Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017

ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙ, ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΘΑ ΨΗΦΙΣΤΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ

Για όσους από εσάς ανησυχείτε, μην τυχόν και δεν ψηφιστούν τα μέτρα και μας τιμωρήσει ο Σόϊμπλε κ.λ.π., μην ανησυχείτε. Όλα είναι προγραμματισμένα και θα γίνουν στην ώρα τους.

Κατ΄ αρχήν, συμφωνία με τους δανειστές δεν πρόκειται να ανακοινωθεί πριν
τα μέσα Μαρτίου, ώστε να περάσουν πρώτα οι Ολλανδικές εκλογές. 

Σε ότι αφορά τη ίδια τη συμφωνία, ναι η κυβέρνηση θα τα ψηφίσει τα μέτρα. Εξάλλου, τη σχετική διάταξη την έχει ψηφίσει, μαζί με την αντιπολίτευση, στο τρίτο μνημόνιο. Απλά θέλει να καταφέρει να επιτύχει μια «δημιουργική ασάφεια» στη διατύπωση των μέτρων, ώστε να μπορεί να την πουλήσει στους ιθαγενείς, ερμηνεύοντάς την όπως εκείνη θέλει.

Φυσικά όλοι γνωρίζουμε, ότι την όποια πραγματική ερμηνεία της ασάφειας στο τέλος την κάνει πάντα ο ισχυρός. Επομένως, τα μέτρα θα εφαρμοστούν στην πιο σκληρή εκδοχή τους.

Στο μεταξύ, αυτή τη στιγμή οργιάζει η τρομολαγνική προπαγάνδα περί δήθεν Grexit, για να τρομοκρατηθεί η «αγέλη» και να απονευρωθεί στον καναπέ της.
ΥΓ. Δεν γνωρίζω τίποτα από τα πιο πάνω, απλά γνωρίζω τον θεατρικό τρόπο που δουλεύει το καθεστώς και μπορώ να πιθανολογώ το τι θα γίνει.

Πέτρος Χασάπης ΠΗΓΗ

Τα «πολύπαθα» κριτήρια του Μάαστριχτ - Παραβιάστηκαν εκατοντάδες φορές χωρίς να επιβληθεί πρόστιμο

Η Συνθήκη, η οποία υπεγράφη στην ομώνυμα πόλη της Ολλανδίας, θεωρείται από τις σημαντικότερες του μπλοκ 
Με αφορμή την 25η επέτειο από την υπογραφή της ιστορικής Συμφωνίας του Μάαστριχτ για την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Deutsche Welle κάνει λόγο για «θεωρητικά κριτήρια» που, στο πέρασμα των χρόνων, παραβιάστηκαν 200 φορές χωρίς ποτέ να επιβληθεί πρόστιμο.
Η Συνθήκη, η οποία υπεγράφη στην ομώνυμα πόλη της Ολλανδίας, θεωρείται από τις σημαντικότερες του μπλοκ και θέτει τις προϋποθέσεις για την εισαγωγή του κοινού νομίσματος.
Τα πιο σημαντικά κριτήρια σύγκλισης που θέσπισε είναι τα εξής:

Απ' την Κική και την Κοκό ποιά να διαλέξω..

     Ψάχνουν αγωνιωδώς εκεί στο νέο δίπολο του εφαρμοσμένου νεοφιλελευθερισμού, Πινόκιο και Κούλης, ΤΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ,  να βρούν να παρουσιάσουν κάποιες διαφορές μεταξύ τους,
     ..ώστε να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου και να μπορέσουν να πολώσουν τους οπαδούς τους όταν έρθει η ώρα των εκλογών.
     ( Εκλογές που κανείς τους δεν θέλει τώρα, αυτή τη στιγμή. Ο ένας για να μη χάσει την εξουσία, κι ο άλλος για να μη την πάρει.)

     Κι έτσι βρίσκουν διαφορές σε επουσιώδη, δευτερεύοντα ζητήματα, όπως αν  το Πινόκιο πήρε μαζί και την οικογένεια για
βόλτα στο Παρίσι, ή αν το Κούλη είχε προβεί σε εικονική διάσταση με την σύζυγο για να μη φανούν οι αγορές ακινήτων της στο πόθεν έσχες τού Γκόλντεν Μπόϊ (μη χ@σω).
    

Γιατί η μείωση των μισθών στην Ελλάδα πήγε χαμένη, σύμφωνα με το ΔΝΤ.

Πικρές αλήθειες περιλαμβάνει η έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την ελληνική οικονομία, καθώς περιγράφει πλέον με ρεαλιστικό τρόπο την κατάσταση ενώ διατυπώνει και πιο συντηρητικές προβλέψεις σε σχέση με το παρελθόν, όταν ζωγράφιζε μια υπεραισιόδοξη εικόνα για να δικαιολογήσει τη συμμετοχή του στη χρηματοδότηση της Ελλάδας.
Ένα πολύ ενδιαφέρον σημείο της έκθεσης είναι εκείνο που
αναφέρει ότι η ελληνική οικονομία είναι θεμελιωδώς μη ανταγωνιστική κι αυτό οφείλεται στο αδύναμο επενδυτικό κλίμα που έχει εδραιωθεί για πολιτικο-οικονομικούς λόγους, αλλά και στο ότι δεν υπήρξε πρόοδος στο άνοιγμα της οικονομίας λόγω των αντιστάσεων από κατεστημένα συμφέροντα (vested interests) που αντιστάθηκαν στις ενέργειες που έπρεπε να γίνουν για να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα της χώρας.

Οι oβίδες του Τραμπ στον πόλεμο ΗΠΑ - Γερμανιάς.

Αν μείνουμε στην εικόνα ή καλύτερα στην εικονογράφηση, οι εντυπώσεις και τα συμπεράσματα παραπλανούν: Στο Βερολίνο, τελευταίο σταθμό μετά την Αθήνα της αποχαιρετιστήριας περιοδείας του Μπαράκ Ομπάμα στην Ευρώπη, ο αποχωρών πρόεδρος γευματίζει τετ α τετ με την Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και της παραδίδει τη σκυτάλη των φιλελεύθερων και δημοκρατικών αξιών της Δύσης, σαν να της ζητά να αντισταθεί στον επερχόμενο ανατρεπτικό τυφώνα Τραμπ.

H πόλωση «πουλάει».

Του Χρήστου Γιανναρά
Μ​​ε τα μέτρα της κοινής λογικής και διάθεση αισιόδοξη, θα μπορούσαμε ίσως να συμπεράνουμε ότι η ελλαδική κοινωνία επέδειξε, τα τελευταία είκοσι χρόνια, σημάδια παρήγορης πολιτικής ωριμότητας. Σε πείσμα της πανθομολογούμενης και βασανιστικής για όλους ανικανότητας και ευτελισμού του πολιτικού μας συστήματος. Σε πείσμα και της μεθοδικής προσπάθειας για την εξηλιθίωση
του ελλαδικού πληθυσμού.
(Δεν είναι σχήμα λόγου να μιλάμε για μεθοδική προσπάθεια εξηλιθίωσης, ούτε συνωμοσιακό ανάλογο του «ψεκασμού». Πρόκειται για τη λειτουργική προϋπόθεση του εμπορευματικού χαρακτήρα των MME. Για την προκλητικά προφανή ορθολογική μεθόδευση καταστροφής της προφορικής και γραπτής γλώσσας στο ελλαδικό σχολειό. Για την ανεμπόδιστη εξάρθρωση και διαστροφή της στο πανεπιστήμιο, στο δικαστήριο, στο κοινοβούλιο. Γίνεται κατάδηλη η μεθοδική εξηλιθίωση και με τον αποκλεισμό της λογικής του δημοσίου συμφέροντος από τη λειτουργία του συνδικαλισμού, του τραπεζικού συστήματος, των εργολαβιών και προμηθειών του Δημοσίου).

Το αληθινό γερμανικό πόκερ

Η κυβέρνηση της χώρας σχεδιάζει τη διάλυση της Ευρωζώνης, χωρίς όμως να θεωρηθεί η ίδια υπεύθυνη, επιλέγοντας το ρόλο της αθώας περιστεράς – επειδή δεν έχει τίποτα άλλο να κερδίσει από το ευρώ, ενώ εξασφάλισε πλέον την κυρίαρχη θέση της στην ήπειρο μας.   
«Η τεχνική του να αντικαθιστάς την εξέγερση με την ενοχή συνίσταται στο να κάνεις ένα άτομο να πιστεύει ότι, είναι το μόνο υπεύθυνο για τα δεινά του – λόγω της έμφυτης διαφθοράς του, της εγγενούς οκνηρίας του, της σπατάλης του, της διανοητικής ανεπάρκειάς του, των μειωμένων ικανοτήτων του ή των προσπαθειών του.
Πρόκειται ουσιαστικά για κάτι ανάλογο με τη γνωστή θεωρία «blame game», σύμφωνα με την οποία ψάχνει κανείς την ενοχή για μία ποινικά κολάσιμη πράξη στο θύμα, αντί στο θύτηόπου, για παράδειγμα, ο βιαστής ενοχοποιεί αυτόν που βιάζει, με την αιτιολογία ότι η συμπεριφορά του ήταν προκλητική, οπότε αυτός φταίει.
Έτσι το άτομο, αντί να εξεγείρεται εναντίον του συστήματος, απαξιώνει τον ίδιο του τον εαυτό, αυτοενοχοποιείται και υποτάσσεται – κατάσταση που εμπεριέχει τα σπέρματα της νευρικής κατάπτωσης η οποία έχει, μεταξύ άλλων, το αποτέλεσμα της αποχής από οποιασδήποτε δράση. Χωρίς τη δράση βέβαια, δεν υπάρχει αντίδραση, οπότε επικρατεί μία εκκωφαντική σιωπή των αμνών – η οποία «προσλαμβάνεται» από την εξουσία, εγχώρια ή ξένη, ως συμφωνία με τα μέτρα εξαθλίωσης που επιβάλλει«.

Συνέχεια...εδώ

Κώστας Κόλμερ - Μελέτης Μελετόπουλος - Η έξοδος του Ευρώ - Παρουσίαση Βιβλίου 10-1-2017 (ηχητικό)

  -------------------------------

Η καταθλιπτική σύγκριση Ελλάδας-Ρουμανίας

Στη Ρουμανία η κυβέρνηση ψήφισε νόμο που αντιμετωπίζει ήπια φαινόμενα διαφθοράς. Οι Ρουμάνοι ξεσηκώθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα επί ημέρες και με μαζικές διαδηλώσεις· έτσι ανάγκασαν τον πρωθυπουργό να σκεφτεί την απόσυρσή του.
Στην Ελλάδα η κυβέρνηση –και μάλιστα της Αριστεράς– περνά συνεχώς μέτρα από τη Βουλή που έχουν οδηγήσει το λαό σε απόλυτη ένδεια, ενώ ετοιμάζεται να ψηφίσει και άλλα. Να τελειώσει με ό,τι έχει απομείνει όρθιο.
Γνωρίζοντας καλά από προπαγάνδα, αφήνει τα πράγματα να φτάσουν στο χείλος του γκρεμού, επιβαρύνοντας το κόστος. Να τρομοκρατηθεί ο κόσμος και να αποδεχθεί τα μέτρα που θα ψηφίσει η κυβερνητική πλειοψηφία ως αναγκαία, και φυσική συνέπεια… αποφυγής των κινδύνων που ελλοχεύουν.

Ιωάννης Μάζης: H Ελλάδα θα έχει τελειώσει μέχρι τις Γερμανικές εκλογές


Aκούστε την άποψη το κ. Μάζη...
και για τον Τραμπ...