Τρίτη, 16 Μαΐου 2017

ΣΟΚ! Στην Ιταλία συλλήψεις "φιλάνθρωπων-αντιρατσιστών", ΜΚΟ-Μαφίας για τους λαθρομετανάστες!

Από το "PRESS-GR"
Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας
http://nikosklitsikas.gr/

Δικαστική ασυλία για τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ ζητά η ευρωπαϊκή Αρχή ESGAB


«Είναι παράδοξο ότι πρέπει να λογοδοτήσει δικαστικά, ενώ αυτοί που συγκάλυπταν επί χρόνια το δημόσιο χρέος της Ελλάδας δεν έχουν υποστεί κυρώσεις»
Νομοθετική πρωτοβουλία με την οποία θα προστατεύεται ο πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΛΣΤΑΤ), Ανδρέας Γεωργίου, από δικαστικές διώξεις, ζητά από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλευτικού Φορέα για τη Στατιστική Διακυβέρνηση (European Statistical Governance Advisory Board, ESGAB), Martti Hetemäki.
«Θα ήμουν πολύ ευγνώμων, εάν θα μπορούσατε να με πληροφορήσετε το ταχύτερο δυνατόν, ποια μέτρα πρόκειται να πάρετε για να αντιμετωπίσετε τις υποθέσεις.

Το Τελικό Στάδιο του Νεοφιλελευθερισμού

Εδώ
Σπύρος Λαβδιώτης

Ο Νικόλαος Λάος για την παγκοσμιοποίηση, γεωπολιτική, πολιτισμό, κρίση και οικονομία

...ακούστε την ..αξίζει τον χρόνο σας...

Ο δρόμος προς τον εξανδραποδισμό στρώνεται με αυταπάτες

Η Ελλάδα να είναι η μόνη χώρα του βορείου ημισφαιρίου χωρίς πιστωτικό σύστημα

Το χρέος θα ήταν ευκταίο να μειωθεί περαιτέρω–έχουμε γράψει γι’ αυτό. Ακόμη, όμως, και αν δεν μειωνόταν, βασικός παράγοντας για τη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία που θα τη θέσει σε ευσταθή μακροχρόνια τροχιά ανάπτυξης βελτιώνοντας τη ζωή των Ελλήνων, είναι η δυνατότητα, αλλά και η διάθεση, εξυπηρέτησής του (πληρωμής, δηλαδή, των τόκων). Και όμως. Αυτή η απλή αλήθεια δε φαίνεται να γίνεται αποδεκτή από τη συλλογική μας συνείδηση. Ως κοινωνία, αρνούμαστε να βρούμε έναν τρόπο να πληρώνουμε τους (σχετικά λίγους) τόκους του (τεράστιου, αλλά και «ρυθμισμένου») χρέους μας, ώστε να μη βρισκόμαστε συνεχώς στο χείλος του γκρεμού και στην αβεβαιότητα.

Του ΤΑΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Σε 662 σελίδες, τόσες είναι αυτές που περιλαμβάνουν τα νέα μέτρα, μεταξύ των οποίων και οι μειώσεις συντάξεων και αφορολόγητου, τυλίγουν τη νέα φτωχοποίηση, που περιμένει μισθωτούς και συνταξιούχους. Βεβαίως οι βουλευτές που αμείβονται με πάνω από έξι χιλιάδες το μήνα, εκ των οποίων το 75% είναι αφορολόγητο, θα ψηφίσουν με τα δύο χέρια τα μέτρα, μια και έτσι εξασφαλίζουν για την προσεχή διετία, πέραν των πλουσιοπάροχων μισθών τους και αυτοκίνητο και έξοδα γραφείου και υπαλλήλους και αστυνομικούς για να τους προσέχουν και να κάνουν και τις δουλίτσες τους.

Δ.Χιόνης: Επιθετική διαπραγμάτευση για το Χρέος

Πλεονάσματα του 3,5 % μέχρι το 2022 τουλάχιστον με πρόσθετα μέτρα για τους πολίτες με μία υποσχετική δυνητικά αντιμέτρων αν πιάσουμε πάνω από 3,5% πλεονάσματα, είναι η ουσία του νέου πολυνομοσχεδίου λέει ο καθηγητής οικονομικών στον 9.84 Διονύσης Χιόνης, σημειώνοντας με νόημα, ότι χωρίς ριζική αναδιάρθρωση του χρέους, η Ελλάδα δεν έχει καμία ελπίδα ανάκαμψης.

Σε αυτό το πεδίο θα έπρεπε κανονικά να συνεννοηθούν οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας, οι οποίες γνωρίζουν καλά ότι από τον Αύγουστο του 2015, με 220 βουλευτές έχουν υπογράψει την συνέχιση των μνημονίων.ΠΗΓΗ

Πτώχευση εν λειτουργία

Βασίλης Βιλιάρδος
«Όσοι θυσιάζουν στοιχειώδεις ελευθερίες για λίγη ασφάλεια, δεν αξίζουν ούτε ελευθερία, ούτε ασφάλεια» (B. Franklin).


Έκκληση Μίκη και πνευματικών ανθρώπων: Όλοι στο Σύνταγμα (Πέμπτη 18/5, 7μ.μ.)

Ο Μίκης Θεοδωράκης έδωσε στη δημοσιότητα κείμενο – έκκληση του, το οποίο συνυπογράφουν άνθρωποι του πνεύματος και της τέχνης και με το οποίο καλούν όλους/ες στο Σύνταγμα την Πέμπτη 18/5, 7 μ.μ. σε μια μεγάλη ενωτική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ανυπακοής και αντίστασης ενάντια στο 4ο Μνημόνιο που πάει να ψηφισθεί εκείνο το βράδυ από άθλιους εθελόδουλους βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και συνενόχους της μνημονιακής αντιπολίτευσης, που ανεξαρτήτως ψήφου, θα νομιμοποιήσουν μια διάτρητη πραξικοπηματική διαδικασία.
Ολόκληρο το κείμενο – έκκληση του Μίκη Θεοδωράκη και των ανθρώπων του πνεύματος και της τέχνης έχει ως εξής:
Όλοι και όλες στο Σύνταγμα –
Όλοι και όλες στις πλατείες των πόλεων της Ελλάδας.
Πέμπτη 18/5 – 7 μ.μ.
Αντίσταση και Ανυπακοή στα μέτρα
όπως ορίζει το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος.

Αντιπαγκοσμιοποίηση: εθνικισμός, λαϊκισμός και Αριστερά

Και κάποια μέρα ακόμα και αυτή η δουλειά θα τελείωνε και δεν θα υπήρχε πια κανένα σημάδι που να δείχνει πως κάποτε κάτι είχε κατασκευαστεί στην Αμερική. Αυτό θα δημιουργούσε μεγάλα προβλήματα, δεν ήξερε με ποιο τρόπο, αλλά το ένιωθε […] Κάποια στιγμή θα υπήρχαν επιπτώσεις.
Μία από τις επιπτώσεις τις οποίες διαισθανόταν ο Φίλιπ Μάγιερ στο μυθιστόρημά του «Αμερικάνικη Σκουριά» (2009) είναι και η εκλογή του Ντ. Τραμπ. Γιατί ήταν η απήχηση του αντι-παγκοσμιοποιητικού μηνύματός του σε ένα τμήμα της λευκής φτωχοποιημένης τάξης (πρώην) βιομηχανικών εργατών που έκρινε την αναμέτρηση.

«Σκάνδαλο Volkswagen»: ο γερμανικός εθνικισμός και η σχέση οικονομίας-κράτους

Ο Χρήστος Χατζηιωσήφ στο βιβλίο του «Η ευρωπαϊκή ενοποίηση, η Γερμανία και η επιστροφή των εθνικισμών», (Βιβλιόραμα 2017, σ. 86) παρατηρεί ότι ο γερμανικός εθνικισμός «στηρίζεται σε μια συνεκτική αντίληψη για τη σχέση οικονομίας και κράτους, κάτι που δεν διαθέτουν οι άλλοι εθνικισμοί».

Η μείωση του ΑΕΠ της Ελλάδος επιβεβαιώνει τις ανησυχίες ΔΝΤ - Γερμανίας – Γεγονός το «4ο μνημόνιο» τι συμβαίνει με καταθέσεις;

Μια περίοδος 3 χρόνων προσαρμογής και εφόσον όλα εξελιχθούν ιδανικά η Ελλάδα θα μπορέσει να επανέλθει τυπικά στην κανονικότητα γιατί με όρους αποκατάστασης της οικονομίας στην κοινωνία μπορεί να χρειαστεί ακόμη μια περίοδος 10 ετών.
Το 4ο μνημόνιο που έχει υπογράψει ουσιαστικά η Ελλάδα και θα ψηφίσει τα μέτρα 18 Μαίου συμπιέζει ακόμη περισσότερο την οικονομία η οποία παραμένει έωλη…

Παρέμβαση από το ΔΝΤ στα μέτρα (15-5-2017)

Η ιστορία πίσω από εγκαταλειμμένα εργοστάσια. Γιατί απέτυχε η ελληνική βιομηχανία;

Οι βιομηχανικές ζώνες της Ελλάδας μοιάζουν με πόλεις-«φαντάσματα». Εγκαταλειμμένα εργοστάσια που έχουν μαραζώσει, ακολουθούν την πορεία αποσύνθεσης της ελληνικής οικονομίας. Τα άλλοτε καμάρια της εγχώριας βιομηχανίας, κατοικούνται πλέον από αρουραίους και κατσαρίδες. Μοναδικοί τους «ανθρώπινοι» επισκέπτες, κάποιοι άστεγοι που αναζητούν καταφύγιο την νύχτα ή οι αυτοαποκαλούμενοι «κυνηγοί φαντασμάτων» που εξερευνούν εγκαταλειμμένα κτίρια, σε μια προσπάθεια να «πιάσουν» με τα περίπλοκα γκάτζετ τους μια ένδειξη ύπαρξης του υπερφυσικού. Κάποια άλλα έχουν μετατραπεί σε δομές φιλοξενίας προσφύγων.