Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017

Μήνυση της Σερβίας κατά του ΝΑΤΟ...


Θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν 20 κράτη-μέλη της Συμμαχίας από την καλά οργανωμένη αγωγή.Η Σερβία ετοίμασε μια ομάδα δικηγόρων που έχουν επιφορτιστεί με την προετοιμασία μιας αγωγής εναντίον του ΝΑΤΟ για τις ζημιές που προκάλεσε στη χώρα κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού του 1999.

Όταν πας να διαπραγματευτείς χωρίς όπλα, γιατί να διαπραγματευτούν οι άλλοι μαζί σου;


διαπραγματευτείς
Αφού επέλεξες ως λύση αυτό που θεωρούσες καταστροφικό, για να το επιβάλλεις μετέτρεψες το ΟΧΙ σε ΝΑΙ, προδίδοντας την ετυμηγορία του λαού που σε εμπιστεύτηκε. Με τακτικισμούς και αιφνιδιαστικές κινήσεις που σου υπέδειξαν οι τοκογλύφοι, όπως τους έλεγες, ξεφορτώθηκες το ριζοσπαστικό κομμάτι του κόμματός σου για να μην μπερδεύονται στα πόδια σου. Με τους ίδιους τακτικισμούς, αιφνιδιαστικές κινήσεις και εκβιαστικά διλήμματα υπέκλεψες την ψήφο του κόσμου, για να επικαλείσαι την εξουσιοδότησή του όταν ξέπλυνες τις προηγούμενες κυβερνήσεις και συνέχισες εντατικότερα τις καταστροφικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Η αντίληψη του Σόϊμπλε - Γερμανών, αναφορικά με το ελληνικό δημόσιο χρέος

Η αντίληψη των Γερμανών, αναφορικά με το ελληνικό δημόσιο χρέος, ξεκινά από την παρακάτω βασική θέση: από το 2018 και μετά η Ελλάδα δεν πρέπει να παράγει νέο χρέος. Δεδομένης της συνεχούς ύπαρξης πρωτογενών πλεονασμάτων στο διηνεκές , ο μόνος τρόπος παραγωγής νέου χρέους είναι ο ακόλουθος: το ετήσιο ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων πρέπει να καλύπτει την ετήσια πληρωμή τόκων. Το υπάρχον χρέος θα αναχρηματοδοτείται  (ομόλογα και δάνεια) διαμέσου της αγοράς.

Δικαιοσύνη, το όνομά σου ταξικό

Υπάρχουν μερικές λέξεις που δεν είναι ανιαρές. Που σημαίνουν πράγματα, αισθήματα. Είναι εκείνες οι λέξεις που σιγοψιθυρίζουν μέσα στο μυαλό του καθενός. Που αν τις προφέρεις, τις ακούσεις ή τις διαβάσεις ,αφήνεσαι στη μαγεία της έννοιάς τους και ζεις, συνεχίζεις να ζεις, πιο ελπιδοφόρα. Πιο ανθρώπινα. Μία από αυτές είναι η δικαιοσύνη.

Το αίσθημα της δικαιοσύνης είναι ζωτικής σημασίας για τις οργανωμένες κοινωνίες από αρχαιοτάτων χρόνων. Οι αρχαίες τραγωδίες εμφορούνται σχεδόν εξ ολοκλήρου από αυτό. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Την τραγική Αντιγόνη που με το αίσθημα του δικαίου ως οδηγό ήρθε σε ρήξη με τους πολιτειακούς κανόνες, την εξουσία και τα ήθη της εποχής της; Την

Ακόμη να καταλάβει η ΝΔ ότι… δεν πουλάει το ευρωγερμανιλίκι;

Του Γιώργου Χαρβαλιά
Φυσιογνωμιστής δεν είμαι, αλλά από τη φάτσα και μόνο του Μπαρόζο αντιλαμβάνεσαι ότι ο τύπος κυνηγάει στον αέρα ακόμη και το δίφραγκο. Αν προσθέσεις, μάλιστα, όλες τις αποχρώσες ενδείξεις προς αυτή την κατεύθυνση, τα περίεργα ταξίδια αναψυχής με mega yachts… χορηγών, τις 22 (!) αμειβόμενες θέσεις σε διοικητικά συμβούλια διεθνών οργανισμών που κατέλαβε μετά τη λήξη της θητείας του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς και τον πρόσφατο νόμιμο αλλά καθόλου… ηθικό διορισμό του στην Goldman Sachs, η υποψία καθίσταται μαθηματική βεβαιότητα.

Γιάνης Βαρουφάκης : Τα ψέματα των Δανειστών και η ευρωπαϊκή πρόταση του Diem25

Στα ίχνη της Τρόικας – δύο χρόνια μετά


Το θεσμικό ολίσθημα του Προέδρου


Μιλώντας στη συνάντησή του με τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο Πρόεδρος Δημοκρατίας υπερέβη την αρμοδιότητα της εντολής του και το εύρος του ρόλου του. Εξέφρασε μια άποψη, ως έκφραση συλλογικής βούλησης σχετικά με την στρατηγική του Έθνους, για την οποία ποτέ δεν ρωτήθηκαν οι Έλληνες. Άρα και ποτέ δεν είχαν την ευκαιρία να συμφωνήσουν, ή να διαφωνήσουν.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο Δημοκρατίας οι Έλληνες προσβλέπουν στην συγκρότηση μιας ομοσπονδιακής Ευρώπης, στο πρότυπο των ΗΠΑ, στην οποία μάλιστα θα υπάρξει σύστημα ενιαίας αντιπροσώπευσης. Αυτά τα είπε ως εν ενεργεία Πρόεδρος της Δημοκρατίας και όχι ως πρώην υπουργός και βουλευτής ή ως καθηγητής της Νομικής.
Στην πραγματικότητα, ο κ. Παυλόπουλος ισχυρίζεται ότι οι Έλληνες έχουν αποφασίσει τελεσίδικα την διάλυση του εθνικού κράτους τους και την συγχώνευση-απορρόφησή του από ένα ευρωπαϊκό υπερκράτος, για την πολιτική και πολιτειακή οντότητα του οποίου ανυπομονούν να ενημερωθούν αναλυτικά!
  • Ως πρόσωπο, ο κ. Παυλόπουλος μπορεί να έχει όποια άποψη θέλει. Δεν έχει το δικαίωμα, όμως, να μιλάει για λογαριασμό των Ελλήνων, να προκαταλαμβάνει με τέτοιον τρόπο τη βούλησή τους, χωρίς αυτή να έχει καταγραφεί μέσω δημοψηφίσματος, αλλά και ούτε εμμέσως με απόφαση της Βουλής.
Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει τις επίμονες και διαρκείς προσπάθειες του Προέδρου Δημοκρατίας να προωθήσει τα συμφέροντα της χώρας. Αλλά και ουδείς του εκχώρησε την εξουσιοδότηση να προεξοφλεί και να προκαταβάλει τη βούληση των Ελλήνων που θα καθορίσει το μέλλον του Έθνους.
ΠΗΓΗ 
Blogger: 
Ή αλλιώς Πάκης ο Βοναπάρτης.

Τις προθέσεις του δεν τις κρύβει ο κ. Πρόεδρας. Αφού συμμετείχε στο να "καταπιεί" όλη η πολιτική σκηνή το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος του 2015, υπερβαίνει το ρόλο του έχοντας αυτοανακυριχθεί Εθνάρχης. 
Βλέπετε ότι παρακοιμώμενος χρόνια με τον Καραμανλή πήρε το κουσούρι....και την πετριά. Για ποιο λαό μιλάμε! Λαός είναι ό ίδιος! Κατά τους "Πάκηδες" - και υπάρχουν πολλοί! - ο λαός να κάνει στην άκρη και να τους αφήσει να γράψουν ιστορία από την οποία έχουν κληθεί! 
Η πετριά είναι μεγάλη και η ιδιοτέλεια ακόμα μεγαλύτερη. Ίσως να πρόκειται για "επαγγελματική ασθένεια" των  κατ' όνομα συνταγματολόγων που "πηδάνε" - δεν βλέπουν καμία παραβίασή του - με μεγάλη ευκολία το σύνταγμα  και  γράφουν ιστορία οδηγώντας την ...πλέμπα. Κατά βάθος θα ήθελαν άλλον λαό, αντάξιο των ιδίων, αλλά κι' αυτό το προσπερνούν αφού αυτοί και το ...αλογό τους γεννήθηκαν για να γράψουν ιστορία. 
Πίσσα και πούπουλα στους θλιβερούς σφετεριστές της εξουσίας. 
Y.Γ. Για τον άλλον  δραστήριο ...συνταγματολόγο που απεγνωσμένα προσπαθεί να πλασσαρισθεί ως η λύτης του προβλήματος της Ελλάδας  και να παραμείνει στην επικαιρότητα με τρύπες (e-kyklos) θυμίζω.