσταντίνου Καραμανλή, η Πατρίδα μας εισήλθε σε μια νοσηρή πολιτική περίοδο, η οποία ζει και βασιλεύει μέχρι και τις ημέρες των Μνημονίων! Την ονόμασαν “Μεταπολίτευση”. Σ΄ αυτή λοιπόν, την “Μεταπολίτευση” ανδρώθηκαν τα πολιτικά τζάκια της διαπλοκής και των απατεώνων. Αυτά στηρίχτηκαν, προωθήθηκαν και μεγαλούργησαν από κάποιους κατ΄ όνομα και μόνο μεγαλοδημοσιογράφους, οι οποίοι είχαν ως μόνο σκοπό την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των εργοδοτών τους, από τη στιγμή που αυτοί δεν ήταν μόνο εκδότες εφημερίδων και ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών, αλλά αναλάμβαναν και μεγάλα έργα του Ελληνικού Δημοσίου. Επακόλουθη βεβαίως, ήταν και η προσωπική προβολή αυτών των δημοσιογράφων, που κάποια στιγμή εκμεταλλευόμενοι αυτήν την προβολή, μεταπηδούσαν στον πολιτικό στίβο για να ασχοληθούν με την “επίλυση” των προβλημάτων μας. Έτσι, μεταξύ πολιτικής και δημοσιογραφίας, δημιουργήθηκε ένας ομφάλιος λώρος που σφιχταγκάλιασε το κορμί του Ελληνικού λαού, με αποτέλεσμα να το θρυμματίσει! Η απόλυτη διαπλοκή πολιτικών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών Σας έκανα αυτήν την εισαγωγή – διαπίστωση για να σας τονίσω, πως σε τούτον τον ευλογημένο τόπο δεν υπάρχει καμιά μα καμιά σωτηρία! Γιατί, όλο το Σύστημα κινείται μεταξύ ανέντιμων πολιτικών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών! Ωστόσο, από το ελεύθερο - προς το παρόν ακόμη – διαδίκτυο ανακαλύπτει κάποιος “θησαυρούς” ενημέρωσης! Τέτοιους που δεν θα ακούσει σε κανένα τηλεοπτικό σταθμό, σε κανένα ραδιόφωνο, σε καμιά εφημερίδα! Έναν τέτοιο “θησαυρό” θα σας παρουσιάσω σήμερα και θα ήθελα να γνωρίζω εάν η Ελληνική Δικαιοσύνη ασχολήθηκε ποτέ με αυτές τις καταγγελίες μεγατόνων! Διαπιστώστε παρακάτω με ονοματεπώνυμα την απόλυτη διαπλοκή μεταξύ πολιτικών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών! Το κείμενο που θα διαβάσετε το έγραψε ο έντιμος δημοσιογράφος Νίκος Ρούσσης με τίτλο «Η …”αδέσμευτη” δημοσιογραφία με τα “τυχερά” της» και το άντλησα από την ηλεκτρονική σελίδα “Φιλονόη και φίλοι”! Είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ! Εν έτει 1976, λάδωμα από το ΚΚΕ Νεαρός συντάκτης τότε, του “Οικονομικού Ταχυδρόμου” παρίσταμαι, κατόπιν προσκλήσεως, σε μια συνέντευξη Τύπου που έδινε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μεταλλοβιοτεχνών Αδαμόπουλος (στέλεχος του ΚΚΕ) προς τους δημοσιογράφους του οικονομικού ρεπορτάζ. Μέσα στο ντοσιέ με τα ενημερωτικά χαρτιά, ανακαλύπτω κλειστό φάκελο με 5 χιλιάδες δραχμές. Σηκώνομαι και ρωτάω τον πρόεδρο, τι σημαίνει αυτό; Ο Αδαμόπουλος γίνεται παντζάρι και κατ΄ ιδίαν μου εκμυστηρεύεται ότι “έτσι τον συμβούλευσαν να κάνει για να πάρει δημοσιότητα η συνέντευξη”! Τα καϊνάρια του οικονομικού ρεπορτάζ αποχωρούν σε ένδειξη διαμαρτυρίας και μου κουνούν το δάχτυλο, λέγοντάς μου ότι “χαλάω την πιάτσα”! Εν έτει 1978, το λαδωτήρι ο μπάρμπα – Γιάννης ο Λάτσης Ο επονομαζόμενος και μπάρμπα – Γιάννης ο Λάτσης έχει καλέσει τους δημοσιογράφους του οικονομικού ρεπορτάζ επάνω σ΄ ένα πλοίο στον Πειραιά, για να μας αναγγείλει ότι, μετά το άνοιγμα του Σουέζ, στέλνει στόλο και τεχνική βοήθεια στην Μέση Ανατολή. Βρίζει χυδαία και δημόσια την τότε πολιτική ηγεσία του τόπου, ότι είναι μαλάκες, άχρηστοι και ότι δεν μπορούν να προβλέψουν καμιά κατάσταση, για το καλό της ελληνικής οικονομίας και της χώρας. Οι επικεφαλείς του αποκαλούμενου – και τότε – λόμπυ του οικονομικού ρεπορτάζ χασκογελούν και χειροκροτούν, χωρίς να κρατούν σημειώσεις. “Τι χειροκροτάτε ρε καργιόλια ”, τους λέει φόρα παρτίδα ο μεγαλοεφοπλιστής. “Πάρτε τα φακελάκια στο ντοσιέ και γράψτε κάτι να αβαντζάρετε την προσπάθεια”! Αντέδρασα οργισμένος και ήλθε ο Λάτσης και μ΄ έπιασε από τον ώμο. Καταλαβαίνω, μου λέει, είσαι καινούργιος αλλά αν δεν συμμορφωθείς με την πιάτσα, είσαι χαμένος! Εν έτει 1982, ο Κακαουνάκης, ο Τσάτσος, η ΑΓΕΤ Ηρακλής και ο Σιδέρης Στα ΝΕΑ πλέον, με μεταγραφή από τον “Οικονομικό Ταχυδρόμο”, έχω προϊστάμενο τον Κακαουνάκη και χτυπά το τηλέφωνό μου. Ένας φίλος (“πηγή” που λέμε) μου μεταφέρει την πληροφορία ότι έχει γίνει ντου στα γραφεία της ΑΓΕΤ Ηρακλής στη Λυκόβρυση, προκειμένου να κατασχεθούν έγγραφα που αποδεικνύουν την λαθραία εξαγωγή συναλλάγματος εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων, που είχε κάνει ο Τσάτσος στην αλλοδαπή, φοβούμενος την επικράτηση του Ανδρέα Παπανδρέου! Το λέω στον προϊστάμενο και ζητάω φωτογράφο να φύγω για το σημείο. Κάτσε κάτω μου λέει ο Κακαουνάκης, θα πάει ο Δημάκας (τριών μηνών συντάκτης, σταλμένος από το ΠΑΣΟΚ) με φωτογράφο και εσύ θα συντονίσεις από εδώ το ρεπορτάζ. Κάτι φωτογραφίες που τράβηξε τότε ο Άγης ο Λιόντας, στις οποίες φαίνονταν καθαρά το αμάξι του πρώην ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Γιώργου Σιδέρη να μεταφέρει όλο το αρχειακό υλικό από τα γραφεία της ΑΓΕΤ, δεν δημοσιεύθηκαν ποτέ! Λεπτομέρειες! Ο Σιδέρης είχε μια ασφαλιστική εταιρεία, στην οποία είχε ασφαλίσει όλο το προσωπικό της ΑΓΕΤ, ήταν κολλητός φίλος του Κακαουνάκη και όταν έρχονταν στα ΝΕΑ τις γιορτές, για να παίξει ζάρια, άνοιγε μια βαλίτσα τίγκα στο πεντοχίλιαρο! Αργότερα διαπίστωσα από μια λίστα που μου έδωσε ο τότε προϊστάμενος των Δημοσίων Σχέσεων του Τσάτσου, Θεόδωρος Καλούδης, ότι ο Κακαουνάκης ήταν πρώτος στα pay roll της εταιρείας του Τσάτσου! Εν έτει 1985, ο Καραπαναγιώτης, η φοροδιαφυγή της Coca – Cola και ο Μανώλης Μαυρομάτης Ένας φίλος από την Ομοσπονδία Εκτελωνιστών, μου έχει δώσει μια πλαστή ταυτότητα μέλους και μπαίνω στη ζούλα και το μαγνητόφωνα υπό μάλης, στο ετήσιο συνέδριο της Ομοσπονδίας όπου οι άνθρωποι αρχίζουν να ξερνούν για μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής, που απεκάλυψαν και δεν διερευνήθηκαν ποτέ! Συγκεντρώνω ένα τεράστιο υλικό και κατόπιν συνεννοήσεως με τον Καραπαναγιώτη (και ευπατρίδη της ελληνικής δημοσιογραφίας αποκαλούμενο), αρχίζω να δημοσιεύω κομμάτια μιας μεγάλης έρευνας για το πώς οι μεγάλες πολυεθνικές της Ελλάδος φοροδιαφεύγουν. Πρώτο κομμάτι για την φοροδιαφυγή μιας γερμανικής εταιρείας που έφτιαχνε ρουλεμάν για αγροτικά μηχανήματα, δεύτερο κομμάτι μια άλλη πολυεθνική (που δεν θυμάμαι και να με συγχωρείτε) κι εκείνο το βράδυ, συνέτασσα μετά μανίας το κομμάτι που αφορούσε στην φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή που είχε κάνει στην Ελλάδα η Coca – Cola. Την ώρα που έγραφα, εμφανίστηκε σαν φάντασμα ο Μανώλης Μαυρομάτης (σπορ κάστερ και στο αθλητικό τμήμα των ΝΕΩΝ τότε και μετέπειτα ευρωβουλευτής της ΝΔ και κολλητάρι του Σαμαρά). Έριξε μια διακριτική ματιά στο κείμενό μου και έφυγε ήσυχα όπως ήλθε! Σε μισή ώρα με κάλεσε ο μακαρίτης ο ευπατρίδης που λέγαμε, μου ανακοίνωσε ότι είναι αναγκασμένος να διακόψει την έρευνα που δημοσιεύαμε, καθότι δεν …πούλαγε και αναγνωρίζοντας ότι είμαι πολύ κουρασμένος, μου έδωσε μια εβδομάδα άδεια! Τις επόμενες εβδομάδες τα ΝΕΑ είχαν πλημμυρίσει από άμεσες διαφημίσεις της Coca – Cola και κατόπιν έρευνας έμαθα ότι ο Μανώλης ο Μαυρομάτης ήταν μισθοδοτούμενος ως άτυπος επικεφαλής Δημοσίων Σχέσεων αυτής της πολυεθνικής στην Ελλάδα! (σ.σ. Έτσι, επιλέγονται από τα κόμματα όλοι εκείνοι οι ευρωβουλευτές που μας εκπροσωπούν στην ΕΕ. Διαπίστωση δεύτερη: Την φοροδιαφυγή των πολυεθνικών εταιρειών τη δημιουργούν με το αζημίωτο τα πολιτικά κόμματα και τα πολιτικά πρόσωπα που τα απαρτίζουν τους υποδεικνύουν τρόπους φοροαποφυγής! Τέτοιοι δημοσιογράφοι ευπατρίδες – οι ίδιοι αποδίδουν τους τίτλους – υπήρχαν και υπάρχουν και σήμερα πολλοί! Η κόρη του Καραπαναγιώτη στις βουλευτικές εκλογές του 2009 τοποθετήθηκε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να εκλεγεί. Τον Φεβρουάριο του 2012, όμως, κλήθηκε να αντικαταστήσει τη Μάγια Τσόκλη, που είχε παραιτηθεί, με αποτέλεσμα να καταλάβει τη βουλευτική έδρα. Στις 17 Μαΐου 2012 διορίστηκε υπηρεσιακή Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού στην Κυβέρνηση Πικραμμένου. Σήμερα είναι μέλος του εποπτικού συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ). Εν έτει 1986, ο Κωνσταντόπουλος και ο Σημίτης Το 1986 ξεσπάει το σκάνδαλο της Τραπέζης Κεντρικής Ελλάδος, όπου έχει εξαφανισθεί ο τότε πρόεδρός της (με τρία διαβατήρια) Φειδίας Δούκαρης, έχοντας μεταβιβάσει στο εξωτερικό ένα δυσθεώρητο ποσό και αφήνοντας την Τράπεζα σύξυλη, για να κρατικοποιήσει μετέπειτα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (σ.σ. του “μεγάλου” ηγέτη Ανδρέα Παπανδρέου)! Δικηγόρος των εργαζομένων, στους οποίους είχε έντεχνα φορτώσει ο Δούκαρης όλη αυτή την ιστορία ο Νίκος Κωνσταντόπουλος (σ.σ. πρόεδρος του Συνασπισμού που μετεξελίχθηκε σε ΣΥΡΙΖΑ) και μπαμπάς της ανάρμοστης! Με την συνεργασία του και με βάση το ρεπορτάζ μου, αποκαλύπτω ότι ιδρυτικό μέλος της Τραπέζης Κεντρικής Ελλάδος ήταν η γυναίκα του Κώστα Σημίτη, Δάφνη, ότι ο μεγαλύτερος μέτοχός της ήταν ο αποθανών Χρήστος Λαμπράκης (σ.σ. ιδιοκτήτης τότε της εφημερίδας τα ΝΕΑ) και ότι στα pay roll – έτσι χωρίς λόγο και αιτία – αυτής της Τραπέζης ήταν ο τότε διευθυντής του Οικονομικού Ταχυδρόμου (σ.σ. ιδιοκτησίας Λαμπράκη) Γιάννης Μαρίνος (μετέπειτα ευρωβουλευτής της ΝΔ), ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας Δημήτρης Στεργίου και όλο το λόμπυ του οικονομικού ρεπορτάζ! Και μετά ήλθαν οι μέλισσες, ο …Μαυρίκος και ο Παππάς που θα εξυγιάνει τον χώρο της ενημέρωσης!

Mine coins - make money: http://bit.ly/money_crypto

Η ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ

Ο Λάτσης, ο Κωνσταντόπουλος, ο Σημίτης και ο Κακαουνάκης… Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας” egerssi@otenet.gr www.egerssi.gr Μετά την πτώση της Δικτατορίας των Συνταγματαρχών, και τον ερχομό του Κωνσταντίνου Καραμανλή, η Πατρίδα μας εισήλθε σε μια νοσηρή πολιτική περίοδο, η οποία ζει και βασιλεύει μέχρι και τις ημέρες των Μνημονίων! Την ονόμασαν “Μεταπολίτευση”. Σ΄ αυτή λοιπόν, την “Μεταπολίτευση” ανδρώθηκαν τα πολιτικά τζάκια της διαπλοκής και των απατεώνων. Αυτά στηρίχτηκαν, προωθήθηκαν και μεγαλούργησαν από κάποιους κατ΄ όνομα και μόνο μεγαλοδημοσιογράφους, οι οποίοι είχαν ως μόνο σκοπό την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των εργοδοτών τους, από τη στιγμή που αυτοί δεν ήταν μόνο εκδότες εφημερίδων και ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών, αλλά αναλάμβαναν και μεγάλα έργα του Ελληνικού Δημοσίου. Επακόλουθη βεβαίως, ήταν και η προσωπική προβολή αυτών των δημοσιογράφων, που κάποια στιγμή εκμεταλλευόμενοι αυτήν την προβολή, μεταπηδούσαν στον πολιτικό στίβο για να ασχοληθούν με την “επίλυση” των προβλημάτων μας. Έτσι, μεταξύ πολιτικής και δημοσιογραφίας, δημιουργήθηκε ένας ομφάλιος λώρος που σφιχταγκάλιασε το κορμί του Ελληνικού λαού, με αποτέλεσμα να το θρυμματίσει! Η απόλυτη διαπλοκή πολιτικών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών Σας έκανα αυτήν την εισαγωγή – διαπίστωση για να σας τονίσω, πως σε τούτον τον ευλογημένο τόπο δεν υπάρχει καμιά μα καμιά σωτηρία! Γιατί, όλο το Σύστημα κινείται μεταξύ ανέντιμων πολιτικών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών! Ωστόσο, από το ελεύθερο - προς το παρόν ακόμη – διαδίκτυο ανακαλύπτει κάποιος “θησαυρούς” ενημέρωσης! Τέτοιους που δεν θα ακούσει σε κανένα τηλεοπτικό σταθμό, σε κανένα ραδιόφωνο, σε καμιά εφημερίδα! Έναν τέτοιο “θησαυρό” θα σας παρουσιάσω σήμερα και θα ήθελα να γνωρίζω εάν η Ελληνική Δικαιοσύνη ασχολήθηκε ποτέ με αυτές τις καταγγελίες μεγατόνων! Διαπιστώστε παρακάτω με ονοματεπώνυμα την απόλυτη διαπλοκή μεταξύ πολιτικών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών! Το κείμενο που θα διαβάσετε το έγραψε ο έντιμος δημοσιογράφος Νίκος Ρούσσης με τίτλο «Η …”αδέσμευτη” δημοσιογραφία με τα “τυχερά” της» και το άντλησα από την ηλεκτρονική σελίδα “Φιλονόη και φίλοι”! Είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ! Εν έτει 1976, λάδωμα από το ΚΚΕ Νεαρός συντάκτης τότε, του “Οικονομικού Ταχυδρόμου” παρίσταμαι, κατόπιν προσκλήσεως, σε μια συνέντευξη Τύπου που έδινε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μεταλλοβιοτεχνών Αδαμόπουλος (στέλεχος του ΚΚΕ) προς τους δημοσιογράφους του οικονομικού ρεπορτάζ. Μέσα στο ντοσιέ με τα ενημερωτικά χαρτιά, ανακαλύπτω κλειστό φάκελο με 5 χιλιάδες δραχμές. Σηκώνομαι και ρωτάω τον πρόεδρο, τι σημαίνει αυτό; Ο Αδαμόπουλος γίνεται παντζάρι και κατ΄ ιδίαν μου εκμυστηρεύεται ότι “έτσι τον συμβούλευσαν να κάνει για να πάρει δημοσιότητα η συνέντευξη”! Τα καϊνάρια του οικονομικού ρεπορτάζ αποχωρούν σε ένδειξη διαμαρτυρίας και μου κουνούν το δάχτυλο, λέγοντάς μου ότι “χαλάω την πιάτσα”! Εν έτει 1978, το λαδωτήρι ο μπάρμπα – Γιάννης ο Λάτσης Ο επονομαζόμενος και μπάρμπα – Γιάννης ο Λάτσης έχει καλέσει τους δημοσιογράφους του οικονομικού ρεπορτάζ επάνω σ΄ ένα πλοίο στον Πειραιά, για να μας αναγγείλει ότι, μετά το άνοιγμα του Σουέζ, στέλνει στόλο και τεχνική βοήθεια στην Μέση Ανατολή. Βρίζει χυδαία και δημόσια την τότε πολιτική ηγεσία του τόπου, ότι είναι μαλάκες, άχρηστοι και ότι δεν μπορούν να προβλέψουν καμιά κατάσταση, για το καλό της ελληνικής οικονομίας και της χώρας. Οι επικεφαλείς του αποκαλούμενου – και τότε – λόμπυ του οικονομικού ρεπορτάζ χασκογελούν και χειροκροτούν, χωρίς να κρατούν σημειώσεις. “Τι χειροκροτάτε ρε καργιόλια ”, τους λέει φόρα παρτίδα ο μεγαλοεφοπλιστής. “Πάρτε τα φακελάκια στο ντοσιέ και γράψτε κάτι να αβαντζάρετε την προσπάθεια”! Αντέδρασα οργισμένος και ήλθε ο Λάτσης και μ΄ έπιασε από τον ώμο. Καταλαβαίνω, μου λέει, είσαι καινούργιος αλλά αν δεν συμμορφωθείς με την πιάτσα, είσαι χαμένος! Εν έτει 1982, ο Κακαουνάκης, ο Τσάτσος, η ΑΓΕΤ Ηρακλής και ο Σιδέρης Στα ΝΕΑ πλέον, με μεταγραφή από τον “Οικονομικό Ταχυδρόμο”, έχω προϊστάμενο τον Κακαουνάκη και χτυπά το τηλέφωνό μου. Ένας φίλος (“πηγή” που λέμε) μου μεταφέρει την πληροφορία ότι έχει γίνει ντου στα γραφεία της ΑΓΕΤ Ηρακλής στη Λυκόβρυση, προκειμένου να κατασχεθούν έγγραφα που αποδεικνύουν την λαθραία εξαγωγή συναλλάγματος εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων, που είχε κάνει ο Τσάτσος στην αλλοδαπή, φοβούμενος την επικράτηση του Ανδρέα Παπανδρέου! Το λέω στον προϊστάμενο και ζητάω φωτογράφο να φύγω για το σημείο. Κάτσε κάτω μου λέει ο Κακαουνάκης, θα πάει ο Δημάκας (τριών μηνών συντάκτης, σταλμένος από το ΠΑΣΟΚ) με φωτογράφο και εσύ θα συντονίσεις από εδώ το ρεπορτάζ. Κάτι φωτογραφίες που τράβηξε τότε ο Άγης ο Λιόντας, στις οποίες φαίνονταν καθαρά το αμάξι του πρώην ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Γιώργου Σιδέρη να μεταφέρει όλο το αρχειακό υλικό από τα γραφεία της ΑΓΕΤ, δεν δημοσιεύθηκαν ποτέ! Λεπτομέρειες! Ο Σιδέρης είχε μια ασφαλιστική εταιρεία, στην οποία είχε ασφαλίσει όλο το προσωπικό της ΑΓΕΤ, ήταν κολλητός φίλος του Κακαουνάκη και όταν έρχονταν στα ΝΕΑ τις γιορτές, για να παίξει ζάρια, άνοιγε μια βαλίτσα τίγκα στο πεντοχίλιαρο! Αργότερα διαπίστωσα από μια λίστα που μου έδωσε ο τότε προϊστάμενος των Δημοσίων Σχέσεων του Τσάτσου, Θεόδωρος Καλούδης, ότι ο Κακαουνάκης ήταν πρώτος στα pay roll της εταιρείας του Τσάτσου! Εν έτει 1985, ο Καραπαναγιώτης, η φοροδιαφυγή της Coca – Cola και ο Μανώλης Μαυρομάτης Ένας φίλος από την Ομοσπονδία Εκτελωνιστών, μου έχει δώσει μια πλαστή ταυτότητα μέλους και μπαίνω στη ζούλα και το μαγνητόφωνα υπό μάλης, στο ετήσιο συνέδριο της Ομοσπονδίας όπου οι άνθρωποι αρχίζουν να ξερνούν για μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής, που απεκάλυψαν και δεν διερευνήθηκαν ποτέ! Συγκεντρώνω ένα τεράστιο υλικό και κατόπιν συνεννοήσεως με τον Καραπαναγιώτη (και ευπατρίδη της ελληνικής δημοσιογραφίας αποκαλούμενο), αρχίζω να δημοσιεύω κομμάτια μιας μεγάλης έρευνας για το πώς οι μεγάλες πολυεθνικές της Ελλάδος φοροδιαφεύγουν. Πρώτο κομμάτι για την φοροδιαφυγή μιας γερμανικής εταιρείας που έφτιαχνε ρουλεμάν για αγροτικά μηχανήματα, δεύτερο κομμάτι μια άλλη πολυεθνική (που δεν θυμάμαι και να με συγχωρείτε) κι εκείνο το βράδυ, συνέτασσα μετά μανίας το κομμάτι που αφορούσε στην φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή που είχε κάνει στην Ελλάδα η Coca – Cola. Την ώρα που έγραφα, εμφανίστηκε σαν φάντασμα ο Μανώλης Μαυρομάτης (σπορ κάστερ και στο αθλητικό τμήμα των ΝΕΩΝ τότε και μετέπειτα ευρωβουλευτής της ΝΔ και κολλητάρι του Σαμαρά). Έριξε μια διακριτική ματιά στο κείμενό μου και έφυγε ήσυχα όπως ήλθε! Σε μισή ώρα με κάλεσε ο μακαρίτης ο ευπατρίδης που λέγαμε, μου ανακοίνωσε ότι είναι αναγκασμένος να διακόψει την έρευνα που δημοσιεύαμε, καθότι δεν …πούλαγε και αναγνωρίζοντας ότι είμαι πολύ κουρασμένος, μου έδωσε μια εβδομάδα άδεια! Τις επόμενες εβδομάδες τα ΝΕΑ είχαν πλημμυρίσει από άμεσες διαφημίσεις της Coca – Cola και κατόπιν έρευνας έμαθα ότι ο Μανώλης ο Μαυρομάτης ήταν μισθοδοτούμενος ως άτυπος επικεφαλής Δημοσίων Σχέσεων αυτής της πολυεθνικής στην Ελλάδα! (σ.σ. Έτσι, επιλέγονται από τα κόμματα όλοι εκείνοι οι ευρωβουλευτές που μας εκπροσωπούν στην ΕΕ. Διαπίστωση δεύτερη: Την φοροδιαφυγή των πολυεθνικών εταιρειών τη δημιουργούν με το αζημίωτο τα πολιτικά κόμματα και τα πολιτικά πρόσωπα που τα απαρτίζουν τους υποδεικνύουν τρόπους φοροαποφυγής! Τέτοιοι δημοσιογράφοι ευπατρίδες – οι ίδιοι αποδίδουν τους τίτλους – υπήρχαν και υπάρχουν και σήμερα πολλοί! Η κόρη του Καραπαναγιώτη στις βουλευτικές εκλογές του 2009 τοποθετήθηκε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να εκλεγεί. Τον Φεβρουάριο του 2012, όμως, κλήθηκε να αντικαταστήσει τη Μάγια Τσόκλη, που είχε παραιτηθεί, με αποτέλεσμα να καταλάβει τη βουλευτική έδρα. Στις 17 Μαΐου 2012 διορίστηκε υπηρεσιακή Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού στην Κυβέρνηση Πικραμμένου. Σήμερα είναι μέλος του εποπτικού συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ). Εν έτει 1986, ο Κωνσταντόπουλος και ο Σημίτης Το 1986 ξεσπάει το σκάνδαλο της Τραπέζης Κεντρικής Ελλάδος, όπου έχει εξαφανισθεί ο τότε πρόεδρός της (με τρία διαβατήρια) Φειδίας Δούκαρης, έχοντας μεταβιβάσει στο εξωτερικό ένα δυσθεώρητο ποσό και αφήνοντας την Τράπεζα σύξυλη, για να κρατικοποιήσει μετέπειτα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (σ.σ. του “μεγάλου” ηγέτη Ανδρέα Παπανδρέου)! Δικηγόρος των εργαζομένων, στους οποίους είχε έντεχνα φορτώσει ο Δούκαρης όλη αυτή την ιστορία ο Νίκος Κωνσταντόπουλος (σ.σ. πρόεδρος του Συνασπισμού που μετεξελίχθηκε σε ΣΥΡΙΖΑ) και μπαμπάς της ανάρμοστης! Με την συνεργασία του και με βάση το ρεπορτάζ μου, αποκαλύπτω ότι ιδρυτικό μέλος της Τραπέζης Κεντρικής Ελλάδος ήταν η γυναίκα του Κώστα Σημίτη, Δάφνη, ότι ο μεγαλύτερος μέτοχός της ήταν ο αποθανών Χρήστος Λαμπράκης (σ.σ. ιδιοκτήτης τότε της εφημερίδας τα ΝΕΑ) και ότι στα pay roll – έτσι χωρίς λόγο και αιτία – αυτής της Τραπέζης ήταν ο τότε διευθυντής του Οικονομικού Ταχυδρόμου (σ.σ. ιδιοκτησίας Λαμπράκη) Γιάννης Μαρίνος (μετέπειτα ευρωβουλευτής της ΝΔ), ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας Δημήτρης Στεργίου και όλο το λόμπυ του οικονομικού ρεπορτάζ! Και μετά ήλθαν οι μέλισσες, ο …Μαυρίκος και ο Παππάς που θα εξυγιάνει τον χώρο της ενημέρωσης!

Mine coins - make money: http://bit.ly/money_crypto

Η ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ

Mine coins - make money: http://bit.ly/money_crypto

Σχόλια