Ι. Μάζης: Όνομα, Γλώσσα και ταυτότητα στοιχεία Αλυτρωτισμού

Συμφωνία που δεν κλείνει, αλλά ανοίγει πληγές. Η Συμφωνία από τη στιγμή που περιέχει όνομα, γλώσσα και ταυτότητα, με τη λέξη «Μακεδονία», έχει όλα τα δομικά στοιχεία ενός αλυτρωτισμού με επίσημα κρατικά χαρακτηριστικά και με την υπογραφή της Ελλάδας αυτή τη φορά, λέει στον 98.4 ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας Ιωάννης Μάζης.

 

ΠΗΓΗ 

Blogger: 
Το ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ  είναι ένα ιδιαίτερα σοβαρό θέμα  και ο λαός (κόσμος πείτε το όπως θέλετε) όλο και κάτι μυρίζεται για την συνέχεια του πράγματος....
Χωρίς διάθεση καμιάς νουθεσίας - έχω μια βασική θέση:
Πόσο καλά μπορεί να υπερασπισθεί μια απαξιωμένη κυβέρνηση, ένας τσακισμένος πρωθυπουργός τα συμφέροντα μια χώρας; (Μια κυβέρνηση ένας φορέας, ένας πρωθυπουργός  που έχασε όλες τις γραμμές αμύνης - αν είχε ποτέ - και αφομοίωσε μέσα σε ένα βράδυ  όλες τις αντίπαλες θέσεις πόσο "στιβαρός" μπορεί να είναι;) 
Η απάντηση είναι προφανής. 
Καθόλου καλά! 
(Δεν βάζουμε τον παράγοντα της χρεοκοπίας, που είναι επίσης επιβαρυντικός, αφού αρκούν οι δυο προαναφερόμενοι λόγοι)  
Μόνο και μόνο γι' αυτό το λόγο έπρεπε να μην υπάρξει βιασύνη για την "λύση".
Και πάλι πέφτουμε (;) στην νοητική παγίδα που έχουν στήσει άλλοι για να μας χειραγωγήσουν... "Πρέπει να λυθεί το θέμα τώρα!" Λες και ο χρόνος αφορά ένα πρόσωπο και όχι ένα κράτος (που έχει την υπομονή και την πολυτέλεια να μιλάει με την ιστορία).
Είναι η ίδια παγίδα που πούλησαν και  δυστυχώς αγοράσαμε: "Τα οικονομικά μια χώρας είναι ίδια με τα οικονομικά μιας οικογένειας". Ε! δε είναι η  οικονομική διαχείριση μιας  οικογένειας ίδια με την διαχείριση του χρέους μια χώρας. Υπάρχει η και η μακροοικονομία. Αυτό το αποδέχεσαι όταν θέλεις να ...αυτοκτονήσεις μια χώρα... και είσαι εντεταλμένος ολετήρας.
 "H Ελλάδα πρέπει να είναι η μοναδική χώρα που ουσιαστικά χρεοκόπησε το 2010, παρότι είχε λεφτά στις τράπεζες....."
=============

Τα Σκόπια εγγράφουν υποθήκες για τη «νότια Μακεδονία»

Σχόλια