Σάββατο, 11 Μαρτίου 2017

Ξαφνικά η Ελλάδα έγινε τριτοκοσμική χώρα: Σημάδι απελπισίας η προσφυγή στην Παγκόσμια Τράπεζα

Γράφει ο Θεόδωρος Καρυώτης
Η πρόσφατη ανακοίνωση της Παγκόσμιας Τράπεζας μας προσγείωσε στην τραγική πραγματικότητα:
«Η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε τεχνική και οικονομική βοήθεια για να αντιμετωπίσει προκλήσεις όπως η μακροχρόνια ανεργία, η οικονομική ανταγωνιστικότητα και ανάπτυξη, καθώς και η κοινωνική προστασία».

Κωδικός Brocardus


http://www.dimokratianews.gr/content/71979/kodikos-brocardus  Σας ορκίζομαι, δεν είμαι ο Αλικβιάδης Κωνσταντίνος Κεφαλάς (αλλά θα μπορούσα να είμαι...)

...Αν σήμερα παραβλέψουμε την ιστορική ιδεολογική στάση του Γερμανικού κόσμου προς τον Ελληνισμό, την πολιτική του Μέτερνιχ, τον Πρώτο και Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς και την Γερμανική Κατοχή, θα διαπιστώσουμε...  βαθειά ιδεολογικά ανθελληνικά σύνδρομα, πλην της οικονομικής λεηλασίας, που καθορίζουν την στάση της απέναντι στην χώρα μας εντός των πλαισίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (τεμπέληδες, λαμόγια, απατεώνες ανίκανοι Έλληνες), θέτοντας έτσι ασυνείδητα εκ νέου σε εφαρμογή ένα σύγχρονο σχέδιο Brocardus. 
 • Βεβαίως, οι εχθρικές επιλογές της Γερμανίας δεν θα είχαν καμία πιθανότητα επιτυχίας άνευ της αρωγής του εγχωρίου πολιτικού συστήματος εξουσίας, των οικονομικών ελίτ και του ηλεκτρονικού και έντυπου τύπου μαζικής αποβλάκωσης πληθυσμού...(**blogger)
...η επιβολή του ευρώ, με την βοήθεια της κυβέρνησης των Homo Pasokus Hellenicus...


 1. ...η λεηλασία του ιδιωτικού και δημοσίου πλούτου και στην απόκτηση των υποδομών της χώρας από τα δημόσια και ιδιωτικά και Γερμανικά συμφέροντα (τηλεπικοινωνίες, αεροδρόμια, κλπ) ...
 2. η σταδιακή μεταφορά του υλικού και άυλου Ελληνικού κεφαλαίου και πλούτου στην Γερμανία (blogger: βλ. εδώ) και η μετατροπή της χώρας μας σε ένα αποικιακό Γερμανικό προτεκτοράτο ... 
 3. ο δόλιος υπερδανεισμός της χώρας, 
 4. ο χρηματισμός του πολιτικού συστήματος από τις Γερμανικές εταιρείες, 
 5. η θεσμοθέτηση περί του μη ελέγχου και τιμωρίας των πράξεων του πολιτικού συστήματος (άρθρο 86 του Συντάγματος), 
 6. η μαζική μετανάστευση των νέων επιστημόνων στην Γερμανία, 
 7. η επιβολή του ΕΝΦΙΑ, (blogger: Βλέπε εδώ)
 8. η παρανοϊκή επιλεκτική φορολόγηση των Ελληνικών προϊόντων εντός Ελλάδος...  
 9. η υπερβολική και χυδαία φορολόγηση, 
 10. ο έλεγχος των κεφαλαίων και των ιδιωτικών καταθέσεων, 
 11. η μείωση της ρευστότητας του χρήματος από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ... 
σκοπό έχουν να καταστρέψουν την χώρα μας και να αφανίσουν βιολογικά (blogger: βλ. εδώ), ιδεολογικά και πολιτισμικά τον Ελληνικό λαό.
...Η γενοκτονία των Αρμενίων, των Ποντίων, των Ελλήνων, αλλά και των άλλων ορθόδοξων χριστιανικών πληθυσμών κατά την διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου πολέμου υποκινήθηκε και οργανώθηκε συστηματικά από την Γερμανία...


Tο 2000, πριν την επιβολή του ευρώ, το εμπορικό ισοζύγιο της Γερμανίας ήταν αρνητικό κατά είκοσι πέντε δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ το 2003, μετά την υιοθέτηση του ευρώ, μετετράπη σε θετικό, έχουσα εμπορικό πλεόνασμα σαράντα περίπου δισεκατομμυρίων ευρώ και το 2012 το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας ανήρχετο σε εκατόν ογδόντα δισεκατομμύρια ευρώ, καταδεικνύοντας έτσι με την αλάνθαστη γλώσσα των αριθμών την χρήση του ευρώ στην λεηλασία του πλούτου της Ελλάδος.

...κατάφερε να μετατρέψει σταδιακά την χώρα μας σε ένα τεράστιο στρατόπεδο μεταναστών, ενώ ταυτόχρονα την αποδυνάμωσε αμυντικά....

όχι ότι δεν έχω βαρεθεί να τα λέω...
(από όπου και τα διαγράμματα)
ΠΗΓΗ
(**blogger: Tην κύρια ευθύνη για την κατάντια της χώρας την έχει το ντόπιο υπαλληλικό προσωπικό της ολιγαρχίας - κοτσαμπάσηδες που κρύβονται πίσω από τον "κακό γερμανό", ο οποίος απλά προωθεί με όποιο τρόπο - σίγουρα μεθοδικό - τα συμφέροντά του. Το πλιάτσικο των ξένων δεν πρέπει να μας τυφλώσει. Ο πρώτος εχθρός είναι εσωτερικός και πρέπει να καταδειχθεί. Bλέπε σχετικά) 

Τρεις ερωτήσεις και τρεις απαντήσεις.


1. Η συνάντηση των 4 στις Βερσαλλίες εκτιμάται θετικά ή αρνητικά από μέρους σας, ως εξέλιξη στον πυρήνα της ευρωπαϊκής ενοποιητικής διαδικασίας;

Η προσεκτική μελέτη της Ιστορίας μας οδηγεί, αβίαστα, στο συμπέρασμα  ότι στην ΕΕ (και όχι μόνο) οι μεγάλες δυνάμεις είναι αυτές που ουσιαστικά καθορίζουν τις εξελίξεις. Σιγά-σιγά αποκαθίσταται και στο ευρωπαϊκό κοινωνικό επιφαινόμενο η λογική της κυριαρχίας των ισχυρότερων χωρών, και τυπικά, οι οποίες, βεβαίως, μέχρι και σήμερα  επέβαλαν τις απόψεις τους, στο πλαίσιο όμως μιας «επιβαλλόμενης συναίνεσης». Ως τέτοιες στην ΕΕ, μόνο η Γερμανία, η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο μπορούν να θεωρηθούν.
 • Είναι τουλάχιστον αφελές να πιστεύει κανείς ότι χώρες όπως η Λιθουανία, η Λετονία,η Εσθονία, η Μάλτα, το Λουξεμβούργο ,η Κύπρος, η Δανία,η Ελλάδα, το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Ιρλανδία αλλά και η Ιταλία και η Ισπανία  μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις των μεγάλων δυνάμεων όχι μόνο στις παγκόσμιες εξελίξεις αλλά και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.  

Οργή στην Πολωνία για την επανεκλογή Τουσκ: Η ΕΕ τελεί υπό γερμανική κυριαρχία.

Η Βαρσοβία δεν θα αποδεχθεί τα συμπεράσματα της Συνόδου, δηλώνει η πρωθυπουργός της Πολωνίας Μπεάτα Σίντλο. Οι ηγέτες των υπολοίπων 27 χωρών-μελών της ΕΕ παραβίασαν τους κανόνες επιλέγοντας τον Τουσκ για μια δεύτερη θητεία, τονίζει ο Γιάροσλαβ Κατσίνσκι, ο ηγέτης του δεξιού κόμματος του Νόμου και της Δικαιοσύνης (PiS). H απάντηση Τουσκ.

Γ.Κοντογιώργης: Η Ελλάδα αντιμέτωπη με τις καταιγιστικές εξελίξεις στην περιοχή και στον κόσμο

Γ.Κοντογιώργης: Η Ελλάδα αντιμέτωπη με τις καταιγιστικές εξελίξεις στην περιοχή και στον κόσμο
Η Ελλάδα έχει μπει με λάθος τρόπο, σε μία ατζέντα έντασης και διεκδικήσεων της Τουρκίας, η οποία τελικά δείχνει να υπαγορεύει και το ρυθμό σε αυτή τη διελκυστίνδα, λέει ο πανεπιστημιακός Γιώργος Κοντογιώργης, μιλώντας  στο  Ράδιο 9.84.
Ο ίδιος έκανε λόγο για Γερμανικό σχέδιο της Ε.Ε. με πολλές ταχύτητες, αναρωτήθηκε όμως με νόημα, τι έχει να αντιπροτείνει για την Ελλάδα σε αυτό τον καταιγισμό των εξελίξεων το ελληνικό πολιτικό σύστημα, εκτός από τον  ρόλο διεκπεραιωτή των αποφάσεων των λεγόμενων δανειστών. Ούτε καν μία παραγωγική αντιπρόταση για ανάταξη της χώρας δεν υπάρχει, εκτός από τις διαχρονικές διευθετήσεις στα πλαίσια της κομματοκρατίας.
ΠΗΓΗ
-----------