Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017

Ο νέος πολιτικός διαχωρισμός ....

Του Γκίντεον Ράχμαν (*)
Ο πρώτος γύρος των γαλλικών προεδρικών εκλογών επιβεβαίωσε τη νέα τάση στη διεθνή πολιτική. Ο σημαντικότερος πολιτικός διαχωρισμός δεν είναι σήμερα μεταξύ Αριστεράς και Δεξιάς, αλλά μεταξύ εθνικισμού και διεθνισμού. Η καλύτερη χρονιά για τους εθνικιστές ήταν το 2016 με τις νίκες του Brexit στη Βρετανία και του Τραμπ στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δραματική κατάσταση στην Ελλάδα: Φτώχεια, ανισότητα και απομόνωση δείχνουν τα στοιχεία της Κομισιόν

Η άσχημη εικόνα για την κοινωνική και προνοιακή κατάσταση στην Ελλάδα από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή 27.4.2017 Την άσχημη εικόνα της κοινωνικής και προνοιακής κατάστασης στην Ελλάδα αποκαλύπτουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με αφορμή την παρουσίαση των συστάσεών της για τα εργασιακά δικαιώματα στην ευρωζώνη.

Το κράτος της τράπεζας και η τράπεζα του κράτους

Τώρα που ακόμα και οι «ειδικοί» σ’αυτήν τη χώρα ανακάλυψαν πως βιώνουμε τη χειρότερη ύφεση στη σύγχρονη ιστορία, μη ρωτήσετε τους ταλαίπωρους γιατί και πώς. Ατυχήσατε. Είναι ένα «πρωτοφανές δισεπίλυτο πρόβλημα». Οφείλεται σε «ενδογενείς παθογόνους παράγοντες». Τα μνημόνια ήταν το «φάρμακο» που δεν χορηγήθηκε σωστά - πρός θεού, όχι στην «ολέθρια» συζήτηση περί Grexit! Καλά θα κάνει ο λαουτζίκος, που δεν γνωρίζει τους «μηχανισμούς της οικονομίας», να αφήσει τη λύση στους τεχνοκράτες. Αυτούς δηλαδή που κατέχουν την τέχνη. Την τέχνη της καταστροφής.

Περί μέτρων και αντιμέτρων.

Τελικά οι δανειστές επέβαλλαν την άποψή τους για  μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα ύψους 2,0% του ΑΕΠ την περίοδο 2019-2020. Πρόκειται για στοχευμένα μέτρα που αφορούν, ως γνωστόν, στη μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 1,0% το 2019 και μείωση του ύψους του αφορολόγητου έτσι ώστε να επιφέρει αύξηση των φορολογικών εσόδων επίσης κατά 1,0% του ΑΕΠ. Τα συγκεκριμένα μέτρα κρίνονται απαραίτητα προκειμένου, με βάση τις απόψεις των δανειστών, να επιτευχθούν πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5% του ΑΕΠ, τα οποία συνάδουν με την μέχρι σήμερα μελέτη για τη βιωσιμότητα του ελληνικού δημοσίου χρέους.

ΙΙ Sole 24 Ore: Η ΕΕ είναι ζουρλομανδύας – Ντροπή η θεραπεία σοκ που επέβαλαν στην Ελλάδα

Η Ευρωζώνη είναι ένα άνευ προηγουμένου πείραμα... που συνεχίζει να εξελίσσεται....
  • Η Ευρωζώνη είναι ένα άνευ προηγουμένου πείραμα που εξελίσσεται αναφέρει η Ιταλική εφημερίδα ΙΙ Sole 24 Ore σε ειδική ανάλυση της.
  • Η ιταλική οικονομία έχει πολλά προβλήματα, αλλά το ευρώ δεν είναι εμπόδιο.
Η οικονομική ανάπτυξη εξακολουθεί να είναι στο μηδέν από το 2001, λίγο μετά την υιοθέτηση του ευρώ, αλλά είναι απλώς λάθος να πιστεύουμε ότι αυτό το καταστροφικό αποτέλεσμα είναι συνέπεια της λίρας.

Το σχέδιο Τσίπρα να πάρει λύση για το χρέος έχει καταρρεύσει – Θα πάρει αξιολόγηση, δόση και ΔΝΤ αλλά όχι διευθέτηση χρέους

Η ουσία από όλα αυτά είναι ότι η Γερμανία δεν θα δεχθεί ουσιαστική αναδιάρθρωση του χρέους.
Μπορεί το χρηματιστήριο να προεξοφλεί την συμφωνία Ελλάδος δανειστών.