Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017

Εις Θεόν, Zygmunt…


Του Δημήτρη Ουλή
Μόλις πριν από λίγο πληροφορήθηκα το θάνατο του Zygmunt Bauman, και αισθάνομαι να κατακλύζομαι από την ίδια ακριβώς θλίψη που πιστεύω ότι θα με κατέκλυζε, εάν μάθαινα για το θάνατο ενός επιστήθιου φίλου. Ασύγχρονες αδικίες του Πνεύματος:  
  • ποτέ ένα τόσο γέρικο σώμα δεν κατοικήθηκε από μία τόσο νεανική σκέψη, ποτέ ένας θεσμικός ακαδημαϊκός δεν έγραψε περισσότερο αντι-θεσμικά και ετερόδοξα, ποτέ το λογοτεχνικό τάλαντο δεν συνδυάστηκε επιτυχέστερα με την επιστημολογική μετριοπάθεια, τη μεθοδολογική πειθαρχία, τη σαφήνεια και την (τερατώδη) θεωρητική ευρυμάθεια. 

Reuters: Η Le Pen καλεί τους Ευρωπαίους να ξυπνήσουν και να ακολουθήσουν το παράδειγμα των Βρετανών

Tο 2017 θα γίνει η χρονιά όπου οι πολίτες της ηπειρωτικής Ευρώπης θα ξυπνήσουν κι αυτοί
Να «ξυπνήσουν» καλεί τους Ευρωπαίους το 2017 η επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος της Γαλλίας Marine Le Pen και να ακολουθήσουν το παράδειγμα των Αμερικανών και Βρετανών.
Σε συνάντηση των ακροδεξιών κομμάτων στη γερμανική πόλη Κόπλενς, η Le Pen τόνισε ότι το Brexit θα πρέπει να οδηγήσει σε ντόμινο αποχώρησης κι άλλων χωρών από την ΕΕ.
  • «Το 2016 ήταν η χρονιά των αγγλοσαξόνων να ξυπνήσουν.
  • Είμαι βεβαία ότι το 2017 θα γίνει η χρονιά όπου οι πολίτες της ηπειρωτικής Ευρώπης θα ξυπνήσουν κι αυτοί».
Η επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος κατεβαίνει με μαγάλες αξιώσεις στις προεδρικές εκλογές του Μαΐου του 2017 στη Γαλλία καθώς θεωρείται το φαβορί και για το δεύτερο γύρο
Η συνάντηση των ακροδεξιών στη Γερμανία έγινε με το σλόγκαν « Ελευθερία για την Ευρώπη» προκειμένου να ισχυροποιήσουν ακόμη περισσότερο τις θέσεις και τις σχέσεις τους καθώς παρατηρείται αύξηση στα ποσοστά τους.
Η γαλλίδα πολιτικός υπογράμμισε ότι «το καθοριστικό σημείο ήταν η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ καθώς ο βρετανικός λαός αποφάσισε να ελέγχει την μοίρα του ενώ δεύτερη είναι η εκλογή του Donald Τrump στις ΗΠΑ ο οποίος έχει ξεκαθαρίσει ποια θα είναι ης στάση του απέναντι στην ΕΕ, την οποία θεωρεί το όχημα της Γερμανίας».

Πηγήwww.bankingnews.gr 
  • Το Brexit, ο Ντόναλντ Τραμπ και η απειλή για την Ευρώπη

    ...Πάνω από μισό αιώνα πριν, η Βρετανία υπέκυψε στις πιέσεις των ΗΠΑ και αποχώρησε από την αγγλογαλλική συμμαχία, για να ανακτήσει τον έλεγχο της διώρυγας του Σουέζ. Η Γαλλία βροντοφώναζε για προδοσία. Ο Κόνραντ Άντεναουερ, ο Γερμανός καγκελάριος, είπε στο Γάλλο ομόλογό του Γκι Μολέ ότι η ενωμένη Ευρώπη θα ήταν η εκδίκηση της Γαλλίας ενάντια στους δόλιους Αγγλοσάξονες.

Αργά ή γρήγορα θα έρθει το βραχυκύκλωμα που θα κατεβάσει το γενικό… Οι Έλληνες περνούν καλά…

Υπάρχουν ακόμα ηλίθιοι που μετράνε τη ζωή με το αν είναι γεμάτη μια καφετέρια.
Υπάρχουν ακόμα ανόητοι που θεωρούν «καλά» το ότι είναι εντάξει με τις τράπεζες και την εφορία.

Αριστερό Αλτσχάιμερ…Αριστερό Αλτσχάιμερ…
     
Κάναμε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά σε σπίτια καλών φίλων, σε διαφορετικές περιοχές, από τα Ιλίσια μέχρι το Καστρί, με πολλούς καλεσμένους.

ΦΟΛΑ ΚΑΙ ΚΛΩΤΣΙΑ ΣΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.


Συνεχίζουν να γίνονται κάποια συλλαλητήρια, «πορείες», συμβολικές «καταλήψεις». Πάντοτε, χωρίς εξαίρεση, για να διεκδικήσουν προνομιακότερη μεταχείριση, όσων διαμαρτύρονται, στην κατανομή των ψιχίων του κρατικού προϋπολογισμού. Ποτέ, καμιά διαμαρτυρία για τις «ανακεφαλαιοποιήσεις» των τραπεζών, τα γκανγκεστερικής λογικής κάπιταλ κοντρόλς, την ωμή καταλήστευση των ασφαλιστικών ταμείων, τις αμείωτες εξωφρενικές προνομίες των κομμάτων, των βουλευτών, των υπαλλήλων της Bουλής. Ποτέ, κανένα συλλαλητήριο για τον εργασιακό μεσαίωνα.Πιστεύετε ότι ο Τσίπρας θα καταφέρει να μειώσει το χρέος;

Προκόπης Μπίχτας

Η κατάντια τους δεν έχει όρια. Η κυβέρνηση, συνεπικουρούμενη από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ΑΡΝΕΙΤΑΙ να ασκήσει οποιοδήποτε δικαίωμα. Το μόνο που ξέρει είναι να γλύφει τους από πάνω της και να πουλάει αντριλίκι στον ελληνικό λαό. Είναι συνειδητοί προδότες.
ΦΟΛΑ ΚΑΙ ΚΛΩΤΣΙΑ ΣΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.

Έφυγε ένας κάποιος Πάτσο…

«Στο κάτω-κάτω, ο θάνατος είναι μόλις ένα σύμπτωμα του γεγονότος ότι υπήρχε ζωή». Μ’ αυτά τα λόγια τέλειωσε την επιστολή που εξηγούσε τους λόγους της επικείμενης αυτοκτονίας του ο Αργεντίνος Εντουάρντο Ντελατζιοβάνα, που στα τέλη της δεκαετίας του ’70 κατέφυγε στην Ιταλία για να γλιτώσει από τη χούντα του Βιντέλα. Ο πρώην αντάρτης, που όλοι τον ήξεραν με το παρατσούκλι Πάτσο, γράφει λίγες ώρες πριν δώσει τέλος στη ζωή του το περασμένο Σάββατο: «Δεν με λύγισαν οι Αργεντίνοι στρατιωτικοί. Αλλά ομολογώ ότι δεν αντέχω πια. Υποτίμησα τον εχθρό, δεν πίστευα ότι το σύστημα ήταν τόσο απάνθρωπο και μοχθηρό όπως έλεγε ο Γκαλεάνο. Τέλος πάντων. Δεν μετανιώνω για την αγωνιστική δράση μου στη Νότια Αμερική, ούτε για τη διεθνιστική δουλειά μου εδώ στην Ιταλία. Χάρη σ’ αυτά γνώρισα την αυθεντική ανθρώπινη γενναιοδωρία». Από εκεί και πέρα, η επιστολή του αποτελεί μια κραυγή απελπισίας…
«34 χρόνια συνεισφέρω στο ιταλικό συνταξιοδοτικό σύστημα. Εξαιτίας των περικοπών, είμαι άνεργος από τον Ιούνιο του 2015. Τον Απρίλιο λήγει το πενιχρό επίδομα ανεργίας που λαμβάνω. Και η πιθανότητα να βρω δουλειά είναι ίδια με το να κερδίσω το Λότο, και μάλιστα χωρίς να έχω παίξει. Έλαβα το τελευταίο επίδομα στις 14 Δεκεμβρίου: 599 ευρώ έναντι των 880 που ήταν αρχικά. Διάβασα και τις δηλώσεις ενός υπουργού, ότι με 350 ευρώ μπορεί να ζήσει κάποιος αξιοπρεπώς. Το είπε αυτό ένας κύριος που παίρνει τουλάχιστον 10.000 ευρώ το μήνα…
Έχω χάσει την αυτοεκτίμησή μου. Το μόνο που με παρακινεί να σηκωθώ κάθε πρωί από το κρεβάτι είναι η ουροδόχος κύστη μου και η πείνα των γάτων μου. Δεν μπορώ να πληρώσω πια κανένα λογαριασμό, απλά διότι δεν έχω λεφτά. Δεν πάω σε οφθαλμίατρο και οδοντίατρο, διότι δεν έχω λεφτά. Λυπάμαι που φεύγω δίχως να ξεχρεώσω τη νοικοκυρά μου, που με ανέχεται ενώ έχω να πληρώσω νοίκι εφτά μήνες. Αυτές τις μέρες κάπνισα κάνοντας τράκα από τη γενναιόδωρη Ελιζαμπέτα κι έφαγα χάρη στον Μπέπε και τον Τζίτζιο. Συγγνώμη για την ακαταστασία στο σπίτι, τώρα τελευταία ήταν το τελευταίο που με απασχολούσε»…
Πηγή

Η παγκοσμιοποίηση πέθανε και θα περάσει στην Ιστορία

του Άλβαρο Γκαρσία Λινέρα
Η άρνηση της Μεγάλης Βρετανίας να παραμείνει στην Ε.Ε. και η εκλογική νίκη του Τραμπ δείχνουν έναν κόσμο που αναποδογύρισε, καθώς φαίνεται να εξάντλησε τις ψευδαισθήσεις που τον έτρεφαν για έναν αιώνα. Είναι μια εποχή απόλυτης αβεβαιότητας και ακριβώς γι αυτό δυνητικά και πολύ γόνιμη.