Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017

Πιο πoυτάνες από τις πoυτάνες...  • Και δεν είμαστε εδώ, γιατί μας έκλεισε το αόρατο χέρι της αγοράς.
    Αυτό, που τόσο εσείς λατρεύετε.
  • Και δεν είμαστε εδώ, γιατί τα μνημόνια και η λιτότητα έκοψαν τους μισθούς και τις συντάξεις αυτών που ξόδευαν στα μαγαζιά μας.

Η Αναγκαιότητα Εξόδου από το Ευρώ

Η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα αποτελεί την αναγκαία συνθήκη για να απαλλαγεί η χώρα από τα άκριτα και ατελέσφορα μέτρα λιτότητας των Μνημονίων και τα ασφυκτικά δεσμά της Ευρωζώνης. Η λύση της μετάβασης θεσμικά δεν είναι εύκολη, απαιτεί αρετή και τόλμη, όπως αναφέρει ο ποιητής.
Του Σπύρου Λαβδιώτη
Η Ελλάδα βιώνει σήμερα τη μεγαλύτερη οικονομική συντριβή και κοινωνική εξαθλίωση από τα τέλη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η έξοδος από τη ζώνη του ευρώ και η επανάκτηση του εθνικού νομίσματος θα επιτρέψει τους έλληνες πολίτες μετά από επτά χρόνια σκληρής δοκιμασίας να δουν επιτέλους το φώς στο τέλος του τούνελ.

Mια ιστορία από τις 12 Φλεβάρη του 2012

Την ημέρα που, πριν 5 χρόνια, οι ΣαμαροΒενιζέλοι αιματοκύλισαν την Αθήνα και ψήφισαν τον θάνατο της Ελλάδας
Σάββατο 11/2/12 πρωί φτάνω στο σπίτι του Μίκη. Με περιμένει στο γνωστό γραφείο. Θυμάμαι την “εισβολή” που είχα κάνει στο ίδιο γραφείο μερικούς μήνες πριν, τον Αύγουστο του 2011, όταν του μετέφερα τις φωνές απόγνωσης των κατοίκων του Καστελορίζου, και κάποιες σοβαρές καταγγελίες που μου είχαν κάνει. 

Καταστρεφόμαστε εντός της Ευρωζώνης


Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΠΕΜΠΕΙ SOS ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ

Αναμφίβολα, πρέπει να αναθεωρήσουμε αυτό το τεράστιο εθνικό λάθος, που συνίσταται στον παρανοϊκό συνδυασμό αφενός της ορθής διαπίστωσης ότι καταστρεφόμαστε, αν συνεχίσουμε την ίδια πορεία, και αφετέρου της απόφασής μας να παραμείνουμε εντός των τειχών.
Μετά από σχεδόν επτά χρόνια συνεχούς και ραγδαίας επιδείνωσης όλων ανεξαιρέτως των δεικτών της πραγματικής ελληνικής οικονομίας, επιβάλλεται να συνειδητοποιήσουμε ότι η συνέχιση της ίδιας οικονομικής μας πολιτικής ισοδυναμεί με αυτοκτονία.

Είδες η ΔΕΗ!!!!!

blogger: κι' έλεγα που βρίσκουν τόσα λεφτά για στελέχια (εδώ τα ...πιάνουμε). Διαβάστε την παρακάτω επιστολή και θα καταλάβετε, ποιός πληρώνει το μάρμαρο!

Ο παραλογισμός του κοινωνικού τιμολογίου  της ΔΕΗ
ή πως εξαναγκάζει τους ευάλωτους να αυτοχρηματοδοτούνται!
Αγαπητό Μουλάρι παίρνω το θάρρος να μοιραστώ μαζί σου έναν παραλογισμό, στο όνομα της πάλαι ποτέ μακρόχρονη συνεργασίας μας και στο ότι δεν είσαι ούτε ά-λογο ούτε γαϊδούρι. Απόμαχος αγρότης δεν μπορώ πλέον να δουλεύω αλλά και δυσκολεύομαι να χειρίζομαι με ασφάλεια τη ξυλόσομπα κι έτσι αναγκάστηκα να ζητήσω τη βοήθεια της ΔΕΗ αφού πρέπει να ζεσταθώ. Ζήτησα να ενταχθώ στις ευάλωτες ομάδες για να έχω έστω μια μικρή έκπτωση. Όχι μόνο μου χρεώνει το ρεύμα με τη μέγιστη τιμή αλλά με αναγκάζει να συμμετέχω για την κοινωνική της πολιτική με σχεδόν 40% στην τιμή του ρεύματος. Δηλαδή να χρηματοδοτώ(*b) τη συνολική της κοινωνική πολιτική. Για του λόγου το αληθές επισυνάπτω τον λογαριασμό. 
Είδες η ΔΕΗ!!!!!
Ένας Αγαθός απόμαχος αγρότης
και για την αντιγραφή
ο δαΐφρων Βελλερεφόντης
  • Βlogger: Μάλλον οι "ευάλωτοι" στοχοποιούνται για να γίνουν πιο ευάλωτοι μέχρις εξαφανίσεως!  Να μια απάντηση ...κλεμένη από  το τμήμα δημοσίων σχέσεων της ΔΕΗ με ημερομηνία 27-1-2031 όταν δεν θα χρειάζεται να κρατούν ούτε τα προσχήματα (Η εξουσία θα έχει γίνει απόλυτη, διαυγής, καθόλου προσχηματική. Σε αντίθεση με την σημερινή, όπου τα πάντα είναι θολά και ο λόγος δεν φέρει καμία αξιοπιστία, αφού τη στιγμή που κάνει εισήγηση για την αριστερά με το άλλο χέρι κάνει χειραψία - επικροτεί το φασιστοειδές του δεξιού τομέα στην Ουκρανία. Αν αυτό δεν είναι οργουελική γλώσσα τότε τι είναι;)
"Το ηλ. ρεύμα κύριοι είναι υψηλής ποιότητας ενέργεια για να το χαραμίζουμε στους αγρότες, οι οποίοι έχουν γύρω τους τόσους ενργειακούς πόρους που μπορούν να χρησιμοποιήσουν και να δράσουν έτσι στην ουσία οικολογικά. (Έχετε άχυρα, τσάκνα, σβουνιές, κ.ά.) Και που σας δίνουμε ρεύμα πολύ σας πάει. Άντε να τελειώνουμε με σας. Δεν λέτε να πεθάνετε! Ζείτε και πολλά χρόνια! Ζώα!)
--------------------
*b. Είναι μια συλλογιστική του τύπου: "Σε κλέβω, κατ' αρχήν και στη συνέχεια σου ζητάω δανεικά για να αναπτύξω την κλεμένη περιουσία σου, από την οποία εγώ θα παίρνω τα κέρδη και συ θα φορτώνεσαι τις δαπάνες!" Δείτε την και εδώ: Σακοράφα, Μαριάς, Χουντής στα Χανιά για το «σκάνδαλο Fraport»: Η Γερμανική κυβέρνηση ήθελε ο ελληνικός λαός να χρηματοδοτήσει το ξεπούλημα των αεροδρομίων
 
Υ.Γ1. Να μια ξεχασμένη...δήλωση... Μα θα μου πείτε τότε ήταν η "κακή" δεξιά, ενώ τώρα έχουμε την ευέλικτη αριστερά ...Die Welt: Χαμένη η υπόθεση της Ελλάδας - Τελειώνει ο χρόνος για την Ευρωζώνη

Die Welt: Χαμένη η υπόθεση της Ελλάδας - Τελειώνει ο χρόνος για την Ευρωζώνη
Από το αδύναμο ευρώ και την πολιτική μηδενικών επιτοκίων της ΕΚΤ ωφελούνται εκείνες μόνον οι χώρες των οποίων η οικονομία ανθεί
Χαμένη υπόθεση χαρακτηρίζει την Ελλάδα το think tank του  Freiburg, αναφέρει σε δημοσίευμά της η Die Welt.
Από το αδύναμο ευρώ και την πολιτική μηδενικών επιτοκίων της ΕΚΤ ωφελούνται εκείνες μόνον οι χώρες των οποίων η οικονομία ανθεί.

Γιώργος Κοντογιώργης

Το παραμύθι του βιώσιμου χρέους και τα λάθη Αθήνας, ΕΕΤο Ταμείο τελικά θα αποχωρήσει από το ελληνικό πρόγραμμα και οι ευρωπαίοι θα μείνουν μόνοι να χειριστούν το πρόβλημα. Οι λανθασμένοι υπολογισμοί της Ελλάδας και ο άπιαστος στόχος του 3,5%. Το ορόσημο των γερμανικών εκλογών.
H αδυναμία να ειπωθεί η αλήθεια αποτελεί μια από τις αιτίες για το ό,τι πηγαίνει λάθος στην Ευρώπη. Ισως δεν αποτελεί την κύρια αιτία της ελληνικής κρίσης χρέους που τώρα επαναλαμβάνεται, αλλά σίγουρα συμβάλλει.

Τεντ Μάλοξ: Λύση και η δολαριοποίηση για την Ελλάδα!

Ο Τεντ Μάλοξ
, επικρατέστερος για τη θέση του Αμερικανού πρέσβη στην Ε.Ε., μιλά για το Grexit, τα μνημόνια και ρίχνει τη... βόμβα της δολαριοποίησης της Ελλάδας. Είχε δίκιο ο Τραμπ που έγραψε πως "οι Έλληνες χάνουν χρόνο στην ευρωζώνη".
 Tου Αλέξανδρου Κόντη
Την πρόταση για «δολαριοποίηση» της Ελλάδας φέρνει στο προσκήνιο ο Τεντ Μάλοχ, που προαλείφεται από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για τη θέση του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Guardian: Ακόμη ένας βρώμικος συμβιβασμός των ελλήνων είναι αυτοκόλλητος επίδεσμος

Πάνω από 170 δισ έχουν χορηγηθεί στην Ελλάδα και αυτό το ποσό δεν πρόκειται ποτέ να αποπληρωθεί.
  • Σε πολύ σκληρό και απαξιωτικό ύφος ο Guardian επικρίνει τους λάθους χειρισμούς στην Ελλάδα.
  • Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμεί η Ελλάδα να βρεθεί μακριά από την πολιτική ατζέντα πριν από τις εκλογές στην Ολλανδία τον επόμενο μήνα:

Münchau (FT): Το ΔΝΤ θα φύγει από το ελληνικό πρόγραμμα όταν μπουν οι εκπρόσωποι του Trump

Και τότε οι Ευρωπαίοι θα είναι ελεύθεροι να διαχειριστούν λάθος από μόνοι τους την ελληνική κρίση
Την απομάκρυνση του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα όταν «οι άνθρωποι του Trump μπουν μέσα» προβλέπει ο Wolfgang Münchau.
«Όταν η κυβέρνηση Trump στείλει τους αντιπροσώπους της στο συμβούλιο του ΔΝΤ, το κλίμα θα γίνει πολύ πιο εχθρικό. Περιμένω ότι το Ταμείο τελικά θα αποσυρθεί από το ελληνικό πρόγραμμα, αφήνοντας ελεύθερους τους Ευρωπαίους να διαχειριστούν λάθος από μόνοι τους την ελληνική κρίση», υποστηρίζει ο αρθρογράφος των Financial Times ο οποίος αποδίδει τα όσα κακά συμβαίνουν στην Ευρώπη «στην αποτυχία των πολιτικών να πουν την αλήθεια».