Ντάισελμπλουμ: Όλα έγιναν πιο εύκολα με Τσίπρα - Τσακαλώτο

Όλα έγιναν πιο εύκολα με την Ελλάδα επί πρωθυπουργίας Αλέξη Τσίπρα με υπουργό τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, αποκαλύπτει ο απερχόμενος πρόεδρος του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης Γερούν Ντάισελμπλουμ, στην τελευταία του συνέντευξη ως επικεφαλής του Eurogroup, που δημοσιεύεται σήμερα στους Financial Times.

«Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και φυσικά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, έχουν ολοκληρωτικά αλλάξει την σχέση με τους ευρωπαίους εταίρους. Σχεδόν τα πάντα είναι ευκολότερα από τότε... Είναι μια εντελώς διαφορετική κατάσταση», δήλωσε.

Στην ίδια συνέντευξη ο κύριος Ντάισελμπλουμ λέει πως παρά τις φήμες ότι οι Γερμανοί ήταν εκείνοι που ήθελαν ένα Grexit το καλοκαίρι του 2015, όταν τα πράγματα με την Ελλάδα έδειχναν να φτάνουν σε αδιέξοδο, ήταν χώρες της κεντρικής όσο και της νοτιοανατολικής Ευρώπης εκείνες που το ζητούσαν. Πολλές από αυτές, λέει ο Ολλανδός πρώην υπουργός Οικονομικών, έχουν χαμηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα από την Ελλάδα και είχαν χάσει την υπομονή τους με την Αθήνα. «Πίσω από την στάση της Γερμανίας ήταν μια σειρά χώρες που απλώς έλεγαν "ως εδώ. Δεν έχουμε άλλη εμπιστοσύνη. Δεν θέλουμε άλλες συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση. Θέλουμε να μιλήσουμε για το plan B"», είναι τα λόγια του, ενώ όπως τονίζει, ο ίδιος ποτέ δεν υπήρξε υπέρμαχος του Grexit, το οποίο θεωρεί «πραγματικά ζημιογόνο» και «τεράστιο λάθος».
  • Παραδέχεται τέλος πως κάποια από τα μέτρα που ελήφθησαν στην Ελλάδα κατά την διάρκεια των προγραμμάτων ήταν «υπερβολικά».
Ο κύριος Ντάισελμπλουμ παραδίδει την προεδρία του Eurogroup σήμερα στον Πορτογάλο υπουργό Οικονομικών Μάριο Σεντένο.
Πηγή: Protothema.gr

============
blogger: Δεν χρειάζονται και πολλές αποδείξεις για να πεισθείτε ότι κύριος απερχόμενος - το σκυλάκι του Σόιμπλε - έχει δίκιο: Όλα βαίνουν καλώς εναντίον μας!
  1. Αυτό δεν είναι νομοσχέδιο. Είναι έγκλημα για ειδικό δικαστήριο

  2. Απώλειες πολέμου χωρίς πόλεμο

  3. Γιατί «όλα τα λεφτά» είναι το άρθρο 399 του πολυνομοσχεδίου; - Απαλλάσει τους ξένους του ΤΑΙΠΕΔ 

  4. Βγαίνουμε απ' τις λίστες!.. 

    Y.Γ. Για τους ..μερακλήδες ένα τελευταίο δωράκι εδώ από τον Γερούν, ίσως πίσω (τι λέει ο στόμας μου) από τη στήριξη που παρέχει να υπάρχει απλά μια αλληλεγγύη. 

     --------------

    Ο Βαρουφάκης απάντα στον Dijsselbloem: Αναξιόπιστος ανθυποϋπάλληλος του Schaeuble

    Με έντονους χαρακτηρισμούς απάντησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στις δηλώσεις του Jeroen Dijsselbloem, στους Financial Times.
    Ειδικότερα, μιλώντας στον Realfm, ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε ότι «το τι λέει ένας ανθυποϋπάλληλος του Schaeuble, ο οποίος ουσιαστικά δεν έπαιξε ποτέ κανένα ρόλο, σε καμία ουσιαστική καμπή, είτε προ της δικής μου υπουργίας, είτε κατά τη διάρκεια, είτε μετά, δεν έχει καμία απολύτως σημασία».
    «Μην ξεχνάμε ότι επιλέχθηκε γιατί δεν είχε τα προσόντα, ούτε το ειδικό βάρος για να παίξει αυτόν τον ρόλο», είπε ακόμα και πρόσθεσε ότι ««είναι αναξιόπιστος στην ίδια του τη χώρα. Οι Ολλανδοί ψηφοφόροι τον απέλυσαν, το κόμμα του πάτωσε κυριολεκτικά».
    Τέλος, ο πρώην ΥΠΟΙΚ τόνισε για τον Jeroen Dijsselbloem ότι «είναι ένα άτομο χωρίς υπόσταση, να σας θυμίσω ότι δεν έχει καν πτυχίο πανεπιστημιακό. Αναγκάστηκε, την περίοδο που ήμουν υπουργός Οικονομικών, να ανασκευάσει το βιογραφικό του, να παραδεχθεί ότι δεν είχε τον μεταπτυχιακό τίτλο που έλεγε ότι είχε».

     

     

Σχόλια