"Vade retro satana"... Σατανάς ο Salvini για τον καθολικισμό...

ΑΠΟ ΤΟ "PRESS-GR"
Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας
Τι συμβαίνει στη γειτονική Ιταλία; Τι συμβαίνει στην Ευρώπη;
Μετά την επίθεση στη νέα ιταλική κυβέρνηση από την αριστερά, τη δεξιά (Μπερλουσκόνι), την εξωκοινοβουλευτική "αριστερά" των "δικαιωμάτων-ανοιχτών συνόρων-κοινωνικών καταλήψεων για μετανάστες" που μόλις πλησίασε το 1% στις τελευταίες εκλογές, την Ένωση Ιταλών Βιομηχάνων, τη μασονία, τη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ... τώρα ευθεία επίθεση και από το Βατικανό!
Μια άμεση και χωρίς προηγούμενο επίθεση εναντίον του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κι υπουργό των Εσωτερικών Matteo Salvini, του ηγέτη της Λέγκας, με αφορμή το "μεταναστευτικό". Μια επίθεση που χωρίς προσχήματα και διπλωματική γλώσσα το έγκυρο περιοδικό του Βατικανού και της Συνόδου των Επισκόπων "Famiglia Cristiana" (Χριστιανική Οικογένεια) καταγγέλλει τον Salvini ως "Σατανά"!
Στην Ιταλία, το κέντρο του καθολικισμού, μόλις μετά από λίγες ημέρες που ο υπουργός των Εσωτερικών εισηγείται την... επαναφορά της εικόνας του Χριστού στις δημόσιες κοινής ωφέλειας οργανισμού, Σχολεία, Νοσοκομεία... -η κατάργηση έχει γίνει από την αριστερή κυβέρνηση Renzi για να μην αποτελεί η χριστιανική εικόνα προσβολή, ή πρόκληση σε μαθητές μεταναστών και νοσηλευόμενους μετανάστες με άλλο θρήσκευμα-  το καθολικό έντυπο παραφράζει τη φράση "Vade retro satana" με τεράστιο πρωτοσέλιδο τίτλο  "Vade retro Salvini". Πρόκειται για φράση που βρίσκει τις ρίζες της στους εξορκισμούς του μεσαίωνα από το καθολικό Τάγμα του Αγίου Βενεδίκτου το 1415. Φράση που συναντάμε και στον Ευαγγελιστή Ματθαίο 4,10 τότε λέγει αὐτῷ ὁ Ἰησοῦς· ὕπαγε ὀπίσω μου, σατανᾶ·
Το καθολικό περιοδικό "Famiglia Cristiana" της 26 Ιούλη 218, με αυτόν τον πρωτοφανή τίτλο, δίνει εξηγήσεις στο ρεπορτάζ που εμπ[εριέχει. Χαρακτηριστική η "εξήγηση" του κορυφαίου Επισκόπου της Μπολόνια Matteo Zuppi: «Οι ΜΚΟ δεν είναι συνένοχες των εμπόρων με τα σκάφη. Αν δραστηριοποιούνται εκεί [οι ΜΚΟ] σημαίνει πως υπάρχει πρόβλημα» (Le Ong non sono complici degli scafisti, se stanno lì vuol dire che c'è un problema).
Μάλιστα το περιοδικό στο ρεπορτάζ του και για να δικαιολογήσει αυτή την επίθεση και τους αφορισμούς που επακολούθησαν εναντίον του Matteo Salvini, επισημαίνει: «Η Σύνοδος των Επισκόπων της Ιταλίας. Οι επιμέρους Επίσκοποι. Οι πρωτοβουλίες κληρικών, θρησκευόμενων, μοναχοί και μοναχές, πολιτών με πίστη. Σε πολλά επίπεδα και πολλές δράσεις οι εκκλησιαστικές κοινότητες απαντούν σε συγκεκριμένες θέσεις του υπουργού των Εσωτερικών. Τίποτα το προσωπικό ή ιδεολογικό. Πρόκειται για το Ευαγγέλιο...».
Η απάντηση του Salvini...  του αντιπροέδρου της ιταλικής κυβέρνησης: «Δεν είμαι ο Βεελζεβούλ. Η Σύνοδος των Επισκόπων αμετανόητη. Ο Renzi το εκμεταλλεύεται.
Ακόμη και σατανάς. Ο συνδυασμός μου φαίνεται κακού γούστου κι ασεβής, κυρίως από αυτούς που θα έπρεπε να έχουν τη συγχώρεση, την πρώτη παρακαταθήκη Του [Χριστού]. Δεν φιλοδοξώ να παραδώσω μαθήματα σε κανέναν, είμαι ο τελευταίος των Χριστιανών, αλλά δεν νομίζω ότι αξίζω τόσα πολλά. Υπάρχουν τρόποι και τρόποι σκέψης, ακόμη και στο εσωτερικό των εκκλησιαστικών ιεραρχιών».
Μία και μοναδική "φωνή" από ιερωμένο αντιτάχθηκε στη Σύνοδο των Επισκόπων του Βατικανού και στο χαρακτηρισμό "Salvini σατανά" από την "Χριστιανική Οικογένεια". Μία "φωνή" που έχει το δικό της σημαίνον "βάρος" στον Χριστιανισμό, την κοινωνία και την αριστερά: ο επαναστάτης παπάς Don Morselli Alfredo!
Don Morselli Alfredo... ιερέας, φιλόσοφος, διανοούμενος, σύμβολο της εκκλησίας της Απελευθέρωσης, ο επαναστάτης παπάς που αμφισβητεί τους Επισκόπους και την ερμηνεία που δίνουν για το ρόλο τους στην εκκλησία, το "Amoris laetitia"... την πίστη στην εκκλησία κι όχι στους δεσποτάδες.
Ο Don Morselli...υπερασπίζεται τον ηγέτη της Λέγκας κι αντιπρόεδρο της ιταλικής κυβέρνησης και μάλιστα καυτηριάζει τη χρήση μιας φράσης των εξορκιστών του μεσαίωνα:
«Ακριβώς σε μια εποχή που οι εξορκιστές είναι σπάνιοι επειδή, όπως έλεγε ο P. Amorth "Οι επίσκοποι δεν πιστεύουν πια στον διάβολο", έρχεται η "Χριστιανική Οικογένεια" στο ρόλο του "Τελευταίου εξορκιστή". Θα έπρεπε να χαμογελάμε αν δεν έπρεπε να κλάψουμε, για μια προσέγγιση που είναι φιντεϊσμός [γαλλ. fidéisme], αδέξια συναισθηματικά και χωρίς λπγική: ο καρδινάλιος Caffara μιλούσε για μια εξαγριωμένη αλλά αχαλίνωτη πίστη, χωρίς σκέψη».

Τη σκυτάλη παρέλαβε από το Βατικανό και τη δεξιά η Ιταλική Αριστερά [σημ. το πρώην κυβερνητικό κόμμα "Δημοκρατικό Κόμμα", πρώην Κομμουνιστικό Κόμμα Ιταλίας, με τις εκλογικές του συμμαχίες είναι η "αριστερά" στην Ιταλία, αρέσει δεν αρέσει] με μια πρωτοφανή δράση στα χρονικά της Ιταλικής Δημοκρατίας από το 1946 ως σήμερα.
Στην απογευματινή συνεδρίαση της Γερουσίας, μέσα στο σύμβολο Δημοκρατίας της Ιταλίας, οι Γερουσιαστές της "αριστεράς" με κραυγές, απειλές, βρισιές ύψωναν στα χέρια τους το περιοδικό της καθολικής εκκλησίας και κραύγαζαν κι αυτοί, όπως το Βατικανό: "Σατανά Salvini"!


Τι προκάλεσε αυτή την επίθεση, αυτό το μίσος, αυτές τις επιθέσεις εναντίον του Matteo Salvini. «Γιατί θες να με φας;», ρωτάει ο Κούρκουλος... «Είναι πολλά τα λεφτά, Άρη», απαντάει ο Καλογήρου στη γνωστή ταινία "Λόλα", γνωστή και ως "Λόλα της Τρούμπας", παραγωγής 1964. «Αν θέλουν ας δώσουν χρήματα σε κάποιον άλλο ας το κάνουν, η Ιταλία δεν έχει ανάγκη ελεημοσύνης»... απάντησε στις 23 Ιούλη 2018 ο "ακροδεξιός, ρατσιστής, ομόφοβος, ξενόφοβος" αντιπρόεδρος της Ιταλικής κυβέρνησης και υπουργός των Εσωτερικών, όταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή του πρότεινε να δεχθεί τη «Επιπλέον οικονομική βοήθεια 6.000,00 ευρώ το κεφάλι για κάθε μετανάστη που θα έφτανε στην Ιταλία».
A Bruxelles non chiediamo elemosine, l'Italia ha bisogno di dignità. E ce la stiamo riprendendo. #primagliitaliani
“l’elemosina se la può tenere. Noi vogliamo chiudere i flussi in arrivo per smaltire l’arretrato di centinaia di migliaia di presenze. Non chiediamo soldi ma dignità e ce la stiamo riprendendo con le nostre mani”
Matteo Salvini: Στις Βρυξέλλες δεν ζητάμε ελεημοσύνη. Η Ιταλία έχει ανάγκη ‏ανάγκη αξιοπρέπειας. Και την επανακτούμε. Πρώτα οι Ιταλοί
"Την ελεημοσύνη μπορούν να την κρατήσουν. Εμείς θέλουμε να κλείσουμε τις εισερχόμενες ροές για να προωθήσουμε τις από καθυστερήσεις εκατοντάδων χιλιάδων παρουσιών. Δεν ζητάμε χρήματα αλλά για αξιοπρέπεια και την ξαναπαίρνουμε μα τα δικά μας χέρια".
Το Βατικανό με την ΜΚΟ Caritas διαχειρίζεται το 50% των κονδυλίων για τους μετανάστες-πρόσφυγες. Το υπόλοιπο οι ΜΚΟ της "αριστεράς", οι επίσκοποι και παπάδες σε συνεργασία με τα "κινήματα ανοικτά σύνορα"...
Την ανεργία, την υποαπασχόληση, τους εξαθλιωμένους μισθούς και συντάξεις... "πληρώνει" ο ιταλικός λαός.
Κάτι συμβαίνει δίπλα μας, στο κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όλοι σφυρίζουν δήθεν αδιάφορα...
Μια νέα ιταλική κυβέρνηση που εξαφάνισε τα παραδοσιακά κόμματα της αριστεράς και δεξιάς, που επαναφέρει κατακτήσεις του εργατικού κινήματος και δέχεται επιθέσεις από παντού...
Μια νέα ιταλική κυβέρνηση που έγινε εφιάλτης στο διευθυντήριο της Ε.Ε....
Μια κυβέρνηση που αυξάνει συνεχώς κι αδιάλειπτα τη δημοφιλία της στα λαϊκά κι εργατικά στρώματα της κοινωνίας με απρόσμενες ταχύτητες...
Μια νέα ιταλική κυβέρνηση που σηκώνει μόνη της το βάρος αντιπαράθεσης με τη υπερεθνικό κεφάλαιο και τις πολιτικές λιτότητας του διευθυντηρίου της Ε.Ε...
Μια νέα ιταλική κυβέρνηση πουστο τέλος θα βαδίσει το δρόμο του "ρεαλισμού" που χάραξε ο Τσίπρας;
Τι συμβαίνει;

Σχετικά με την επίθεση εναντίον του ιταλικού λαού και της νέας ιταλικής κυβέρνησης, από την "αριστερά" και τη "δεξιά":
1. Η αλληλεγγύη της αγέλης των λύκων στην Ελλάδα...
14. Στην Ιταλία η Μασονία επιτίθεται: "Αντισυνταγματικό το Σύμφωνο Διακυβέρνησης”
15.
Η "Λέσχη Μπίλντερμπεργκ" για την αντιμετώπιση "λαϊκισμού" κι "εθνικισμού"!

Σχόλια