Βόρεια Μακεδονία, μεγάλο μπλέξιμο…

Η κυβέρνηση λέει ότι έλυσε υπέρ των ελληνικών συμφερόντων  ένα θέμα (το σκοπιανό) που απασχολούσε και κατανάλωνε δυνάμεις της χώρας επί 25 χρόνια. Χωρίς καν να μπαίνουμε στην ουσία των συμφωνηθέντων (αν η συμφωνία είναι «καλή» ή «κακή») βρισκόμαστε μπροστά σε κάποια ερωτήματα που δημιουργούν αμφιβολίες, τουλάχιστον, για αυτόν τον ισχυρισμό:
1. Η Συμφωνία με την υπογραφή της, την ερχόμενη Κυριακή (και πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας κυρώσεων η οποία προβλέπεται πολύμηνη)  παράγει έννομα διεθνή αποτελέσματα.Μάλιστα αυτά τα αποτελέσματα (όπως λένε τουλάχιστον οι ειδικοί περί των Διεθνών Σχέσεων) ισχύουν ακόμη και αν η διαδικασία  μέχρι την τελική κύρωση δεν ολοκληρωθεί. Ποιααποτελέσματα μπορεί να δημιουργήσει η υπογραφή της συμφωνίας; Και μπορούν αυτά τα αποτελέσματα να αναστραφούν σε περίπτωση μη ολοκλήρωσης της συμφωνίας;
2. Δεδομένης της αρνητικής τοποθέτησης του κυβερνητικού εταίρου (ΑΝΕΛ) η κυβέρνηση υπογράφει την ερχόμενη Κυριακή μια Συμφωνία η οποία δεσμεύει τη χώρα χωρίς να έχει την απαραίτητη πλειοψηφία. Τί είδους προβλήματα εσωτερικής πολιτικής τάξης μπορεί να προκύψουν από την εν λόγω προφανή συνταγματική ασυνέπεια;
3. Δεδομένης, επίσης, της αρνητικής τοποθέτησης επί της συμφωνίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης η υπόθεση των Σκοπίων (ένα θέμα εξωτερικής πολιτικής) θα εξακολουθήσει να αποτελεί ζήτημα έντονης εσωτερικής αντιπαράθεσης. Μπορεί ένα ζήτημα εξωτερικής πολιτικής να επιλυθεί χωρίς την ελάχιστη πολιτική συναίνεση και στη βάση στιγμιαίων συσχετισμών και κοινοβουλευτικών τρικ;  
Επιχειρώντας μια σύντομη απάντηση στα πιο πάνω ερωτήματα αντιλαμβάνεται κανείς ότι η εν λόγω Συμφωνία όχι μόνο δεν είναι η λύση που ισχυρίζεται ότι εξασφάλισε η κυβέρνηση, αλλά αντίθετα υπάρχει ο κίνδυνος να  δημιουργήσει μεγαλύτερο μπλέξιμο από αυτό πού ήδη υπήρχε:
  1. Το πρώτο και προφανές έννομο  αποτέλεσμα της υπογραφής της Συμφωνίας την ερχόμενη Κυριακή είναι η σύνδεση και τελικά η ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ. Αν είτε η πλευρά των Σκοπίων είτε η πλευρά των Αθηνών δεν κυρώσουν τη Συμφωνία αυτό το γεγονός είναι αδύνατο να αναστραφεί. Το γεγονός αυτό (πέρα από την τοποθέτηση που έχει κάποιος για τα ευεργετήματα ή τις καταστροφικές συνέπειες που συνεπάγεται η επέκταση του ΝΑΤΟ) ουσιαστικά απογυμνώνει την Ελλάδα από ένα διαπραγματευτικό μέσο καθώς παραχώρησε στην ΠΓΔΜ αυτό που επεδίωκε λαμβάνοντας μια συμφωνία η οποία δεν θεωρείται ικανοποιητική ούτε κάν από την ελληνική κυβερνητική κοινοβουλευτική  πλειοψηφία.
  2. Η υποτίμηση των κοινοβουλευτικών πρακτικών (υπογραφή μιας διεθνούς συμφωνίας η οποία έχει με την υπογραφή έννομα αποτελέσματα χωρίς τη δεδηλωμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία) δημιουργεί εκ των πραγμάτων εσωτερικό πολιτικό πρόβλημα. Με άλλα λόγια, η λύση που ισχυρίζεται ότι πέτυχε η κυβέρνηση μετατρέπεται σε μείζον εσωτερικό πολιτικό πρόβλημα
  3. Η αδυναμία των κομμάτων εξουσίας να συμφωνήσουν στα ελάχιστα για ένα ζήτημα μείζονος όπως έχει εξελιχθεί σημασίας ζήτημα εξωτερικής πολιτικής προδικάζει την διαιώνιση του προβλήματος και την εξάντληση του ισχνού έτσι κι αλλιώς διπλωματικού και πολιτικού κεφαλαίου της χώρας.
Συμπέρασμα: η διευθέτηση του προβλήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ προέκυψε ως ανάγκη της αμερικανικής διπλωματίας να εξασφαλίσει την ένταξη των δυτικών Βαλκανίων (και της ΠΓΔΜ) στο ΝΑΤΟ. Οι Αμερικάνοι  πυροδότησαν την διαπραγματευτική διαδικασία εκμεταλλευόμενοι το προφανές: την απόλυτη αδυναμία της χρεοκοπημένης (οικονομικά, πολιτικά) και εξουθενωμένη κοινωνικά Ελλάδα. Και πέτυχαν (ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ) αυτό που ήθελαν.
Πηγή: topontiki.gr
----------------------
Blogger: Το ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ  είναι ένα ιδιαίτερα σοβαρό θέμα  και ο λαός (κόσμος πείτε το όπως θέλετε) όλο και κάτι μυρίζεται για την συνέχεια του πράγματος....
Χωρίς διάθεση καμιάς νουθεσίας - έχω μια βασική θέση:
Πόσο καλά μπορεί να υπερασπισθεί μια απαξιωμένη κυβέρνηση, ένας τσακισμένος πρωθυπουργός τα συμφέροντα μια χώρας; (Μια κυβέρνηση ένας φορέας, ένας πρωθυπουργός  που έχασε όλες τις γραμμές αμύνης - αν είχε ποτέ - και αφομοίωσε μέσα σε ένα βράδυ  όλες τις αντίπαλες θέσεις πόσο "στιβαρός" μπορεί να είναι;) 
Η απάντηση είναι προφανής. 
Καθόλου καλά! 
(Δεν βάζουμε τον παράγοντα της χρεοκοπίας, που είναι επίσης επιβαρυντικός, αφού αρκούν οι δυο προαναφερόμενοι λόγοι)  
Μόνο και μόνο γι' αυτό το λόγο έπρεπε να μην υπάρξει βιασύνη για την "λύση".
Και πάλι πέφτουμε (;) στην νοητική παγίδα που έχουν στήσει άλλοι για να μας χειραγωγήσουν... "Πρέπει να λυθεί το θέμα τώρα!" Λες και ο χρόνος αφορά ένα πρόσωπο και όχι ένα κράτος (που έχει την υπομονή και την πολυτέλεια να μιλάει με την ιστορία).
Είναι η ίδια παγίδα που πούλησαν και  δυστυχώς αγοράσαμε: "Τα οικονομικά μια χώρας είναι ίδια με τα οικονομικά μιας οικογένειας". Ε! δε είναι η  οικονομική διαχείριση μιας  οικογένειας ίδια με την διαχείριση του χρέους μια χώρας. Υπάρχει η και η μακροοικονομία. Αυτό το αποδέχεσαι όταν θέλεις να ...αυτοκτονήσεις μια χώρα... και είσαι εντεταλμένος ολετήρας.
 "H Ελλάδα πρέπει να είναι η μοναδική χώρα που ουσιαστικά χρεοκόπησε το 2010, παρότι είχε λεφτά στις τράπεζες....."
=============
  • Να αποφασίσουν οι Έλληνες για τον τόπο τους! 

    • Πραξικόπημα Τσίπρα-Κοτζιά καθ’ υπόδειξιν και για λογαριασμό των ΗΠΑ

      Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

      Να παρακάμψει όχι μόνο τη θέληση του ελληνικού λαού, αλλά και του ελληνικού κοινοβουλίου, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ εις βάρος της Ελλάδας και του ελληνικού λαού, επιχειρεί η κυβέρνηση Τσίπρα-Κοτζιά.
      Δεν συζητάμε εδώ αν η προς υπογραφή συμφωνία είναι κακή ή καλή αυτή καθεαυτή.
      Αυτό που θα επιχειρήσουμε να δείξουμε είναι ότι όχι μόνο η κυβέρνηση αρνείται στον ελληνικό λαό το δικαίωμα να αποφασίσει ο ίδιος για το μέλλον του, δικαίωμα που έχουν και θα ασκήσουν οι Σλαβομακεδόνες, αλλά καθιστά και άνευ περιεχομένου, κατ’ ουσίαν καταργεί το συνταγματικό δικαίωμα της Βουλής των Ελλήνων να κυρώσει ή να απορρίψει τη συμφωνία στην οποία κατέληξε το ένα από τα δύο συγκυβερνώντα κόμματα, ερήμην των άλλων κομμάτων της Εθνικής Αντιπροσωπείας και αντίθετα με την εκφρασθείσα δια δηλώσεων διαφωνία τους.
      Η συμφωνία παραβιάζει επίσης την ισχυρού πολιτικού και νομιμοποιητικού βάρους απόφαση όλων, πλην ΚΚ, των ελληνικών πολιτικών κομμάτων, περιλαμβανομένου και του ΣΥΝ, του 1992. Βεβαίως οι περισσότεροι δέχονται ότι αυτή η συμφωνία έχει εκπέσει και δεν αντανακλά τη σημερινή βούληση των κομμάτων. Αλλά αυτό δεν γίνεται έτσι. Αν η Ελλάδα θεωρείται ακόμα συντεταγμένο κράτος, για να αλλάξει εκείνη η απόφαση όφειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να έχει συγκαλέσει νέο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών ή να συνέλθει η Βουλή και να προσδιορισθεί η νέα διαπραγματευτική γραμμή, στα πλαίσια της οποίας θα έπρεπε να κινηθεί η νέα συμφωνία.
      ‘Ώστε να προστατευθεί και η κυβέρνηση από την υποψία που αδυνατεί τώρα να διαψεύσει ότι, αυτό που δεν καθορίζουν τα ελληνικά πολιτικά κόμματα ή η Βουλή, το καθορίζουν τελικά ο κ. Κοτζιάς με τον κ. Πάιατ και τον κ. Νιμιτζ.
      Για όλους αυτούς τους λόγους, που θα αναλύσουμε λεπτομερώς στη συνέχεια, μιλάμε για πραξικόπημα, νομιμοφανές μεν, πραγματικό δε γιατί προσβάλλει βάναυσα τους θεσμούς, παραβιάζει το πνεύμα, αν όχι το γράμμα του Συντάγματος και πλήττει τον πυρήνα της Λαϊκής και Εθνικής Κυριαρχίας και του δημοκρατικού Πολιτεύματος, με μόνη επιδίωξη να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ. Δεν μας έφτανε ο Τσακαλώτος, που ρωτάει την Τρόικα για να πάει να κατουρήσει, έχουμε τώρα και τους κ.κ. Τσίπρα και Κοτζιά, να μην διανοούνται να χαλάσουνε Αμερικάνικο ή ΝΑΤΟϊκό χατήρι κι έχουνε γυρίσει τη χώρα δεκαετίες πίσω.
      Είμαστε πολύ περίεργοι να ακούσουμε αύριο τι θα πουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και αν θα καταγγείλουν όλα αυτά και τον παράνομο και αντισυνταγματικό χαρακτήρα τους.

      Η χρονική αλληλουχία που συμφώνησε ο Κοτζιάς με τα Σκόπια
      Η κοινή λογική θα υπαγόρευε πρώτα να εγκριθεί η συμφωνία, είτε από τις δύο Βουλές, είτε, πολύ καλύτερα, από τους δύο λαούς σε δημοψήφισμα, να έχουμε σαφείς ενδείξεις ότι το ζήτημα λύεται ικανοποιητικά και εν συνεχεία να προχωρήσει η άρση του ελληνικού βέτο και οι διαδικασίες ένταξης της «Βόρειας Μακεδονίας» πλέον σε ΝΑΤΟ και ΕΕ. (Με την ευκαιρία να υπενθυμίσουμε στον κ. Κοτζιά ότι είναι Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, ας μην βιάζεται λοιπόν να χρησιμοποιεί δημοσίως άλλον όρο από αυτόν της πΓΔΜ με την οποία η χώρα που τον έχει Υπουργό ακόμα αναγνωρίζει τα Σκόπια).
      Αυτό θα υπαγόρευε η κοινή λογική, δεν το υπαγορεύει όμως το αμερικανικό συμφέρον. Οι Αμερικανοί θέλουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ και τα θέλουν τώρα, είτε λύσουν, είτε δεν λύσουν κι όπως και να λύσουν τα εσωτερικά τους προβλήματα οι δύο χώρες. “Fuck your Parliament, Fuck your Consτitution”, “Σού γαμώ το Κοινοβούλιο, σου γαμώ το Σύνταγμα» είναι η ιστορική φράση που απηύθυνε ο Πρόεδρος Τζόνσον στον Γεώργιο Παπανδρέου, όταν αρνήθηκε το σχέδιο ‘Ατσεσον. Τώρα βέβαια άλλαξαν τα πράγματα. Δεν χρειάζεται να το πει ο Αμερικανός Πρόεδρος στον ‘Ελληνα Πρωθυπουργό, το λένε στα μούτρα μας (και στα μούτρα των Σλαβομακεδόνων) οι Κοτζιάς, Τσίπρας και Ζάεφ!
      Επειδή θέλουν λοιπόν τώρα και πάση θυσία να λήξει το θέμα Σκόπια στο ΝΑΤΟ, οι υπηρεσίες των Αμερικανών  οργάνωσαν έγχρωμη επανάσταση στην πΓΔΜ το 2016 και ανέδειξαν στην πρωθυπουργία τον Ζάεφ. Και για τον ίδιο ακριβώς λόγο έβαλαν τώρα τις κυβερνήσεις Αθηνών και Σκοπίων να συμφωνήσουν στο εξής χρονοδιάγραμμα διαδοχικών ενεργειών:
    • Υπογραφή της Συμφωνίας (θα γίνει στις Πρέσπες τις επόμενες ημέρες)
    • Κύρωση της Συμφωνίας από το κοινοβούλιο της πΓΔΜ (με πλειοψηφία 61 βουλευτών επί συνόλου 120)
    • Επιστολή της Ελλάδας προς ΝΑΤΟ και ΕΕ για έναρξη των διαδικασιών εντάξεως
    • Δημοψήφισμα στην πΓΔΜ
    • Συνταγματική αναθεώρηση από το κοινοβούλιο της πΓΔΜ
    • Κύρωση της Συμφωνίας από το ελληνικό κοινοβούλιο
    • Κύρωση του πρωτοκόλλου εντάξεως της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ
    Εδώ κρύβεται όλη η ιστορία, όλο το κόλπο, που δεν μπορούμε βέβαια τώρα να ξέρουμε, αν και πολύ θα θέλαμε να μάθουμε, ποιος ακριβώς το σκέφτηκε, ο Κοτζιάς, ο Νίμιτς, ο Πάιατ, ή κάνας άλλος. Το 6 έπρεπε να είναι μαζί με το 2. Δεν έχει κανένα λόγο να είναι 6. Συνέρχονται οι δύο Βουλές και αποφασίζουν αν τους αρέσει η συμφωνία.
    Τώρα φτάνει να συνέλθει και να εγκρίνει η Βουλή για να πάμε αμέσως στο 3, την άρση δηλαδή του ελληνικού βέτο στην ένταξη προτού ερωτηθούν όχι οι ‘Ελληνες πολίτες αλλά και οι Βουλευτές ακόμα αν τα θέλουν όλα αυτά.
    Βεβαίως, θεωρητικά οι βουλευτές έχουν το δικαίωμα να απορρίψουν τη συμφωνία και την ένταξη στο 6 και 7. Αλλά δεν θα μπορούν να το κάνουν. Φανταστείτε τώρα. Θα έχουν χαιρετίσει όλοι οι δυτικοί τη συμφωνία των Πρεσπών και θα πιέζουν τους Σκοπιανούς να κάνουν και τα υπόλοιπα για να μπουν στο ΝΑΤΟ. Θα τα κάνουν όλα αυτά και στο τέλος της διαδικασίας, θα έρθουν οι ‘Ελληνες βουλευτές και θα πουν «Γράψτε Λάθος. Κακώς υπέγραψαν Κοτζιάς και Τσίπρας. Εμείς διαφωνούμε. Θέλουμε άλλη λύση. ‘Ακυρον».
    Συγνώμη, μπορείτε να φανταστείτε τι θα γίνει διεθνώς; Το ξύλο που θα φάει η Ελλάδα;  Τι θα βγαίνουν και θα λένε και θα κάνουν οι Αμερικανοί, οι Γερμανοί και οι ΝΑΤΟϊκοί; Θα μας κατηγορούν ότι τους κοροϊδεύουμε, ότι τους βάλαμε να πιέζουνε τα Σκόπια και πιέζαμε κι εμείς τα Σκόπια, ενώ είχαμε εξ αρχής απόφαση να μην τηρήσουμε τη συμφωνία και να μην τους βάλουμε σε ΝΑΤΟ και ΕΕ.
    Με τη μεθόδευση που έχωσαν στη συμφωνία αυτή Τσίπρας, Κοτζιάς και Αμερικανοί, αφαιρούν στην πραγματικότητα το συνταγμαιτκό δικαίωμα της Βουλής των Ελλήνων να κυρώσει ή να μην κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών και υποχρεώνουν την Ελλάδα να δεσμευτεί στη γραμμή Τσίπρα-Κοτζιά-ΣΥΡΙΖΑ!!!
    Δεν είναι το μόνο. ‘Ηδη με την υλοποίηση του 3, οι Αμερικανοί θα κάνουν ότι μπορούν για να κάνουν τελείως ουσιαστική τη συμμετοχή της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, γεγονός που παράγει σπουδαία πολιτικά και στρατιωτικά αποτελέσματα, καθιστά μόνο τυπικό το ζήτημα της ελληνικής έγκρισης και αφαιρεί ήδη από την Αθήνα ένα σπουδαίο διπλωματικό χαρτί και στοιχείο εθνικής ισχύος. Που μπορεί να χρησιμοποιήσει όχι μόνο για μια καλύτερη συμφωνία με τα Σκόπια, αλλά μπας και σωθεί η ίδια από τους άλλους υπαρξιακούς κινδύνους που την απειλούν.
    Γι’ αυτό ακριβώς ονομάσαμε πραξικόπημα αυτό που πάνε να κάνουν Τσίπρας και Κοτζιάς. Αφαιρούν όχι μόνο από τον ελληνικό Λαό, αλλά και από την ελληνική Βουλή την πραγματική, όχι τυπική δυνατότητα να πει ‘Όχι στη συμφωνία που οι ίδιοι κατήρτισαν και προσφέρουν στους Αμερικανούς από τώρα μια τεράστια δυνατότητα να ασκήσουν συντριπτική πίεση στην Ελλάδα.

    Παραλλαγή της μεθόδου Γενεύης για το Κυπριακό
    ‘Όλα αυτά είναι μια παραλλαγή της μεθόδου που σκέφτηκε η Βικτόρια Νούλαντ και εφήρμοσαν Τσίπρας και Κοτζιάς τον Ιανουάριο του 2017, για να διαλύσει την Κυπριακή Δημοκρατία και να τη μετατρέψει σε αμερικανο-βρετανο-ισραηλινό προτεκτοράτο με τη Διάσκεψη της Γενεύης, όπως επιβεβαιώθηκε άλλωστε και από δηλώσεις τόσο του Ακιντζί, όσο και το Μαργκερίνι τότε.
    Θα υπογραφόντουσαν διεθνείς συμφωνίες στην Ελβετία οι οποίες θα παρήγαγαν νομικά και πραγματικά αποτελέσματα που δεν θα μπροούσαν να ανατρέψουν σε δημοψήφισμα οι πολίτες εκ των υστέρων.
    Φαίνεται ότι άρεσε τόσο πολύ στον Κοτζιά και στους Αμερικανούς αυτή η ιδέα πούπαν να μην πάει χαμένη. Συμφωνία στη Γενεύη δεν υπεγράφη, θα υπογραφεί όμως τελικά στις Πρέσπες.
    Το σχέδιο στη Γενεύη ναυάγησε γιατί Ερντογάν και Νετανιάχου τσακώθηκαν ως προς τα δικαιώματα που θα διατηρούσε η Τουρκία επί της αποικίας, προς μεγάλη θλίψη του κ. Κοτζιά, που εξέφρασε την επιθυμία μόλις προχτές να ξαναασχοληθεί με το κυπριακό.
    Η Βικτόρια Νούλαντ υπήρξε επιφανές στέλεχος των Νεοσυντηρητικών και, από κοινού με τον αρχηγό της CIA, υπήρξε ο αρχιτέκτων του πραξικοπήματος στο Κίεβο, του εμφυλίου πολέμου στην Ουκρανία, που πήρε αγριότατες μορφές, μέχρι εκατό διαδηλωτές έκαψαν ζωντνανούς οι φιλοαμερικανοί Ναζί στην Οδησσό και του νέου Ψυχρού Πολέμου που ξεκίνησε με τη Ρωσία. Τότε ήταν εκεί Πρέσβης ο κ. Πάιατ που μετά η Ουάσιγκτων εκτίμησε ότι θα ήταν πιο χρήσιμος στην Ελλάδα.

    Δημοκρατία, Εθνική Συνοχή, Εξωτερική Πολιτική
    Εμείς έχουμε αμφισβητήσει τη νομιμοποίηση και αυτής της Βουλής να αποφασίσει για ένα τόσο σοβαρό θέμα, υπενθυμίζοντας τη μετατροπή της σε Γραφείο Πρωτοκόλλου των Δανειστών και την ανάγκη δημοψηφίσματος. Αλλά εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ, με την ανοχή των Αν.Ελλ., χωρίς τους οποίους δεν θα μπορούσαν να γίνουν αυτά τα πράγματα, κάνει και κάτι άλλο. Αφαιρεί ακόμα και από την Βουλή, όχι μόνο από τον ελληνικό λαό, την πρακτική δυνατότητα να πει όχι στη συμφωνία αν διαφωνεί.
    Με δεδομένες
    Α) τις θέσεις του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, που πρέπει πριν υπογραφεί η συμφωνία να ακυρωθούν ή να αλλάξουν επισήμως, όχι ασφαλώς με τηλεοπτικά πάνελ και δηλώσεις αριστερά και δεξιά, αλλά είτε με νέο Συμβούλιο είτε με απόφαση της Βουλής,
    Β) με δεδομένες τις εκφρασμένες θέσεις όλων των κομμάτων που έχουν ταχθεί κατά της συγκεκριμένης συμφωνίας,
    Γ) με δεδομένο ότι το θέμα αυτό ουδόλως απασχόλησε τους εκλογείς το Σεπτέμβριο του 2015
    Δ) με πιθανολογούμενη την αντίρρηση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού (αλλοιώς γιατί δεν κάνει δημοψήφισμα η κυβέρνηση, όπως η ίδια έκανε προ τριων ετών)

    Η υπογραφή από ένα κόμμα μειοψηφίας στη Βουλή, που έχει ψηφιστεί από λιγότερο από 20% του εκλογικού σώματος, εναντίον της θέλησης της Βουλής, αλλά και εναντίον της πιθανολογούμενης βούλησης του ελληνικού, μιας τέτοιας συμφωνίας, για μείζον εθνικό ζήτημα, η οποία θα έρθει κατόπιν εορτής στην κρίση των βουλευτών και ουδέποτε στην κρίση του ελληνικού λαού, συνιστά βαριά περιφρόνηση των θεσμών και της Λαικής και Εθνικής Κυριαρχίας, τη δεύτερη τόσο βαριά που διαπράττει αυτή η κυβέρνηση και η ηγεσία της.
    Γιατί δεν περιμένουν οι Τσίπρας και Κοτζιάς πρώτα να συζητηθεί το θέμα στις δύο Βουλές και χώρες, να παρθούν οι δέουσες αποφάσεις, να προχωρήσει η υπόθεση κανονικά και μετά, αν όλα πάνε καλά, να αρχίσουν την ιστορία με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ;

    Δημοψήφισμα, η μόνη δημοκρατική και εθνικά υπεύθυνη λύση
    Γιατί δεν προτείνουν ταυτόχρονα δημοψηφίσματα και σε Ελλάδα και σε πΓΔΜ, να δούμε αν όντως θέλουν τη συμφωνία και οι δύο λαοί;
    Το επιβάλλει η δημοκρατική τάξη.
    Το επιβάλλει η ανάγκη να μη νοιώσει ένα τμήμα του ελληνικού λαού ότι υπέστη μια ακόμα ήττα και προδοσία
    Το επιβάλλει η ανάγκη να μην δώσει η Ελλάδα διεθνώς την δυστυχώς βάσιμη εντύπωση ότι έχει μετατραπεί σε απλό άθυρμα ξένων δυνάμεων
    Για να μην αποξενωθούν οι Βορειοελλαδίτες από τους Νοτιοελλαδίτες, πλήττοντας την εθνική συνοχή,
    Το επιβάλλει η ανάγκη να αποφύγουμε έναν καινούριο Διχασμό, στη ζοφερή κατάσταση που βρίσκεται η χώρα,
    Το επιβάλλει ακόμα και η ανάγκη πραγματικής συμφιλίωσης Ελλήνων και Σλαβομακεδόνων, που δεν θα επέλθει βέβαια με ένα καπέλο που θα φορέσουν οι άνθρωποι των Αμερικανών στις δύο χώρες, παρά τη θέληση των πολιτών και των λαών τους.
    Γιατί τέλος οι ‘Ελληνες πολίτες έχουν λιγότερα δικαιώματα από τους Σλαβομακεδόνες; Γιατί προβλέπεται εκεί δημοψήφισμα και όχι σε μας. Υπάρχει μεγαλύτερη ντροπή για τη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία, υπάρχει μεγαλύτερη ντροπή για μια παράταξη που έδωσε το αίμα της για τη Δημοκρατία, να διοικείται από τους ανθρώπους που σήμερα τη διοικούν και κάνουν αυτά τα πράγματα;
    Αιδώς Αργείοι!

    • =============
    • Θανάσης Πολυζόπουλος Εμένα δεν μου φταίει η Γερμανία.
      Για το χάλι μας ευθύνονται αποκλειστικά,
      όλες ανεξαιρέτως οι δωσίκωλες ελληνικές κυβερνήσεις,
      από Καποδίστρια και μετά.
      Και περισσότερο απ' όλες,
      η κυβέρνηση των σαλτιμπάγκων του Σύριζα,
      που κάποτε έκαναν σημαία, επανορθώσεις και αποζημιώσεις,
      αλλά κατάπιαν την γλώσσα τους με το που πήραν την εξουσία.
      Όταν οι δανειστές στα βγάζουν όλα στο σφυρί,
      το πρώτο που κάνεις είναι να τσεκάρεις τα βερεσέδια,
      να δεις τι σου χρωστάνε, τι μπορείς να εισπράξεις,
      τι μπορείς να περισώσεις με αυτά που θα εισπράξεις.
      Και περιέργως, αυτά που χρωστάμε,
      είναι λιγότερα απο αυτά που μας χρωστάνε,
      κάτι που λέει, ότι δεν φταίει η διεθνής "κρίση" για το χάλι μας,
      αφού παρά την "κρίση", αν είχαμε πίσω τα βερεσέδια,
      θα ήμασταν στα ίσα μας, ίσως και καλύτερα.
      Ωστόσο, ο Αλέξης και το παρεάκι του,
      αντί να φροντίσουν ή έστω να προσπαθήσουν,
      να μαζέψουν τα βερεσέδια,
      προτίμησαν να ξεπουλάνε τα πάντα, μπιτ παρά
      και να μας κάνουν την ζωή κόλαση,
      με τα κουρσούμια που μας έρχονται ανελλιπώς,
      για να φασώνονται,
      οι καραμπουζουκλήδες καρανίκες του συστήματος.
      Και θα γονατίσουν μέχρι και τα εγγόνια μας,
      αφού το χρέος είναι "βιώσιμο", εμείς όχι.
      Αν αυτό δεν είναι ο ορισμός της ξεφτίλας και της προδοσίας,
      βρείτε καλύτερο.
      Τα ερωτήματα για την στάση Σύριζα, είναι ....αυθόρμητα.
      Τι εμποδίζει, 74 χρόνια από την λήξη του WW2,
      την σύναψη συνθήκης ειρήνης με την Γερμανία;
      Γιατί αποδέχεται το ευρωπαϊκό κατεστημένο
      την ιδιαιτερότητα, δύο κράτη μέλη του,
      να βρίσκονται τυπικά σε εμπόλεμη κατάσταση,
      όταν για τα Σκόπια και μόνον η αντιπαράθεση για το όνομα,
      είναι εμπόδιο για την ένταξη στην ΕΕ;
      Αλλά και πάλι, γιατί τέτοια πρεμούρα να κλείσει το Σκοπιανό,
      ενώ για την κατάσταση με τη Γερμανία, που διαιωνίζεται,
      σφυρίζουν αδιάφορα;
      Τι εμποδίζει την εισαγωγή στην Ολομέλεια της Βουλής,
      του πορίσματος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Διεκδίκησης;
      Τι εμποδίζει τη συζήτηση και έγκριση αυτού του πορίσματος,
      που θα ήταν σταθμός στην διεκδίκηση αποζημιώσεων - επανορθώσεων;
      Τι εμποδίζει την ρηματική διακοίνωση στη γερμανική κυβέρνηση,
      για το σύνολο του ζητήματος των γερμανικών οφειλών;
      Τι εμπόδισε την Ζωίτσα,
      εν μέσω της παντοδυναμίας της ως προέδρου της βουλής,
      να προκαλέσει την άδεια εκτέλεσης από τον υπουργό δικαιοσύνης,
      των αμετάκλητων αποφάσεων της Ελληνικής Δικαιοσύνης,
      για το Δίστομο και τις άλλες θηριωδίες;
      Τι εμποδίζει εδώ και τρία χρόνια τον υπουργό δικαιοσύνης,
      να δώσει την άδεια που απαιτείται,
      σύμφωνα με το αντισυνταγματικό άρθρο 923 ΚΠολΔ,
      για την εκτέλεση των αποφάσεων που έχουν εκδοθεί,
      κατά του γερμανικού δημοσίου;
      Ο Παρασκευόπουλος δεν ήταν που τον Απρίλιο 2015,
      δήλωνε έτοιμος να δώσει την άδεια εκτέλεσης,
      κατά περιουσιακών στοιχείων της ...ενοποιημένης Γερμανίας;
      Τι τον κράτησε;
      Τι άλλαξε έκτοτε;
      Τι εξακολουθεί να "κρατάει" τους διαδόχους του,
      εντιμότατους Παπαγγελόπουλο και Κοντωνή;
      Να θυμίσω ότι οι γερμανοί ποτέ δεν ξεχνούν τα βερεσέδια των άλλων.
      Πριν από επτά χρόνια οι Γερμανοί διεκδίκησαν από Τσεχία,
      αποζημιώσεις για τους γερμανούς της Σουδητίας,
      που τους είχαν κατασχεθεί οι περιουσίες από την Τσεχία, επί ΕΣΣΔ.
      Και μια χαρά τους υποχρέωσαν να τα σκάσουν.
      Αντί να μας απασχολούν τα παραπάνω,
      ασχολούμαστε με έναν ημίτρελο δήμαρχο,
      με τις φωταψίες της Βουλής για τις "παρούσες" ανωμαλιάρες,
      για το αν είναι σωστό να γίνει το Τζέισον, μαμά
      και μας διαφεύγει η ουσία,
      ότι είμαστε η μόνη χώρα που δεν αποζημιώθηκε από την Γερμανία
      η μόνη χώρα που δεν διεκδίκησε στα σοβαρά αποζημιώσεις,
      ή έστω αποπληρωμές κατοχικών δανείων,
      προτιμώντας να της λεηλατήσουν τα πάντα,
      παρά να διεκδικήσει ή έστω να συμψηφίσει τα βερεσέδια.
      Ενδιάμεσα, κανείς δεν έχει λόγο να μην το έχει δεδομένο,
      ότι περνάνε κάτω από το τραπέζι κάποια ...τούβλα,
      αρκετά για να "κρατιέται" ανενεργή η ιστορία με τα βερεσέδια,
      ειδικά αν πρόκειται για την Γερμανία,
      που έχει δημιουργήσει brand name στην διαφθορά
      και την Ελλάδα που κάποιοι,
      δικαιολογημένα θεωρούν, λίκνο της λαμογιάς,
      του ανεύθυνου των υπουργών,
      των κρετίνων επαγγελματιών βουλευτών,
      της υπαγωγής των οικονομικών διαφορών στο αγγλικό δίκαιο
      και της υποχρεωτικής ανάληψης της κάλυψης,
      του φαλιρίσματος των ευρωπαϊκών τραπεζών,
      από τον αφελή κοσμάκη,
      που αν τολμήσει ομοίως σαν εταιρεία, να πτωχεύσει,
      βαράει μέχρι κακούργημα.
      Παρ' όλα αυτά, τα λαμόγια της συμφοράς μας,
      εξακολουθούν να κυκλοφορούν,
      αρτιμελή και αγέρωχα, ανάμεσά μας
      και να καθαρίζουν με κουλαμάρες τύπου:
      "Δεν κάνω δημοψήφισμα, θα με κρίνει η ιστορία"
      Ο ορισμός του οπορτουνιστή ...συριζαύγουλα.
       

Σχόλια