Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2017

Δημοψήφισμα 2015 - Δύο χρόνια μετά

Ανεξαρτήτως της πολιτικής προοπτικής του καθενός, αν δηλαδή τάχτηκε με το ΝΑΙ ή το ΌΧΙ, πριν ή μετά το δημοψήφισμα, το γεγονός παραμένει για μας ότι το δημοψήφισμα υπήρξε μια πρόσκαιρη κορύφωση του θάρρους των ψηφοφόρων, που δεν φοβήθηκαν τον τεράστιο μηχανισμό της προπαγάνδας που είχε στηθεί εναντίον τους. Όταν αυτή η τολμηρή χειρονομία ακολουθήθηκε από μια ολοκληρωτική παράδοση στις πιέσεις των δανειστών, εκεί τελείωσε κάθε διάθεση αντίστασης. Παρότι το δημοψήφισμα σηματοδότησε μια περίοδο έντονης πόλωσης, επιδιώξαμε να συζητήσουμε με πολιτικούς που εκπροσωπούν διαφορετικές θέσεις, με ψύχραιμο λόγο και ενδιαφέροντα επιχειρήματα.

ΠΡΟΔΟΜΕΝΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ

“Σας καλώ να αποφασίσετε κυρίαρχα και περήφανα, όπως η ιστορία των Ελλήνων προστάζει…Δεσμεύομαι προσωπικά ότι θα σεβαστώ το αποτέλεσμα της δημοκρατικής σας επιλογής, όποιο και αν είναι αυτό”
Αλέξης Τσίπρας, εξαγγέλλοντας την απόφαση για δημοψήφισμα, 26.6.2015

Survivor?

Είναι να αναρωτιέται κανείς πως μια κοινωνία που χάνει μέρα με τη μέρα, σε όλα τα επίπεδα (οικονομικό, πολιτικό, κοινωνικό, καθημερινότητας) τη δυνατότητα να επιβιώσει, παρακολουθεί μετά μανίας ένα τηλεπαιχνίδι που καλείται «Survivor» (επιβίωση).

Ιούλιος: Ο μήνας των προδοσιών και των τραγωδιών…

O Ιούλιος είναι ένας μήνας που σημαδεύεται από μεγάλα ιστορικά γεγονότα: Κατά κανόνα προδοσιών του ελληνικού λαού.
Το πλέον πρόσφατο: Η μετατροπή, από τα «αριστερά» ανδρείκελα, του ΟΧΙ του ελληνικού λαού σε ΝΑΙ!!!
Στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου του 2015, ο ελληνικός λαός σε ποσοστό 62% είπε ένα βροντώδες «ΟΧΙ» στην ΕΕ και το ευρώ…

Η «αριστερή» πολιτική αλητεία μετέτρεψε αυτό το «ΟΧΙ» σε «ΝΑΙ»...
Υπάρχουν, βεβαίως και... άλλες ιστορικές προδοσίες. Οι πλέον κορυφαίες:


ΔΗ.ΣΥ: Το “συνέδριο” του τίποτε και η εξαφάνιση του Ανδρέα, του ΠΑΣΟΚ και της Ιστορίας

 
Στις τελευταίες εμφανίσεις της η Φώφη Γεννηματά ζητάει εκλογές. Προφανώς βιάζεται να δει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παίρνει τις 35 έδρες που του χάρισε αρνούμενη να ψηφίσει την απλή αναλογική. Τελικά κανείς δεν φτάνει τυχαία στο σημείο να τον παίρνει στο ψιλό ακόμη και ο Λεβέντης.

Του Γ. Λακόπουλου

Η μεγάλη προδοσία – Κάτω τα  χέρια από το  ΠΑΣΟΚ” ανέβασε από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού στο Διαδίκτυο ο καθηγητής Θόδωρος Καρυώτης, υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας το 2012, όταν τελείωσαν οι εναρκτήριες ομιλίες στο περίφημο “συνέδριο” της “Δημοκρατικής Συμπαράταξης”.
Με δυο φράσεις τα είπε όλα: το “συνέδριο” εξαφάνισε το κόμμα που άλλαξε την πορεία την χώρας και τον τρόπο άσκησης της πολιτικής.

Η Γερμανία εξάγει ύφεση – η συρρίκνωση της ζήτησης

Για περίπου 50 χρόνια, από τις αρχές της δεκαετίας του 1970, η αμερικανική οικονομία λειτουργούσε ως ο βασικός παράγοντας αύξησης της παγκόσμιας ζήτησης. Απορροφούσε (εισάγοντας) σημαντικές ποσότητες εξαγωγών (αγαθών και υπηρεσιών) από τον υπόλοιπο κόσμο, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα σημαντικό έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών των ΗΠΑ.

ΣΕΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Παίζοντας στη Βουλή με τα νεύρα μας

Ακόμα ένα πολιτικό πανηγυράκι έγινε προ ημερών στη Βουλή. Ένα από τα συνήθη πανηγυράκια, που το μόνο το οποίο καταφέρνουν είναι η περαιτέρω απαξίωση του πολιτικού συστήματος. Συνέχεια εδώ