H κατάλυση ενός κράτους...

Βlogger: 
Στο "ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ" ο CLAUSEWITZ CARL. VON λέει:
"Ο πόλεμος είναι μια πράξη βίας, προορισμένη στο να καταναγκάσει τον αντίπαλο να εκτελέσει τη θέλησή μας, είναι μια απλή συνέχιση της πολιτικής μ' άλλα μέσα."  Αυτά έλεγε ο ΚΛΑΟΥΖΕΒΙΤΣ πριν από 200 τόσα χρόνια. Στις μέρες μας, στο λεξιλόγιό μας έχει μπει: ο "οικονομικός πόλεμος", ο υβριδικός πόλεμος. πορτοκαλί επαναστάσεις, και φυσικά εξακολουθούν να "δουλεύουν" εργαλεία, όπως: "προβοκάτσιες, παραγωγή γεγονότων, διασπορά ψευδών ειδήσεων, κ.λ.π.  Τα κράτη λοιπόν βρίσκονται απέναντι όχι μόνο σε κράτη με ανταγωνιστικά συμφέροντα, αλλά και σε μεγάλες οικονομικές οντότητες - πολυεθνικές εταιρείες - που μόνες τους ή σε συνεργασία με το κράτος - φορέα τους έχουν συμφέρον να ελέγξουν μια χώρα. 

Παρατηρώντας την πορεία της χώρας από την αρχή της κρίσης, τα στοιχεία κατατείνουν ότι η χώρα  μεταβλήθηκε σε προτεκτοράτο - έχασε την ανεξαρτησία της, παρέδωσε τα κλειδιά στους "δανειστές'. Σαν να έχασε μια πολεμική αναμέτρηση που  ...δεν έγινε ποτέ.
Η χώρα καταλήφθηκε από μέσα, έγινε πραξικόπημα!. 
Στη χώρα επιβλήθηκαν μνημόνια, που δεν είναι παρά μια σειρά  δράσεις που πρέπει να κάνει και να υποστούν οι πολίτες. Οι πολίτες δεν έχουν καμία επίδραση στο μέλλον τους, στο μέλλον της χώρας, αφού ότι και να ψηφίσουν, όποιους κι' αν ψηφίσουν η πορεία δεν αλλάζει. Η χώρα κινείται σε ράγες που άλλοι τη βάλανε  και οι ντόπιοι εντολοδόχοι κουνάνε τάχα ένα τιμόνι που δεν είναι λειουργικό, αφού δεν μπορεί να μεταβάλλει την πορεία.

Έγραφα σε παλιότερη εγγραφή: 2-8-2018

Για τους περισσότερους πολλά απ΄αυτά που συμβαίνουν είναι εντελώς ακατανόητα. Τα πράγματα είναι πιο απλά. Όλα φωτίζονται αν στους συλλογισμούς σας θεωρείσετε ότι: Το κράτος τώρα δεν υπηρετεί τους πολίτες, αλλά μια άλλη ξένη υπέρτατη αρχή. (Μεταγεννέστερη εγγραφή 2/3/2013: Κράτος εναντίον πολιτών 

  • Οι ζωτικές του δομές  έχουν καταληφθεί από τους ξένους*. Πρώτα έγινε με τις κρίσιμες υπερδομές και στη συνέχεια όλο και θα κατεβαίνει στις πιο χαμηλές βαθμίδες οργάνωσης. Δομές που δεν υπηρετούν τους επικυρίαρχους ή αποτελούν κίνδυνο αντίστασης αποδυναμώνονται - δεν χρηματοδοτούνται, απαξιώνονται και τέλος διαλύονται. 
  • Αντιγράφω από τον χώρο της βιολογίας μια συμπεριφορά που θα δείξει τον εσωτερικό εχθρό: Ένα παράσιτο ζει και πολλαπλασιάζεται στο έντερο των πουλιών. Όταν πέσει στη γη -  ψάχνει τον τρόπο να επιστρέψει στα πουλιά. Δεν έχει ούτε τις διαστάσεις ούτε τον τρόπο να γίνει τροφή των πουλιών και κάνει κάτι πολύ έξυπνο. Μπαίνει στις ακρίδες που μπορούν να αποτελέσουν γεύμα για τα πουλιά. Δεν στέκεται όμως σ' αυτό. "Καταλαμβάνει" το μυαλό της ακρίδας και αλλάζει τη συμπεριφορά της. Η ακρίδα συμπεριφέρεται ως να μην υπάρχουν εχθροί - πουλιά και γίνεται έτσι πολύ γρήγορα μεζές. Η ακρίδα μάλλον δεν μαθαίνει ποτέ ότι έχει καταληφθεί από τα μέσα.  
  • Βλέπε επίσης σχετικά: Υπάρχουν ζόμπι: Μύκητας που ελέγχει τον εγκέφαλο μετατρέπει τον ξενιστή σε άβουλο ον
Σήμερα στο https://slpress.gr/videos/parasito-zompi-elegchei-ton-egkefalo-enos-saligkarioy/ , βρήκα...το παρακάτω Video.
Πολλές φορές η φύση μπορεί να μας εκπλήξει με τα φαινόμενά της. Σε αυτή την περίπτωση, ένα φρικιαστικό πραξικόπημα λαμβάνει χώρα. Ο δράστης, ένα παρασιτικό σκουλήκι απειλεί τον εγκέφαλο ενός σαλιγκαριού. Χειρίζοντας το μυαλό του, το ωθεί να γίνει τρόφη για ένα πεινασμένο πουλί. Ο επιστήμονας Carl Zimmer εξηγεί πώς ο θάνατος του σαλιγκαριού βοηθάει το παράσιτο να διαιωνίσει το ύπουλο είδος του.
(Ρυθμίστε: αυτόματη μετάφραση)
Τώρα μπορείτε να κάνετε μερικές αναλογίες γαι το ρόλο των ΜΜΕ και των πεφωτισμένων παπαγάλων  που φυτεύουν στο μυαλό όλων μας ιδέες - απόψεις, που εμποδίζουν να δούμε τον κίνδυνο, που μπλοκάρουν τελικά την όποια αντίδραση. 
====================

Το βιβλίο με τις «προφητείες» του Jacques Attali για την Νέα Παγκόσμια Τάξη

--------------

Σχόλια