Σάββατο, 22 Απριλίου 2017

Γ.Κοντογιώργης, Πώς οι κοινωνίες θα ελέγξουν τη μοίρα τους και θα κατακτήσουν το μέλλον

Πώς οι κοινωνίες θα ελέγξουν τη μοίρα τους και θα κατακτήσουν το μέλλον

Δημοκρατία ή Εκλεγμένη Ολιγαρχία ;

Συνέντευξη με τον καθηγητή στο Πάντειο Γιώργο Κοντογιώργη με αφορμή τις εκλογές στον ευρωπαϊκό χώρο Παρεμβαίνουν ο καθηγητής στο Παρίσι VII Κώστας Βεργοπουλος ο καθηγητής στο Λονδίνο Κώστας Λαπαβίτσας και ο βραβευμένος με Turing Έλληνας Πανεπιστημιακος στη Γκρενόμπλ Σήφης Σηφακης, στις 21 Απριλίου 2017

Τα κωλόπαιδα της Αριστεράς


κωλόπαιδα
Υπάρχουν κάποια κωλόπαιδα της Αριστεράς. Ορφανά. Ανέστια. Απροστάτευτα. Ανένδοτα. Ανέραστα κάθε εξουσίας. Ονειροπόλα.
Αυτά τα παιδιά, μικρά και μεγάλα διαφυλάττουν ως κόρη οφθαλμού το Ηθικό Πλεονέκτημα της Αριστεράς στο διάβα των καιρών.
Αυτό το Ηθικό Πλεονέκτημα, δεν το εξαργύρωσαν ποτέ με κανέναν ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ.

Το πλεόνασμα ρεκόρ και ο οικονομικός αναλφαβητισμός

H Ελλάδα θα αναπτυχθεί μεν, αφού οι νέοι ιδιοκτήτες της θα θελήσουν να κάνουν κερδοφόρες τις επενδύσεις τους, αλλά χωρίς καμία ωφέλεια για την πλειοψηφία των Ελλήνων – οι οποίοι θα παραμείνουν σκλάβοι χρέους στο διηνεκές και εργαζόμενοι χαμηλού κόστους στην αποικία.  .

Ανάλυση         

"Χρέος και Εθνική Ανεξαρτησία"...

Πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις για το πως συνδέονται τα κορυφαία θέματα ΧΡΕΟΣ και ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ εξέφρασε στην εισήγησή του ο Φώτης Λεπίδας Δικηγόρος - Νομικός σύμβουλος του Ε.Πα.Μ. στην ημερίδα για την «Διαγραφή Χρέους» στο Royal Olympic στις 19 Μαρ 2017.Παρακολουθείστε τον...

Οι νέοι ολιγάρχες της τεχνολογίας

Είστε μεταξύ αυτών που νομίζουν ότι οι νεαροί φοιτητές και επίδοξοι επιχειρηματίες των start up δουλεύουν στο γκαράζ του πατρικού σπιτιού τους; Είναι πολύ ρομαντικό και έχει συμβεί αρκετές φορές, αλλά η συνέχεια αλλάζει! Κορυφαίες τεχνολογικές εταιρείες, όπως είναι η Amazon, η Apple, το Facebook και η Google έχουν μεταμορφωθεί από καινοτόμες start up σε κολοσσιαίους ομίλους, επεκτείνοντας τις δραστηριότητές τους σε όλο και περισσότερους τομείς.

Επαναδημοτικοποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης.

Τα οικονομικά  χαρακτηριστικά των υπηρεσιών ύδρευσης.
Ο τομέας ύδρευσης , από την εποχή του Adam Smith, θεωρείται μια εξαίρεση , σε σχέση με τη θεωρία του «αόρατου χεριού» και της  γενικής άποψης περί ανωτερότητας  των ανταγωνιστικών υποδειγμάτων. Άπειρες και διαφορετικές ήταν οι αιτίες που πιστοποιούσαν «την αποτυχία της αγοράς» ώστε ήταν αδύνατον να υποστηριχθεί ότι  αυτό το αγαθό μπορούσε να προμηθεύεται στην αγορά μέσω των μηχανισμών της αγοράς.  

Έξω η Γερμανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Η Ευρωπαϊκή Ένωση διαλύεται και η Γερμανία φαίνεται να το απολαμβάνει.

Μετά το mea culpa του Τόμσεν, μόνο ο Σημίτης παραμένει… αμετανόητος

Τον ακούσατε φυσικά τον Πολ Τόμσεν. Ακόμη κι αυτός, ο ανέκφραστος και… περίεργος Δανός, βρήκε το σθένος να παραδεχτεί ότι ο ίδιος και συνολικά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, έχουν κάνει μεγάλα και επαναλαμβανόμενα λάθη στο θέμα της Ελλάδας.

Οι φτωχοί πληρώνουν για τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα.

Στους φτωχούς που επωμίζονται τα βάρη των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, αναφέρεται το περιοδικό Focus.

«Ψηφοφόροι του Αλέξη Τσίπρα ελπίζουν ότι ο πρωθυπουργός θα φορολογήσει, επιτέλους, τους

πλουσίους, γράφει το γερμανικό περιοδικό Focus σε ανταπόκριση από την Αθήνα με τίτλο "Μόνο οι φτωχοί πληρώνουν για τις μεταρρυθμίσεις": Ο Αλ. Τσίπρας δεν πραγματοποίησε την υπόσχεσή του.

Τόμσεν: Αρκετά χρόνια για να επιστρέψει η Ελλάδα σε προ κρίσης επίπεδα.


«Θα χρειαστούν πολλά χρόνια και πρόσθετες μεταρρυθμίσεις, οι οποίες δεν βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, μέχρι η Ελλάδα να επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα» δήλωσε ο διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Πολ Τόμσεν,σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στην Ουάσινγκτον.

Ο κ. Τόμσεν στάθηκε εκ νέου στην ανάγκη ενός αξιόπιστου πακέτου μεταρρυθμίσεων και ελάφρυνσης χρέους για την Ελλάδα, προκειμένου να συμμετάσχει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα. Ξεκαθάρισε ότι το ΔΝΤ δεν μπορεί να συμμετάσχει χρηματοδοτικά αν, εκτός από τη συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις, δεν ολοκληρωθεί και η εξειδίκευση των μέτρων για το δημόσιο χρέος.