Παρίσταναν την αριστερή εσωκομματική αντιπολίτευση ...με απολαβές golden boy και golden girl

Παρίσταναν την αριστερή εσωκομματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά έσπευδαν να πάρουν το καλύτερο μερίδιο στη νομή της εξουσίας. Υπερασπίζονταν τα επιδόματα φτώχειας, βαφτίζοντας τα σωτηρία των φτωχών και οι ίδιοι απολάμβαναν κρατικούς μισθούς πολλών χιλιάδων ευρώ το μήνα. Οι πιο "έξυπνοι" κατάφεραν αυτές τις μέρες να τακτοποιηθούν σε θέσεις 4ετούς, 5ετούς ή και 6ετούς θητείας, με...
απολαβές golden boy και golden girl, αυτά που κατήγγειλαν επί προηγούμενων κυβερνήσεων. Τελικά ο αντιμνημονιακός αγώνας αποδείχθηκε μια χρυσή ευκαιρία γα μερικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Χιλιάδες κόσμου πνίγηκε στα χημικά τότε, για να έρθουν τελικά κάποιοι και να φέρουν άλλο ένα μνημόνιο και να κάνουν τις κρατικές καριέρες που κατήγγειλαν.
Για κάποιους το "αντιμνημόνιο" υπήρξε πολύ προσοδοφόρο όπως αποδεικνύουν και οι τραπεζικοί λογαριασμοί και οι θυρίδες τους.
- Δύο δημόσιες θέσεις και συμμετοχή σε εταιρεία για εκλεκτή της κυβέρνησης
----------------

Δύο δημόσιες θέσεις και συμμετοχή σε εταιρεία για εκλεκτή της κυβέρνησης

Ο σύζυγος είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της ομάδας των 53. Η σύζυγος, συνταξιούχος της Alpha Bank και ιδιοκτήτρια συμβουλευτικής εταιρείας από το 2010. Το 2016 διορίστηκε στο Yπερταμείο (Ε.Ε.ΣΥ.Π.), ενώ προσφάτως τον Απρίλιο του 2019 διορίστηκε για εξαετή θητεία στην Τράπεζα της Ελλάδος.
 
Την ώρα που το Μαξίμου και ο ΣΥΡΙΖΑ επαίρονται για τα επιδόματα των 50-350 ευρώ το μήνα που η κυβέρνηση δίνει σε κάποιες κατηγορίες φτωχοποιημένου πληθυσμού (παρότι αυτά είχαν ξεκινήσει να δίνονται από την προηγούμενη κυβέρνηση), τοποθετούν τα δικά τους παιδιά σε κρατικές θέσεις με μισθούς πολλών χιλιάδων ευρώ και πολυετή θητεία, ώστε να μην επηρεαστούν από τυχόν αλλαγή κυβέρνησης μετά τις εκλογές.
Η «τακτοποίηση» βέβαια, είχε ξεκινήσει από την επομένη της ανάληψης της εξουσίας. Αυτή τη φορά όμως, αφορά την επόμενη μέρα και πολύ συγκεκριμένα πρόσωπα, τα οποία το Μαξίμου θέλει να τοποθετήσει σε θέσεις κλειδιά, ώστε να παραμείνουν στην κρατική μηχανή, ακόμα και αν ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.
Οι τελευταίες τακτοποιήσεις είναι στρατηγικής σημασίας. Αφορά στρατηγικές θέσεις με ισχύ, όπως αυτή της Επιτροπής Ανταγωνισμού, όπου τοποθετήθηκε η κυρία Βασιλική Θάνου, καθώς το Μαξίμου θέλει να έχει τα επόμενα χρόνια δικό του άνθρωπο εκεί. Μια άλλη κατηγορία αφορά την προσωπική διάσωση φίλων και στελεχών του πολιτικού περιβάλλοντος του Αλέξη Τσίπρα, σε θέσεις κύρος, προνόμια και πολύ μεγάλους μισθούς. Πρόκειται για τον προσωπικό πολιτικό στρατό του, που θα χρειαστεί να διατηρήσει ακμαίο την επόμενη μέρα μιας πιθανής πολιτικής ήττας.
Στο Συμβούλιο της Τράπεζας της Ελλάδος με εξαετή θητεία
Σε αυτό το πνεύμα, ο πρωθυπουργός τον περασμένο μήνα στις 16 Απριλίου 2019 τοποθέτησε στο Γενικό Συμβούλιο και στο Συμβούλιο Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) την κυρία Όλγα Χαρίτου, προσωπική φίλη του Αλέξη Τσίπρα και σύζυγο του Χριστόφορου Παπαδόπουλου, βουλευτή Β’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ.
Τα µέλη του Συµβουλίου Νοµισµατικής Πολιτικής επιλέγονται µεταξύ προσώπων αναγνωρισµένου κύρους και επαγγελµατικής εµπειρίας σε νοµισµατικά ή τραπεζικά θέµατα και είναι πλήρους απασχόλησης
Το Γενικό Συμβούλιο είναι το ανώτατο όργανο της Τράπεζας της Ελλάδος, από το οποίο περνούν σημαντικές αποφάσεις της κεντρικής τράπεζας. Είναι επιφορτισμένο με τη γενική διαχείριση των υποθέσεων της τράπεζας, υπεύθυνο προς τη Γενική Συνέλευση. Αποτελείται από τον Διοικητή, τους δύο Υποδιοικητές, τα λοιπά (τρία) μέλη του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής και έξι Συμβούλους.
Η κυρία Χαρίτου συμμετέχει στο Γενικό Συμβούλιο ως μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Ελλάδος. Στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, με ημερομηνία 19 Απριλίου 2019ΦΕΚ, Τεύχος Υ.Ο.Δ.Δ., Αρ. 217 (19/4/2019)| et.gr, μπορεί να βρει κανείς τον διορισμό της –αφορά θέμα του υπουργείου Οικονομικών– με την υπογραφή του πρωθυπουργού (ο διορισμός έγινε στις 16 Απριλίου 2019).
Το Συμβούλιο Νομισματικής Πολιτικής είναι αρμόδιο να αναλύει τις οικονομικές και νομισματικές εξελίξεις και να εξετάζει την επίδραση της νομισματικής πολιτικής που χαράσσεται στο πλαίσιο του Ευρωσυστήματος, και να αποφασίζει επί θεμάτων που αφορούν την άσκηση της συναλλαγματικής πολιτικής, τη λειτουργία και αποτελεσματικότητα των συστημάτων και μέσων πληρωμών, καθώς και την έκδοση των τραπεζογραμματίων ευρώ. Όπως είναι γνωστό η ΤτΕ μετά την υιοθέτηση του ενιαίου νομίσματος, οι εθνικές κεντρικές τράπεζες δεν ασχολούνται με θέματα νομισματικής πολιτικής. Και η κυρία Χαρίτου δεν έχει πολλές αρμοδιότητες. Ωστόσο, οι αμοιβές των μελών του Νομισματικού Συμβουλίου ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ ετησίως. Η κυρία Χαρίτου προτάθηκε από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος εξέρχεται του Μεγάρου Μαξίμου μετά από πρόσφατη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. [Γιώργος Κονταρίνης/Eurokinissi]
Σύμφωνα με το καταστατικό της Τράπεζας της Ελλάδος «τα µέλη του Συµβουλίου Νοµισµατικής Πολιτικής επιλέγονται µεταξύ προσώπων αναγνωρισµένου κύρους και επαγγελµατικής εµπειρίας σε νοµισµατικά ή τραπεζικά θέµατα και είναι πλήρους απασχόλησης».
Η κυρία Χαρίτου δεν είναι οικονομολόγος αλλά έχει εμπειρία από τράπεζες. Εργάστηκε στην Alpha Bank στο τμήμα πληροφορικής και προήχθη σταδιακά σε διευθύντρια του τμήματος πληροφορικής της τράπεζας. Έχει σπουδάσει μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Πατρών και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στον τομέα Computing Mathematics and Statistics από το Πανεπιστήμιο της Ουαλίας στη Μεγάλη Βρετανία.
Αντικατέστησε τον Χάρη ΣταματόπουλοΒιογραφικά Σημειώματα | Τράπεζα της Ελλάδος, η θητεία του οποίου έληξε και ο οποίος είχε ανώτερες σπουδές και πιο σχετικές με το αντικείμενο αφετέρου ενώ είχε και επαγγελματική εμπειρία σε ανώτατες θέσεις σε τράπεζες και εταιρείες δημοσίου ενδιαφέροντος.
Στο Υπερταμείο
Ωστόσο, η παραπάνω τοποθέτηση δεν είναι η μόνη δημόσια θέση, που κατέχει. Μπορεί να είναι η πιο αποδοτική, λόγω των υψηλότατων αποδοχών, αλλά δεν είναι η μόνη. Η πρώτη δημόσια θέση ήταν η τοποθέτησή της –πάλι από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο– στο «τρισκατάρατο» Υπερταμείο ή Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (Ε.Ε.ΣΥ.Π.), όπως λέγεται. Στο Υπερταμείο τοποθετήθηκε το 2016 όταν συγκροτήθηκε το Εποπτικό ΣυμβούλιοΕποπτικό Συμβούλιο | Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας το οποίο είναι υπεύθυνο για την εποπτεία του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Ε.ΣΥ.Π. Οι αμοιβές των μελών του εποπτικού συμβουλίου προσεγγίζουν τις 60.000 ευρώ ετησίως (το 2018 ο τότε βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς είχε καταγγείλει Γ. Αμυράς: Ιδού τα golden boys επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ| capital.grστην Βουλή ότι σε κάθε συνεδρίαση του Δ.Σ. λάμβαναν 1.000 ευρώ.)
Οταν το «Υπερταμείο» είχε βγάλει στο σφυρί από λάθος μέχρι και τον Λευκό Πύργο. [Φανή Τρύψανη/Eurokinissi]
... και ιδιοκτήτρια συμβουλευτικής εταιρείας
Η κυρία Χαρίτου έχει και μία ακόμα επαγγελματική ιδιότητα. Είναι ιδιοκτήτρια της εταιρείας Omikron Συμβουλευτική η οποία έχει τη νομική μορφή της Μονοπρόσωπης ΕΠΕ (δηλαδή έχει έναν και μοναδικό εταίρο). Όπως διαβάζουμε στο βιογραφικό που περιλαμβάνεται στην Ετήσια Έκθεση του 2017Ετήσια Έκθεση 2017 Εποπτικού Συμβουλίου| Ε.Ε.ΣΥ.Π. του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΕΣΥΠ (ημερομηνία σύνταξης της ετήσιας έκθεσης είναι η 31/8/2018) είναι «ιδιοκτήτρια και διευθύντρια της εταιρείας OMIKRON Συμβουλευτική».
Η κυρία Χαρίτου είναι ιδιοκτήτρια της εταιρείας Omikron Συμβουλευτική και σύμφωνα με επίσημο εταιρικό έγγραφο την εκπροσωπεί και μετά τον διορισμό της στην Τράπεζα της Ελλάδος
Για την εταιρεία Omikron αναφέρεται πως: «Πρόκειται για εταιρεία παροχής υπηρεσιών σε θέματα Στρατηγικού σχεδιασμού καθώς και για πλατφόρμες, εφαρμογές και διαδικασίες σε σχέση με εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον Τραπεζικό και Ασφαλιστικό τομέα καθώς και διάφορα Funds, Hedge Funds, Asset and Wealth Management Funds και εταιρείες Εναλλακτικών Επενδύσεων που δραστηριοποιούνται κυρίως στον Ιδιωτικό τομέα. Οι δραστηριότητες της OMIKRON έχουν επεκταθεί πέραν της Ελλάδος σε χώρες της ΕΕ, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή.».
Η επέκταση της Omikron σε Ε.Ε., Αφρική, και Μέση Ανατολή, οι δουλειές με τα επενδυτικά funds και τα hedge funds και ο διπλασιασμός του τζίρου της εταιρείας σε 41.000 ευρώ το 2017 από 22.000 ευρώ το 2016 (τα νούμερα είναι όντως ολοστρόγγυλα στις οικονομικές καταστάσειςΕτήσιες οικονομικές καταστάσεις της 31ης Δεκεμβρίου 2017| Γ.Ε.Μ.Η.), δεν οδήγησαν την κυρία Χαρίτου στο να επικεντρωθεί στην εταιρεία της, όπως συνηθίζεται από χιλιάδες επιχειρηματίες, που δημιουργούν εταιρείες και εργάζονται νυχθημερόν για την εξέλιξη και ανάπτυξή τους.
Προτίμησε το διορισμό της από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, σε καλά αμειβόμενες δημόσιες θέσεις (με την ευρεία έννοια του όρου, δηλαδή θέσεις σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, που αφορούν σε θέματα, όπως η δημόσια περιουσία, οι τράπεζες, η οικονομία γενικότερα).
Το άρθρο 35Α του καταστατικού της Τράπεζας της Ελλάδος
Δεδομένου ότι σύμφωνα με το καταστατικό της Τράπεζας της Ελλάδος (άρθρο 35ΑΣυμβούλιο Νομισματικής Πολιτικής | Τράπεζα της Ελλάδος) «υπάλληλοι του ∆ηµοσίου ή νοµικού προσώπου δηµοσίου ή ιδιωτικού δικαίου δεν µπορούν να διατηρήσουν τη θέση τους, εφόσον αποδεχθούν το διορισμό τους ως µελών του Συµβουλίου Νοµισµατικής Πολιτικής», φαίνεται εκ πρώτης όψεως να υπάρχει θέμα σύγκρουσης συμφερόντων στο πρόσωπο της κυρίας Χαρίτου αφού εμφανίζεται ως γενική διευθύντρια ιδιωτικής εταιρεία και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής.
Σύμφωνα με το καταστατικό της ΤτΕ, υπάλληλοι του ∆ηµοσίου ή νοµικού προσώπου δηµοσίου ή ιδιωτικού δικαίου δεν µπορούν να διατηρήσουν τη θέση τους, εφόσον αποδεχθούν το διορισμό στο Συμβούλιο Νοµισµατικής Πολιτικής
Ωστόσο, μια προσεκτική ματιά στην εξέλιξη των εταιρικών θεμάτων μπορεί να σηματοδοτεί το ξεπέρασμα του σκοπέλου. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου, η εταιρεία Omikron Συμβουλευτική βρίσκεται σε διαδικασία μετατροπής της νομικής της μορφής από Μονοπρόσωπη Ε.Π.Ε. σε Ι.Κ.Ε., δηλαδή σε Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία. Και γι’ αυτό το λόγο έχει προβεί σε έκθεση αποτίμησης της αξίας της. Η έκθεση αποτίμησης έγινε μετά από σχετική αίτηση του διαχειριστή και εκπροσώπου της εταιρείας, δηλαδή της κυρίας Όλγας Χαρίτου, όπως αναφέρεται στην έκθεση αποτίμησης (η έκθεση αποτίμησης φέρει ημερομηνία 9 Μαΐου 2019, δηλαδή ένα μήνα μετά τον διορισμό της στο Συμβούλιο Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Ελλάδος).
Να σημειώσουμε, πως όπως λένε λογιστές, η νομική μορφή της ΙΚΕ έχει το χαρακτηριστικό να μοιάζει με την λειτουργία μιας Α.Ε. με περισσότερους του ενός μετόχους και με διακριτές ιδιότητες μεταξύ των μελών της διοίκησης και των μετόχων. Οπότε σε ενδεχόμενη παραίτηση της κυρίας Ολγας Χαρίτου από τα διοικητικά καθήκοντα της Omikron Συμβουλευτικής, ο σκόπελος με το καταστατικό της ΤτΕ ξεπερνιέται. Πάντως, μέχρι τις 9 Μαΐου 2019 δεν είχε γίνει τέτοια παραίτηση.

ekprosopos_omikron.jpg

Απόσπασμα από την έκθεση αποτίμησης με ημερομηνία 9/5/2019, όπου σύμφωνα με το καταστατικό ο διαχειριστής και εκπρόσωπος είναι η κυρία Όλγα Χαρίτου.
Το inside story επικοινώνησε ως όφειλε με το γραφείο της κυρίας Όλγας Χαρίτου στην Τράπεζα της Ελλάδος το πρωί της Παρασκευής 31/5/2019 για να ρωτήσει σχετικά με τον διορισμό και την εταιρεία της για να ξεκαθαριστεί η κατάσταση με τις πολλαπλές ιδιότητες. Όπως μας ενημέρωσαν, η κυρία Χαρίτου δεν ήταν στο γραφείο της, αλλά μας διαβεβαίωσαν ότι θα κρατήσουν τα στοιχεία και θα επικοινωνήσουν μαζί μας. Μέχρι την ώρα της δημοσίευσης δεν έχει υπάρξει επικοινωνία.
Σχετικά με την Omikron και τη συμμετοχή της στην Klarity Risk A.E.
Για την ιστορία, η αξία της Omikron Συμβουλευτικής Ε.Π.Ε. αποτιμήθηκε στις 54.791,26 ευρώ. Πρόκειται για μικρή εταιρεία με έσοδα 41.000 ευρώ και κέρδη 3.110 ευρώ το 2017 από έσοδα 22.000 ευρώ και κέρδη 23.207 ευρώ το 2016 (τα μεγαλύτερα κέρδη με χαμηλότερο τζίρο το 2016 εξηγούνται γιατί υπάρχει και ένα άλλο κονδύλι «λοιπά έσοδα και κέρδη» 49.966 ευρώ, που δεν συμπεριλαμβάνεται στον τζίρο της χρονιάς).
Η Οmikron Συμβουλευτική είχε μέχρι το 2016 και συμμετοχή από 25% στις εταιρείες Klarity Risk Α.Ε. (είναι υπό εκκαθάριση) και Klarity Risk Ltd. Η Klarity Risk A.E. συστάθηκε ως εταιρεία πληροφορικής και μεταξύ των άλλων σκοπών της ήταν και η παροχή συµβουλευτικών υπηρεσιών µεσολάβησης για την εξεύρεση θέσεων εργασίας και την τοποθέτηση προσωπικού, την εκπαίδευση προσωπικού συµπεριλαµβανοµένης της ανάπτυξης µεθόδων αξιολόγησης για την ικανότητα του προσωπικού σε συγκεκριµένο επιχειρησιακό περιβάλλον και τη βελτίωση των επαγγελµατικών ικανοτήτων του προσωπικού.
Η σχέση με το κόμμα και τον Αλέξη Τσίπρα
Η Όλγα Χαρίτου με τον σύζυγό της Χριστόφορο Παπαδόπουλο ανήκουν και στη γνωστή παρέα της Αίγινας και μάλιστα στον στενό πυρήνα της που συναποτελείται από το ζεύγος Φλαμπουράρη και το πρωθυπουργικό. Ο Αλέκος Φλαμπουράρης αρχικά είχε ένα σπίτι στο Σφεντούρι της Αίγινας, όπου φιλοξενούσε ως γνωστόν τον Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Το Βήμα του 2015, «ο Αλέκος Φλαμπουράρης αργότερα αποφάσισε να μετακομίσει πιο κοντά στην πόλη της Αίγινας, στη Ράχη Μοσχονά, όπου κατασκεύασε τρία πανομοιότυπα σπίτια. Ένα κράτησε για τον εαυτό του και τα δύο άλλα πουλήθηκαν. Αγοραστής του ενός ήταν το ζεύγος της Όλγας Χαρίτου και του Χριστόφορου Παπαδόπουλου, δυναμικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ».
Στη μέση ακριβώς από τα δύο σπίτια, το δικό του και του Χριστόφορου Παπαδόπουλου, στην ιδιοκτησία όμως του Αλέκου Φλαμπουράρη, είχε φτιάξει μία αυτόνομη μικρή βίλα για να φιλοξενεί τον Αλέξη Τσίπρα όποτε τον επισκέπτονταν. Εκεί λοιπόν τα τρία ζεύγη έχουν μοιραστεί πολλές στιγμές διακοπών. Είναι γνωστό ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει διοργανώσει εκεί δικο του πάρτι γενεθλίων αλλά και των παιδιών του. Οι γείτονες έχουν δει να δίνουν το παρών πολλά πολιτικά στελέχη (όχι μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ακόμα και από την δεξιά, καθώς και ηθοποιούς όπως τον Γ. Κιμούλη και δημοσιογράφους όπως τον Δ. Βερύκιο και άλλους).
Η κυρία Όλγα Χαρίτου ήταν γνωστή συνδικαλίστρια της δεκαετίας του ‘80 που συνδικαλιζόταν στην πλειοψηφική παράταξη του σωματείου εργαζομένων της Alpha Bank (τότε Τράπεζα Πίστεως). Πρώην σύντροφοί της την παρουσιάζουν ως μία πολύ μαχητική συνδικαλίστρια, η οποία όμως από το 1993 και μετά άλλαξε, επιλέγοντας να προωθήσει την προσωπική της καριέρα, διατηρώντας το αριστερό προφίλ της εκτός του επαγγελματικού χώρου.
«Από τη στιγμή που άλλαξε, η εξέλιξή της ήταν εντυπωσιακή. Υπήρξε μία από τις ελάχιστες γυναίκες που έφτασε σε θέση διευθύντριας διευθύνσεως της τράπεζας ήδη από το 2002. Οι ανώτατες αυτές θέσεις μεταφράζονται σε ετήσιες αμοιβές της τάξεως των 150.000 ετησίως και συνοδεύονται και από άλλες παροχές: χρυσές κάρτες, αυτοκίνητα κ.λπ. Μια σύγκριση: ένας αντίστοιχος υπάλληλος σε χρόνια και μορφωτικά προσόντα λάμβανε τότε μικτές αμοιβές της τάξεως των 28.000-29.000 ευρώ το χρόνο μικτά-φορολογητέα», λένε πρώην σύντροφοι.

hristoforos_papadopoylos.jpg

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χριστόφορος Παπαδόπουλος. [Γιώργος Κονταρίνης/Eurokinissi]
Ο σύζυγός της, Χρ. Παπαδόπουλος, συνταξιούχος και αυτός του τραπεζικού τομέαΧριστόφορος Κωνσταντίνου Παπαδόπουλος| parliament.gr, τα τελευταία χρόνια έπαιξε ως κομματικό στέλεχος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καθοριστικό ρόλο ως «εσωτερική αντιπολίτευση» στο κόμμα. «Όταν από το καλοκαίρι του 2013, την επομένη του ιδρυτικού συνεδρίου, διάφορα μέλη της ευρείας πλειοψηφίας που βλέπαμε τον κίνδυνο του αρχηγισμού, της ανάθεσης, του αστικού τρόπου άσκησης πολιτικής, την μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε εκλογικό μηχανισμό, μαζευτήκαμε και πιέσαμε να φτιάξουμε τάση πέραν του Τσίπρα», αναφέρει στέλεχος της αριστεράς που τότε ήταν στον ΣΥΡΙΖΑ. «Ο Παπαδόπουλος, ενώ συμμετείχε με πρωταγωνιστικό ρόλο, κωλυσιεργούσε τεχνηέντως», αναφέρει και προσθέτει: «Ο Παπαδόπουλος ως επικεφαλής των “53” (σ.σ. το συγκεκριμένο στέλεχος ήταν πάντα ο πραγματικός αρχηγός των “53” και όχι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος όπως λανθασμένα εμφανίζεται να είναι τα τελευταία 2-3 χρόνια από πολλά ΜΜΕ), μετά το δημοψήφισμα κατάφερε να αδρανοποιήσει στελέχη, ώστε να φύγουν με καθυστέρηση. Και κάποιους τους έπεισε να μείνουν. Αυτοί φυσικά, όπως ο Δρίτσας η Χριστοδουλοπούλου και ο Τσακαλώτος, ακυρώθηκαν πλήρως».
Εν κατακλείδι, η κυρία Χαρίτου φεύγοντας από την τράπεζα στη οποία εργαζόταν, αφού έλαβε το υψηλό εφάπαξ, στη συνέχεια ιδιώτευσε. Από το 2015 που ο ΣΥΡΙΖΑ κατέλαβε την εξουσία, ήταν πάντα στο περιβάλλον Μαξίμου. Το 2016 προτάθηκε από την κυβέρνηση για να αναλάβει μία από τις τρεις επιτελικές θέσεις στο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων. Πριν από λίγες μέρες διορίστηκε και στην Τράπεζα της Ελλάδος, με θητεία έξι ολόκληρων ετών. Η εξέλιξή της συμπυκνώνει ίσως όλη την πολιτική φιλοσοφία του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ. Και με το σύστημα και απέναντι.
Αυτά από το «κόμμα των πολλών», που στην πράξη κάνει πολλά για λίγους.
ΠΗΓΗ

Σχόλια