Κυριακή, 5 Μαρτίου 2017

«Σημιτάκια» ή «κηπουροί», όλοι πάνω στη σκηνή...


Κι άλλος Πασοκο-διδάκτορας
«Σημιτάκια» ή «κηπουροί», όλοι πάνω στη σκηνή
Έχει ήδη ειπωθεί: Η ικανότητα πολιτικής επιβίωσης που χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ, ιδίως στελέχη του διαπρέψαντα στην «εκσυγχρονιστική» περίοδο και εντεύθεν, συγκρίνεται μόνο με το αντίστοιχο …ταλέντο των κατσαρίδων, έπειτα από πυρηνική καταστροφή. Υπάρχουν φυσικά και διαφορές. Εάν πχ μία...κατσαρίδα πιέσει -η ίδια- το κουμπί του πυρηνικού ολέθρου, δεν θα βολτάρει κατόπιν στα ερείπια μονολογώντας, ισχυριζόμενη πως όσα γνωρίζει για τις αιτίες του κακού, αλλά και για της διαδικασίες «αναγέννησης», δεν τις ήξεραν σαράντα Οπενχάιμερ.

9 βήματα προς τον Τρίτο Δρόμο της σωτηρίας;

Το απόλυτο αδιέξοδο –Τι δεν λένε οι δραχμιστές και  ευρωζωνιστές - 9 ρηξικέλευθες προτάσεις - Η ευρεία συνειδητοποίηση του αδιεξόδου ωθεί τις εξελίξεις σε νέου τύπου πολιτικές και οικονομικές λύσειςτου Μάκη ΑνδρονόπουλουΤο αίτημα της Ελλάδας προς την Παγκόσμια Τράπεζα για πρόσθετη χρηματοδότηση ώστε να στηριχθεί το κοινωνικό κράτος (και οι θέσεις εργασίας) και τα έργα υποδομής έρχεται να καταδείξει πως το σενάριο της ανάπτυξης μέσω μνημονίων και κάποιας μελλοντικής ρύθμισης του χρέους δεν μπορεί ούτε ανάπτυξη να δημιουργήσει, ούτε την οικονομία να διασώσει, ούτε -κυρίως- να δώσει προοπτική στην χειμαζόμενη ελληνική κοινωνία.Οι πρόσφατες πληροφορίες για συμφωνία με ρήτρα opt-out (αυτοεξαίρεσης) που ζητά το ΔΝΤ ώστε να μπει στο πρόγραμμα και να δοθεί έτσι η δυνατότητα στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να εντάξει στην πιστωτική χαλάρωση της Ελλάδα, ώστε να αποκτήσει κάποια ρευστότητα το τραπεζικό σύστημα, καταδεικνύουν πως η πλευρά των πιστωτών παραμένει προσκολλημένη στα συμφέροντα της και όλα τα άλλα είναι υποκρισία και μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Τα σενάρια που γράφονται από έγκυρους αναλυτές, σύμφωνα με τα οποία αν δεν υπάρξει συμφωνία πακέτο «κοινωνικά και πολιτικά βιώσιμη», η κυβέρνηση θα πάει σε μετωπική είναι σε μεγάλο αυτονόητα και πιθανότατα, κοινωνικά ώριμα.

Η ευρωζώνη προετοιμάζεται για τα χειρότερα

Η αβεβαιότητα που προκαλεί ο εκλογικός κύκλος οδηγεί τα κράτη-μέλη να εξετάζουν τις επιλογές τους στο ενδεχόμενο διάλυσης της ευρωζώνης. Πώς διαμορφώνονται οι ισορροπίες για την Ελλάδα. Ο κίνδυνος για την οικονομική, πολιτική και στρατιωτική τάξη της Ευρώπης.

Μπλουστάϊν: Ανέντιμο αυτό που έκαναν το 2010 στην Ελλάδα ΔΝΤ και Ευρωπαίοι

«Ήταν λάθος το γεγονός ότι το ΔΝΤ δεν επέβαλε ένα καλύτερο σχέδιο. Προβληματικό ήταν κυρίως το γεγονός ότι δεν έγινε εγκαίρως “κούρεμα” του χρέους. Οι οικονομικές εκτιμήσεις του ΔΝΤ το 2010 ήταν απλώς παράλογα αισιόδοξες», αλλά «η εναλλακτική (στο ελληνικό πρόγραμμα) ήταν το “κούρεμα” του χρέους και κάτι τέτοιο δεν ήταν αποδεκτό από τους ισχυρούς της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Χέστηδες πολιορκημένοι

του Γιάννη Λαζάρου
Αν δεν το κατάλαβαν ακόμα τα όργανα του κυνοβουλίου κηρύχθηκε πόλεμος εναντίον της Ελλάδας με το όπλο που δεν λέγεται εισβολή αλλά απομόνωση. Ένας πόλεμος στήνεται με δύο τρόπους. Ο πρώτος είναι επίθεση και ο δεύτερος είναι πολιορκία. Οι σύμμαχοι μας επέλεξαν τον δεύτερο διότι είδαν ότι περισσότερα οφέλη έχουν με την πολιορκία παρά να αρχίσουν να πατάνε τα κουμπιά και να γίνει εδώ Σαράγιεβο.

Νενέκοι και... Ζενέκοι: Ξέπλυμα των φασιστών δια της συκοφάντησης του εθνικού νομίσματος.

«Ο κ. Στουρνάρας, όταν λέει "εμείς", συνή-θως εννοεί το Eurogroup, εννοεί τους δανειστές, εννοεί αυτόν και τον κ. Σόιμπλε, εννοεί τη γερμανική και την ελληνική κυβέρνηση μαζί». Αλέξης Τσίπρας 21/03/2013,

Τα παίρνουν χοντρά επίτροποι και ευρωβουλευτές από τις πολυεθνικές

Πρώην επίτροποι και ευρωβουλευτές στο μισθολόγιο πολυεθνικών


γράφει η Μαρία Δεναξά
Επιχειρηματικά και πολιτικά συμφέροντα μπερδεύονται πλέον με ανησυχητικό τρόπο στις Βρυξέλλες, με τους μισούς από τους Ευρωπαίους επιτρόπους και σχεδόν το ένα τρίτο των ευρωβουλευτών να διατηρούν σχέσεις με εκπροσώπους ισχυρών οικονομικών συμφερόντων και λομπίστες.
Στο τέλος της θητείας τους, μάλιστα, καταλήγουν στα γραφεία μεγάλων ιδιωτικών εταιρειών και λόμπι, αναφέρει έρευνα της Διεθνούς Διαφάνειας (Transparency International TI), που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από λίγες ημέρες.

Αύριο ποιοι θα έχουν σπίτια και περιουσίες στην Ελλάδα;

Του Δημήτρη Τσιμούρα
«Πιο γρήγορα, πιο δυνατά, πιο χαρούμενα να παίζουν οι ορχήστρες του Τιτανικού!
Να κρατήσουν οι χοροί, περισσότερα να γίνουν τα φεστιβάλ. Φτιάξτε τους και φεστιβάλ αχιβάδας και… αστροναύτες φτιάξτε τους!
Βραβεύστε τους, γλεντήστε τους, παραμυθιάστε τους, αναπλάστε τους, θολώστε τους το μυαλό, ΕΣΠΑ υπάρχουν! Να μην σκέφτονται!
Αερολογήστε όσο θέλετε! Υποσχεθείτε τους για το… μέλλον τα πάντα!
Προσοχή! Αυστηρά να τηρείται η νομιμότητα από τους ιθαγενείς και προπαντός να μην καταλάβουν ότι αύριο δεν θα έχουν τίποτα στην κατοχή τους».

Να σας γλεντάνε παρέα ο Τσίπρας με τον Μητσοτάκη και εσείς να τσακώνεστε ποιος από τους δυο είναι ο καλύτερος που θα σας σώσει. Τέλειο;Δεν είναι μυστικό πως ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία είναι συγκυβέρνηση στο προτεκτοράτο αλλά αυτό γίνεται όλο και πιο αστείο.
  • Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς να σταματήσουν τις απεργίες που ταλαιπωρούν τους πολίτες.
  • Οι πολίτες στην Ελλάδα είναι κάθε φορά αυτοί που δεν απεργούν· αυτοί που απεργούν δεν είναι πολίτες.
  • Η Ελλάδα ερήμωσε, όποιος μπορεί φεύγει, η ανεργία είναι στον θεό, τα εργατικά δικαιώματα εξαφανίζονται αλλά δεν πρέπει να γίνονται απεργίες για να μην ταλαιπωρηθούν οι πολίτες.
  • Οι Έλληνες που αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν, οι άνεργοι και αυτοί που βιώνουν έναν εργατικό μεσαίωνα δεν είναι πολίτες.
  • Ποιοι είναι οι πολίτες σε αυτή τη χώρα;

Προς κ. Σημίτη…"Κρείττον του λαλείν το σιγάν"

H σιωπή είναι καλύτερη της φλυαρίας.

ΣΗΜΙΤΗΣ ΓΙΑΝΝΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Η μικρή Ελλάδα θα πρέπει να γίνει η σοβαρή Ελλάδα». Ήταν η επιτομή με μια φράση της ομιλίας του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στο 2ο συνέδριο του οικονομικού φόρουμ στους Δελφούς. Έριξε όπως πάντα, τις ευθύνες για την κατάντια της χώρας σε όλους πλην του ιδίου. Ασχέτως αν ο ίδιος με τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων του έφερε τη χώρα λίγα χρόνια μετά, στην απόλυτη οικονομική καταστροφή. Η ισχυρή τότε, κατά τον κ. Σημίτη, Ελλάδα, μπορεί μόνον ως ευφυολόγημα να ληφθεί υπόψιν σήμερα.

του Θάνου Πασχάλη