Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2017

σχετικά με το Ευρώ...


Ο Βασίλης Παζόπουλος είναι οικονομολόγος, χρηματιστηριακός αναλυτής αναπτυγμένων αγορών, συγγραφέας του βιβλίου Επενδυτές χωρίς Σύνορα (www.ependytes.com).
----------------------
blogger: 
Είναι ενδιαφέρον ότι οι Αμερικανοτραφείς (Καθηγητές ή Οικονομικοί Αναλυτές) δεν μασάνε τα λόγια τους και δημιουργούν ρωγμές στην μία και μοναδική λύση (ΤΙΝΑ) του ευρώ. Οι ντόπιοι καθηγητάδες, κατά κανόνα έχοντας συμφέροντα από την ΕΕ δεν ρισκάρουν να πάρουν θέση - όπως επιβάλλει η επιστήμη που υπηρετούν - για να μην βρεθούν έξω από προγράμματα και τον ..μπεζαχτά. (Εκτός βέβαια  από λίγες εξαιρέσεις) . Ακούστε μια άλλη πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση με τον καθηγητή Α.Αθηναίο.

Κάτι τρέχει...

Blogger: Σαν πολλοί φωτισμοί συμβαίνουν μεταξύ των οικονομολόγων τώρα τελευταία...

Μπορεί ένα συμπληρωματικό μέσο πληρωμής σε παράλληλη κυκλοφορία με το ευρώ να εκβιάσει την ανάπτυξη;

Blogger: Επειδή είμαστε ε εναντίον της μιας και μοναδικής λύσης (ΤΙΝΑ)  βλέπουμε όποια πρόταση ισχυρίζεται ότι μπορεί να βγάλει από το ζουρλομανδία του ευρώ...

Ο Πιέρ Μοσκοβισί καταγγέλλει τον Σημίτη για τον τρόπο που μπήκε η Ελλάδα στο ευρώ!

Το έγκλημα του Σημίτη, η υπερχρέωση της Ελλάδας και τα πλαστά στοιχεία. Πριν δύο ημέρες σας αναφέραμε το βιβλίο του Πιέρ Μοσκοβισί «Μεσάνυχτα στην Ευρώπη.»Να μην ξεχνάμε ότι ο Πιέρ Μοσκοβισί είναι ο αρμόδιος επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα οικονομικά και ένα από τα κορυφαία μέλη του Eurogroup. Στην σελίδα 211 του βιβλίου…αυτού ο πιέρ Μοσκοβισί καταγγέλει ευθέως τον Κώστα Σημίτη για τον τρόπο που μπήκε η Ελλάδα στην ευρωζώνη με πλαστά στοιχεία για το δημόσιο χρέος – βλέπε σουαπ της Goldman Sachs – καθώς και για το έλλειμμα!

Παραθέτουμε αυτούσια την φράση – καταγγελία του πιέρ Μοσκοβισί εναντίον του εγκληματία Κώστα Σημίτη.  Συγκεκριμένα όπως λέει, για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα σήμερα φταίει και η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση διότι:  «Αποδεχθήκαμε να μπει στην ευρωζώνη μία οικονομία ελάχιστα ανταγωνιστική και ένα κράτος βαριά υπερχρεωμένο, με στοιχεία τα οποία ήταν παραποιημένα»

Να τα βλέπει αυτά η δικαιοσύνη τώρα που εξετάζει το θέμα Γεωργίου – ΕΛΣΤΑΤ. Να τα βλέπει και ο Ελληνικός λαός και να καταλαβαίνει πως και γιατί οι κάθε είδους νταβατζήδες προστάτευαν  και προστατεύουν τον Σημίτη και στρέφονται λυσσαλέα κατά του Κώστα Καραμανλή και του Προκόπη Παυλόπουλου. πηγή

 

Άλλων τις βουλές υπάκουσε ο Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ, ήταν απλός εκτελεστής ενός σχεδίου....Σχετικά  με τον Σημίτη

Κουίζ: Βρείτε τον τρομοκράτη!..

     Σοβαρά τώρα; Χτυπήσανε την τρομοκρατία;
     Μα αν εξαιρέσουμε τους πιθανόν εμπλεκόμενους πολιτικούς στο σκάνδαλο NOVARTIS (μιά φράξια πολιτικής αλητείας τύπου Μπουμπούκου, Τσεκουροφόρου, Κωλοβέρδου και πάει
λέγοντας),
     ..που είδαν σαν μάνα εξ ουρανού την σύλληψη της τρομοκράτισσας Πόλας ,
     ..δεν νομίζουμε πως υπάρχει κάποιος απ' τον λαό που να τρομοκρατήθηκε τόσα χρόνια από την τρομοκρατία της "τρομοκράτισσας".

O ρεαλισμός δεν είναι απαισιοδοξία.

Του Χρήστου Γιανναρά
Π​​ρώτη επιφυλλίδα στον καινούργιο χρόνο. Tο καινούργιο του χρόνου εξαντλείται στην αλλαγή ενός ψηφίου στη συμβατική αρίθμηση της διαδοχής των ετών. Στην ελλαδική κοινωνία τίποτε δεν καινουργείται με το πέρασμα του χρόνου. H απροκατάληπτη, στοιχειωδώς ρεαλιστική σκέψη αποκλείει και την ελπίδα. Ξέρουμε την ανθρώπινη ποιότητα των διαχειριστών της ζωής μας, την αποτελεσματικότητα των θεσμών και λειτουργιών του δημόσιου βίου, τους νόμους της ζούγκλας που κυριαρχούν στο
πολυ-υμνημένο πολιτισμικό μας «παράδειγμα». Oλα αποκλείουν την ελπίδα.

Ρόδος, Κάρπαθος: Ήταν καλύτερα τότε που ήταν χειρότερα! του Μανώλη Δημελλά

Αν κάτι πληγώνει περισσότερο στην κατάργηση του ειδικού οικονομικού καθεστώτος, για την Ρόδο και την Κάρπαθο, αυτό σίγουρα δεν είναι αναξιοπιστία της κυβέρνησης και η αδιαφορία της για την έννοια της νησιωτικότητας, στην εσχατιά του Νοτίου Αιγαίου.
Όσο κυλά ο χρόνος οι θλιβερές διαπιστώσεις για τη σημερινή εξουσία γίνονται πια ρουτίνα, το χειρότερο από όλα είναι η γενικότερη παραίτηση μιας ολόκληρης γενιάς από κάθε κοινό, κάθε συλλογικό αγώνα. Αν μάλιστα τις συγκρίνουμε με τις προσπάθειες, τις αγωνίες και ιδιαίτερα τους αγώνες παλαιότερων εποχών, τότε σίγουρα θα ντραπούμε για το άνευρο κι άστοχο παρόν μας.
Το ειδικό προνόμιο στα Δωδεκάνησα είναι μια πολύ παλιά ιστορία, που αναγνωρίστηκε και στην κατάληψη των νησιών από τους Τούρκους, από τον ΣουλεΪμαν τον μεγαλοπρεπή!

Κατάθεση Ελληνα πρώην Υπουργού για την Novartis εντός της εβδομάδας!

Το σύστημα προσπαθεί να κουκουλώσει το σκάνδαλο. Υπάρχει βίντεο στο οποίο αξιωματούχος της εταιρείας λέει ότι “ δεν θα γίνει τίποτα γιατί υπάρχει ενδιαφέτον από υπουργούς αλλά και γιατί ενδιαφέρεται προσωπικά ο, τότε, Πρωθυπουργος. Και αναφέρεται σε προηγούμενο, πριν το 2014, Πρωθυπουργο. Είχαν συμβεί πολλά και την περίοδο Παπανδρέου, αλλά η Novartis είναι ένα σκάνδαλο που αφορά κυρίως τη ΝΔ . Αυτή την εβδομάδα καταθέτει ο πρώτος γαλάζιος υπουργός στις Αρχές”

 πηγή