Kαλώς ήρθες στο ...μέλλον!

Αυστρία: Αντιδράσεις στα σχέδια Κουρτς για 12ωρη εργασία 

Περίπου 80.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στους δρόμους της Βιένης το Σάββατο εναντίον των σχεδίων της κυβέρνησης του Σεμπάστιαν Κουρτς να παραταθεί η εργάσιμη ημέρα έως και στις 12 ώρες. Η μεταρρύθμιση στα εργασιακά αναδεικνύεται σε σοβαρό πονοκέφαλο για τον Αυστριακό καγκελάριο, που επιχειρεί να κερδίσει πόντους σε ένα άλλο μέτωπο: αυτό του μεταναστευτικού- καθώς η χώρα του αναλαμβάνει σήμερα την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Θα αντισταθούμε σε αυτό με όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας» τόνισε ο Βόλφγκανγκ Κάτσιαν, πρόεδρος της γενικής συνομοσπονδίας συνδικάτων της Αυστρίας, ενώπιον των συγκεντρωμένων.
Ο Κάτσιαν απαίτησε η κυβέρνηση να θέσει σε δημοψήφισμα τη θέσπιση του δωδεκάωρου και κατά συνέπεια την επέκταση των εργάσιμων ωρών της εβδομάδας έως και στις 60 ώρες.
 Η νέα δεξιά κυβέρνηση συνασπισμού της Αυστρίας ετοιμάζεται να χαλαρώσει το νομικό πλαίσιο για την απασχόληση, ώστε οι εργαζόμενοι να μπορούν να απασχολούνται έως και για 12 ώρες την ημέρα, ή 60 την εβδομάδα, κίνηση στην οποία τα συνδικάτα προβάλλουν σφοδρή αντίσταση.
 Ο νόμος που προβλέπει την αύξηση των εργασίμων ωρών αναμένεται να εγκριθεί από το κοινοβούλιο της Αυστρίας την Πέμπτη.
naftemporiki.gr με πληροφορίες DPA, ΑΜΠΕ  ΠΗΓΗ
blogger:
...μα οι 12 ώρες εργασίας είναι  ήδη ..λίγες! Για να μην λέτε ότι δεν σας προετοίμασα γι' αυτήν την δυστοπία.

Σχόλια