Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017

Σήμα κινδύνου για το ευρώ μέσω ΔΝΤ.

Η ευρωζώνη κινδυνεύει να περάσει νέες σοβαρές κρίσεις, τις οποίες θα προκαλέσουν (πάλι) οι τράπεζες, εάν δεν τεθούν υπό δρακόντεια εποπτεία, προειδοποιούν δύο κορυφαίοι οικονομολόγοι, σε μελέτη που δημοσιεύθηκε χθες από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ο Τραμπ τίναξε στον αέρα το G20!

Αδιέξοδο στη συνάντηση των ΥΠΟΙΚ στην Γερμανία, μπλόκαρε η Ουάσιγκτον τη συμφωνία για αποφυγή προστατευτισμού. Δυσφορία του Σόιμπλε. 
Ρωγμή στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα κατάφερε να προκαλέσει ο Ντ. Τραμπ, λίγους μήνες μετά την εκλογή του, δίνοντας νέα τροφή στα σενάρια για μετάβαση από την εποχή του ελεύθερου διεθνούς εμπορίου σε μια περίοδο προστατευτισμού και εμπορικών πολέμων.

Αν ήθελαν οι κυβερνήσεις θα έκαναν πολλά, αναρωτιόμαστε ακόμη γιατί δεν το κάνουν?

Γιγάντιο σκάνδαλο 13 δις με υπογραφή Σημίτη...;;;

13 δισεκατομμύρια, μόνο για τόκους καλείται να πληρώσει το ελληνικό δημόσιο για να ξεχρεώσει τη μεγάλη απάτη, που έστησε ο Κώστας Σημίτης, συνεννοημένος με την τότε γερμανική κυβέρνηση, με καγκελάριο τον Γκέρχαρντ Σρέντερ και την Goldman Sachs το 2001, προκειμένου να αποκρύψουν χρέος 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ της χώρας μας, που ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για να ενταχθούμε στην ευρωζώνη.

Ρεπουμπλικανοί πιέζουν τον Τραμπ να διώξει το ΔΝΤ από την Ελλάδα

Ρύθμιση που κατατέθηκε στο Κογκρέσο καλεί τον Τραμπ να ασκήσει πίεση ώστε να φύγει το ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα. Αποφασισμένος να αλλάξει στάση απέναντι στους διεθνείς οργανισμούς εμφανίζεται ο Λευκός Οίκος.

Οι συντηρητικοί στο Κογκρέσο πιέζουν τον Ντόναλντ Τραμπ να μπλοκάρει τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, καθώς η διοίκηση Τραμπ έχει στείλει μήνυμα ότι θα κρατήσει σκληρότερη στάση έναντι των διεθνών οργανισμών.

«Καμμία διαπραγμάτευση με δυνάστες»


(Για ελληνικούς υπότιτλους, πατήστε το κουμπί «cc», και συμφωνώντας απόλυτα με τον Οmadeon  θα σας πρότεινα να διαβάσετε την ομιλία)
– Ζωή Κωσταντοπούλου στο Plan B
  • Ακολουθεί η ελληνική μετάφρασή μου της αποδελτιωμένης ομιλίας της Ζωής Κωσταντοπούλου στο συνέδριο του «Plan B» (στη Ρώμη, 11/3/2017). Την παραθέτω ολόκληρη χωρίς σχολιασμό (εκτός από ένα μικρό «σημείωμα μεταφραστή» στο τέλος). Το video της ομιλίας (που έχει τώρα ελληνικούς υπότιτλους) δόθηκε σε προηγούμενη ανάρτηση, αλλά και στο τέλος της παρούσας.  (Omadeon)
Ζωή Κωσταντοπούλου: Κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι, είναι πολύ εγκαρδιωτικό να είμαι εδώ μαζί σας. Ας ξεκινήσω ευχαριστώντας ολόψυχα τους οικοδεσπότες μας για τη διοργάνωση αυτής της 4ης συνάντησης του ‘Σχεδίου Β’.
Κυρίες και κύριοι, αγαπητοί φίλοι, εδώ είμαστε πάλι, σ’ αυτό το 4ο συνέδριο του Σχεδίου Β. μετά από Παρίσι, Μαδρίτη και Κοπεγχάγη, ξαναβρεθήκαμε για να επιβεβαιώσουμε την απόφαση και την ετοιμότητά μας να παλέψουμε για την αποκατάσταση της δημοκρατίας μέσα στην Ευρώπη και στις ευρωπαϊκές χώρες, να πολεμήσουμε ενάντια στις αδικίες, στις αυταρχικές επιβολές, στους εκβιασμούς και αντι-δημοκρατικές πρακτικές της ΕΕ, να παλέψουμε για την ανάκτηση της κυριαρχίας από το λαό, για όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς, για τη λαϊκή κυριαρχία, την δημοκρατική και νομισματική ανεξαρτησία.
  • Δηλώνουμε ότι η έλλειψη της τελευταίας, η έλλειψη της νομισματικής κυριαρχίας μέσα στο ευρωπαϊκό σύστημα, στο σύστημα της ΕΕ, γίνεται το μέσο για να στερηθεί ο λαός την προηγούμενη, δηλαδή τη δημοκρατική και λαϊκή κυριαρχία. Το κοινό νόμισμα, το ευρώ, έχει γίνει όπλο κατά της δημοκρατίας.
Η ΕΕ ετοιμάζεται να γιορτάσει εδώ στη Ρώμη, τα 60 χρόνια μετά την υπογραφή (εδώ στη Ρώμη) των ιδρυτικών συνθηκών της. Αυτή τη στιγμή, που οι μηχανισμοί της ΕΕ λειτουργούν κυρίως (και απροκάλυπτα) ενάντια στους ευρωπαϊκούς λαούς, ενάντια στις ευρωπαϊκές κοινωνίες, ενάντια στην ευημερία των ευρωπαϊκών λαών και κοινωνιών, πρέπει να θέσουμε -και να απαντήσουμε- το εξής ερώτημα:
  • -Υπάρχει πραγματικά, κάτι άξιο εορτασμού; Όχι!
  • -Υπάρχει κάτι που να αξίζει υπερηφάνια; Όχι!
Αντίθετα, υπάρχουν πολλά για τα οποία η ΕΕ θάπρεπε να ντρέπεται και πολλά για τα οποία οφείλει συγγνώμη. ...