Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Προετοιμάζοντας το ...μέλλον...ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΖΩΝΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ DIW BERLIN.

Συριζαίοι εσείς και η κυβερνητική σας συνιστώσα ετοιμαστείτε για ακόμη μια πολιτική κωλοτούμπα που σας ετοιμάζει η γερμανική καγκελαρία η οποία είναι πλήρως παραδομένη στους διεθνείς τραπεζίτες..Θέλω να δω ποιος από τις πολιτικές βουλευτικές μαριονέτες θα ψηφίσει τα νέα μέτρα που θα σας φέρει η τραπεζική μαφία στη χώρα. Θέλω να δω ποιος θα ψηφίσει την σύσταση ΕΟΖ και εργασιακών νταχάου στην Ελλάδα.

    Να δημιουργηθούν ειδικές οικονομικές ζώνες για την προσέλκυση επενδυτών σε Ελλάδα και ευρωζώνη, προτείνουν 16 οικονομολόγοι του γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (DIW).
    Παράλληλα προτείνουν «χαλάρωση» των όρων δημοσιονομικής σταθεροποίησης και χαμηλότοκα δάνεια για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. (blogger: για να μη φθάσει το πράγμα στο μη παρέκει...μια βαλβίδα εκτόνωσης...που δεν αγγίζει τον πυρήνα του προβλήματος...)

Σαστισμένη Ευρώπη


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΑΚΑΣ
Την περασμένη εβδομάδα, πρώτη φορά ακούστηκαν δημόσια οι «σκέψεις» της Γερμανίδας καγκελαρίου για μια Ευρώπη «πολλών ταχυτήτων». Μέχρι τώρα – ειδικά οι εγχώριοι ευρωλάγνοι – απαγόρευαν τη διατύπωση τέτοιων «βλάσφημων» σκέψεων από όλους όσοι «έβλεπαν» να εξελίσσεται εδώ και καιρό η διαδικασία αποδόμησης της Ε.Ε. Για τους αναγνώστες του «Ποντικιού» αυτή η βάσιμη – όπως εμφανίζεται σήμερα – πιθανότητα αποδιάρθρωσης της Ε.Ε. είναι γνωστή. Γράφουμε γι’ αυτό εδώ και έξι χρόνια…

Στον αστερισμό Μαδούρο και Γκέμπελς: Τι σημαίνει όταν ο Αλέξης μιλά για έντιμο συμβιβασμό;

Του ΤΑΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Για έντιμο συμβιβασμό μας μίλησε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας σε ερώτηση του Προέδρου των Κεντρώων, που ζητούσε να μάθει τι ακριβώς αποφασίσθηκε λίγες μέρες πριν, στο περιθώριο του Eurogroup. Τώρα τι περιλαμβάνει αυτός ο έντιμος συμβιβασμός δεν μάθαμε, αλλά αυτό δεν έχει σημασία, μια και ο προπαγανδιστικός μηχανισμός φροντίζει μονίμως να ρίχνει την μπάλα στην εξέδρα.

Απόρρητη έκθεση της CIA: Τι λένε οι Αμερικάνοι για την Ελλάδα και το Δίκαιο της Θάλασσας

Γράφει ο Θεόδωρος Καρυώτης
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, όταν άρχισε η Τρίτη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Δίκαιο τη Θάλασσας, στις αρχές της δεκαετίας του 1970, αποφάσισαν να ασχοληθούν με την δημιουργία του νέου Συντάγματος των Θαλασσών και των Ωκεανών αφού το νερό καλύπτει το 71% του πλανήτη Γη. Έτσι άρχισαν να μελετούν όχι μόνο τις επιπτώσεις για την Αμερική αλλά και για άλλα παράκτια κράτη. Έτσι, το 1974 η CIA εκπόνησε μελέτες για την τότε Σοβιετική Ένωση, την Μεγάλη Βρετανία, την Ρουμανία, την Αργεντινή, την Κίνα, την Ταϊλάνδη, και την Ελλάδα. Δεν έπεσε στην αντίληψή μου κάποια μελέτη για την Τουρκία ή την Κύπρο.

Γιατί τα μνημόνια σηματοδοτούν το τέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Για να μην παριστάνουν κάποιοι τον ανήξερο...

Έχει την αξία της η παραπάνω εκπομπή, αφού είναι παλιά! Aρκούν τα πρώτα 20 λεπτά...(8/4/2014). 
Μετά το πέρας της εκπομπής δές με ...άλλο μάτι εδώ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΕΚΤΟΣ ΕΕ