Ευτυχώς που είναι και ο εξοχότατος ΓΑΠ για να γελάμε: Κήρυξε …”πόλεμο” σε ΣΥΡΙΖΑ και Δεξιά!


 Οι πρώην πρωθυπουργοί, Κώστας Σημίτης (Κ) και Γεώργιος Παπανδρέου (Δ), στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, Φάληρο, Πειραιάς, Σάββατο 30 Μαρτίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟ

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, εδώ και εκεί βγαίνει από την ανυπαρξία του και μας κάνει να γελάμε. Ο άνθρωπος που έφερε τα Μνημόνια στην Ελλάδα, λόγω ανικανότητας, μίλησε στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής και άσκησε αυστηρή κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ για τις ευθύνες τους στη δημιουργία της κρίσης:
  • «Ο κ. Μητσοτάκης”, είπε ο πρώην πρωθυπουργός, “μας λέει ότι, το ΟΧΙ στο ΣΥΡΙΖΑ, είναι ΝΑΙ στην ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι είναι το νέο απέναντι στο παλιό. Τόσο εύκολα θα ξαναπιστέψουμε την εύκολη ρητορική; Εκείνη με την οποία έταξαν ότι, η κρίση αντιμετωπίζεται με τα Ζάππεια ή με το να χορεύουμε στο ταψί τις διεθνείς αγορές; Τους είδαμε στην πράξη. Είναι δύο όψεις της συντήρησης. Η συμμαχία τους, οι γέφυρές τους, οι υποσχέσεις τους δεν αφορούν τον Ελληνικό λαό. Συμμαχούν και πορεύονται χέρι – χέρι, με ένα εξωθεσμικό σύστημα εξουσίας. Έτσι ώστε, το ένα χέρι να νίβει το άλλο. Όλα αυτά διαιωνίζουν το υπάρχον φαύλο σύστημα”. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
“Έτσι εξηγείται αυτός ο ασφυκτικός εναγκαλισμός συμφερόντων, κατεστημένων και πολιτικής σκοπιμότητας, με όμηρο τις υγιείς παραγωγικές και δημιουργικές δυνάμεις του τόπου. Αυτή είναι η ρίζα του ελληνικού προβλήματος!», τόνισε ο κ. Παπανδρέου και υπογράμμισε ότι δεν είχαν το θάρρος να το πούν και να κάνουν αλλαγές. Ενώ αυτός που …τόλμησε τις “αλλαγές”, κατέστρεψε τη χώρα και συμφωνημένα την οδήγησε στον σκληρό μηχανισμό του ΔΝΤ και των Ευρωπαίων.
«Όχι η ΝΔ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς. Το αποδείξαμε. Ακόμα και μέσα στην κρίση -με θεούς και δαίμονες εναντίον μας», συμπλήρωσε, κρύβοντας ότι μπορούσε να αποφευχθεί η “λύση” του ΔΝΤ.
Σημειώνουμε ότι με΄χρι πρόσφατα ο κ. Παπανδρέου ερωτοτροπούσε με τον Αλέξη Τσίπρα και στελέχη του έγιναν μέλη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Στο ΚΙΝΑΛ υποψιάζονται ότι εάν εκλεγεί βουλευτής, θα συνταχθεί με τον σημερινό πρωθυπουργό.
  • Επικεντρώνοντας τις επικρίσεις του στη ΝΔ και τις ευθύνες της για την κρίση ο Γιώργος Παπανδρέου ανέφερε: «Πότε αναλάβατε τις ιστορικές σας ευθύνες για την έλευση της κρίσης; Πότε αποβάλλατε την πελατειακή σας αντίληψη για την διαχείριση του πλούτου του ελληνικού λαού; Μη μας ξεγελά η δήθεν αντιπαλότητα Καραμανλικών, Σαμαρικών και Μητσοτακικών. Λεοντή αλλάζουν, δεξιοί παραμένουν, τα ίδια πάνω κάτω συμφέροντα υπηρετούν. Τους ενώνει η νομή της εξουσίας.
Το κακό, βεβαίως, για τη χώρα, είναι ότι, πάνω κάτω τα ίδια συμφέροντα υπηρετεί και ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου. Υπερασπίστηκε παράλληλα τις διαχρονικές κατακτήσεις της δημοκρατικής παράταξης και τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που έγιναν τη διετία 2010-2012 όταν ο ίδιος ήταν πρωθυπουργός.

«Ο ιστορικός μας αντίπαλος είναι η συντήρηση»

  • Συντήρηση είναι η δεξιά, αλλά αλήθεια είναι και ότι συντηρητική είναι και η πολιτική που εφάρμοσε και εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Βιώνουμε, λοιπόν, αυτή την ιστορική αντίφαση, στην οποία απάντηση μπορούν να δώσουν μόνο οι προοδευτικές δυνάμεις», ανέφερε ο κ. Παπανδρέου και υπογράμμισε: «Λέμε όχι στο δίλημμα ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ. Το δίλημμα είναι, ουσιαστική αλλαγή ή απλώς παραλλαγή. Μοιρολατρία ή πρόοδος», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός ενώ επεσήμανε πως το Κίνημα Αλλαγής, καλείται να σπάσει τη μοιρολατρία και να δημιουργήσει ελπίδα.
«Ας κατανοήσουμε τον ιστορικό μας ρόλο. Δεν είμαστε απλώς μέρος της λύσης του ελληνικού προβλήματος, καλούμαστε να γίνουμε μια φωτισμένη πρωτοπορία, που επιτελεί μια εθνική αποστολή», σημείωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, και μας θύμισε την πορεία προς το Μνημόνιο, όταν από ανικανότητα έρριξε την Ελλάδα στα βράχια.
Μίλησε για την ενότητα και την κοινή πορεία μιας προοδευτικής συμμαχίας, αλλά δεν τόλμησε να πει κουβέντα για τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ. Είπε:
«Μαζί σεβόμενοι ως αξία την διαφορετικότητα του καθενός μας. Μαζί, ένα πολύχρωμο μωσαϊκό πολιτικών προτάσεων που υφαίνεται στην κοινή βάση αρχών και αξιών. Πρόγραμμα με μοναδικό γνώμονα να είναι αντάξιο των ονείρων του Ελληνικού λαού».  
Και, «μέχρι να το καταφέρουμε, οφείλουμε να είμαστε, και θα είμαστε, όλοι παρόντες, ο καθένας με τις δυνατότητές του, αλλά και κυρίως, όλοι εμείς μαζί, συλλογικά από αυτό το ΚΙΝΗΜΑ, που όλοι μαζί δημιουργήσαμε», κατέληξε χωρίς ίχνος ντροπής.
==================
 BLOGGER: Τα βλέπετε όταν δεν δουλεύει η δικαιοσύνη.


  • 16/10/2013 Ο Βασίλης Καπερνάρος στην εκπομπή του Σεραφείμ Κοτρώτσου

  • Οικονομικοί εισαγγελείς: Διώξεις για δάνεια 400 εκατ. ευρώ σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

  • Μαύρο ταμείο 15 εκατομμύρια βρέθηκε στο ΠΑΣΟΚ

  • Ξανά στην επικαιρότητα οι μίζες της Siemens σε Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ. Ο Χριστοφοράκος ισχυρίζεται ότι έχει δώσει «δωράκια» προς 153 βουλευτές και 12 πρώην υπουργούς.

  • Παραπομπή Χριστοφοράκου και άλλων έξι στελεχών της Siemens προτείνει ο εισαγγελέας

  • Με σκανδαλώδεις ταχυδακτυλουργίες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ διέλυσαν την ΑΤΕ για να μην πληρώσουν τα δάνειά του

  • Ποιος θα πληρώσει τα χρέη του ΠΑΣΟΚ;

  • Όταν κάποιος επιμένει να ...(ξανα)γράψει ιστορία

    Γράφει ο mitsos175

    "Ασκούνται ποινικές διώξεις για τα θαλασσοδάνεια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Για κακούργημα θα κληθούν σε απολογία εννέα κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, που ήταν οι ταμίες την χρονική περίοδο από 2005-2011.
    Πάνω από εκατό είναι τα τραπεζικά στελέχη από τις τράπεζες Αγροτική, Εθνική, Πειραιώς, Eurobank, Attica, για τα οποία παραγγέλλεται επίσης η άσκηση κακουργηματικής δίωξης", μας λέει η είδηση.

    Οι κομματικές συμμορίες, που κυβέρνησαν δεκαετίες το δυστυχή αυτό τόπο, μας άφησαν πολλά φέσια. Χρέος που έφτανε το 180% του ΑΕΠ το 2015.
    Από αυτό 400.000.000 εκ. ευρώ αφορούν απλήρωτα δάνεια των κομμάτων. Δάνεια που έχουν λήξει, αλλά κανείς δεν τολμά να ξεσπιτώσει τον Κούλη, τη Φώφη και τ' άλλα κλεφτόπουλα, τα οποία τρων, πίνουν και γλεντάνε εις υγεία του βλάκα ψηφοφόρου.
    Φυσικά σε αυτό το ποσό δεν υπολογίζονται τα δανεικά κι απλήρωτα των κηφήνων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, η κακοδιαχείριση, οι μίζες, τα σκάνδαλα κλπ.

    Επομένως θα ήταν ότι καλύτερο για τους εργαζόμενους, να μπουν φυλακή οι γαλαζοπράσινοι απατεώνες και βέβαια να πληρωθούν τα χρέη.
    Η ΝΔ, που θεωρεί τα επιδόματα "πεταμένα λεφτά" κι ενώ έσκουζαν μαζί με το ΠΑΣΟΚ να πληρώσουμε τα χρέη στους τοκογλύφους, δεν έχει δώσει, ούτε αυτή, ούτε η πράσινη τσόντα, δεκάρα τσακιστή. Μας έχουν φεσώσει μέχρι τον αστράγαλο.
    Χώρια το πως πήραν τα δάνεια βάζοντας εγγύηση ποσοστά κοκ. Θέλουν να επιστρέψουν στην εξουσία, για να λεηλατήσουν περισσότερο. Πολύ θα ήθελα να δω μια φορά έστω, να απονέμεται δικαιοσύνη στους πραγματικούς ενόχους της χρεοκοπίας και της καταστροφής της Ελλάδας.

    • Μόνο που δεν πρόκειται να τιμωρηθούν. 
    • Ο λόγος; 
    • Ο ΣΥΡΙΖΑ. 
    • Οι ρεφορμιστές, αν ήθελαν πραγματικά να αποδοθεί δικαιοσύνη, θα έκαναν όλες τις απαραίτητες ενέργειες πολύ νωρίτερα. Σχεδόν τέσσερα χρόνια δεν έκαναν τίποτα. Και τώρα, προεκλογικά, λένε για τους κακούς νεοδημοκράτες.
    Η συγκύρια όμως δίνει δικαίωμα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να πουν πως όλο αυτό είναι προεκλογικό. Και είναι. Διότι μπορεί η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να είναι ένοχοι σαν αμαρτία, αλλά έπρεπε ήδη να κάνουν παρέα στο Άκη. Αντίθετα ετοιμάζονται για γιουρούσι στο δημόσιο χρήμα.

    Είναι λοιπόν συμψηφισμός. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ράμματα για τη γούνα της ΝΔ και του δεκανικιού της, αλλά δεν πρόκειται να πειράξει το μελλοντικούς του συνέταιρους.
    Το κόλπο των σκανδάλων χρησιμοποιήθηκε άλλωστε από πράσινους και βένετους πάλι προεκλογικά όταν τσακώνονταν για τη λεία. Μετά τις εκλογές όμως τα πράγματα ξεχνιόνταν, τα σκάνδαλα έμπαιναν στο αρχείο, κι αν κάποια από αυτά που δεν παραγράφονταν, κι έφταναν στα δικαστήρια, τα λαμόγια συνήθως αθωώνονταν.

    Αμφιβάλει κανείς ότι έτσι θα γίνει και τώρα; Αμφιβάλει πως τελικά θα πληρώσουμε εμείς τη λυπητερή; Ο μόνος τρόπος να πληρώσουν, είναι να επαναστατήσουμε, να γίνει λαϊκή δημοκρατία. Να βουτήξουμε τραπεζίτες, βιομηχάνους, πολιτικούς, εφοπλιστές, καναλάρχες, κάθε είδους παράσιτο, να τους κάνουμε να δώσουν πίσω τα κλεμμένα από τους Έλληνες και μετανάστες εργαζόμενους.

    Αλλά περιμένουμε να ωριμάσουν οι συνθήκες, δηλαδή να ψοφήσουμε πρώτα από την πείνα. Τότε τα φαντάσματα μας θα ξεσηκωθούν επιτέλους και θ' αρχίσουν να τους κυνηγάνε!
    Και έζησαν όλοι αυτοί καλά κι εμείς καθόλου.
     ===================

    Το συνέδριο του ΚΙΝΑΛ, συνέρχεται υπό τη σκιά των διώξεων για τα θαλασσοδάνεια των παλαιών κομμάτων εξουσίας και χωρίς κάποιο προφανές πολιτικό διακύβευμα. Οι ισχυρότεροι πολιτικοί πόλοι του μετά βίας ανταλλάσσουν μια κουβέντα αλλά αθροίζονται κάτω από μια σφραγίδα που αποτελεί την τελευταία τους ελπίδα για πολιτική επιβίωση.
    Πρόκειται για το «τίναγμα της γάτας», την στιγμιαία αντανακλαστική αντίδραση πριν το τέλος; Σε κάθε περίπτωση το συνέδριο επισημοποιεί την αποτυχία της πολλοστής απόπειρας να ενδυθεί ένα άλλο όνομα ή αφήγημα πέρα από αυτό που πραγματικά έχει εξελιχθεί σήμερα, δηλαδή ένα παρακολούθημα της Δεξιάς. Το ΚΙΝΑΛ ξεκίνησε, σε επίπεδο διακηρύξεων, ως η φιλόδοξη απόπειρα έκφρασης του χώρου της κεντροαριστεράς αλλά στο συνέδριο που είναι σε εξέλιξη έχει απομείνει και πάλι, μόνο το ΠΑΣΟΚ της κατάρρευσης.
    Η ηγεσία επιχειρεί να ξορκίσει τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ και την οριστική του εδραίωση ως κύριου πόλου της κεντροαριστεράς, με εύπεπτα συνθήματα και εμφανή αδυναμία πρόσληψης των αλλαγών που έχουν συντελεστεί στο πολιτικό σύστημα. Κυρίως προσπαθεί να πείσει απεγνωσμένα για την ειλικρίνεια των "ίσων αποστάσεων" με ένα καινοφανές  αφήγημα που ισχυρίζεται ότι η ΝΔ αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δυνάμεις της συντήρησης, η «παλιά» και η «νέα» Δεξιά όπως ισχύριστηκε η Γεννηματά. Επιχειρεί δηλαδή να ισοπεδώσει τις σκληρές διαχωριστικές γραμμές και τις προγραμματικές διαφορές μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να δικαιολογήσει το τρέχον αφήγημα και να εμφανιστεί «μετραχρονολογημένα» ως «προοδευτική δύναμη». Όμως και οι πέτρες έχουν πλέον διαπιστώσει πως η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ είναι σε απόλυτη ευθυγράμμιση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τα συμφέροντα που τον περικλείουν.
    Αν και ο ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε τη χώρα στην έξοδο από τα μνημόνια, θα μπορούσε κάποιος να του ασκήσει κριτική από τα Αριστερά για τη συγκυβέρνηση με τον Καμμένο ή τις πολιτικές που εφάρμοσε για να πετύχει αυτό τον σκοπό. Αλλά σίγουρα δεν μπορεί να το κάνει το κόμμα που εμπλέκεται σε όλα τα μεγάλα σκάνδαλα, που συνέβαλε μαζί με τη Δεξιά στην πτώχευση της χώρας, που έβαλε τη χώρα στα μνημόνια, που συγκυβέρνησε -αν δεν ταυτίστηκε- με τη Σαμαρική ΝΔ, αλλά και με τον Καρατζαφέρη, το Βορίδη, τον Άδωνι, το Βελόπουλο και τον Πλεύρη και εφάρμοσε τις σκληρότερες πολιτικές διαλύοντας την ελληνική οικονομία και κοινωνία. Αλλά και ως αντιπολίτευση σε καίριες πολιτικές επιλογές, όπως η Απλή Αναλογική και η Συμφωνία των Πρεσπών, το χειροπιαστό αποτύπωμα του χώρου είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας της ταύτισης με την πιο σκληρή Δεξιά της μεταπολίτευσης.
    Εξαιτίας της ηγεσίας του, το ΠΑΣΟΚ, που απομονώθηκε ακόμη και από την πολιτική ευρωπαϊκή ομάδα στην οποία εντάσσεται και  «γέννησε» στο εξωτερικό και τον όρο «Pasokification» για την κατάπτωση της ιδεολογικής και πολιτικής απήχησης, έχει από καιρό απεμπολήσει την πολιτική του κληρονομιά απέναντι στον ιστορικό του αντίπαλο και σήμερα δεν κάνει κάτι άλλο παρά να εργάζεται για την παλινόρθωση της ... Δεξιάς.

Σχόλια