Αντ. Μανιτάκης: Καταθλιπτική εικόνα η Συνταγματική Αναθεώρηση

Ολίσθημα η αλλαγή του τρόπου εκλογής του ΠτΔ
Για εικόνα καταθλιπτική  στη συζήτηση περί Συνταγματικής Αναθεώρησης μίλησε ο Ομότιμος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο ΑΠΘ, Πρόεδρος της Νομικής Σχολής στο «Νεάπολις» της Πάφου Αντώνης Μανιτάκης, στον 98.4 .
Μετά από 8 χρόνια κρίσης, το πολιτικό σύστημα της χώρας, είπε, δείχνει να μην έχει ακόμη αντιληφθεί  ποιες βαθιές μεταρρυθμίσεις θα έπρεπε να υπάρξουν στην Ελλάδα και η αναθεώρηση του Συντάγματος να είναι το επιστέγασμα αυτών.
Βαθύτατο ολίσθημα χαρακτήρισε την συμφωνία των κομμάτων για αλλαγή του τρόπου εκλογής του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι η συνταγματική πρόνοια είναι για εκλογή ΠτΔ με συναίνεση τουλάχιστον 180 βουλευτών  και η αδυναμία , οδηγεί στη καθαρτήρια λαϊκή εντολή , με την πρόωρη διάλυση της Βουλής.
Σε 7 εκλογές Προέδρου της Δημοκρατίας, μόνο οι δύο έγιναν με διάλυση της βουλής και πρόωρες εκλογές , αλλά η κυβερνητική σταθερότητα δεν κρίνεται από αυτό .  Ίσα-ίσα που η προσφυγή στις κάλπες λόγω αδυναμίας εκλογής ΠτΔ, λειτουργεί ασφαλιστικά και στην εναρμόνιση της Βουλής με την λαϊκή βούληση.
Η αλλαγή στο τρόπο εκλογής που φαίνεται τώρα να συμφωνούν τα κόμματα, λέει ο Αντώνης Μανιτάκης, οδηγεί στη σκέψη ότι οι βουλευτές θέλουν αδιατάρακτα τα προνόμια τους για μία 4ετία  και για αυτό θέλουν να το αποσυνδέσουν από τυχόν εμπλοκή στην εκλογή ΠτΔ.

Σχόλια