Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Αλήθειες και Μύθοι για την Έξοδο από το Ευρώ

Το εβδομαδιαίο δελτίο για την ελληνική οικονομία του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ) σε πρόσφατη έκθεσή του (9 Φεβρουαρίου 2017) 1 χαρακτηρίζει την έξοδο της χώρας από το ευρώ ως αναποτελεσματική, ανεπιθύμητη και ανέφικτη.
Ο αναγνώστης με φοβερή έκπληξη διαπιστώνει ότι οι συντάκτες του δελτίου με περισσή αναλγησία, μεροληψία, παρασιώπηση και δογματισμό σκιαγραφούν ένα οικονομικό τοπίο σουρεαλιστικό όπου κυριαρχεί η παντελής έλλειψη επιχειρημάτων. 

Η ελληνική γεωργία στο μνημονιακό ναρκοπέδιο

Στην αποεπένδυση και την απαξίωση βουλιάζει ο πρωτογενής τομέας παρόλο που θα μπορούσε να επανατοποθετηθεί με διαφορετικούς όρους στο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας και να προσελκύσει νέους ανθρώπους στην παραγωγή

Του Δημήτρη Κοδέλα

Τσιράκια των τραπεζιτών και της παγκοσμιοποίησης!!!

Που είσαι Τσε Γκεβάρα μου να δεις κάτι αριστερούς που κυβερνάνε στην Ελλάδα..που στην δήλωση πόθεν έσχες τους δηλώνουν κάτι εκατομμύρια ευρώ σε τοποθετήσεις σε Βρετανικά και Αμερικανικά funds...ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών κύριος Χουλιαράκης για πολλούς μη γνωστός είναι οικονομολόγος όπως βέβαια και η σύζυγος του η κυρία Monica Correa Lopez Iσπανιδα στην καταγωγή και οι οποίοι συντάσσουν οικονομικές μελέτες για ινστιτούτα που χρηματοδοτούνται απο τους τραπεζίτες...
  • Δείτε λοιπόν πως ο αριστερός υπουργός κύριος Χουλιαράκης μαζί με την σύζυγο του καταθέσαν μελέτη για την προσαρμογή των επιχειρήσεων στην παγκοσμιοποίηση…
Προφανώς ο κύριος Χουλιαράκης βρίσκει χρόνο μέσα στα πλαίσια άσκησης των υπουργικών του καθηκόντων να γράφει και οικονομικές έρευνες μια και η εν λόγω μελέτη φέρει ημερομηνία 17/6/2016:
Blogger: Δεν υπάρχει κάποια διάταξη που απαγορεύει τους ενεργεία υπουργούς να παρέχουν υπηρεσίες σε άλλους φορείς - επ αμοιβή; Θα μου πείτε: "εδώ έχει διαλυθεί το σύμπαν και έχουν παραβιασθεί το σύνολο των άρθρων του Συντάγματος, σ' αυτό κόλησες;" Ε ναι κόλησα σ' αυτό γιατί δείχνει την ανυποληψία του προσώπου που υπογράφει το μέλλον της χώρας και το δικό μου. Δεύτερον είναι μια τρανή απόδειξη ότι οι άνθρωποι απλά υπογράφουν τα πάντα ότι τους πλασσάρει η τρόϊκα χωρίς δεύτερη σκέψη, οπότε τους μένει και άφθονος χρόνος να συμμετέχουν στην σύνταξη μελετών...

Γραφείο Προϋπολογισμού Βουλής: Δεν εξασφαλίστηκε στο Eurogroup το QE, ούτε μέτρα για χρέος

Στο συμπέρασμα ότι το πρόσφατο Εurogroup μείωσε την αβεβαιότητα αλλά δεν την εξάλειψε, δεν διασφάλισε το QE ούτε τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος καταλήγει το Γραφείο της Βουλής για την παρακολούθηση της εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα.

Grexit ζητά το αριστερό Die Linke

Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει και πρέπει να προσανατολιστεί για έξοδο από το ευρώ, υποστηρίζει η επικεφαλής της Κ.Ο. του αριστερού κόμματος της Γερμανίας Die Linke, Σάρα Βάγκενκνεχτ.
Κατηγόρησε μάλιστα τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ότι
εξαπατά επί χρόνια τον γερμανικό λαό, 'παρόλο που ο ίδιος ξέρει ή τουλάχιστον θα πρέπει να ξέρει ότι η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει'.
  • 'Αν η Ελλάδα συνεχίζει να βλέπει την προοπτική παραμονής της στο ευρώ πολύ σκληρή για την οικονομία της, τότε θα πρέπει να αποφασίσει για το λαό της', είπε το στέλεχος του Die Linke σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Rheinische Post. Πρόσθεσε ωστόσο ότι 'υπάρχουν ενδείξεις ότι η οικονομική ανάκαμψη μετά τα σκληρά μέτρα που έλαβε θα είναι πιο εύκολη'.
  • Αναφερόμενη στα χρήματα που έχουν δώσει οι Ευρωπαίοι εταίροι αλλά και οι Γερμανοί για τη διάσωση της Ελλάδας, είπε χαρακτηριστικά: 'Δεν έχει σωθεί η Ελλάδα με τα δάνεια των Ευρωπαίων εταίρων, αλλά οι τράπεζες και τα hedge funds'.
Πηγή:  imerisia.gr

Η αλήθεια για τις Γερμανικές Οφειλές

Σε σχέση με τα ψεύδη που διακινούνται και αναπαράγονται από τη Γερμανία αναφορικά με τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών.

το PSI όπως δεν έπρεπε….

του Πέτρου Ι. Μηλιαράκη
Στις 09 Μαρτίου 2017 λήγει η προθεσμία άσκησης όποιου ενδίκου μέσου ενώπιον των αρμοδίων εσωτερικών και ενωσιακών ευρωπαϊκών δικαιοδοτικών οργάνων για τις όποιες βάσιμες αξιώσεις όσων έχουν ζημιωθεί ως προς το PSI των ελληνικών ομολόγων. Το «πρωτόγνωρο» δε αυτό «ζήτημα» της συγκεκριμένης απομείωσης -ορθότερα απαλλοτρίωσης- περιουσίας, συντάραξε την οικονομία και κυρίως τους ατυχείς ιδιώτες (όσους από τη φύση τους και την πρακτική τους δεν είναι εκ συστήματος «επενδυτές», αλλά απλοί καταθέτες) καθώς και τα Ν.Π.Δ.Δ. τα οποία πράγματι απώλεσαν σημαντική περιουσία στο βωμό ενός προδήλως αποτυχημένου εγχειρήματος.
·        οι ρήτρες συλλογικής δράσης και το PSI

Μας Κυβερνούν Επικίνδυνοι

Γράφει ο Οικονομολόγος PhD Σπύρος Στάλιας
Μας Κυβερνούν Επικίνδυνοι ή  Αυξήθηκε η Παραγωγικότητα της Ελληνικής Οικονομίας;
Η επιβολή της λιτότητας και των μνημονίων το 2010 είχε ως στόχο την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής Οικονομίας.
Λόγω της δυναμικής της Γερμανικής Οικονομίας, η αξία του ευρώ, από της εισαγωγής του, διατηρήθηκε και διατηρείται  σε λίαν υψηλά επίπεδα, σε σχέση με τα άλλα διεθνή νομίσματα, με αποτέλεσμα να υπονομευτεί η ανταγωνιστικότητα των οικονομιών όλων των χωρών του Νότου.

Reuters: Πρωτοφανής για την Ε.Ε. η φτώχεια στην Ελλάδα


Για επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης στην Ελλάδα, περίπου επτά χρόνια μετά την ένταξη της χώρας στο καθεστώς των μνημονίων, κάνει λόγο το πρακτορείο Reuters. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το ποσοστό της φτώχειας στην Ελλάδα αυξάνεται, όπως σε καμία άλλη χώρα της Ε.Ε.

Ιδιώτες..

     Η κυβέρνηση συμφώνησε με τους τοκογλύφους πως θα συμφωνήσουν κάποια στιγμή στο εγγύς μέλλον.
     Κι έτσι γύρισε πίσω θριαμβευτικά που δεν λήφθηκαν χθες τα νέα μέτρα εναντίον του λαού.
     Έχει πιθανότητες να κάνει το μασκαράδικο
τριήμερό της σχετικά ήρεμα.
     Τί πιθανότητες όμως έχει ένας λαός ιδιωτών;

...έτσι εξηγείται ο κομβικός ρόλος που έχει ανατετεθεί στον κύριο...

O χατζηνίκος ξέπλενε τον Δραγασάκη... και νόμιζα ότι θα ρωτήσει για την Αττικής, τα μνημόνια, τις μίζες-siemens και το βρώμικο '89...

«Αν ήμασταν στην Αμερική θα καθόντουσαν κι αυτοί στο σκαμνί», είπε ο Περ. Κοροβέσης για τους Γ. Δραγασάκη (υπουργό της οικουμενικής κυβέρνησης Ζολώτα) και Φ. Κουβέλη (υπουργό της κυβέρνησης Τζαννετάκη). «Αποσκοπεί στην υπονόμευση της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ», απάντησε ο ΣΥΝΞαναχτύπησε ο Κοροβέσης για ενιαίο ΣΥΝ - Siemens
Τρεις ημέρες πριν ξεκινήσει το έκτακτο συνέδριο του ΣΥΝ, ο Περικλής Κοροβέσης επανέφερε το θέμα των σχέσεων του ενιαίου ΣΥΝ το 1990 με την εταιρεία Siemens ζητώντας από τα στελέχη του κόμματος Φώτη Κουβέλη και Γιάννη Δραγασάκη, που ήταν υπουργοί της οικουμενικής κυβέρνησης, «κάτι να μας πουν, έστω να υπερασπιστούν τη θέση τους»... 
 
«Αν ήμασταν στην Αμερική θα καθόντουσαν κι αυτοί στο σκαμνί», είπε ο Περ. Κοροβέσης για τους Γ. Δραγασάκη (υπουργό της οικουμενικής κυβέρνησης Ζολώτα) και Φ. Κουβέλη (υπουργό της κυβέρνησης Τζαννετάκη). ΠΗΓΗ