Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017

Δυστυχώς Survivor

"ΡΕΣΑΛΤΟ"
Και βεβαίως το Survivor είναι μια βαθιά πολιτική υπόθεση. Συνιστά μια προσομοίωση της κοινωνίας, έτσι όπως τη θέλει η εξουσία. Μιας κοινωνίας «ναυαγών» που αθλούνται στην πείνα.
Δύο ομάδες, που εναλλάξ η μία φυτοζωεί, η άλλη πεινάει. Δυο ομάδες ομοιότροπες, που δεν τις χωρίζει καμιά ιδεολογική ή πολιτική διαφορά (περίπου όπως τα κυρίαρχα κόμματα στη σημερινή Bουλή) και τις προσδιορίζει ο αγώνας για την καρύδα (όπως αντιστοίχως για την καρέκλα).
Η χόρτασή μου η πείνα σου, ο θάνατός σου η ζωή μου, είναι ο... ύψιστος στόχος δύο ομάδων που συκοφαντούν κάθε έννοια συλλογικότητας, λογικής, ηθικής, πολιτικής και πολιτισμού.

Ο Φάρατζ αποκάλεσε Μαφία και γκάνγκστερς τους επιτελείς της ΕΕ.

Άγριος καβγάς δημιουργήθηκε μεταξύ του Βρετανού ευρωβουλευτή Νάιτζελ Φάρατζ και του προέδρου του ευρωκοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τις «κόκκινες γραμμές» που θα πρέπει να τηρηθούν στην υπόθεση του Brexit.

Ο Νάιτζελ Φάρατζ εμφανίσθηκε προκλητικός στις δηλώσεις του κατηγορώντας την ΕΕ ότι απαιτεί «λύτρα» από τη Βρετανία ενώ παράλληλα χαρακτήρισε μαφιόζους και γκάνγκστερς τους επιτελείς της Ένωσης.