Δευτέρα, 17 Απριλίου 2017

Προδόθηκε η κοινωνία, αναστήθηκαν τα ζόμπι

Πηγή: Στέλιος Ελληνιάδης«Δρόμος της Αριστεράς»
Ρωτάω τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: βλέπετε εσείς κάποιο φως που εμείς δεν βλέπουμε; Και παίρνω – με παραλλαγές – την ίδια στερεότυπη απάντηση; Δεν βλέπουμε φως, αλλά δεν υπήρχε άλλος δρόμος. Με τους άλλους θα ήταν χειρότερα ενώ εμείς τουλάχιστον προσπαθούμε.
Είναι, όμως, αλήθεια ότι δεν υπήρχε άλλος δρόμος; Για να απαντήσουμε θα πρέπει να ξετυλίξουμε το νήμα από το βράδυ του δημοψηφίσματος, το καλοκαίρι του 2015, και να προσπαθήσουμε να δούμε τι θα συνέβαινε εάν η ηγεσία που είχε το πάνω χέρι στον ΣΥΡΙΖΑ σεβόταν τη βούληση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

Το Βερολίνο μίλησε

Μπορεί οι ηγέτες των κρατών μελών του νότου της Ε.Ε. να συγκεντρώθηκαν ξανά και να είπαν όσα είπαν για την πορεία της Ευρώπης, μπορεί, ειδικότερα στην Ελλάδα, να υπήρξαν εκ νέου ελπίδες – και, αντίστοιχα, αυταπάτες – για την πορεία του ελληνικού προγράμματος, μπορεί η Κριστίν Λαγκάρντ να είπε κι εκείνη όσα είπε για το χρέος της χώρας πριν τη συνάντησή της με την Ανγκελα Μέρκελ στη Γερμανική πρωτεύουσα – αλλά δεν είπε τίποτα μετά τη συνάντηση -, όμως, όλα αυτά, όπως βέβαια ήταν αναμενόμενο για όποιον δεν θέλει να εθελοτυφλεί για την πορεία της Ε.Ε., ουσιαστικά δεν έχουν την παραμικρή πραγματική σημασία για το πώς εξελίσσονται τα πράγματα.

Αδιέξοδο στη Μόσχα – Αυξάνει ο κίνδυνος πυρηνικής σύγκρουσης

Γράφει ο Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος
Οι συνομιλίες Πούτιν-Τίλερσον δεν φαίνεται να κατέληξαν σε συμφωνία, γεγονός που επαυξάνει τους κινδύνους, για την παγκόσμια ειρήνη που επισημαίνονται. Είναι ενδεικτικό ότι ενώ συνεχίζονταν οι συνομιλίες του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών στη Μόσχα, ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας κ. Σόιγκου θεώρησε σκόπιμο σήμερα το μεσημέρι να πληροφορήσει το κοινό ότι το 99% των εκτοξευτών στρατηγικών πυραυλικών δυνάμεων της Ρωσίας βρίσκονται σε κατάσταση πολεμικής ετοιμότητας και το 96% από αυτούς έτοιμοι «σε συνεχή ετοιμότητα για άμεση εκτόξευση«. Αν επιβεβαιωθεί το αδιέξοδο στη Μόσχα, η πιθανότητα μιας πυρηνικής ανάφλεξης παραμένει σε υψηλά επίπεδα, από τη στιγμή που το αεροσκάφος του κ. Τίλερσον θα εγκαταλείψει τον ρωσικό εναέριο χώρο.

«Ανεξαρτητοποιούνται» από την ΕΕ οι Ιρλανδία, Δανία, Ολλανδία ενόψει Brexit - Θα συζητήσουν δικούς τους όρους με Μ. Βρετανία

Οι δεσμοί των τριών χωρών με την Μ. Βρετανία είναι ισχυροί, άνω των 50 δισ. στερλινών
Μπορεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να "κουνά τη σημαία" στο Λονδίνο για τους όρους που μπορεί να τεθούν ενόψει της εξόδου της Μ. Βρετανίας από την Ένωση, αλλά ήδη οι πρώτοι τριγμοί για τη μεγάλη βρετανική αγορά έχουν ξεκινήσει.

Η Ελλάδα σαν “ισοβίτης”.

Του Σταύρου Λυγερού
Αν και θα ήταν υπερβολή να ειπωθεί ότι η κυβέρνηση έχει εισέλθει σε φάση αποσταθεροποίησης, είναι κοινός τόπος πως έχει περιέλθει σε δυσχερή θέση. Όπως μας έχει δείξει η πείρα των χρόνων του Μνημονίου, ο πόλεμος κρίνεται στο πεδίο της οικονομίας. Και σ’ αυτό το πεδίο, η αισιόδοξη ρητορική του Τσίπρα δεν έχει μεγάλη σχέση με την πραγματικότητα.

Η καταγραφόμενη αύξηση των δημοσίων εσόδων ναι μεν απομακρύνει τον κίνδυνο ενεργοποίησης του περιβόητου “κόφτη”, αλλά δεν προδιαγράφει την ανάκαμψη. Αντιθέτως, η κάλυψη των δημοσιονομικών στόχων με υπερφορολόγηση απορροφά πόρους από την πραγματική οικονομία, γεγονός που την καθηλώνει. Είναι θεμελιώδες ότι όταν η πραγματική οικονομία βρίσκεται σε τόσο άσκημη κατάσταση ούτε τα δημόσια οικονομικά, ούτε το ασφαλιστικό, ούτε το τραπεζικό σύστημα μπορούν να είναι υγιή.

Απειλή χρεοκοπίας ή πώληση σε «κοράκια» για 200 χιλ. επιχειρήσεις.

Του Βασίλη Σ. Κανέλλη
To φάντασμα της χρεοκοπίας ή τον εφιάλτη των κερδοσκόπων που καραδοκούν πάνω από την ελληνική αγορά, αντιμετωπίζει σχεδόν μία στις δύο ελληνικές επιχειρήσεις που έχει μεγάλα χρέη σε τράπεζες, εφορία και ασφαλιστικά ταμεία. Το διπλό εφιαλτικό σενάριο για 200 χιλιάδες 'κόκκινες' εταιρείες προκύπτει από τη δραματική καθυστέρηση στη

διαδικασία ρύθμισης των οφειλών μέσω του εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Aσφαλιστικό: Γιατί η κατάρρευση απλώς μετατίθεται χρονικά...

Τη συμφωνία για περικοπή κατά 1% των συντάξεων, φαίνεται ότι θα ακολουθήσουν και άλλες μεγαλύτερες και πιο επώδυνες περικοπές. Μία προσεκτική ανάλυση των δημογραφικών στοιχείων αλλά και των οικονομικών καταστάσεων των φορέων κοινωνικής ασφάλισης, φανερώνει τα τεράστια προβλήματα που έχει προκαλέσει και συσσωρεύει η πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης. Με δεδομένα ότι:

 πληθυσμός γερνά,
-τα ποσοστά ανεργίας διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα και
- οι μισθοί συρρικνώνονται,

Γιατί ΣΥΡΙΖΑ ΝΔ κι άλλα μνημονιακά δεκανίκια συναγωνίζονται σε γελοιότητα;

Γιατί ΣΥΡΙΖΑ ΝΔ κι άλλα μνημονιακά δεκανίκια συναγωνίζονται σε γελοιότητα; Η απάντηση είναι προφανής: Γιατί είναι πραγματικά ανίκανοι, διεφθαρμένοι, τόσο που γελοιοποιούν οι ίδιοι τον εαυτό τους.

Αρμαγεδδών Αιωρούμενος στον Ορίζοντα …

Του Πωλ Γκραιγκ Ρόμπερτς
Απίστευτη είναι η αμεριμνησία του Δυτικού κόσμου. Δεν είναι μόνο οι Αμερικανοί που έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου από τα CNN, MSNBC,NPR, τους New York Times και την Washington Post , αλλά και οι αντίστοιχοί τους στην Ευρώπη, τον Καναδά, την Αυστραλία και την Ιαπωνία, που στηρίζονται για πληροφόρηση στην μηχανή προπαγάνδας που ποζάρει ως μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Οι Δυτικοί «ηγέτες», δηλαδή οι μαριονέτες στην άκρη των σπάγγων που τραβούν οι ομάδες συμφερόντων και το Βαθύ Κράτος, είναι το ίδιο αμέριμνοι.
Ο Τραμπ και οι εταίροι του στην Αμερικανική Αυτοκρατορία θα πρέπει να είναι ανύποπτοι πως προκαλούν τη Ρωσία και την Κίνα, ή αλλιώς είναι ψυχοπαθείς.

Η 20η Οικουμενική Σύνοδος

του Νίκου Καραβέλου
Την 2 Απριλίου του σωτηρίου έτους 2017 μ.χ., έληξε επιτυχώς η 20η Οικουμενική Σύνοδος της «εκκλησίας» του γηραιού ΚΚΕ.

Οι Οικουμενικές Σύνοδοι τυγχάνουν ταυτόσημες με τα συνέδρια, καθώς συγκροτούν τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο χειραγώγησης της σκέψης, τόσο σε θρησκευτικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο.

Το θρησκευτικό είδος σκέψης δεν απέχει από το πολιτικό, μολονότι παριστάνουν πως διαφωνούν. Αν δεν ταυτίζονται, αποτελούν πάντως τις δύο όψεις ενός και του αυτού νομίσματος.

Αριστερή φρασεολογία, δεξιά, εθελόδουλη πρακτική και παραμονή πάση θυσία στην κυβερνητική καρέκλα.


Πηγή: Μιχάλης Σιάχου«Δρόμος της Αριστεράς»

Επί δυόμιση σχεδόν χρόνια που κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ και κυρίως μετά την πλήρη μνημονιακή στροφή της κυβέρνησης τον Αύγουστο του 2015, οι «53» του ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθώντας τη γνώριμη τακτική τους, εμφανίζονται ως η εσωκομματική αντιπολίτευση που ορκίζεται στα προτάγματα της Αριστεράς, την ώρα που απολαμβάνουν τους πλέον νευραλγικούς κυβερνητικούς θώκους, ενώ προνομιακές θέσεις είχαν και στις λίστες των εκλογών του Ιανουάριου του ’15.