Τρίτη, 9 Μαΐου 2017

"Ξεκαθάρισαν τα στρατόπεδα και είναι ΔΥΟ" (μετά και από τις Γαλλικές εκλογές και την θέση που πήραν τα κόμματα)."ΔΙΕΘΝΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ και οι ΠΑΤΡΙΔΕΣ.

 Καταλυτικός Χρ. Γιανναράς: "Ξεκαθάρισαν τα στρατόπεδα και είναι ΔΥΟ" (μετά και από τις Γαλλικές εκλογές και την θέση που πήραν τα κόμματα)."ΔΙΕΘΝΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ και οι ΠΑΤΡΙΔΕΣ. Καθαρές κουβέντες".(ΗΧΗΤΙΚΟ).

«Η αξιοπρέπεια σήμερα βρίσκεται σε ανυπαρξία.» 
είπε ο καθηγητής φιλοσοφίας και συγγραφέας Χρήστος Γιανναράς μιλώντας στο Ράδιο984 και το Γιώργο Σαχίνη*.
  • «Δεν μας σέβονται ούτε στα στοιχειώδη βγαίνουν στις τηλεοράσεις και μιλούν άνθρωποι οι οποίοι είναι οι κυρίως ένοχοι για αυτήν την καταστροφή και δεν αισθάνονται την ανάγκη να πουν ένα συγνώμη ή να κλείσουν το στόμα και να αποσυρθούν από τον δημόσιο βίο.  
  • Θεωρούνται κεφάλαιο για τον πολιτικό βίο άνθρωποι οι οποίοι υπέγραψαν τον υπερδανεισμό της χώρας ξέροντας ότι ένα τέτοιο δάνειο αυτή η χώρα δε μπορεί ποτέ να το πληρώσει. Και σήμερα όχι μόνο κυκλοφορούν ελεύθεροι αλλά μας κουνάνε και το δάχτυλο.» πρόσθεσε.
Η συζήτηση έγινε με αφορμή το νέο βιβλίο του Χρήστου Γιανναρά, με τίτλο «Να επαναστατήσει η αξιοπρέπεια» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΙΑΝΟS.

Τα κείμενα που περιλαμβάνονται σε αυτόν τον τόμο είναι αναδημοσίευση από την εφημερίδα Η Καθημερινή (τα κυριακάτικά φύλλα του 2016), εφόσον δεν υπάρχει διαφορετική ένδειξη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Η αξιοπρέπεια: ένα σιωπηρό, άκρως διακριτικό, χωρίς οργανική δομή και διακηρύξεις, χωρίς ηγεσία, λαϊκό κίνημα. Θεωρητική ραχοκοκαλιά και άξονας συνοχής του «κινήματος», η Γενιά του ’30: οι Δοκιμές του Σεφέρη, τα πεζά του Ελύτη, ο Θεοτοκάς, ο Πικιώνης, ο Τσαρούχης, ο Ζήσιμος Λορεντζάτος, ο Εγγονόπουλος, ο Γκάτσος, ο Μάνος Χατζηδάκις. Άλλη υποδομή της ελληνικής αξιοπρέπειας δεν διαθέτουμε. Η Γενιά του ’30 έδειξε ότι, για το ριζικά αποτυχημένο, θλιβερό και κωμικό μεταπρατικό μας κρατίδιο, εκσυγχρονισμός σημαίνει εξελληνισμός. 
  • Ενεργό μετοχή στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι εγγυάται ο ελληνοκεντρισμός, όχι ο πιθηκισμός και η ξιπασιά.
ΠΗΓΗ
-------------
Blogger:  
O κ. Γιανναράς είναι εύστοχος. Φωτίζει το δίπολο και τολμάει να μιλήσει για Πατρίδες.  ΔΙΕΘΝΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ απέναντι στις ΠΑΤΡΙΔΕΣ.  Όσο η κρίση θα κορυφώνεται  τόσο το δίπολο θα είναι  ορατό  και όλοι θα κληθούν  να πάρουν θέση και να πάψουν να κρύβονται πίσω από λέξεις και ονόματα χωρίς περιεχόμενο. (π.χ. Ελιά, Συμπαράταξη και άλλες τέτοιες αρ...διές)
Ακολουθεί ένα μπουκέτο εγγραφών σχετικά με το θέμα: Εθνικό κράτος.
1. Από μια εξόχως ...ζουμερή συνέντευξη του Κλεάνθη Γρίβα..."

2. Mazower: Το έθνος-κράτος παίρνει τώρα τη ρεβάνς

3. Το Έθνος – Κράτος καταρρέει.

4. Το έθνος του κράτους και το έθνος της κοινωνίας

5. Όταν το ταξικό γίνεται άλλοθι προδοσίας

6. Περί ελληνικού έθνους

7. Οι «πολίτες του κόσμου» ενάντια στον λαό...

8. Πρέπει το ταχύτερο να εμφανιστεί ο αντίπαλος πόλος της παγκοσμιοποίησης.

9. Το ελληνικό πρόβλημα: το κράτος κατοχής και η έξοδος από την κρίση

10. Η ΑΝ0Δ0Σ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ

11. Το μέλλον του έθνους στην Ευρώπη του αύριο ( Παν. Κονδύλης)

12. ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ: Η ΑΓΟΡΑ, ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ Η ΤΑΞΗ [1]

13. «Εγκώμιο των συνόρων», σ’ έναν κόσμο «δίχως όρια»

14. "Χωρίς σύνορα δεν μπορεί να υπάρξει επικοινωνία" 

15. Ο λαϊκιστικός εθνικισμός και η νέα παγκόσμια τάξη

16. Καρτέλ εθνοαποδόμησης

* Mπράβο στον κ. Σαχίνη που διδάσκει "Δημοσιογραφία" όπως θ΄άπρεπε να είναι. Το http://www.neakriti.gr είναι τυχερό που έχει τέτοιους συνεργάτες. 

Υ.Γ. Το blogg έχει την άποψη ότι τα οικοκονομικο-πολιτικά - κοινωνικά φαινόμενα είναι εξόχως περίπλοκα. Συνεπώς καμιά άποψη, δεν μπορεί να είναι πλήρης και άρα κανένας συγγραφέας δεν είναι ο "Πάπας" που "εκπέμπει" την αλήθεια. Όλα τα κείμενα προσφέρουν διαφορετικές θεάσεις του ίδιου υποκειμένου και μένει στον αναγνώστη να καταλήξει στη "δικιά" του αλήθεια. 

 

H Ρωσία γιόρτασε σήμερα την 72η επέτειο ήττας της ναζιστικής Γερμανίας!