Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Ανάπτυξη, Ευχές και Ξόρκια

Του Διονύσιου Χιόνη*
Είναι αμέτρητες οι αναφορές εγχώριων και αλλοδαπών κρατούντων στην ανάγκη ανάπτυξης. Είναι επίσης αμέτρητες οι υποσχέσεις ανάπτυξης οι οποίες συμπίπτουν με την ολοκλήρωση κάθε αξιολόγησης ή την αρχή ενός νέου μνημονίου ή ακόμα και πρίν από την αναδιάρθρωση του χρέους. Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα με τις περισσότερες αναφορές  στην ανάπτυξη. Ωστόσο χρειάζεται κάποια στιγμή να συζητήσουμε σοβαρά για την ανάπτυξη. Και γι αυτό τον λόγο απαιτείται μια πιο επιστημονική προσέγγιση.
Στο σημείο που βρίσκεται η ελληνική οικονομία η ανάπτυξη μπορεί να προέλθει από τις εξής τέσσερεις πηγές:

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΕΚΤΟΣ ΕΕ

Για όσους κόπτονται για την παραμονή της Ελλάδας στην ΕΕ και τρομοκρατούν τους Έλληνες για το ενδεχόμενο της εξόδου της Ελλάδας από την ΕΕ, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι από τη στιγμή που η Ελλάδα μπήκε στα μνημόνια, δεν ισχύει το ευρωπαϊκό δίκαιο για την Ελλάδα στη σημαντικότερη έκτασή του. Στην ουσία, η Ελλάδα είναι οιονεί εκτός ΕΕ. Και από τη στιγμή που έχουμε υπογράψει στο τρίτο μνημόνιο ότι η ελληνική Βουλή θα νομοθετεί μόνο ό,τι θέλει η τρόϊκα, η Ελλάδα δεν έχει στην ουσία ούτε εσωτερικό Σύνταγμα.

ΔΝΤ, χρέος και ποσοτική χαλάρωση μετατίθενται για μετά τον Σεπτέμβριο του 2017 το μήνυμα Lagarde – Merkel για Ελλάδα

Η Ελλάδα αποτυγχάνει να κλείσει εκκρεμή ζητήματα όπως χρέος, ΔΝΤ, έξοδο στις αγορές και ποσοτική χαλάρωση
  • Δυσμενή τροπή λαμβάνει η υπόθεση ελληνική κρίση καθώς ΔΝΤ και χρέος τα δύο βασικά ζητήματα δεν φαίνεται ότι μπορούν να επιλυθούν και μετατίθενται για μετά τις γερμανικές εκλογές...

"Καιρός να τελειώνουμε με την ΕΕ", δηλώνει η Μαρίν Λεπέν

Η ηγέτιδα του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν, που προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, επέμεινε σήμερα ότι "είναι καιρός να τελειώνουμε με την Ευρωπαϊκή Ένωση", σε μια συνέντευξη που παραχώρησε για να παρουσιάσει την εξωτερική πολιτική της.
"Και στην Ευρώπη επίσης, είναι καιρός να τελειώνουμε με μια ΕΕ με την πρόκληση της συγχώνευσης που καταστρέφει την Ευρώπη των εθνών", είπε.
Η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου απευθυνόταν σε πολλούς δημοσιογράφους και τους εκπροσώπους 42 χωρών. Μεταξύ αυτών ήταν οι πρεσβευτές της Ταϊβάν, της Καμπότζης, της Κούβας, της Σαουδικής Αραβίας, της Αλβανίας και του Βιετνάμ, καθώς και διπλωμάτες από την Κίνα και τις ΗΠΑ, όπως ανέφερε το κόμμα της.
"Πρέπει να τελειώνουμε μ' αυτό το γραφειοκρατικό τέρας", συνέχισε η Λεπέν, η οποία έχει χαρακτηρίσει "ολοκληρωτική" την ΕΕ.

Μαζικές διαδηλώσεις: Μα τι συμβαίνει στη Ρουμανία;

Ο άνεμος της αλλαγής φυσά και στη Ρουμανία, αλλά όχι προς την κατεύθυνση που νομίζετε. Πιθανόν να έχετε ακούσει για τις πρόσφατες διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς στο Βουκουρέστι και μπορεί να έχετε συμπάθεια για αυτό το κίνημα...