Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2017

Τραμπ: «The Germans are bad, very bad»… Ήρθε η ώρα για αντεπίθεση στον γερμανικό ηγεμονισμό

Γράφει ο Δημήτρης Σκουτέρης
Με τη φράση αυτή, ο, με γερμανικές ρίζες, πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρεται στην εθνική αστική τάξη της γερμανίας και στον πολιτικό της εκφραστή, τη γερμανική κυβέρνηση (Σόιμπλε-Μέρκελ) και όχι βεβαίως στο σύνολο του γερμανικού λαού. Συγκεκριμένα η κριτική του αφορούσε στο γερμανικό εμπορικό πλεόνασμα, το οποίο έφθασε τα 253 δισ. Ευρώ το 2016, όταν οι ΗΠΑ είχαν εμπορικό έλλειμμα 64,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τη Γερμανία το 2016.

Μέσω πυραμίδας το Βερολίνο κυριαρχεί στην ΕΕ

Είναι κοινός τόπος ότι τα τελευταία χρόνια, δια της διολισθήσεως, η ΕΕ έχει αποκτήσει αφεντικό (Γερμανία), ιεραρχία και μεταμοντέρνες αποικίες, όπως η Ελλάδα. Η οικονομική κρίση διευκόλυνε και επιτάχυνε αυτή την εξέλιξη, αλλά ταυτοχρόνως έβγαλε στην επιφάνεια τις αντιφάσεις και όξυνε τις αντιθέσεις.

Η Ελλάδα είναι πολύ προνομιούχα για να είναι ιδιοκτησία των Ελλήνων!

Παρά τις δυσοίωνες εκτιμήσεις για το τι περιμένει την Ελλάδα το 2021 και μετά, η κυβέρνηση Τσίπρα οφείλει να δώσει μέχρι τέλους τη μάχη για την ελάφρυνση του χρέους. Είναι προϋπόθεση για να εισέλθει η οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης. Και η ανάπτυξη είναι η μόνη στερεή βάση για να εξέλθει η Ελλάδα των μνημονίων το καλοκαίρι του 2018.

Πρέπει να ομολογήσουμε ότι για να συμβεί αυτό η κυβέρνηση έκανε πολλές υποχωρήσεις, παραβιάζοντας κατά τρόπο σαρωτικό τις πολιτικές αρχές της. Ψηφίσθηκαν κατά παρέκκλιση του Συντάγματος όλα τα μέτρα για το 2019-2020, προκειμένου το ΔΝΤ και το Βερολίνο να συμφωνήσουν όσον αφορά στη βιωσιμότητα του χρέους.

Ο Trump έχει δίκιο: το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας είναι όντως πολύ μεγάλο

Του Justin Fox
Τα γιγάντια εμπορικά πλεονάσματα της Γερμανίας είναι πρόβλημα. Σχεδόν οι πάντες – συμπεριλαμβανομένων πολλών Γερμανών- συμφωνούν σε αυτό. Αλλά όταν ο Αμερικανός Πρόεδρος Donald Trump επικρίνει το έλλειμμα των ΗΠΑ στις εμπορικές συναλλαγές με τη Γερμανία, όπως έκανε μόλις πριν από δύο ημέρες στο Twitter, και αναγγέλλει ότι "αυτό θα αλλάξει", προκύπτει ένα σημαντικό ερώτημα: Πώς θα γίνει να αλλάξει;
H Γερμανία ξεχωρίζει
Το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών ως ποσοστό του ΑΕΠ
View


Ο Σάκης Καράγιωργας «δικάζει» τη Μεταπολίτευση

Τριάντα δύο χρόνια απ’ τον θάνατό του, η μορφή του Σάκη Καράγιωργα είναι αμείλικτο μέτρο των πολιτικών λογικών, των πολιτικών συμπεριφορών και των πολιτικών πεπραγμένων της Μεταπολίτευσης.  Προπαντός υπό το βάρος της ζοφερής της έκβασης, της χρεοκοπίας και της μνημονιακής μέγγενης, που, ακρωτηριάζοντας την αυτεξουσιότητα της εθνικής μας συλλογικότητας, κατέστησαν τη χώρα μας μετανεωτερική αποικία εντός της Ευρωζώνης.  Συνέχεια εδώ

Διένεξη Γερμανίας – ΔΝΤ για το ελληνικό δημόσιο χρέος . Ή πως επιλύονται οι διαφορετικές απόψεις.

Δεν υπάρχει τίποτε πιο σημαντικό στη ζωή από το να ανακαλύψεις το ακριβές σημείο, από το οποίο πρέπει να παρατηρούνται και να κρίνονται όλα τα πράγματα, και ύστερα να παραμείνεις σ’ αυτό το σημείο, υποστηρίζει χαρακτηριστικά ο  von Clausewitz (Καρλ Φίλιππ Γκότλιμπ φον Κλαούζεβιτς, Περί του Πολέμου, Βάνιας 1999).
Το βασικό λάθος που συνήθως γίνεται συνίσταται στη συνεχή σύγχυση σχετικά με το είναι και το δέον, μεταξύ περιγραφικών και κανονιστικών προτάσεων. Υπάρχουν μακροσκελείς αναλύσεις με βάση του πως θα έπρεπε να είναι η πραγματικότητα αδιαφορώντας πλήρως για το πώς πράγματι  είναι η πραγματικότητα.
Οι αναλύσεις τέτοιου είδους στερούνται της ικανότητας απεικόνισης της πραγματικότητας ως τέτοιας με αποτέλεσμα η πραγματικότητα να παρουσιάζεται ως άλλη,  γεγονός που με τη σειρά του οδηγεί σε λανθασμένες πράξεις σε σχέση με το επιδιωκόμενο.
  • «Πολλοί χτίσανε με το νου τους δημοκρατίες κι ηγεμονίες που ποτέ κανένας δεν τις είδε ούτε έμαθε πως υπάρχουνε στ’ αλήθεια. Γιατί τόσο μακριά βρίσκεται το πώς ζούμε απ’ το πώς θάπρεπε να ζούμε, ώστε όποιος δεν κοιτάει το τι γίνεται για να κυνηγήσει το τι θα ‘πρεπε να γίνεται, αυτός πιότερο την καταστροφή παρά την προφύλαξή του βλέπει. Γιατί κάποιος που θέλει σ’ όλα τα ζητήματα να φανερώσει καλοσύνη, φυσικό είναι να καταστρέφεται  μέσα σε τόσους που δεν είναι καλοί.» (N. Machiavelli, Ο Ηγεμόνας, στο: N. Machiavelli , Έργα, τομ. Ι, μτφ Τάκη Κονδύλη , Κάκτος , Αθήνα 1984, σελ. 266-267).

Οταν η κορυφαία Μπιενάλε Τέχνης της Βενετίας υποκλίνεται στον Αισχύλο!


Οταν η παρηκμασμένη Ευρώπη κρατά δολίως έξω Σύρους πρόσφυγες και μετανάστες και κρύβεται πίσω από την Ελλάδα... Οταν τα νησιά μας, η Χίος, η Σάμος, η Λέσβος, η Κως και η Λέρος, θυσιάζονται φιλοξενώντας αυτούς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες... 

Ένας πολιτικός πέθανε.


Θα μπορούσε η λεζάντα αυτής της φωτογραφίας να είναι:  
"Πολιτικά πτώματα - το σύνολο της πολιτικής "ηγεσίας" - γύρω από έναν νεκρό".
Mεταγεννέστερη εγγραφή: Ο REAL σήμερα έδωσε  βήμα στον ΓΑΠ για να κομίσει ...νέες προτάσεις σωτηρίας της χώρας. Έλεος!