Γερμανική επίθεση στον Ντοναλντ Τραμπ

«Στόχος μας είναι μια παγκόσμια εμπορική τάξη με χαμηλούς δασμούς, λιγότερο προστατευτισμό και ανοικτές αγορές», δηλώνει ο Peter Altmaier. Δεν μπορούν να μας δυναστεύουν οι ΗΠΑ.


Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Peter Altmaier άσκησε σφοδρή κριτική στον Ντ. Τραμπ υποστηρίζοντας ότι η πολιτική των δασμών και των κυρώσεων καταστρέφουν θέσεις εργασίας και την ανάπτυξη, τονίζοντας παράλληλα ότι η ΕΕ δεν θα υποκύψει στις πιέσεις των ΗΠΑ αναφορικά με το Ιραν.
«Αυτός ο εμπορικός πόλεμος επιβραδύνει και καταστρέφει την οικονομία και δημιουργεί νέες αβεβαιότητες», δήλωσε στην Bild am Sonntag, προσθέτοντας, όπως αναμεταδίδει το Reuters, ότι οι καταναλωτές υποφέρουν περισσότερο, καθώς οι υψηλότεροι δασμοί οδηγούν υψηλότερα τις τιμές. Υποστήριξε παράλληλα ότι η ενδιάμεση συμφωνία μεταξύ του Τραμπ και του Γιούνκερ τον περασμένο μήνα έσωσε χιλιάδες θέσεις εργασίας στην Ευρώπη.
  • «Η συμφωνία μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ μπορεί να είναι μόνο ένα πρώτο βήμα. Στόχος μας είναι μια παγκόσμια εμπορική τάξη με χαμηλούς δασμούς, λιγότερο προστατευτισμό και ανοικτές αγορές», δήλωσε ο γερμανός υπουργός.
Σε ότι αφορά τις κυρώσεις των ΗΠΑ κατά του Ιραν υποστήριξε ότι «δεν θα αφήσουμε την Ουάσιγκτον να μας δυναστεύει σε ότι αφορά με ποιους θα κάνουμε δουλειές και μένουμε πιστοί στη Συμφωνία για τα Πυρηνικά, ώστε η Τεχεράνη να μην μπορεί να κατασκευάσει ατομικές βόμβες».
ΠΗΓΗ
----------------

Σχόλια