Κυριακή, 4 Ιουνίου 2017

ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΚΑΤΟΨΥΧΑΝΕ

Η Γερμανία θέλει να ονομάσει την παράταση αποπληρωμής των υπαρχόντων δανείων "νέο δάνειο" και να επιβάλει νέο μνημόνιο μέχρι το 2060. Δηλαδή όχι μόνο δεν δέχεται το "κούρεμα" του χρέους, αλλά θεωρεί ακόμα και την παράταση αποπληρωμής ως νέο δάνειο.
Η αιτιολογία γι' αυτό είναι ότι θα επέλθει απώλεια κερδών για  τους δανειστές περί τα 123 δις ευρώ μέχρι το 2048, λόγω απώλειας τόκων, από τον ανατοκισμό, που κατά τον Σόϊμπλε θα πρέπει να επιβαρυνθούμε. Κι αυτή την απώλεια θέλουν οι Γερμανοί να μας τη φορτώσουν ως ένα νέο δάνειο - φάντασμα (χωρίς νέα χρήματα φυσικά), συνοδευόμενη από διαρκές μνημόνιο μέχρι το 2060.

 • Δεν ξέρω ποιοι θα ζουν το 2060, εγώ πάντως όχι.
 • Θα ζήσουν τουλάχιστον οι απόγονοί μας, όσοι τέλος πάντων τα καταφέρουν, θα μας θυμούνται γι' αυτό που τους κάναμε και θα μας σκατοψυχάνε.
 • Ντροπή μας, που προτιμάμε να μην χάσουμε τη βολή μας, ζώντας υπόδουλοι και παραδίδοντας  πατρίδα και απογόνους ως σκλάβους στους Γερμανούς. 
 • Ντροπή μας, δυστυχώς δεν έχουμε το σθένος να τολμήσουμε να ζήσουμε ελεύθεροι εμείς και οι απόγονοί μας.
Πέτρος Χασάπης (ΠΗΓΗ)
blogger: 
Για να εμπεδώσουμε τη μοίρα που επιφυλάσσουν οι Γερμανοί για την Ελλάδα:

 

Για το σοσιαλισμό σύντροφοι...

Blogger: Παρακολουθούμε την πορεία του Γ. Παπαντωνίου από την πρώτη στιγμή - όταν εμφανίσθηκε δίπλα στον Ανδρ. Παπανδρέου - το Γιάννος ήταν κάτι σαν σημα - όχι Γιάννης: "είμαι εδώ για να γράψω ιστορία", "έχω αποστολή να σας οδηγήσω και είμαι αποφασισμένος"... Από τα πράγματα φάνηκε ότι όντως ήταν αποφασισμένος να κάνει την μπάζα του. Η μόνη δικαιολογία που μπορεί να σταθεί είναι ότι ζαλίστηκε από τις μίζες που έβλεπε να ....ίπτανται με τροχονόμο τον ολίγιστο Σημίτη που ..απλώς είχε άλλα σημαντικά να κάνει... Χρειάσθηκαν κοντά 17 χρόνια για να αποκαλυφθεί το ποιόν του Γιάννου... 
Θα μας πάρει άλλα τόσα για να μάθουμε τον πακτωλό των πακέτων που μοιράσθηκαν για ξεπουληθεί μια χώρα από το 2010 και μετά... 
Yπομονή!!...
Μερικές προηγούμενες εγγραφές για τον εν λόγω ....κύριο για να μαθαίνουν οι νεώτεροι και να θυμούνται οι παλιότεροι..
 1. Το «ριφιφί» των αιώνων ήταν «νόμιμο», ίσως και «ηθικό»!

 2. Ο Γιάννος (ή άλλως: Η επιστροφή του Γιάννου)

 3. Φύλλο και φτερό το Ιδρυμα ΚΕΠΠ του Γιάννου Παπαντωνίου.

 4. Ο Γιάννος...

 5. «Ο Σημίτης ήξερε για τις μίζες στα εξοπλιστικά»

 6. ΤΙ ΕΧΕΙ κατά νου ο Σημίτης...

 7. Φωνές από το το παρελθόν της ...ισχυρής Ελλάδας

  αντιγράφω από το fb. (4-6-2017)

  Ioanna Ypsilanti
  72.000 το χρόνο, δίνει για τις σπουδές του γιου του ο Γιάννος, σ΄ένα από τα ακριβότερα κολέγια της Ευρώπης, το Ελβετικό Κολέζ ντι Λεμάν. Μόνιμος κάτοικος Ελβετίας και ο μπαμπάς.
  70.000 το χρόνο, τα τελευταία δύο χρόνια, δίνει και ο Κούλης, για τις σπουδές της κόρης του, σε κολέγιο της Αμερικής. Δηλώνει εισόδημα 80.000 ευρώ, χωρίς να δηλώνει τα εισοδήματα της συζύγου, από "λάθος του λογιστή"!!!
  Ψυχικά όμως, όλοι αυτοί είναι μαζί σας και σας συμπονούν, όταν τα δικά σας παιδιά παγώνουν στα σχολεία και λιποθυμούν από πείνα, όταν δεν υπάρχουν καθηγητές στα σχολεία, λόγω "συμμαζέματος του Δημοσίου" και τα δικαστήρια καταδικάζουν σε κοινωνική εργασία, παιδιά, που διαμαρτύρονται, για τις ελλείψεις, καταστρέφοντας το μέλλον τους!
  Να τους ψηφίζετε, γιατί δεν τους φτάνουν!
 8. Konstantinos Vergos Ειναι σύμπτωση οτι εκείνοι ΑΚΡΙΒΩΣ που πιάστηκαν με το αρνι στην πλατη, πχ Παπαντωνίου Χαρδουβελης,είναι οι ίδιοι που κατεξοχήν ΕΚΘΕΙΑΣΤΗΚΑΝ από τα συστημικά ΜΜΕ και τους εγχώριους Ολιγαρχες ως εκμοντερνιστες, ευρωπαιστές, εκσυγχρονιστές κλπ; Τελικα η πτώχευση του κόσμου περνάει μέσα απο τη ρεμουλα , την αρπαχτη για όσους την προωθουν και τον εκθειασμο τους απο τα ΜΜΕ.

Οι «πόλεμοι» του ΣΥΡΙΖΑ και ο Sun Zu

Το άρθρο θα μπορούσε κάλλιστα να έχει την εξής επικεφαλίδα: «πως ένας σωστός στόχος  δεν επιτυγχάνεται και  αντιθέτως μετατρέπεται σε οδυνηρή ήττα, λόγω της απουσίας  συνολικής στρατηγικής».

Η εξίσωση Σόιμπλε

Το έγγραφο του Σόιμπλε προς τους Γερμανούς βουλευτές είναι σαφές: η όποια ελάφρυνση του ελληνικού χρέους δεν θα είναι ελάφρυνση, αλλά ένα νέο δάνειο! Ας σημειωθεί ότι δεν μιλάμε για κούρεμα της ονομαστικής αξίας των δανείων, αλλά για έμμεσους τρόπους ελάφρυνσης, όπως –μεταξύ των άλλων– η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής τόκων και κεφαλαίου.  Συνέχεια εδώ


Η στρακαστρούκα έσκασε στην Αθήνα, αλλά το «μπαμ» ήρθε από το Κογκρέσο.

Στις 18 Μαΐου συνήλθε η Υποεπιτροπή του Κογκρέσου να εξετάσει την εμπλοκή του ΔΝΤ στην ελληνική υπόθεση, συντάσσοντας μάλιστα σχετική έκθεση (εδώ), στην οποία-μεταξύ άλλων- τα μνημονιακά προγράμματα «διάσωσης» της Ελλάδας χαρακτηρίζονται, ως «συνωμοσία (conspiracy)  των Ευρωπαίων σε βάρος της Ελλάδας».
Όλα δείχνουν, ότι το ρήγμα μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ βαθαίνει με σκληρούς όρους μάλιστα κι αφού έχει αναλάβει το Κογκρέσο, είναι λογικό επόμενο, ότι θα καθίσει στο σκαμνί…κόσμος και κοσμάκης, όχι μόνο εξ Αμερικής αλλά κι εξ Ευρώπης.

Απο τα Μνημόνια στο Κυπριακό

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
Οι Δανειακές Συμβάσεις που υπέγραψε η Ελλάδα από το 2010 κατήργησαν τις κύριες πρόνοιες της οικονομικής ανεξαρτησίας της, την κατήργησαν δηλαδή εν πολλοίς ως κράτος.
Αυτοί που τις υπέγραψαν, βαθειά ελλειμματικά πρόσωπα, εκπρόσωποι μιας βαθειά ελλειμματικής άρχουσας τάξης, μηδαμινής και “ξενόδουλης” προπάντων στο μυαλό της, προτού καν ακόμα την κάνει εκβιάσιμη η διαφθορά της, εκκινούσαν από την υπόθεση ότι όχι μόνο δεν χρειάζονται τα έθνη και τα κράτη, ήταν και βάρος, κατάλοιπο πρωτόγονης καταγωγής που ήθελαν να κρύψουν κάτω από την “ευρωπαϊκή ιδέα”. Νομίζανε ότι ο Δυτικός Καπιταλισμός είναι η οργάνωση της Φιλανθρωπίας, του Ορθολογισμού και του Πολιτισμού και κατέληξαν έτσι να πρωταγωνιστήσουν στη μεταβολή της Ελλάδας στο πιο ανατολίτικο κράτος της Δύσης! Δύσκολα φαντάζεται κανείς οποιοδήποτε άλλο ευρωπαϊκό κράτος που θα υπέγραφε παρόμοιες συμφωνίες με αυτές που υπέγραψαν οι ελληνικές κυβερνήσεις μετά το 2010 (ή που θα συζητούσε λύσεις του κυπριακού όπως το σχέδιο Ανάν ή το παραπλήσιο που τώρα συζητείται, “σχέδιο παράφρονος” κατά τον Δημήτρη Τσάτσο, “τέρας” κατά τον Βαγγέλη Βενιζέλο, “κράτος Φρανκεστάιν” κατά τον Στέλιο Περράκη)