Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017

Ευρωπαϊκό «στοπ» σε Fraport Αλλάζουν τα δεδομένα στην υπόθεση της παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στην κοινοπραξία Fraport – Slentel, καθώς η Επιτροπή Αναφορών του Ευρκοινοβουλιο αποφάσισε να ζητήσει από την Κομισιόν προκαταρκτική έρευνα για να εξετάσει καταγγελία της ΟΣΥΠΑ, ενώ παράλληλα κοινοποιεί το θέμα και στις αρμόδιες επιτροπές του Ευρωκοινοβουλίου. Αναμένεται η απάντηση της Fraport Greece, «σιγήν ιχθύος» από την κυβέρνηση. Το ThePressProject δημοσιεύει ολόκληρη την απάντηση της Επιτροπής, που αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για την υπόθεση Fraport. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Strategic Culture: Αποχαιρετήστε την ΕΕ που ξέρατε - Ξεκίνησε η αποσύνθεση

Τι θα σημάνει για την ΕΕ η «Ευρώπη πολλών ταχυτήτων»
Εν μέσω μιας σφοδρής κρίσης, η Ευρωπαϊκή Ένωση επειγόντως ψάχνει ένα νέο μοντέλο λειτουργίας, προκειμένου να επιβιώσει με τη μία ή την άλλη μορφή.
Αυτό διαπιστώνει στη νέα του ανάλυση ο Peter Korzun του The Strategic Culture Foundation, ο οποίος εκτιμά ότι η ΕΕ έχει ανάγκη να ισορροπήσει μεταξύ ενότητας και διαφορετικότητας.
Είναι ένα δίλημμα που αντιμετωπίζουν επί του παρόντος όλοι οι πολιτικοί του μπλοκ.

Αναστοχασμός στο μέχρι σήμερα σχέδιο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης

Η Ε.Ε. βρίσκεται μπροστά σε ακόμη μία δομική κρίση στην εξηντάχρονη πορεία της. Τούτη τη φορά φαίνεται ότι πρόκειται για μια κρίση βαθιά, έντονη, υπαρξιακή. Κανείς δεν γνωρίζει πώς θα εξελιχθούν τα γεγονότα.
Αντί να προσπαθούμε να καταλάβουμε τι σκέφτονται οι πολιτικές αρχηγεσίες της Γερμανίας και των άλλων «μεγάλων» ευρωπαϊκών χωρών για το μέλλον της Ε.Ε., είναι θεμιτό να αναστοχαστούμε τα προβλήματα, τους τρόπους και τα μέσα που έχουν ακολουθήσει μέχρι σήμερα οι ενωσιακές διαδικασίες μήπως και καταλάβουμε τι έχει πάει στραβά μέχρι σήμερα σε σχέση με τον σχεδιασμό και θέτει εν αμφιβόλω την ίδια την ύπαρξη του ευρωπαϊκού οράματος.


Τάκης Φωτόπουλος: Ο νέο-εθνικισμός, η Ευρώπη και η Παγκοσμιοποίηση


Η εκλογική τροχιά στην Ευρώπη και η αντίδραση λαϊκών στρωμάτων από τα κάτω, μετά από χρόνια περιθωριοποίησης από τις νεοφιλελεύθερες και παγκοσμιοποιητικές  πολιτικές, είναι η βάση των διαφαινόμενων  εκλογικών ανατροπών και αλλαγών που συνιστούν τουλάχιστον ερωτηματικό για αυτή τη μορφή Παγκοσμιοποίησης, που γνωρίσαμε μέχρι σήμερα, λέει ο Έλληνας στοχαστής από το Λονδίνο Τάκης Φωτόπουλος, μιλώντας στο Ράδιο 9.84.
Ο ίδιος διατύπωσε την άποψη, ως τα εθνικιστικά κινήματα στην Ευρώπη, σήμερα είναι τα περισσότερα νέου τύπου, αναφέρονται στη οικονομική και πολιτική κυριαρχία κρατών και κοινωνιών και δεν έχουν την επιθετική μορφή για την ίδρυση ή επέκταση κρατών, των περασμένων αιώνων.
Η νέα φάση για την ανθρωπότητας, είναι ένα ανοιχτό στοίχημα για την τύχη της σημερινής Παγκοσμιοποίησης και προφανώς οι εκλογές σε Ολλανδία και Γαλλία και ότι ακολουθεί, έχουν συνάφεια με το κλίμα στις κοινωνίες μετά το Brexit και την εκλογή Τράμπ.

Πηγή

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ. ΕΜΕΙΣ ΚΥΡΙΕ;

Εδώ και κάποια χρόνια υπήρχε η πρόβλεψη ότι η Γερμανία θα κάνει την κίνησή της όταν θα έφτανε στο σημείο χωρίς επιστροφή. Δηλαδή, όταν το ευρωπαϊκό αδιέξοδο θα έφτανε σε κάποιο σημείο, στο οποίο η Γερμανία θα έπρεπε να αποφασίσει, αν θα προχωρούσε σε πλήρη Ευρωπαϊκή ενοποίηση, κάτι που θα την ανάγκαζε να αναδιανείμει τον πλούτο που κέρδισε ή θα εξερχόταν από την Ευρωζώνη και θα επέστρεφε σε ένα ισχυρό μάρκο, διατηρώντας τον πλούτο της.

Βαρουφάκης: Η κυβέρνηση θα τα δεχθεί όλα από τους δανειστές - Το τρίτο μνημόνιο είναι σχεδιασμένο να οδηγήσει στο Grexit.


Η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη παραδεχθεί ότι θα δεχθεί όλες τις απαιτήσεις των δανειστών, υποστηρίζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, σχολιάζοντας ότι δεν υπάρχει καμία διαπραγμάτευση αυτή τη στιγμή, απλώς μια καθυστέρηση.

Όταν κανείς δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα...

...Γλύψοντας τα αφεντικά του ευρώ... ή αλλιώς όταν η υπαληλική σχέση δεν κρύβεται... 
Η είδηση: "Το θέμα της επιλογής για τη θέση του προέδρου της Επιστημονικής Επιτροπής του Αναπτυξιακού Συμβουλίου, Γιαν Κρέγκελ, διευθυντή Ερευνών του Ινστιτούτου Levy των ΗΠΑ, «ενός από τους μεγαλύτερους πολέμιους του ευρώ παγκοσμίως», θέτει η Ντόρα Μπακογιάννη ...με ερώτηση στη Βουλή... (ΠΗΓΗ)

Blogger: Μάλλον υπερβαίνουν τα εσκαμένα οι ερωτώντες βουλευτάδες μαζί με την κ. Μπακογιάννη. Και στη πρεμούρα τους να δείξουν "ντούροι" ευρωπαίοι υπερασπίζονται το ευρώ λες και το πρώτο θέμα της χώρας δεν είναι το σταμάτημα της κατρακύλας - αν έχει σταματημό, αλλά είναι η  ...φήμη του ευρώ. (Μάλλον όταν θα έκαναν την ερώτηση θα ..κοιτούσαν βόρεια προς το Βερολίνο όπως οι μουσουλμάνοι όταν προσεύχονται  στρέφονται προς τη Μέκα!)
Θα περίμενα από σοβαρούς πατέρες του έθνους να υπηρετούν πρώτα το καλό της χώρας και μετά να σκέπτονται την υπεράσπιση ενός τοτέμ, όπως εξελίχθηκε το ευρώ. 
Θα είχε νόημα λοιπόν μια ερώτηση σχετικά με τα σχέδια και τις προτάσεις του Γιαν Κρέγκελ για την ανάπτυξη της χώρας και αν υπάρχουν κρίσεις επ' αυτών. Εκτός κι' αν έγινε έτσι για ξεκάρφωμα για να καλυφθούν άλλες ειδήσεις (Eνοχλητικές από παλιά όπως ο χειρισμός - είδατε λέξεις -  της υπόθεσης Καραβέλα... το παχύ πορτοφόλι της Siemens: SIEMENS: ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΗ Α. ΚΟΓΙΕΒΙΝΑ).
(Φυσικά και δεν περιμένω από τους υπάρχοντες βουλευτάδες να αναστοχασθούν την θέση τη ελλάδας σ' αυτό που λέγεται ευρώπη.)