Πέμπτη, 4 Μαΐου 2017

Ο άνθρωπος-γαϊδουράγκαθο

Είναι πάντα παρήγορο να βλέπει κανείς γύρω του υπάρξεις που επιμένουν να ζουν και δεν παραδίδονται αμαχητί στη φθορά. Ό,τι και να τύχει, θα το αντιμετωπίσουν με μια συσπείρωση των δυνάμεών τους, αυτών που τους έχουν απομείνει. Σε μια από τις τελευταίες νουβέλες του ο Τολστόϊ μιλά για ένα φυτό που ευδοκιμεί στα μέρη του Καυκάσου, ένα γαϊδουράγκαθο που το ονομάζουν «Τάταρο». Όταν ο ίδιος προσπάθησε μια μέρα να το κόψει, παρόλο που ήταν πολύ προσεκτικός, δοκίμασε την σθεναρή αντίσταση […]

Μάαστριχτ 1992 – τα ατελείωτα γενέθλια

"Εξαιρέσεις" Κυριακή 09-04-2017


πήγαινε στο 30 λεπτό.....
πηγή

Διονύσης Χιόνης: «Με το ευρώ χρεοκοπήσαμε»

«Ο ευρωσκεπτικισμός αυξάνεται αλματωδώς και η επιστροφή στα εθνικά νομίσματα αποτελεί την προμετωπίδα της ανάγκης για πολιτικές με περισσότερο εθνικά χαρακτηριστικά, που θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις σύγχρονες ανάγκες» υποστηρίζει ο καθηγητής Οικονομικών, στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Διονύσης Χιόνης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο topontiki.gr.

Η Γερμανία απειλεί την παγκόσμια οικονομία υποστηρίζει πρώην στέλεχος του ΔΝΤ

Άρθρο του οικονομολόγου Desmond Lachman, πρώην στελέχους του ΔΝΤ, στην ιστοσελίδα του American Enterprise Institute, κρούει τον κώδωνα κινδύνου για την επενέργεια που θα έχουν τα γερμανικά πλεονάσματα στην παγκόσμια οικονομία και ιδιαίτερα στην Ευρώπη. Τα πλεονάσματα της Γερμανίας είναι πολύ πιο σημαντικά και από αυτά της Κίνας. Σύμφωνα με το ΔΝΤ το πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών για την Κίνα θα είναι της τάξης του 1 – 3% του ΑΕΠ μεγαλύτερο από ένα αποδεκτό επίπεδο ενώ για τη Γερμανία θα κυμανθεί μεταξύ 3 – 6% παραπάνω από το αποδεκτό επίπεδο.

Bloomberg: Δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών - Απλά, η Αθήνα υπέκυψε...

Αυτό που είναι αλήθεια είναι ότι η Αθήνα αναγκάστηκε να υποκύψει σε περισσότερες ευρωπαϊκές απαιτήσεις
Για υποθετικές εκτιμήσεις που κατασκευάζονται και υποκινούνται από πολιτικούς προκειμένου να ενισχύσουν τις θέσεις τους εις βάρος όσων συμμετέχουν στην αγορά και των επενδυτών, κάνει λόγο το Bloomberg σε άρθρο του που φέρει τον τίτλο: Η Ελλάδα, το πετρέλαιο και η Fed κάνουν τις αγορές να μοιάζουν με Χώρα των Θαυμάτων.
Μάλιστα, επισημαίνεται ότι σε αντίθεση με ό,τι υποστηρίζουν κάποιοι και αναπαράγουν τα ΜΜΕ δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών.
Απλά αυτό που ισχύει είναι ότι η Αθήνα αναγκάζεται να υποκύψει σε περισσότερες απαιτήσεις της Ευρώπης για περισσότερη λιτότητα.

Ο Γ.Κοντογιώργης στις Απρόβλεπτες Συναντήσεις, συνομιλεί με τη Μαργαρίτα Πουρνάρα για την ελληνική και τη διεθνή πολιτική
Στο πλαίσιο των Απρόβλεπτων Συναντήσεων στο Cafe του ΙΑΝΟΥ, ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και πρώην Πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου Γιώργος Κοντογιώργης συνομιλεί με τη δημοσιογράφο Μαργαρίτα Πουρνάρα για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του πολιτικού συστήματος. Στις 3 Μαΐου 2017