Το ιταλικό Δημόσιο φτιάχνει ταμείο διαχείρισης ακινήτων σε συνεργασία με την Deloitte

Η Ιταλία, όπως φαίνεται, έχει διαλέξει τη συμβουλευτική εταιρεία Deloitte, ως χρηματοοικονομικό σύμβουλο για την ίδρυση ενός ταμείου ακίνητης περιουσίας 500 εκατ. ευρώ, σε μια προσπάθεια να κερδίσει χρήματα από τα ακίνητα που κατέχει.
Η Invimit, εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων που ανήκει στο υπουργείο Οικονομίας της Ιταλίας, θα συνεργαστεί με τη Deloitte για τη δημιουργία του ταμείου, το οποίο θα ονομαστεί Dante. Τα περιουσιακά της στοιχεία θα είναι δημόσια ακίνητα στα κέντρα των πόλεων που έχουν ήδη νοικιαστεί ή σύντομα θα νοικιαστούν. Η νομική εταιρεία DLA Piper θα ενεργεί επίσης ως σύμβουλος.
Η Ιταλία σχεδιάζει να αντλήσει 950 εκατ. ευρώ από την πώληση και μίσθωση των ακινήτων της το 2019 και 300 εκατ. ευρώ τα επόμενα δύο χρόνια.
Η Invimit υποχρεούται να συνεισφέρει 610 εκατ. ευρώ, 500 εκατομμύρια μέσω του ταμείου Dante και 110 εκατ. μέσω άμεσης πώλησης ακινήτων.
"Αναμένουμε το ταμείο να γίνει κόμβος για επενδυτές που επιθυμούν να εισέλθουν στην αγορά δημοσίων ακινήτων στην Ιταλία", δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της Invimit, Giovanna Della Posta, στο Reuters.
Σύμφωνα με τους κανόνες προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι εκχωρήσεις ακινήτων μειώνουν τόσο το δημόσιο χρέος όσο και το έλλειμμα. Θα βοηθήσουν την Ιταλία να επιτύχει τον στόχο του 2019 για το έλλειμμα του προϋπολογισμού (2% του ΑΕΠ) που συμφώνησε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή νωρίτερα αυτό το μήνα.
Το Υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να εγκρίνει διάταγμα για τη ρύθμιση του ταμείου την επόμενη εβδομάδα. Μετά από αυτό, η Invimit θα ξεκινήσει την προσπάθεια πώλησης μετοχών στο ταμείο Dante σε εγχώριους και ξένους επενδυτές.
"Στόχος μας είναι να κλείσουμε την τοποθέτηση στις αρχές Οκτωβρίου", δήλωσε η Della Posta, προσθέτοντας ότι είναι πεπεισμένη ότι το ταμείο θα αποφέρει μια ενδιαφέρουσα απόδοση των επενδύσεων.
Βlogger: αντίθετα εδώ τα πολιτικά ανδρείκελα και οι χειριστές τους αποφάσισαν να πουλήσουν όλη τη χώρα και να την θέσουν σε καθεστώς εκκαθάρισης...

Σχόλια