Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017

AfD: Καμία χώρα δεν θέλει κοινό νόμισμα με την Ελλάδα.

Τη διαίρεση της Ευρωζώνης ζητεί μέσω συνέντευξής του στο Reuters ο συν- επικεφαλής του ξενοφοβικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) Γιργκ Μόιτεν, εκτιμώντας ότι πρέπει να σχηματιστεί μία ισχυρή ομάδα γύρω από τη Γερμανία και ένα πιο αδύναμο πλέγμα, στο οποίο θα περιλαμβάνεται και η Γαλλία.
  • Ο κ. Μόιτεν δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εξόδου «αδύναμων» χωρών από την Ευρωζώνη, αναφέροντας την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και τη Γαλλία, ενώ για την Ελλάδα δήλωσε πως είναι τόσο αδύναμη, που καμία χώρα δεν θέλει να μοιράζεται νόμισμα μαζί της. 
Ο συμπρόεδρος του AfD χαρακτήρισε το ευρώ «σπόρο διχόνοιας» για την Ευρώπη, η οποία, όπως πρόσθεσε, έχει διαφορετικές νομισματικές κουλτούρες και διαφορετικά επίπεδα ανταγωνιστικότητας.
  • Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι η γερμανική οικονομία θα μπορούσε να πιεστεί για ένα ή δυο χρόνια μετά από μια τέτοια διάσπαση της Ευρωζώνης, ενώ υπογράμμισε ότι «το ευρώ είναι υπερβολικά ισχυρό για χώρες της νότιας Ευρώπης, τη στιγμή που για τη Γερμανία και αρκετές άλλες είναι υπερβολικά αδύναμο».
  • Όπως είπε, η Γερμανία, η Αυστρία, η Ολλανδία και η Φινλανδία θα παραμείνουν στον πυρήνα της Ευρωζώνης, αν και ένα ισχυρότερο νόμισμα θα έβλαπτε τις εξαγωγές τους.
Το ποσοστό της Εναλλακτικής για τη Γερμανία έχει ανέλθει στο 15% στις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Πηγή:  naftemporiki.gr
Blogger: Ας αφήσουμε τα σάπια... Η Γερμανία αποφάσισε από το 2008   τη διάλυση της ΕΕ, Απλά βρήκε πρόθυμους ηλιθίους για να το κάνει την ώρα που η ίδια ήθελε και νομίζει  ότι θα έχει τη λιγώτερη χασούρα...Ο τρόπος που επέλεξε να "δει" και να αντιμετωπίσει τα "χρέη" των κρατών της περιφέρειας, έδωσε το σήμα της διάλυσης...

ΟΙ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε."ΑΛΕΘΟΥΝ" ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΌΤΗΤΑ!

Στοιβάζουν γυμνούς ανθρώπους μέσα σε φορτηγό και όταν σφραγίζουν την πόρτα συνδέουν την εξάτμιση με την καρότσα. Σουηδός σκηνοθέτης καταγγέλλει την σιωπή της Ευρώπης μπροστά στην απανθρωπιά και το θάνατο σε κοινή θέα (βίντεο)...

Ελεύθερος επαγγελματίας. Ο… «εγκληματίας» της Ελλάδας.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο ελεύθερος επαγγελματίας στην Ελλάδα, θεωρείται κάτι σαν συνώνυμο του «εγκληματία». Αυτό στην ουσία εξάγεται από τον ίδιο το φορολογικό νόμο. Ο άνθρωπος που επέλεξε στην Ελλάδα να κάνει μια δική του δουλειά και να μην γίνει δημόσιος ή ιδιωτικός υπάλληλος, αντιμετωπίζεται ως οιονεί «εγκληματίας» και έχει περιορισμένα δικαιώματα. Η δε Δικαιοσύνη κάνει τα στραβά μάτια, παρά τις σχετικές προσφυγές που γίνονται.
Για τον ελεύθερο επαγγελματία δεν ισχύει η βασική αρχή του δικαίου, δηλαδή η συνταγματική αρχή της ισότητας.

Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑΣ

Η Ευρώπη και η Γερμανία πρέπει να γονατίσουν μπροστά στην Ελλάδα
Μιλώντας για τα πάντα στο γαλλικό περιοδικό Sofilm, ένας από τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες του παγκόσμιου κινηματογράφου σχολιάζει τη σύγκρουση ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της, μιλώντας με τα πιο θερμά λόγια για τη χώρα μας.

Πετάξτε τα εγχειρίδια για να σωθεί η Ευρώπη

Το ευρωπαϊκό πρότζεκτ δεν θα πετύχει όσο θα βασίζεται σε παλιές πρακτικές και στόχους. Θα πρέπει να βρει νέα κριτήρια επιτυχίας, να επενδύσει περισσότερο σε υπηρεσίες, ανθρώπους και περιοχές. Απαιτείται επανάσταση από τα... μέσα.Οι ψηφοφόροι γύρισαν την πλάτη τους στο σύστημα στη Βρετανία και στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2016, αλλά οι φορείς χάραξης πολιτικής ευελπιστούν πως μια πιο εύρωστη παγκόσμια οικονομία θα τους βοηθήσει να υπερασπιστούν το status quo το 2017. Θα είχαν μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας αν, αντ’ αυτού, εστίαζαν στην επίτευξη μιας επανάστασης από τα μέσα.

Ολο το ΠΑΣΟΚ ήταν στο κάλεσμα Βενιζέλου -Και η Φώφη

Εικόνα ενότητας για το ΠΑΣΟΚ προέκυψε από το κάλεσμα του Ευάγγελου Βενιζέλου σε φίλους στο Πάρκο Ελευθερίας.
Η «έκπληξη» προέκυψε όταν εμφανίστηκε η Φώφη Γεννηματά η οποία συνομίλησε επί μακρόν με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και μάλιστα βγήκαν φωτογραφία μαζί. Η συνέχεια του άρθρου εδώ.

Blogger: Επιμένουν να μας σώζουν! Οι τύποι είναι ανεκδιήγητοι! Αντί να νοιώθουν ευτυχείς που δεν είναι στη στενή, κορδακίζονται μπροστά στον φακό. Ακούστε, διαβάστε με τη σειρά τα παρακάτω στοιχεία, που επιμένω να μην ξεχνάτε. 

1. ... όταν υπάρχουν γραπτά ντοκουμέντα από τη Γερμανική Δικαιοσύνη για τις μίζες (2%) που έπαιρναν (παίρνουν;) τα δυο μεγάλα κόμματα μέσω των υπευθύνων των ταμείων τους, με ονοματεπώνυμο:  Βαρθολομαίος (ΝΔ), Γείτονας (ΠΑΣΟΚ) τι κάνει η δικαιοσύνη; (Δεν μιλάμε για το εκκατομυριάκι του Τσουκάτου που είναι ψιλά...)


2. Κατάθεση Ελληνα πρώην Υπουργού για την Novartis εντός της εβδομάδας! 
3. Σκάνδαλο Novartis: Αποκαλύψεις σοκ για το διεφθαρμένο σύστημα Υγείας
4. Γιώργος Φλωράς: Λυπάμαι πολύ…
5. Siemens και το ...λάδι

5. ...και μια "συστατική επιστολή" από τον Αδαμ. Πεπελάση
6.   Είναι πολλά τα λεφτά Βαγγέλη...

7. Ο ένοχος της χρεοκοπίαςδεν αναφερόμαστε στον ...ωραίο Άκη, αφού και χωρίς τη λεηλασία των "εξοπλιστικών" προγραμμάτων η χώρα είχε υποστεί  ...ανήκεστο βλάβη μόνο με τα παραπάνω...

Οι Πατρινοί...

Τί κοινό έχει ο Σώρρας με τον ΓAΠ;
Μα είναι και οι δυο Πατρινοί! (Υπό την έννοια ότι αφορμούν από την Πάτρα...)Αν κρίνουμε από τη ζημιά που προκάλεσαν, ο δεύτερος είναι μακράν, μεγαλύτερος μάστορας στο ψεύδος.

Ο Γιώργος Παπανδρέου στο εδώλιο για τη φράση «λεφτά υπάρχουν»

(έχει αξία το σκεπτικό της μήνυσης...) 

Μήπως πρέπει να ψαχθεί μήπως και Τσίπρας έκανε ένα πέρασμα από την Πάτρα;

Πώς ο Τομσεν καταστρέφει την Ελλάδα

Γιατί το αίτημα του ΔΝΤ μειώνει τις αναπτυξιακές επιλογές της Ελλάδας. Τα οφέλη από μια αύξηση των συνταξιοδοτικών δαπανών, η στρατηγική προσέλκυσης ξένων συνταξιούχων και ο «βραχνάς» της ευρωζώνης.

Τον τελευταίο καιρό το συνεχιζόμενο θρίλερ της σχέσης της Ελλάδας με τους δανειστές της έχει επικεντρωθεί στην συζήτηση γύρω από το αίτημα της μείωσης των συντάξεων που υποστηρίζει ο αξιωματούχος του ΔΝΤ.
Με το αίτημα αυτό οι εν Ελλάδι «εκσυγχρονιστές» σπεύδουν να ταυτισθούν θεωρώντας το «λογικό», ενώ αντιθέτως οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι σπεύδουν να το απορρίψουν προβάλλοντας ανθρωπιστικούς λόγους όπως το θέμα της ευημερίας των συνταξιούχων.