Μίκης Θεοδωράκης: Πώς να δεχτούν ότι ένας παλιός κομμουνιστής, αριστερός είναι τόσο πατριώτης;

«Πώς να δεχτούν αυτοί πως ένας παλιός κομμουνιστής, αριστερός είναι τόσο πατριώτης; Δεν καταλαβαίνουν όταν εμείς παλεύαμε με τον ΕΛΑΣ ήμασταν υπερπατριώτες», δήλωσε ο Μίκης Θεοδωράκης, αναφερόμενος στις αντιδράσεις για την παρουσία του στο συλλαλητήριο της Αθήνας για τη Μακεδονία.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star, επεσήμανε ότι
έχει στενή σχέση με την πλατεία Συντάγματος, όπου διαδήλωσε για πρώτη φορά το 1943.
Σε ό,τι αφορά την πρόσφατη επίθεση στην οικία του, ανέφερε: «Κι άλλη φορά που οι Πυρήνες ήθελαν να με σκοτώσουν, τους είπα “ανοίγω το παράθυρο για ευκολία”,παρότι ήταν χειμώνας και θα πάθαινα γρίπη. “Πηγαίνετε στο ένα μέτρο για να με σκοτώσετε”. Είναι δειλοί αυτοί όλοι, όλη αυτή η γενιά δεν είναι όπως ήμασταν εμείς. Πονάγαμε πολύ την πατρίδα μας και σκοτωνόμασταν».

Ερωτηθείς για την παρουσία στελεχών και υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής στο συλλαλητήριο, είπε πως «η Χρυσή Αυγή ήταν 200-300 άτομα. Όταν είναι ένα εκατομμύριο ο κόσμος τι σημασία έχει;».

  • Κατηγόρησε επίσης τη Χρυσή Αυγή ότι «αγαπούν την πατρίδα αλλά με έναν τρόπο εριστικό. Είναι η πατρίδα, και όλοι οι άλλοι είναι… Εγώ αγαπώ την πατρίδα μου γιατί αγαπάει όλες τις πατρίδες του κόσμου».
Πηγή: naftemporiki.gr
==================

Όμορφη Πόλις

«Ένα σχόλιο»
Του Γ. Σιώζου

Σύνταγμα 4.2.2018
Ο Μίκης Θεοδωράκης - Ωραίος ως Έλλην - Δάσκαλος του Γένους, διασώζει την ύστατη στιγμή, την χαμένη τιμή της Αριστεράς.


Μιάς «Αριστεράς» που έχει εκπορνευτεί στα Δώματα της Εξουσίας, έχει διαβρωθεί ιδεολογικά από τα παράγωγα των Νεοταξίτικων και Αμερικάνικων δεξαμενών σκέψης, ή έχει εγκιβωτίσει τη δημιουργική Μαρξιστική Σκέψη, σε... ταφικά Μαυσωλεία.

  • Απευθύνεται στους ξωμάχους της υπαίθρου με τα σκαμμένα πρόσωπα.
  • Στα πληβειακά στρώματα των Λαϊκών Συνοικιών της Αθήνας, με τα ροζιασμένα χέρια.
  • Σε έναν Λαό εξαπατημένο, τσακισμένο από τα αλλεπάλληλα Μνημόνια.
  • Ένα Λαό, που βρίσκεται στην Διατίμηση των 400 ευρώ και των κοινωνικών επιδομάτων, που βαπτίζονται συντάξεις.
  • Σ’ ένα Λαό που ο Ανθός του ξενιτεύεται.
  • Η Δημόσια και ιδιωτική περιουσία του Διαγουμίζεται και που αντιλαμβάνεται πλήρως, πως από την Κύπρο και το Αιγαίο, μέχρι την Μακεδονία και τη Θράκη, η κρατική του ύπαρξη και η Εθνική του υπόσταση, συρρικνώνεται και απειλείται.
  • Αυτόν το Λαό απεχθάνεται ο εγχώριος παλιός και νέος Δοσιλογισμός, συκοφαντώντας τους συμμετέχοντες στην Συγκέντρωση του Συντάγματος, για «Εθνικολαϊκισμό».
  • Αυτός ο «Εθνικολαϊκισμός» αποτελεί εμπόδιο για το Παγκοσμιοποιημένο Κεφάλαιο και την επιβολή της απόλυτης δικτατορίας του Πλούτου.
  • Το τελευταίο ανάχωμα, η έσχατη γραμμή άμυνας, η υπεράσπιση της Πατρίδας και της Εθνικής υπόστασης, πρέπει να σαρωθούν.
  • Κρατικές οντότητες μεταβάλλονται σε χώρους και οι λαοί τους, σε άμορφες μάζες χωρίς ιστορική μνήμη και εθνική ταυτότητα, σύγχρονοι τροφοσυλλέκτες, μετακινούμενοι ανάλογα με τις ανάγκες του Κεφαλαίου.
  • Ιστορικά Έθνη, θα πρέπει να «αναβαπτιστούν» στη Χαβούζα της «Πολυπολιτισμικότητας», χάνοντας την ψυχή τους, που δεν είναι άλλη από την Εθνική τους συνείδηση.
  • Φόβος και Τρόμος καταλαμβάνει τους «Ζηλωτές» της Παγκοσμιοποίησης, όταν οι εργαζόμενοι, τα Λαϊκά στρώματα, αυτά που παράγουν τον πλούτο, αναδεικνύονται σε Εθνική Τάξη, εξασφαλίζοντας την Λαϊκή ομοψυχία και οργανώνοντας την Εθνική Άμυνα.
  • Σύσσωμο το Αστικό πολιτικό Σύστημα, βρίσκεται απέναντι σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις, ή διαγράφει «Πιρουέτες» προκειμένου να μην απωλέσει την εκλογική του «Πελατεία».

Μάταιος κόπος.

Ο Λαός με το Ταξικό και Εθνικό του ένστικτο, αποκτά Αυτογνωσία και γίνεται ο ίδιος Πρωταγωνιστής της Ιστορίας. 

===================

 Τα λυσσώδη ουρλιαχτά εναντίον του Μίκη...


Του Θύμιου Παπανικολάου
Περιοδικό "ΡΕΣΑΛΤΟ"


Τα Κυβερνητικά ανδρείκελα από κοινού με κάποιες ποικιλίες της «αριστερής» και υστερικής Πέμπτης Φάλαγγας, βγάζουν λυσσασμένους αφρούς, σε καθημερινή βάση, εναντίον του Μίκη…
Το γεγονός ότι κατέβηκε στο δρόμο ένα εκατομμύριο Ελλήνων, δείκτης που δείχνει μια πολλαπλάσια ΔΥΝΑΜΙΚΗ εκρηκτικής σεισμικής ενέργειας, στα σπλάχνα της Κοινωνίας, αυτό δεν τους απασχολεί καθόλου.
Αυτοί οι υστερικοί θεματοφύλακες της «αριστερής παρθενίας» και της «επαναστατικής καθαρότητας» δεν ασχολούνται με το ΑΛΦΑΒΗΤΟ της επαναστατικής πολιτικής:
Τις διεργασίες και τις ζυμώσεις που συντελούνται μέσα στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ, δηλαδή με τους...
νόμους της λαϊκής κίνησης!!!

Τόσο Αριστεροί είναι!!!

Δεν ασχολούνται, βεβαίως, ούτε με τις μανούβρες και τα τεχνάσματα της καθεστωτικής εξουσίας και των μηχανισμών του 4ου Ράιχ (ΥΠΕΡ- εθνικού ιμπεριαλισμού), τα οποία ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΝ, ακριβώς, στο να αναχαιτίσουν τις εκρηκτικές λαϊκές διεργασίες που συντελούνται στα σπλάχνα της ελληνικής κοινωνίας, ΚΑΙ να διοχετεύσουν τη συσσωρευμένη και συμπιεσμένη λαϊκή ΟΡΓΗ σε κατευθύνσεις «ξεπλύματος», αναπαλαίωσης των σάπιων υλικών του καθεστώτος, καθώς και στην παραγωγή νέων εφεδρειών…

Ούτε με τους κοινωνικούς νόμους της πολιτικής ΚΙΝΗΣΗΣ του λαού ασχολούνται, αυτοί οι «αριστεροί», ούτε με τους διορατικούς ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ των επιτελείων του 4ου Ράιχ, για την αντιμετώπιση και χειραγώγηση των παλιρροϊκών λαϊκών ρευμάτων…

Παπαγαλίζουν, απλώς, τις συνταγές-τσιτάτα της Παγκοσμιοποίησης και των μηχανισμών εξουσίας της: Αυτά τα περί «εθνικισμού», «ρατσισμού» και CIA, αποδεικνύοντας, καθημερινά όλο και πιο καθαρά, ότι αποτελούν τις επίλεκτες Ομάδες Κρούσης του 4ου Ράιχ (το αναλύουμε στα προηγούμενα κείμενα).

Αυτή τη «συνταγή» της καθημερινής ρουτίνας τους (χρήσιμη ηλιθιότητα), αλλά και του διατεταγμένου, επιδοτούμενου ρόλου τους (το επάγγελμα του «επαναστατημένου» αργόσχολου και «τεμπέλη της εύφορης κοιλάδας»), χάλασε ο Μίκης…

Τους χάλασε τη συνταγή της «αντιεθνικιστικής» και «αντιφασιστικής» υστερίας τους, τη συνταγή της ρουτινιέρικης ύπαρξής τους (της χρήσιμης και της επιδοτούμενης), γι αυτό βρυχώνται με τέτοια λύσσα εναντίον του και ασχολούνται μόνο με το Μίκη: Με όλη τη δαιδαλώδη ιστορία του και τις υπηρεσίες του προς το καθεστώς…

Ο λαός και οι εκρηκτικές ζυμώσεις του παρασιωπούνται ΕΝΤΕΛΩΣ, το παιδί έχει πεταχτεί έξω από τη σκάφη, και οι «αριστεροί» αυτοί που κομπάζουν για «μαρξιστική διαλεκτική», ασχολούνται με τις σαπουνάδες: Τα ατοπήματα του Μίκη…

Και δεν ασχολούνται με αυτά τα ατοπήματα, με τον προβληματισμό και τη ΛΟΓΙΚΗ της αξιοποίησης του Μίκη προς την κατεύθυνση αλλοίωσης και χειραγώγησης της λαϊκής παλίρροιας (αυτό θα είχε κάποιο νόημα), αλλά για να τον χλευάσουν που έδωσε άλλοθι στο «ακροδεξιό», «εθνικιστικό» και «φασιστικό» Συλλαλητήριο!!!

ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΝ, δηλαδή εναντίον του Μίκη γιατί τους χάλασε τη γνωστή συνταγή, αυτή του «σκιάχτρου»: Ότι το Συλλαλητήριο είναι ο επελαύνων «ακροδεξιός», «εθνικιστικός» και «φασιστικός» ΚΙΝΔΥΝΟΣ!!!

Ο Μίκης τους χάλασε την εξίσωση: Εθνικά Συλλαλητήρια= «Εθνικισμός», «φασισμός», «ακροδεξιά» κ.λπ…

Φυσικά όλοι αυτοί τον Μίκη έτσι τον θεοποιούν στα μάτια του ελληνικού λαού (οι εκατοντάδες χιλιάδες λαού για το «Μακεδονικό» εκφράζουν το ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΟ ΟΛΟΝ της ελληνικής κοινωνίας), και παράλληλα υπογράφουν τη δική τους τελεσίδικη καταδίκη.

Το χειρότερο: Αποδεικνύουν ότι αποτελούν τις «αντιφασιστικά» μεταμφιεσμένες «ομάδες κρούσης» του σύγχρονου φασισμού, του 4ου Ράιχ…

Συμπληρωματικό σχόλιο

Ο Στάθης γράφει:

«Λοιδορούνται επί παραδείγματι οι Έλληνες ότι δεν διαδήλωσαν για την τσέπη τους, αλλά τους έπιασε τώρα ο πόνος και διαδηλώνουν για την ψυχή τους, αποδεικνύοντας έτσι πόσο αριστεροί είμαστε, ώστε να δείχνουμε ότι δεν ξέρουμε τι από τα δύο είναι σπουδαιότερο».

Ο Στάθης εδώ θέτει παραστατικά τη διαλεκτική της Ταξικής Συνείδησης, που όπως φαίνεται αγνοούν οι υστερικοί των «επαναστατικών κραυγών».

Η Ταξική συνείδηση δεν είναι το αυτόματο προϊόν των οικονομικών αγώνων (από μόνοι τους αυτοί οδηγούν στο ρεφορμισμό), αλλά το σύνθετο προϊόν των Συνολικών, Κοινωνικών Αγώνων. Και μέσα σ’ αυτούς εμπεριέχονται και οι εθνικοί αγώνες.

Όταν ξεσηκώνεσαι για τα «εθνικά» σημαίνει ότι έχεις μια μορφή ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ (ταξικής) Συνείδησης ανώτερη από τη ρεφορμιστική των οικονομικών διεκδικήσεων, μια μορφή ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ που εμπεριέχει και το σύνθετο εύρος των ΣΥΝΟΛΙΚΩΝ κοινωνικών προβληματισμών…

Καλό είναι αυτοί οι «αριστεροί» να ξαναδιαβάσουν το «Τι να κάνουμε»!!!

Αλλά είναι και λάθος ότι ο ελληνικός λαός έχει εγκαταλείψει και τους οικονομικούς αγώνες. Απλώς έπαψε να ανέχεται την κοροϊδία, την ΠΡΟΔΟΣΙΑ και την ΑΠΑΤΗ των «αριστερών» κομμάτων: την ΑΠΑΤΗ των παρελάσεων και των σώου της κομματικής και συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας… 
=======================

Ο Στάθης Παναγούλης για το Μίκη... ανθρωπάκια με ελάχιστο μυαλό και ακραίο φανατισμό, αριστερόστροφοι φασίστες

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ ΣΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ
Φεβρουάριος 2018

Αγαπητέ μου Μίκη,
Ζωντανό είναι ακόμη στα μάτια μου το πλήθος των εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που από τα πέρατα της γης, από την πιο μακρινή γωνιά της Ελλάδας ήρθαν να σε ακούσουν και να διατρανώσουν μαζί σου την πίστη τους για τη Μακεδονία.
Αγαπημένε μου Μίκη, λείπουν πια οι φωνές με γνώση, σύνεση και πατριωτισμό από τον τόπο μας. Μίλησες με γενναιότητα και εντιμότητα, είπες την αλήθεια όπως μόνο εσύ ξέρεις και μπορείς. Αντάρα η φωνή σου, τρόμαξε το σύστημα και τα στρατευμένα του ανθρωπάκια, που άρχισαν αμέσως με ασύστολα ψεύδη και χολή να...
σε πολεμάνε. Αλλά εσύ δεν φοβάσαι. Μαθαίνω ότι στεναχωρήθηκες όμως και γι΄αυτό σου γράφω αυτές τις κουβέντες. Τι γυρεύεις Μίκη, ευχαριστώ; Από ποιον; Απ΄αυτόν που τις παραμονές των εκλογών ερχόταν στο σπίτι σου και σε παρακαλούσε να τον στηρίξεις; ΄Ηθελε να φωτογραφηθεί μαζί σου, κλέβοντας λίγο από τη λάμψη σου και το παγκόσμιο μεγαλείο σου. Και τώρα που ο κυβερνητικός εκπρόσωπός του σε συκοφαντεί, αντί ο Πρωθυπουργός να του πει να σκάσει, του δίνει το πράσινο φως να συνεχίσει να σε υβρίζει. Κι εσύ τον στήριξες τον Αλέξη Τσίπρα, γιατί θέλαμε όλοι μια πατριωτική λύση στα θέματα που ταλαιπωρούσαν τον τόπο μας. Εξοργίζομαι ακούγοντας για πρώτη φορά Πρόεδρο της Βουλής να ασχημονεί λοιδορώντας σε. Αντίθετες πολιτικές θέσεις μαζί σου είχαν στο παρελθόν κι άλλοι Πρόεδροι της Βουλής, όπως ο Παπακωνσταντίνου, ο Τσαλδάρης, ο Παπασπύρου, ο Αλευράς, ο Κακλαμάνης, ο Σιούφας, η Κωνσταντοπούλου, όμως κανείς όχι μόνον δεν μίλησε εναντίον σου αλλά σε σέβονταν και σε τιμούσαν για όλη την ιστορική σου διαδρομή. Η ζωή σου και το έργο σου είναι ένας συνεχής αγώνας για τη Δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη ενάντια στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Ωστόσο οι σημερινοί αριστεροί υβριστές σου, φτωχοποίησαν τον Ελληνικό Λαό και συνεχίζουν να τον τυραννούν. Ο λαός μας υποφέρει, αισθάνεται ταπεινωμένος, προδομένος, αδύναμος μπροστά σ΄ένα κράτος που εμφανίζεται πλέον ανάλγητο. Η νέα δήθεν αριστερά!!! Πράγματι εθνομειδενιστές είναι οι κυβερνώντες, άνθρωποι που δεν σέβονται την Ιστορία, εμποτισμένοι με πάθος για την εξουσία, με μίσος για την αλήθεια, κοινοί αμοραλιστές. Το ξέρω ότι δεν τους φοβάσαι, καίτοι επιχείρησαν να σε τρομοκρατήσουν την παραμονή του συλλαλητηρίου γράφοντας χυδαιότητες έξω από το σπίτι σου. Μα ποιον τολμούν να φοβίσουν, εσένα που αντιστάθηκες στον Γερμανό κατακτητή και στη Χούντα; Αν οι σημερινοί διώκτες σου στη Γερμανική κατοχή ήταν ενήλικες θα ήταν σίγουρα δραγουμάνοι των Γερμανών. Σε θυμάμαι στα πέτρινά μας χρόνια στην Γαλλία, στην Ιταλία, στη Γερμανία να καταδικάζεις τη δικτατορία σθεναρά, τα βασανιστήρια, να αγωνίζεσαι με έργο και λόγο για τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη, να εμπνέεσαι το μουσικό σου έργο, να μελοποιείς τα ποιήματα του Αλέξανδρου Παναγούλη που μόνο εσένα εμπιστευόταν για παραλήπτη τους όταν σου τα έφερνα κρυφά… Δεν ξεχνώ την συγκίνηση του αγωνιστή Αλέξανδρου Παναγούλη όταν άκουσε το «Πάλης Ξεκίνημα Νέοι Αγώνες» στίχους που έγραψε με το αίμα του, να το ερμηνεύει η Μαρία Φαραντούρη με τη δική σου μουσική. Και τώρα ανθρωπάκια με ελάχιστο μυαλό και ακραίο φανατισμό, αριστερόστροφοι φασίστες σε κατηγορούν, άνθρωποι που η λέξη αγώνας, τους είναι άγνωστη. ΄Οταν εσύ βασανιζόσουν από τους Γερμανούς και το δικτατορικό καθεστώς ….
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως ο πρώτος ο οποίος προσπάθησε να ρίξει λάσπη για το πλήθος του Συλλαλητηρίου, ήταν ο Νίκος Τόσκας, γνήσιο παιδί της Χούντας, αφού επί δικτατορίας εισήλθε στη Σχολή Ευελπίδων και μέσα στην Σχολή ήταν το πρωτοπαλίκαρο του Ιωαννίδη. Μίλησε ως γνήσιος χουντικός για τον «ελάχιστο» αριθμό των πολιτών, ευγνωμονώντας έτσι την κυβέρνηση Τσίπρα, που τον τίμησε για τους αγώνες του εναντίον της πατρίδας και τον έκανε Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.
Θέλω να σε παρακαλέσω να βγαίνεις πιο συχνά να μιλάς, να λες την αλήθεια, σε έχει ανάγκη ο Ελληνικός Λαός, σε έχουμε ΟΛΟΙ ανάγκη.
Συνέχισε να τρομοκρατείς τους όψιμους επαναστάτες και να είσαι σίγουρος ότι κανείς δεν μπορεί να σ΄αγγίξει. Οι συκοφάντες σου θα καούν από το Φως σου. Οι ανόητοι νομίζουν ότι θα μειώσουν το ανάστημά σου, αλλά ήδη η Ιστορία και η Τέχνη σε έχουν κατατάξει στο Πάνθεον των Μεγάλων Ανδρών.
Θα κλείσω το γράμμα μου με τους επίκαιρους στίχους του Κώστα Τριπολίτη από το ποίημά του ΑΝΕΜΟΛΟΓΙΟ:
Κάτω οι σημαίες στις λεωφόρους που παρελάσαμε
Άλλαξαν λέει τα ανεμολόγια και οι ορίζοντες
Μας κάνουν χάρη που μας ανέχονται και που γελάσαμε
Τώρα δημόσια θα έχουν μικρόφωνο μόνο οι γνωρίζοντες
Βγήκαν δελτία και επισήμως ανακοινώθηκε
Είμαστε λάθος μες το κεφάλαιο του λάθος λήμματος
ο σάπιος κόσμος εκεί που σάπιζε ξανατονώθηκε
κι οι εξεγέρσεις μας είναι εν γένει εκτός του κλίματος.
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Στάθης Παναγούλης

Σχόλια