Το στοίχημα Σόρος: ευρωεκλογές Μάη 2019!

ΑΠΟ ΤΟ "PRESS-GR"Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας
Τα ευρωπαϊκά έθνη πρέπει να οδηγηθούν στην κατεύθυνση δημιουργίας ενός υπερκράτους, χωρίς να καταλάβουν οι πληθυσμοί τους τι συμβαίνει.
Στόχος που πρέπει να επιτευχθεί με διαδοχικά βήματα,
υπό το πρόσχημα του "αντιφασισμού", "αντιρατσισμού",
"ανοιχτών συνόρων", τα "ατομικά δικαιώματα"
κι αντιμετώπιση του "εθνικισμού" και της "ακροδεξιάς".
Σκοπός η πλήρη επικράτηση του υπερεθνικού κεφαλαίου,
των τραπεζών και του ευρώ... και με αναθεωρήσεις Συνταγμάτων.

Το Γενάρη του 2012 ο πρόεδρος της Ένωσης "Ελληνικών" Τραπεζών Β. Ράπανος, της δοτής κυβέρνησης Παπαδήμου, στην κοπή πίτας του Χρηματιστηρίου Αθηνών για την "ελληνική" οικονομία και τα μνημόνια, είχε δηλώσει ότι το 2012 θα κρίνει την παραμονή μας ή όχι στο ευρώ, επισημαίνοντας: "Είτε θα μείνουμε στο ευρώ μειώνοντας το επίπεδο διαβίωσης όλοι μας, είτε θα αποχωρήσουμε από το ευρώ γυρνώντας δεκαετίες πίσω".
Και στο ευρώ μείναμε -παρά τις επαναστατικές διακηρύξεις Τσίπρα-Συριζα- και δεν μειώσαμε το επίπεδο διαβίωσης, αντιθέτως η εξαθλίωση βασιλεύει, και γυρίσαμε 50 κι όχι 25 χρόνια πίσω, αλλά σώσαμε τις τράπεζες τους κι αυξήσαμε την κερδοφορία των τραπεζιτών με το αίμα του λαού. Έτσι περνούν αυτοί καλά, οι Ευρωινομανείς κι εμείς χειρότερα.
Έτσι πάμε στις ευρωεκλογές... 94 μέρες και... σήμερα, αλλά Ο πανικός των ευρωκρατών μεγαλώνει
Τεράστιος ο κίνδυνος να χάσουν την εξουσία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή -την κατέχουν και συνδιαχειρίζονται από ίδρυσης της Ε.Ε.- η ευρωπαϊκή δεξιά μαζί με την "αριστερά" και τους "Πράσινους" σαν τα δολάρια των ΗΠΑ.
Έτσι η προεκλογική περίοδος είναι στα ύψη στην Ευρώπη κι άφθονο το χρήμα για την αντιμετώπιση του κινδύνου από τις "εθνικοκυριαρχικές" -όπως τις κατηγορούν- δυνάμεις: 120 δισεκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση του "λαϊκισμού & της ακροδεξιάς"
Η Ελλάδα δεν έχει μεγάλο ενδιαφέρον για τους Ευρωινομανείς ευρωκράτες του 4ου Ράιχ, για δύο βασικούς λόγους:
α). Το μικρό αριθμό ευρωβουλευτών, αν αναλογιστούμε πως η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου φέρνει καταστροφή συσχετισμών στις χώρες με το μέγιστο αριθμό ευρωβουλευτών, όπως Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, που ουσιαστικά καθορίζουν τους συσχετισμούς.
β). Στην ελληνική πολιτική σκηνή όλα τα πολιτικά κόμματα (με εξαίρεση το ΚΚΕ, που κι αυτό δεν προτάσσει το ζήτημα του εθνικού νομίσματος) συγκλίνουν στο ευρώ και τον "ευρωπαϊκό προσανατολισμό", δηλαδή προστίθενται στο "αντιεθνικιστικό" μέτωπο που έχει λάβει την ονομασία "από τον Μακρόν μέχρι και τον Τσίπρα" για να μην επικρατήσει η "ακροδεξιά". Όπως επίσης λόγω του αποικιοκρατικού καθεστώτος που έχει επιβληθεί, η όποια κυβέρνηση θα υπακούει (έχουν ψηφιστεί τα πάντα και για πάρα πολλά χρόνια) στις εντολές της Ε.Ε.
Απολύτως φυσιολογικό, κανένα ελληνικό πολιτικό κόμμα δεν λέει την αλήθεια, που γνωρίζουμε και γνωρίζουν σε όλο τον κόσμο. Όποια κυβέρνηση και πρωθυπουργός θα είναι αύριο στην κυβέρνηση, δηλαδή Τσίπρας, Μητσοτάκης, ή "άλλος" θα κάνει την ίδια πολιτική που έχει αποφασιστεί. Όταν αγοράζεις το χρήμα (δεν έχεις εθνικό νόμισμα) μπορείς να επιβιώνεις μόνον με φόρους, φόρους, φόρους και "περικοπή δημοσίων δαπανών" το βάπτισαν, δηλαδή λιγότερη Υγεία, λιγότερα σχολεία, λιγότερες επιχειρήσεις κοινωνικών αγαθών. Δεν χρειάζεται κάποιος να είναι "οικονομολόγος", ή καθηγητής όπως λέει ότι είναι ο Τσακαλώτος, το διαβάζεις, το ακούς παντού στην Ευρώπη, αλλά εδώ απαγορεύεται να το ψιθυρίσεις: "Δανείζεσαι" από τράπεζες 100 σε τυπωμένο χαρτί, επιστρέφεις 102,5 σε υπεραξία, εργασία, ανθρώπινο αίμα. Απλά ζητήματα που τα γνωρίζουν και κρύβουν τα χορτασμένα στομάχια: 1 ευρώ αύξηση οπουδήποτε, πρέπει να το πάρεις από κάποιους άλλους. 100 ευρώ στην Παιδεία, πρέπει από τον πατέρα ή παππού του φοιτητή, ή από νέους φόρους να πάρεις 102,5 κι αν υπολογίσεις τους τόκους του "χρέους" που συνεχώς απογειώνεται... "χαιρέτα μας τον πλάτανο" που λέει ο λαός.
Στις χώρες που εκλέγουν το μεγαλύτερο αριθμό ευρωβουλετών η κατάσταση για τα πολιτικά κόμματα των τραπεζιτών είναι τραγικά. Δηλαδή για την "ευρωπαϊκή αριστερά", το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και τους "Πράσινους" που επαναλαμβάνουμε είναι πράσινοι σαν τα δολάρια των ΗΠΑ.
Στη Γερμανία η Deutsche Bank έχει ουσιαστικά πτωχεύσει, όπως κι η παραγωγή... η "αριστερά" κι οι χριστιανοδημνοκράτες με τους πράσινους ψάχνουν τις ψήφους τους... 
Στη Γαλλία ο πρόεδρος των Ρότσιλντ ζει τον εφιάλτη των "κίτρινων γιλέκων"...
Στην Ισπανία ο δοτός "σοσιαλιστής" πρωθυπουργός του Σόρος, που τόσο χαιρέτησαν ο Τσίθπρας κι η Γεννηματά όταν έγινε πρωθυπουργός, παραιτήθηκε και θα εξαφανιστεί εκλογικά η "συμμαχία"...
Στην Ιταλία βρήκανε τον μπελά τους οι ευρωκράτες και συνεχίζουν τις επιθέσεις: Ενισχύει το "εθνικοκυριαρχικό" Πανευρωπαϊκό Μέτωπο η χυδαία επίθεση εναντίον της Ιταλίας στην ευρωβουλή!
Η προεκλογική περίοδος στην Ιταλία, μιας κι ήταν κάποτε το "πολιτικό εργαστήρι" της Ευρώπης, έχει φουντώσει.
Μια σύντομη ανασκόπηση του σήμερα στη γειτονική Ιταλία, ίσως προσφέρει στην κατανόηση του εδώ γίγνεσθαι, όταν κι όποτε ξεκινήσει στην Ελλάδα ο ευρωπαϊκός προεκλογικός πυρετός.
Οι κεντρικοί πολιτικοί στόχοι των δύο παραδοσιακών πόλων στην Ιταλία, αλλά και στην ευρωβουλή, η ιταλική ευρωπαϊκή αριστερά κι η ευρωπαϊκή δεξιά (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα) είναι απόλυτα ταυτισμένοι: "Περισσότερη Ευρώπη, αντιμετώπιση των λαϊκισμών κι εθνικισμών, αντιμετώπιση ανόδου της ακροδεξιάς, ανοιχτά σύνορα για τους μετανάστες".
Συμπτωματικά, ή για άλλους "συνωμοσιολογικά". τον Ιούνη του 2018 η ετήσια Σύνοδος της "Λέσχης Μπίλντερμπεργκ" συγκλήθηκε στην Ιταλία, το Τορίνο, επισήμως με κεντρικό πολιτικό στόχο την αντιμετώπιση του "λαϊκισμού" κι "εθνικισμού" (Βλέπε: Η "Λέσχη Μπίλντερμπεργκ" για την αντιμετώπιση "λαϊκισμού" κι "εθνικισμού"!).
Στο άβατο των πλέον μυστικοπαθών μασονικών στοών του πλανήτη επισήμως εξέτασαν το "ανησυχητικό" φαινόμενο του "λαϊκισμού" και του "εθνικισμού" που αναπτύσσεται και προβληματίζει την παγκόσμια ειρήνη και τάξη. Μάλιστα για πρώτη φορά στην ιστορία του Χριστιανισμού συμμετείχε ΕΠΙΣΗΜΑ στις εργασίες αυτής της μυστικής οργάνωσης και η "Αγία Έδρα" και μάλιστα με τον καρδινάλιο Pietro Parolin, Υπουργός των Εξωτερικών του Βατικανού και νούμερο δύο στην ιεραρχία μετά τον πάπα.
Τέσσερεις μήνες πριν τη συνεδρίαση της "Λέσχης Μπίλντερμπεργκ" ο "φιλάνθρωπος" Σόρος που χρηματοδοτεί ΕΠΙΣΗΜΩΣ την παράνομη μετανάστευση, τη διοργάνωση των Gay Pride στον πλανήτη, τις "πολύχρωμες επαναστάσεις" σε κάθε γωνιά του πλανήτη, την "αραβική άνοιξη", με δικό του λόμπι "εμπίστων" στο ευρωκοινοβούλιο -συμμετέχουν και έξι (6) Έλληνες ευρωβουλευτές και δεν έχουν κάνει μία δήλωση διάψευσης, μια καταγγελία στο ευρωκοινοβούλιο για το ότι τους έχει συμπεριλάβει στους δικούς του ανθρώπους (Η λίστα του ιδρύματος Σόρος "Open Society" με τους ευρωβουλευτές: ΕΔΩ), με αποκλειστική χρηματοδότηση για τα "αντιρατσιστικά" κινήματα και προσφάτως με ένα νέο μανιφέστο (συνέντευξή του στους Financial Times) υπόσχεται να πολεμήσει με όλες του τις δυνάμεις τον εθνικισμό, τον οποίο χαρακτηρίζει «κυρίαρχη ιδεολογία». Ο πολυεκατομμυριούχος χρηματιστής υπογραμμίζει πως η οργάνωση του Open Society Foundations  μαζί με το προοδευτικό κίνημα πρέπει ν' αντιμετωπίσει, να κάνει τους λογαριασμούς με ένα νέο κίνδυνο που περιγράφεται ως νέο κύμα «πατριωτισμού και λαϊκισμού» (Βλέπε: Σόρος: Περήφανος που δώρισα 400.000 στερλίνες στην καμπάνια anti-Brexit!).
Μπροστά στον υπαρκτό "κίνδυνο" να μην διαθέτουν πλέον την πλειοψηφία -για πρώτη φορά από ιδρύσεως της Ε.Ε.- οι δυνάμεις που μαζί διαχειρίζονται τις εξουσίες στην Ευρώπη (δεξιά κι αριστερά), αποφάσισαν στις αρχές του χρόνου τη διάθεση 120 δισεκατομμυρίων ευρώ για την αντιμετώπιση του "λαϊκισμού & της ακροδεξιάς". Ένα μυθικό πακτωλό, κονδύλια που θα χρησιμοποιηθούν σε δημοσιογράφους, τηλεοπτικούς σταθμούς, ραδιοφωνικούς σταθμούς, ιστοσελίδες και bloggers (ΜΜΕ), ΜΚΟ "ανοιχτών συνόρων", πολιτικούς και κόμματα για την ισχυροποίηση του "αντιφασιστικού" αγώνα και την αντιμετώπιση της "ακροδεξιάς" ενόψει των ευρωεκλογών του Μάη 2019 (Βλέπε: 120 δισεκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση του "λαϊκισμού & της ακροδεξιάς").

«Εάν δεν είστε προσεκτικοί, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης
θα σας κάνουν να μισείτε τους ανθρώπους που καταπιέζονται
και να αγαπάτε αυτούς που καταπιέζουν!»
Μάλκολμ Χ

Ακριβώς γι' αυτό οι πολίτες θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Όταν οι χορτασμένοι, αυτοί με "με το πολύ μεγάλο στομάχι" μας μιλούν για αγώνες εναντίον του "λαϊκισμού, ακροδεξιάς, ρατσισμού,", για τη "Βόρεια Μακεδονία", το ελληνικό Αιγαίο της "συνεργασίας", την Κύπρο της "διζωνικής κι ομοσπονδίας", τα "ανοιχτά σύνορα", τα "ατομικά δικαιώματα"... εμείς θα ρωτούμε: Πληρώνεστε από πρόγραμμα "Ορίζων Ευρώπη";
Τα δύο ιταλικά κυβερνητικά κόμματα (Κίνημα 5 αστέρων και Λέγκα του Σαλβίνι) στον αντίποδα αυτής της πολιτικής κινούνται σ' αυτό που σήμερα στην Ε.Ε. θεωρείται δημιουργούν πολιτικές συμμαχίες σ' ολόκληρη την Ευρώπη και παντού όπου γίνονται εκλογές (Δήμοι, Περιφέρειες δεν γίνονται ταυτοχρόνως στην Ιταλία) εξολοθρεύουν την κοινή αντιπολίτευση δεξιάς κι αριστεράς σε πρωτόγνωρα ποσοστά.
Η κοινή κοινοβουλευτική αντιπολίτευση, το μέτωπο αριστεράς, δεξιάς, του προέδρου Ματαρέλα και Βατικανού, για την υπεράσπιση του "ευρωπαϊκού ιδεώδους" και κεντρικό σλόγκαν "Ευρωπαϊκή Πατρίδα", με πρόταγμα τα "ανοιχτά σύνορα" για μετανάστες και το κοινό νόμισμα (ευρώ), ουδόλως προκαλεί προβλήματα στη νέα ιταλική κυβέρνηση του καθηγητή Κόντε. Χαρακτηριστικό γεγονός η επίθεση Μακρόν στον αντιπρόεδρο της ιταλικής κυβέρνησης Ντι Μάιο, πως υποκινεί την εξέγερση των "κίτρινων γιλέκων". Δήμαρχοι της αριστεράς υψώνουν στα μπαλκόνια των Δήμων τη γαλλική σημαία, ο πρόεδρος Ματαρέλα καλεί την κυβέρνηση να σεβαστεί τη Γαλλία κι άλλα φαιδρά που προκαλούν γέλιο. Πως ο Ιταλός πολίτης να πειστεί πως τη μία είναι Πούτιν ενορχηστρωτής της εξέγερσης των "κίτρινων γιλέκων" και κατόπιν να κατηγορούν την κυβέρνησή του;
Η προχθεσινή σύλληψη (κατ' οίκο προφυλάκιση) της μητέρας και πατέρα του Ρέντζι για τραπεζικές απάτες, αλλ΄λα και η έρευνα για την εξαφάνιση εκατομμυρίων της ιταλικής UNICEF που στελεχώνουν συγγενείς του πρώην πρωθυπουργού, είναι ένα ακόμη πλήγμα στην ιταλική αριστερά.
Στην Ιταλία είχαμε κι ένα ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ που απέκρυψαν ΟΛΑ τα ΜΜΕ στην Ελλάδα, αλλά κι ολόκληρη η δημοσιογραφική πρνεία: Πανιταλική Διαδήλωση στη Ρώμη εναντίον του "κοινωνικού μισθού" (780 ευρώ το μήνα) κι εναντίον της κατάργησης του "ευρωπαϊκού συνταξιοδοτικού" νόμου (πρόκειται για εκείνον το νόμο που αντέγραψε σε κάθε λέξη και κόμα του ο καθηγητής Κατρούγκαλος στην Ελλάδα), που η συνταξιοδότηση μετακινείται ριζικά προς τα κάτω (62 ετών).
Την Πανιταλική διαδήλωση έκαναν οι τρεις Γενικές Συνομοσπονδίες Εργατών Ιταλίας (CGIL, CISL, UIL), τις αριστεράς, δεξιάς και κεντροαριστεράς, μαζί με... τον Σύνδεσμο Ιταλών Βιομηχάνων!
Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στην παγκόσμια ιστορία του εργατικού κινήματος κοινή διαδήλωση Συνδικάτων και Βιομηχάνων!
[* σε επόμενο σχολιασμό θα μεταφέρουμε την ενημέρωση για το παραπάνω τραγικό γεγονός, που εντάσσεται κι αυτό στον πανικό του κοινού μετώπου των ευρωπαϊστών της ιταλικής αριστεράς κι ακροδεξιάς]
Στην υπόλοιπη "αριστερά" η κατάσταση είναι περισσότερο από τραγική, μετά την οριστική διάλυση, εξαφάνιση του σχήματος "Λίστα Τσίπρα για δημοκρατική Ευρώπη", που βασίστηκε στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά, το αδελφό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και της ΛαΕ "Κομμουνιστική Επανίδρυση", το οποίο στις εκλογές 4 Μάρτη 2018 μετονομάστηκε "Εξουσία στο Λαό" συντομογραφικά (Pap), συσπείρωσε τις "κοινωνικές καταλήψεις" τύπου ελληνικού City Plaza, τα ατομικά δικαιώματα, "ανοιχτά σύνορα" και μόλις πλησίασε το 1% των ψήφων.
Για γέλια η κατάσταση, αλλά κι η απόγνωση, όταν θέλουν να καλύψουν τον πολιτικό χώρο της αριστεράς και δεξιάς έχοντας κοινές πολιτικές επιδιώξεις κι ενότητα στη δράση. Να θυμήσουμε την πρόσφατη "μεγάλη" αντιφασιστική τους διαδήλωση στη Ρώμη, όπου (θου κύριε...) συμμετείχε κι ΛαΕ του κυρίου Λαφαζάνη: Μήπως ο φασισμός κρύβεται από τον "αντιφασισμό κι αντιρατσισμό";
 για τα "ανοιχτά σύνορα".
Ας δούμε περιγραφικά...
Η "Επανίδρυση" δημιούργησε το Pap, όπως πριν τη "Λίστα Τσίπρα", για να μην μπουν υπό την "ομπρέλα" της παραδοσιακής αριστεράς. Κατόπιν το Pap διέγραψε την πλειοψηφία της "Κομμουνιστικής Επανίδρυσης" που ήθελε συμμαχία με τον Δήμαρχο της Νάπολης De Magistris (πανευρωπαϊκό κόμμα του κυρίου Βαρουφάκη). Τώρα το Pap, "αφήνουμε κατά μέρος τι μας χωρίζει για το καλό του ιταλικού λαού" συνεργάζεται με τον De Magistris (Βαρουφάκη) που υποστηρίζει η "Επανίδρυση" που είχε διασπαστεί και συγκρουστεί με το Pap... Κι όταν με αυτά τα ακαταλαβίστικα κι ακατανόητα δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει ο Ιταλός πολίτης, πόσω μάλλον να καταλάβουμε εμείς στην Ελλάδα.
Αυτά τα αλλοπρόσαλα κι ακαταλαβίστικα τερτίπια, στην Ιταλία τα παρομοιάζουν με το τραγούδι του Angelo Branduardi "Alla fiera dell'Est"
Συνοψίζοντας... Η δεξιά (Forza Italia) θέλει μια άλλη Ευρώπη. Η αριστερά (PD) θέλει μια άλλη Ευρώπη. Τα κόμματα της ιταλικής κυβέρνησης θέλουν κι αυτά μια άλλη Ευρώπη, αλλά ο καθηγητής Claudio Borghi, βουλευτής της Λέγκας του Σαλβίνι και πρόεδρος της Επιτροπής Προϋπολογισμού της ιταλικής Βουλής, διευκρινίζει για τις ευρωεκλογές: "Ή κατορθώνουμε ν' αλλάξουμε την Ευρώπη ή θα πρέπει να αποχωρήσουμε" (Borghi sulle europee: “O riusciamo a cambiare l’Europa o dovremo uscirne”), δηλαδή ITALEXIT!
Κι όσοι γνωρίζουν πραγματικά (όχι μέσω της ελληνόφωνης δήθεν αριστερής "δημοσιογραφίας", ή μέσω της "iskra" που αναπαράγει ότι πιο σκοταδιστικό υπάρχει για την ιταλική πραγματικότητα και με ένα μίσος... που πραγματικά δεν μπορείς να το κατανοήσεις... π.χ."Οφειλόμενη" απάντηση στην "iskra"... κύριο Μακρίδη) την ιταλική πραγματικότητα, ξέρουν τι σημαίνει Claudio Borghi, Alberto Bagnai, Diego Fusaro κ.α.
Ενδιαφέρον για την Ελλάδα παρουσιάζει η παρουσία του κόμματος του Βαρουφάκη στην Ιταλία.
DiEM25... ιδρύθηκε στο Μιλάνο από  τον Βαρουφάκη, τον Δήμαρχο της Νάπολης De Magistris και την Inna Shevchenko... Ναι, την Inna Shevchenko των "Femen", επισήμως δεσμευμένη "ακτιβίστρια" «αμφισβήτησης των πατριαρχικών αξιών που εμποτίζουν τις εκβιομηχανισμένες κοινωνίες και τις θρησκείες που καταπιέζουν τις γυναίκες», που στην πραγματικότητα εργάζεται και χρηματοδοτείται ΕΠΙΣΗΜΑ από τον Σόρος για την αντικομουνιστική της δράση και τον αγώνα της εναντίον της Ρωσίας και φυσικά υποστηρικτής του ναζιστικού καθεστώτος στην Ουκρανία.
Γιατί Σοφία; Τι μπλέξιμο είναι τούτο το δικό σου μ' αυτές τις κυρίες και κυρίους;
"Ευρωπαϊκή Άνοιξη" , όπως η "Αραβική Άνοιξη"  είναι το "κίνημα" του κυρίου Βαρουφάκη.
Ανήκει επισήμως στο δίκτυο των οργανώσεων του Σόρος, της Open Society (το ίδρυμα Σόρος που επισήμως χορηγεί και με το εγχείρημα Diem25.official)
[* σε επόμενο σχολιασμό θα μεταφέρουμε την ενημέρωση για τα κινήματα κι οργαν΄λωσεις στην Ελλάδα που συνεργάζονται με τον "φιλάνθρωπο' Σόρος]
Κεντρικός επίσημος σκοπός όλων των κομμάτων και κινημάτων του Ευρωιερατείου, τόσο των δεξιών όσο και των αριστερών κομμάτων η οικοδόμηση της "Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας"!

Υ.Γ. «Επί του Πιεστηρίου»... όπως συνηθίζεται να λέγεται...
Ο Δήμαρχος της Νάπολης De Magistris ανακοίνωσε πως στις ευρωεκλογές θα κατέλθει μόνος, μαζί με τα "κοινωνικά κινήματα" και καλεί τον Βαρουφάκη να συνεργαστούν, αλλά τώρα δεν θα συνεχίσει προεκλογικό αγώνα με το DiEM25 του Βαρουφάκη.
Και... παλεύει για "αυτονομία" της Καμπανίας (Περιφέρεια της Νάπολης) και παράλληλο νόμισμα με το ευρώ για τη Νάπολη, το ηλεκτρονικό νόμισμα του χρηματιστηρίου "κρυπτονόμισμα".
Σκληρή η απάντηση του Marco Rizzo, Γενικού Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ιταλίας (αδελφό κόμμα του ΚΚΕ):
«Η ανάδυση τοπικισμών είναι αντανάκλαση της παγκοσμιοποίησης. Οι εξουσίες συγκεντρώνονται σε παγκόσμιο επίπεδο, η κυριαρχία των κρατών μειώνεται και περισσότερες εξουσίες σε θεσμούς [Δήμους] παρουσιάζεται ως λύση, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι (...)
Μην τροφοδοτούμε τη σύγκρουση Βορρά-Νότου (...)».

Σχόλια